Sürekli gelişen ve değişen e-ticaret ortamında Joom, satıcıları dünya çapındaki tüketicilerle buluşturuyor. Bu küresel platform, işletmelerin başarılı olma şansını arttıran fırsatları ile oldukça umut verici. Fakat bu dinamik pazarda öne çıkmak için güncel bilgilerinizin ve stratejilerinizin olması şart.

Bu içeriğimizde Joom dünyasını derinlemesine inceliyoruz. Yani bu platformda nasıl satış yapabileceğinizi detaylıca aktarıyoruz. Hadi gelin, Joom e-ticaret dünyasında nasıl başarılı bir şekilde ilerleyeceğinizi detaylıca inceleyelim!

Joom Nedir?

Joom alışveriş sitesi, üreticileri ve satıcıları küresel tüketicilerle buluşturan bir hizmettir. AliExpress ve eBay gibi pazar yerleri ile benziyor. Platform, 2016 Haziran ayında kurulmuştur.

Satıcıların veya üreticilerin işlerini yeni platformlara taşımalarına olanak tanıyor. Böylece daha az çabayla yeni satış kanalları açılabiliyor ve siparişler doğrudan Joom Merchant panelinden yönetilebiliyor.

Joom Nedir?

Joom Nasıl Kullanılır?

Satıcılar küresel bir kitleye ulaşmak ve ürünlerini çevrimiçi satmak için bu platformu kullanıyor. Yani işletmelere ve bireylere çok çeşitli ürünleri listeleyip satabilecekleri bir hizmet sunuyor. Peki, Joom alışveriş sitesi nasıl kullanılır?

  • İlk başta satıcı veya alıcı hesabı oluşturmakla işe başlamalısınız.
  • Sonrasında profilinizi tamamlamanız gerekiyor.
  • Ardından hizmetlerden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Joom Güvenilir Bir Platform mu?

Joom güvenilir mi veya Joom com güvenilir mi sorusunun yanıtı satıcılar ve tüketiciler tarafından merak ediliyor. Bu platform hem satıcılar hem tüketiciler tarafından gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Çünkü oldukça güvenilirdir.

Çeşitli ürünleri tüketicilere sunan platform, satıcı itibarını arttırıyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki satıcılar tarafından kullanılıyor. Bu platformda satıcıların çoğunluğu kaliteli ürünleri uygun fiyatlara sunmaya çalışır. Elbette güvenilirlik satıcıdan satıcıya değişkenlik gösterebilir.

Joom Güvenilir Bir Platform mu?

Joom Hangi Ülkenin?

Joom hangi ülkenin diyorsanız, Letonya’nındır. Çin, Hong Kong, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Lüksemburg’da ofisleri vardır. 2022 yılının sonunda ise platform, genel merkezini Riga’dan Lizbon, Portekiz’e taşıdığını aktardı.

Dolayısıyla şirket 2016 yılında Letonya’nın Riga kentinde kuruldu. Dünyanın dört bir tarafındaki satıcılara ev sahipliği yapmaktadır. Çeşitli ülkelerdeki müşterilerin erişimine açıktır. Yani küresel bir müşteri tabanına hizmet vermeye devam ediyor.

Joom En Çok Hangi Ülkelerde Kullanılıyor?

2016 yılında kurulan Joom, Avrupa’nın en hızlı büyüyen alışveriş uygulamalarından biridir. Genellikle Ukrayna, Almanya, Fransa, Moldova ve Çin gibi ülkelerde çok fazla kullanılıyor.

E-ticaret platformunun yanı sıra finansal teknoloji, lojistik ve toptan ticaret şubesini de işletiyor. Joom platformunda müşteri tabanınızı Asya ve Avrupa’da genişletme şansı elde ediyorsunuz. Satış yapmak istediğiniz ülkeleri seçebiliyorsunuz. Unutmayın, ne kadar çok ülkeyi etkinleştirirseniz o kadar çok sipariş alırsınız. Ayrıca bu platform, 26 dilde mevcuttur.

Joom En Çok Hangi Ülkelerde Kullanılıyor?

Joom’da Satış Nasıl Yapılır?

Joom satış yapılabilecek en iyi e-ticaret sitelerinden biri. Burada satış yapmak için birkaç adımı tamamlamanız gerekiyor. Aynı zamanda bu platformun kurallarını etraflıca araştırmanız lazım.

Ayrıca platform satıcılara her konuda yardım ve destek sağlıyor. Son derece güvenilir ve özenli destek ekibi bulunuyor. Peki, Joom’da satış nasıl yapılır? Şimdi gelin, bu platformda nasıl satış yapabileceğinizi detaylıca keşfedelim.

1. İlk başta satıcı hesabı açmak için kaydolun

İlk başta Joom resmi sayfasına satıcı hesabı açmak için kaydolmanız gerekiyor. Yalnızca tüzel kişiler bu platformda satıcı hesabı açabiliyor. Yani bireysel girişimciler kabul edilmiyor.

Kayıt sayfasına gitmelisiniz. Gereken bilgileri dikkatlice doldurmalısınız. Ardından e-posta adresinize hesabınızı doğrulamanız için bağlantı gönderecekler. Bu bağlantıya tıklayarak e-posta adresinizi doğrulamalısınız. E-posta adresinizi bir daha değiştirmeniz mümkün değildir. Bunun için geçerli bir e-posta adresi girdiğinizden emin olmalısınız.

