Çoğu e-ticaret girişimcisi, ürünlerini doğrudan tüketicilere satarak işe başlar. Ancak toptan satış da bir dizi avantaj sunar. Çünkü toptancılar, bireysel müşterileri yönetme ve destekleme konusunda sorun yaşamaz.

Yani toptancılık ile çeşitli işletmelerle kazançlı ortaklıklar kurarsınız. Böylece gelirinizi arttırma şansı elde edersiniz. Bunun yanında müşterilerin ürünleri aynı anda satın almasını sağlayarak pazarlama maliyetlerinizi azaltabiliyorsunuz.

Müşteri bulmak ve satış konusunda endişelenmek yerine çabalarınızı ürün tasarımına ve inovasyona odaklayabiliyorsunuz. Böylece markanızı güzelleştirmenize ve operasyonlarınızı düzene sokmanıza yardımcı oluyor.

Bu içeriğimizde toptancılık işinin nasıl yapılacağını ve IBIS World istatistiklerine göre 12,3 trilyon dolarlık toptan satış işinden nasıl faydalanabileceğinizi anlatacağız. O zaman başlayalım.

Toptancılık Nedir?

Ürünleri toptan alıp satma eylemine toptancılık deniyor. Genellikle ürünler indirimli olarak satılıyor. Böylece tacirler kâr elde edebiliyor. Çünkü tacirler ürünleri müşterilere daha yüksek bir fiyattan satıyor.

Toptan e-ticaret ürünleri hem tüketicilere hem perakendecilere satılabiliyor. Birini seçmek zorunda değilsiniz. Toptan satış iş modelinin akla gelebilecek örnekleri arasında Walmart markası yer alır.

Toptancılık işine başlamak için tonlarca paraya ihtiyacınız olmuyor. Ayrıca Alibaba, Handshake ve Faire B2B pazar yerlerinin yükselişiyle toptan satış ortamı, büyük veya küçük işletmeler için değişim yaşadı.

Yurt dışı toptan satış siteleri hakkında araştırma yapıldığında modern ve rahat alışveriş deneyimi sundukları açıkça görülebiliyor. Yani toptan satış siteleri alıcı beklentilerine uyum sağlamaya devam ediyor. Toptancılık piyasası, alıcıların verimlilik ve çeşitlilik isteklerini karşılıyor.

Toptancılık Nedir?

Toptancılık Unsurları

Toptan satış sürecinde ana oyuncular vardır: Üretici, toptancı ve perakendeci. Üçü de toptancılık işinde oldukça gereklidir. Şimdi bu unsurların detaylarına bakalım.

1. Üretici firma

Toptan satış sürecinde üretici tüm destanınızı yaratmanıza yardımcı olur. Ürünleri bitirmek için tedarik zinciri boyunca çalışmak üzere çalışanları ve makineleri kullanır. Örneğin, karnabahar sattığınızı düşünelim.

Üretici bahçıvandır. Çünkü toprağı işler, filizleri besler ve sebzeyi toplar. Ardından dağıtım sorumluluklarını üstlenen toptancı ile iletişim kurar.

2. Toptancı

Toptancı, ürünleri üreticiden alır. Daha sonra perakendecilere toplu olarak dağıtır. Toplu olarak satın alma, ürünleri indirimli olarak satın almalarına ve perakendecilere daha yüksek bir fiyata satmalarına olanak tanır.

Yani toptancılık, ürünle ilgilenebilecek marketleri belirleme ve bu ürünleri onlara ulaştırma sorumluluğunu üstlenme işidir.

3. Perakendeci

Toptancılıkta perakendeci, bir toptancıdan belirli bir miktarda ürün satın alır ve bunu müşterilerine satar. Ayrıca perakendeci, müşterinin ürünü istemesini sağlama konusunda zorlu bir mücadeleye sahiptir.

Toptancı Türleri Nelerdir?

Toptancılık pazarında faaliyet gösteren üç ana toptancı türü vardır. Üçü çok farklıdır. Bu sebeple şirketler toptancı olmak ya da seçmek konusunda ekstra özen göstermelidir. İşte, toptancı türleri.

1. Tüccar toptancılar

Tüccar toptancılar, “toptancılık” kelimesini duyduğunuzda aklınıza gelen şeydir. Yani tüccar toptancılar, doğrudan üreticiden aldıkları ürünleri satın almaya, depolamaya ve yeniden satmaya odaklanır.

Toplu olarak satın almayı ve tüm satış yaklaşımını devralmak istiyorlar. Üretici ürünü teslim eder. Ardından tüccar toptancılar tüm sorumlulukları üstlenir.

2. Satış ve dağıtım üreticileri

Satış ve dağıtım üreticileri, kendi ürünlerini toptan satan distribütörlerdir. Temel olarak üretici kendi ürünlerini toptan satmayı tercih ediyor. Ancak toptancılık sürecini üretimden ayrı da tutabiliyor. Bunun için toptan satış şubesi oluşturması gerekiyor.

3. Acenteler ve komisyoncular

Acenteler ve komisyoncular, daha az uygulamalı yaklaşım benimser. Ürünü alıp kendileri satmaz. Bunun yerine üreticinin temsilcisi gibi hareket ederler. Perakendeci ile müzakerelere ve sözleşme görüşmelerine liderlik ederek yaparlar. Ürün üzerinde bir sahiplik almazlar. Sadece üreticiyi temsil ederler.

Toptancılık Türleri Nelerdir?

Distribütör, Toptancı ve Perakendeci Arasındaki Fark Nedir?

Toptancı, perakendeci ve distribütör ticaret alanında birlikte çalışır. Ancak aralarındaki fark çok net bilinmeyebiliyor. Şimdi gelin, bunu detaylıca inceleyelim!

  • Bir toptancı, üretici ile perakendeci arasında bağlantı olarak çalışır. Çeşitli sektörlerde birçok ürünün yeniden satışına katılabiliyorlar.
  • Bir distribütör, ürünlerini toptancıya ve perakendeciye satmak için üretici tarafından tutuluyor. Toptancının aksine kendi endüstrisinin dar sınırları içerisinde çalışır. Rakip ürünleri satamaz. Yani belirli bir sektörde bağlı kalmayı ve rakip ürünlerden kaçınmayı seçen toptancı, distribütör olarak adlandırılır.
  • Bir perakendeci, ürünleri doğrudan son kullanıcıya satan kişi veya kuruluştur. Mallarını bir üreticiden veya toptancıdan satın alır. Kâr marjlarını yükseltmek için fiyatları arttırırlar. Ayrıca hedef kitlelerinin ihtiyaçlarına göre ürün alırlar.

Toptan Satış ve Dropshipping Farkı Nedir?

Satıcıların toptan ve stoksuz satışı karıştırması yaygındır. Çünkü her ikisi de toplu olarak satın almayı içeriyor. Aynı zamanda yeniden satmayı kapsıyor. Ayrıca her ikisi de oldukça popüler ürün tedarik ve dağıtım yöntemleri arasında yer alıyor.

İkisi arasındaki farkı anlamak iş modelinizde etkili bir şekilde ilerlemenize yardımcı olur. O halde farklarını keşfedelim.