2. Satıcı hesabınızı etkinleştirin

Satıcı hesabınızı etkinleştirin

Satıcı hesabınızdaki müşterilerin bilmesi gereken tüm bilgileri “Ayarlar” sekmesinden girmelisiniz. Hesabınız düzgün etkinleştirilmemişse ve herhangi bir bilgi eksikse ayarlar kısmında kırmızı ünlem işaretleri görürsünüz.

İade adresini sağlamalısınız. Ödeme bilgilerinizi eklemelisiniz. Joom Payoneer aracılığı ile ayda iki defa satıcılara USD cinsinden ödeme yapar. Ardından “Kaydet” butonuna tıklamayı unutmamalısınız.

3. Platformun ana kuralları ve düzenlemeleri hakkında bilgi edinin

Platformun ana kuralları ve düzenlemeleri bulunuyor. Bunları etraflıca araştırmalısınız. Örneğin, Joom gümrük vergisi ile ilgili bilgileri öğrenmelisiniz. Aynı zamanda platformda en çok satılan ürünleri bilmelisiniz. Joom ayakkabı, elbise, elektronik eşya gibi kategorilerde öne çıkmaktadır.

4. Markalı ürünlerinizi doğrulayın

Markalı ürünler satıyorsanız ürünlerinizi doğrulamalısınız. “Belgeler” sekmesine gitmelisiniz. Ardından ticari marka yetkilendirmesinin türünü belirlemelisiniz. Yani “Belge ekle” düğmesine tıklayıp ticari marka yetkilendirmesi türünü seçmelisiniz. Ardından kaydet düğmesini basmayı unutmamanız gerekir.

5. Mağazanızı detaylıca hazırlayın

Mağazanızı detaylıca hazırlayın

İçinde 500 ürün bulunan sadece bir mağaza açmanıza izin veriliyor. Joom’daki mağazalar, platformunuzdaki ürünleri temsil etmek ve yönetmek için kullanılan depolama alanlarını temsil eder. Ayrıca platformda sadece bir hesabınızın bulunmasına izin verilir. Birden fazla hesabı bulunan kişiler platform kurallarını ihlal ediyor demektir.

Mağazanız Joom tarafından bloke edildiğinde 6 ay içerisinde tekrar mağaza açamazsınız. Mağaza açmak için “Satıcı paneli” sekmesine gitmelisiniz. Ardından “Mağazalar” butonuna tıklamalısınız. Buradan “Yeni mağaza aç” demelisiniz.

6. Ürünlerinizi yükleyin

Ürünlerinizi yükleyin

Ürünlerinizi mağazanıza yüklemelisiniz. Ürün denetimden geçene kadar da beklemeniz gerekir. Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri yüklemeniz tavsiye edilir. Böylece satıştan maksimum faydayı elde edebiliyorsunuz.

7. İzin verilen ülkeleri ve fiyatları ayarlayın

Ürün fiyatını ve kargo fiyatını detaylıca ayarlamalısınız. Ayrıca ülkelere göre gönderim fiyatını ayarlamalısınız. Lojistik süreçlerinden maksimum verim için çaba harcamalısınız.

8. Ürünlerinizin tanıtımını ve satışını yapın

Ürünlerinizi pazarlamaya veya tanıtmaya başlamalısınız. Bu sayede hızlı bir şekilde satış yapmaya başlayabilirsiniz. Joom Reklamları aracılığı ile promosyon faaliyetlerine katılma şansınız var. Ardından müşterilerinize siparişleri hızlıca hazırlayıp göndermelisiniz.

Joom Kargolarınızı Navlungo Taşısın!

Navlungo yurt dışı gönderilerinizde zamandan ve maliyetten tasarruf etmenize olanak tanıyor. Ayrıca 130’dan fazla ülkeye ürünlerinizi ulaştırma şansınız var. İlk başta Joom mağazanızın kargo entegrasyonunu yapmanız gerekiyor. Böylece siparişleriniz Navlungo paneline düşer.

Dolayısıyla siparişlere hızlı dönüşler sağlayarak müşteri memnuniyetini ve sadakatini en üst seviyede tutabilirsiniz.Peki, Joom mağazanızı nasıl Navlungo’ya entegre edebilirsiniz?

  • Navlungo panelinizde “Entegrasyonlarım” sekmesine gitmelisiniz.
  • “Pazar yeri” düğmesine tıklamalısınız.
  • “Yeni pazar ekle” demelisiniz ve karşınıza çıkan pazar yerlerinden Joom platformunu seçmelisiniz.
  • Mağaza bağlantınızı ve adınızı eklemeyi unutmamalısınız.
  • Ardından mağaza bağlama onayını kabul etmelisiniz.
  • Fatura bilgilerinizi de ekledikten sonra mağazanız Navlungo ile bağlantılı ilerler.
Joom Kargolarınızı Navlungo Taşısın!

Joom’da Türkiye’den Alışveriş Yapılır mı?

Joom, Türkiye’de sıklıkla tercih edilen alışveriş sitelerinden biridir. Dünya çapında pek çok kişi tarafından kullanılan uygulama, geniş bir kitleye hitap ediyor. Yani platformda Türkiye’den alışveriş yapmak mümkün oluyor. Ancak yaşadığınız ülkenin gümrük vergisi bilgilerini kontrol etmenizde fayda var.

Ayrıca sitenin Türkiye’den birçok kullanıcısı var. Bunun yanında platformdan aldığınız ürünleri iade etmek de oldukça basit. Müşteri hizmetleri iletişime geçmeniz yeterli oluyor. Ardından gerekli adımları müşteri hizmetleri ekibi size bildirecektir.

Yorum Yaz