  • Toptan satış, genellikle büyük miktarlardaki malları son kullanıcıya dağıtır. Toptan alıcılar, ürünleri üreticiden düşük fiyata satın alır. Perakendecilere yüksek fiyata satarlar.
  • Dropshipping, şirketlerin herhangi bir envanter taşımadan ürün satmasına olanak tanır. Yani çevrimiçi bir iş kurmanın popüler yoludur. Stoksuz satış ile perakendeciler, müşterilerin doğrudan tedarikçilerine sipariş vermelerini ve ürünü alıcıya göndermelerini ister. Yani satıcılar, ürünleri kendileri almak ve depolamak zorunda kalmaz.
  • Toptan satış ve dropshipping, üreticinin sipariş yerine getirme sürecine ne kadar dahil olduğuna göre farklılık gösterir. Satıcının stok alanı konusunda endişelenmesine gerek olmaması, stoksuz satışın önemli bir avantajıdır. Çünkü envanter ve stok yönetmek oldukça sıkıcı olabiliyor.
  • Stoksuz satış yapan şirketlerin ürünler için önceden ödeme yapmasına gerek kalmaz. Çünkü ürünler sipariş edildiği gibi oluşturulur. Ancak ürünler direkt olarak son kullanıcıya gittiği için kalite kontrolden geçmez. Bu sebeple şirketler, teslim edilen ürünleri yakından takip etmek ve yüksek kalite sağlamak için toptan satışı seçebilir.
Toptan Satış ve Dropshipping Farkı Nedir?

Toptan Ürünler Nasıl Dağıtılıyor?

Toptancılar bir distribütörden mal satın alır. Ardından son kullanıcıya ulaştırmak için perakendeciye aktarır. Toptan eşya tedarikçileri, perakendecilere trend olan ürünleri tedarik eder.

Yani bir trend belirlendiğinde toptancılar çok sayıda üretici ve distribütör arasından en uygun maliyetli ürünleri belirler. Daha sonra bu ürünleri tedarik ederler. Toptan satış operatörleri de bu ürünleri satın almaları için perakende işletmelere aktarır.

Toptan Fiyatlandırma Nedir?

Toptan satış fiyatı, bir üreticinin toplu sipariş için toptan satış talep ettiği fiyattır. Dolayısıyla toptancılıkta ürünler toplu olarak satın alındığından üreticiden önemli bir indirim istenebiliyor. Bu da toptancılıkta kâr elde edilmesini sağlıyor.

Örneğin, bir toptancı toplam 2 bin ABD doları karşılığında 500 ürün satın alıyor. Bu durumda her bir ürünün maliyeti 4 ABD doları oluyor. Yani toptancı bu ürünleri 50’li gruplar halinde perakendecilere 400 ABD doları karşılığında satabiliyor. Böylece ürün başına fiyat 8 ABD dolarına çıkıyor. Bu sebeple toptancılık kârlı oluyor.

Toptancılar Malı Nereden Alır?

Toptancılar malı, üretim yapılan yerlerden alıyor. Aynı zamanda distribütör aracılığı ile de alıyorlar. Bazen son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri satan firmalarla anlaşırlar. Gerekli yerlere dağıtımını sağlarlar.

Yani bunu genellikle fabrikalardan, ithalatçılardan veya dağıtım merkezlerinden yapabiliyorlar. Alacakları mal türüne ve sektöre göre farklı kaynaklar kullanabiliyorlar.

Toptancılar Malı Nereden Alır?

Toptancılık için Ne Kadar Bayi Gerekir?

Toptancılık için ne kadar bayiye ihtiyaç duyacağınız işletmenizin büyüklüğüne, ürün çeşitliliğine ve hedef pazarınıza bağlı olarak değişebiliyor. Yani toptancılık işinde belirli bir standart bayi sayısı yoktur. Çünkü her işletme farklı ihtiyaçlara sahip olabiliyor.

Daha büyük coğrafyaya veya daha geniş ürün yelpazesine ihtiyaç duyuyorsanız daha fazla bayiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca işletmenizin dağıtım ağı bayi sayınızı etkileyebiliyor.

Toptancılık Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Toptan ürün alıp satmak tutarlı bir gelir elde etmenize yardımcı olabiliyor. Ürün tedariği sağlayabildiğiniz ve bu ürünleri perakendecilere ulaştırabildiğiniz sürece başarılı bir toptan satış işi yürütebiliyorsunuz. O halde bu iş modelinin faydalarına yakından bakalım.

1. Daha düşük genel giderleriniz olur

E-ticaret toptancıları, ürünleri indirimli olarak sunuyor. Ancak toptan satış yaparak genel giderlerden tasarruf ediyorsunuz. Her bir ürünü ayrı ayrı paketlemek ve göndermek için zaman harcamanız gerekmiyor.

Bu da markanızı çoğu maliyet giderlerinden kurtarabiliyor. Yani pazarlama giderleri ile de uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

2. Marka bilinirliğiniz artar

Ürünlerinizi toptan satış ortamında satıyorsanız daha fazla müşteri çekmek için perakende şirketi ile çalışırsınız. Böylece bu perakende şirketinin marka itibarından yararlanma şansı elde edersiniz.

Ürünleriniz için daha fazla fiziksel ve sanal raf alanı elde etmek ürünlerinizin bilinirliğini arttırabiliyor. Perakende şirketleriyle ortaklıklar zamanla yeni fırsatların kapılarını aralamanızı sağlayabiliyor.

Marka bilinirliğiniz artar

3. Yeni pazarlara girmenizi sağlar

Perakende müşterilerle ilişkileriniz yeni pazarlara girmenizi sağlayabiliyor. Toptancıdan perakendeciye genişlemeye karar verirseniz farklı bir pazarda yeniden varlık oluşturmanız gerekmiyor.

Yani ürününüzü mevcut bir perakendecinin portföyüne kolayca taşıyabiliyorsunuz. Dolayısıyla yeni pazarlara girmek için çaba harcamazsınız.

4. Az işlemle yüksek gelir kazandırır

Özellikle kâr marjı yüksek toptan ürünler sattığınızda az işlemle yüksek gelir elde edersiniz. Ayrıca perakendecilere toptan satış yapmak birçok ürünü kısa sürede taşıyabileceğiniz anlamına geliyor.

Müşterilerinizin abonelik satın almalarını da sağlamalısınız. Böylece müşterilerinizin envanteri tükenmez. Bu da işletmenizin düzenli gelir elde etmesini sağlayabiliyor.

Az işlemle yüksek gelir kazandırır

Toptancılık Yapmanın Zorlukları Nelerdir?

Toptancılık oldukça basit süreçleri içeriyor. Ancak bazen zorluklarla karşılaşılabiliyor. Yani bu zorlukları bilerek ilerlemelisiniz. O halde bu zorlukların ne olduğunu hep birlikte inceleyelim.

  • Kapsamlı depolama gerektiriyor. Bunun için alanında uzman firmalarla çalışmak gerekiyor. ParkPalet depolama çözümlerinizde yanınızda oluyor.
  • Üreticiler ve toptancılar için kârlar sabit. Ancak toptancılığın değerli olması için herkesin kazanması gerekiyor.
  • Bir ürünün kullanıcıya ulaşması için çok uzun süreçten geçmesi gerekebiliyor. Yani üreticiler ve toptancılar hedef kitleleriyle bağlantı kurarken zorluklarla karşılaşabiliyorlar.
  • Toptancılığın iletişim sınırlamaları bulunuyor. Bu da net bir marka kimliği yaratmanıza engel olabiliyor. Çünkü tüketiciler direkt olarak perakendecilerle iletişim kuruyor. Yani tüketiciler doğrudan iletişim kurdukları markaların bilinirliğini arttırabiliyorlar.

Toptancılık için Gerekli Sermaye Ne Kadardır?

Toptancılık işi için gerekli sermaye, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebiliyor. Ürün çeşidi, miktarı, pazarlama stratejileri ve işletme büyüklüğü gibi faktörler sermaye gereksinimini etkiliyor.

Küçük bir toptancılık işi için birkaç bin dolar yeterli olabiliyor. Daha büyük ve geniş ürün yelpazesi olan işler için daha fazla sermaye gerekebiliyor. Detaylı bir iş planı ve maliyet analizi yaparak ihtiyacınız olan sermayeyi belirlemeniz mümkün.

Toptancılık için Gerekli Sermaye Ne Kadardır?

Toptancılık Nasıl Yapılır?

Toptancılık nasıl yapılır diyorsanız mükemmel bir pazarlama planına ihtiyacınız var. Ayrıca toptan ürün nasıl alınır sorusunun yanıtını da bilmelisiniz.

Toptancı açmak için doğru tedarikçileri bulmanız gerekir. Aynı zamanda etkili stok yönetimi yapmalısınız, müşteri ilişkilerini geliştirmelisiniz ve pazar trendlerini yakından takip etmelisiniz. Peki, toptan ürün al-sat nasıl yapılır?

1. Hangi toptan ürünleri satacağınıza karar verin

Toptan ürün satışı nasıl yapılır? İlk başta hangi toptan ürünleri satacağınıza karar vermelisiniz. Örneğin, toptan satış giyim sektörüne yönelmek isteyebilirsiniz. Bunun için giyim sektöründe en çok satılan ürünleri araştırmalısınız. İşletme olarak satabileceğiniz birçok toptan ürün var.

Ürünlerinizi tedarik edeceğiniz tedarikçiler bulmalısınız. Güvenilir ve kaliteli tedarikçilerle çalışmalısınız. Stok takip sistemi ve lojistik yöntemleri oluşturmalısınız.

2. Toptan satış yeri kiraladıktan sonra fiyatlandırma stratejisi belirleyin

Hangi sektörde toptancılık yapmak istediğinizi belirledikten sonra dükkân, depo veya ofis kiralamalısınız. İşletme adınızı kaydettirmelisiniz, işletme türünüzü belirlemelisiniz ve yerel yasal düzenlemelere uygun olarak gerekli izinleri almalısınız.

Daha sonra toptan satış işini başarılı bir şekilde yürütmek için fiyatlandırma stratejileri belirlemelisiniz. Böylece kâr marjlarınızı koruyarak ilerleme şansı elde edersiniz. Kârlı bir fiyatlandırma stratejisi için gerekli araştırmaları yapmalısınız.

Rekabet halinde olacağınız toptancıların fiyatlandırma stratejilerini araştırarak işe başlamalısınız. Diğer toptancıların çok üstünde bir fiyat belirlediğinizde işletmenizi kaybetme riski ile karşı karşıya kalırsınız.

Öte yandan, diğer toptancıların çok altında fiyat belirlediğinizde kâr marjlarınız düşer. Dengeyi sağlamaya özen göstermelisiniz. Perakendecilerinizin başarılı olması için adil bir fiyat dengesi sağlamak oldukça önemli.

Böylece perakendecileriniz gelirlerini arttırabiliyor. Bu da işletme gelirinizin artmasına olanak tanıyor.

3. Bir toptan satış pazarına kaydolun

Modern perakendeciler, ürünlerini toptan satış pazarlarından buluyor. Bu nedenle popüler pazar yerlerinden bazılarına kaydolmalısınız. Elbette kendi B2B e-ticaret sitenizi de oluşturabiliyorsunuz.

Doğru pazar yerleri ile çalışmaya özen göstermelisiniz. En iyi toptan satış pazar yerleri mevcut kanallarınızla birleşir. Böylece yeni müşterilerle bağlantı kurmak için çaba sarf etmeniz gerekmez. Ayrıca toptan satış pazar yerlerindeki kurallara uymalısınız. Aksi takdirde, marka itibarınız zedelenebiliyor.

4. Toptan siparişler için ödeme koşulları belirleyin

Ödeme koşulları, işletmelerin ne kadar sürede ödeme yapması gerektiğini belirlemenizi sağlar. Yani B2B ile satış yaptığınız her firma için ödeme koşulları belirleyebiliyorsunuz. Ödeme koşullarını belirledikten sonra ekibinizin profesyonel bir şekilde ilerlemesini sağlarsınız.

Örneğin, bir işletme ürünlerinizi aldı diyelim. Ödemeyi alır almaz ürünlerinizi kargoya verebiliyorsunuz. Aynı zamanda perakendecileriniz dönemsel veya siparişle beraber ödeme yapılabiliyor.

Ödeme koşullarını etraflıca araştırarak sağlamalısınız. Diğer toptancıların hangi ödeme koşulları ile ilerlediğini araştırmanız fikir edinmenize yardımcı olabiliyor.

5. Tamamlayıcı markalarla ortaklık kurun

Toptan satış yaparken tamamlayıcı markalarla ortaklık kurabiliyorsunuz. İşinizi ölçeklendirmek için her zaman büyük bir müşteri havuzuna ihtiyacınız var. Yani seçtiğiniz pazardaki tamamlayıcı işletmelerle ortaklık kurmalısınız.

Bu da daha fazla görünürlük ve satış elde etmenize olanak tanıyabiliyor. Doğru iş ortaklarını belirlemek için etraflıca araştırma yapmalısınız.

Teklifinizi tamamlayabilecek işletmeler bulmanız gerekiyor. Aynı zamanda bu işletmelerle kazan- kazan stratejisi ile ilerlemelisiniz.

6. Ürün açıklamalarınız ve fotoğraflarınız profesyonel olsun

Perakendeciler ürün açıklamalarınıza ve fotoğraflarınıza dikkat eder. Böylece perakendeciler, işletmenizden alışveriş yapmadan önce ürünleriniz hakkında fikir sahibi olur.

Alıcılar üzerinde sağlam bir izlenim bırakmak istiyorsanız ürün açıklamalarınız profesyonelce yazılmalı. Ayrıca ürün fotoğraflarınızın da profesyonel olmasına özen göstermelisiniz.

Ürünlerinizin arka plan aydınlatmalarına da dikkat etmelisiniz. Doğal bir aydınlatma çoğu ürün için etkili bir sonuç verir. Açıklama kısmında ürünlerin müşterilere ne gibi faydalar sunacağına odaklanmalısınız.

Yani perakendeciler, ürünlerinizin müşterilerine fayda sunacağına inanması gerekiyor. Böylece perakendeciler, mağazanızın sadık bir müşterisi olabiliyor.

7. Alıcıları motive etmek için teşvikler sunun

Sadece tüketiciler için teşvik ve teklif sunmamalısınız. İşletmeler için de teşvik ve teklif sunmalısınız. Örneğin, müşterilerinizin ilk alışverişlerinde indirimler ve fırsatlar sağlamalısınız.

Bir müşteriniz belirli bir miktarda sipariş verdiğinde ücretsiz teslimat sunmalısınız. Çeşitli ödeme koşulları sağlamalısınız. Paketli ürünlerde indirim yapmalısınız. Ücretsiz numuneler ve test cihazı vermelisiniz.

Toptancı Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Toptancılık için gereken belgeler, yerel yasal düzenlemelere, işletmelerin türüne ve bulunduğunuz ülke veya bölgeye göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak genel olarak şu belgeler gereklidir:

  1. Kira kontratı
  2. Tapu fotokopisi
  3. Faaliyet belgesi
  4. Satış izin belgesi
  5. Vergi kimlik numarası
  6. Gümrük belgeleri (ithalat ve ihracat için)
  7. Çevresel izinler
  8. Adli sicil kaydı
  9. Oda kaydı
  10. İtfaiye uygunluk raporu
  11. SGK giriş bildirgesi
  12. İmza sirküleri
  13. Ticari sicil ilanı
  14. Ürün sertifikaları ve izinler
  15. Çalışma izinleri
Toptancılık Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Toptancılık İşi Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

Toptancılık işine üretici, perakendeci veya bizzat toptancı olarak girmeyi seçen şirketlerin akılda tutması gereken birkaç şey vardır. İşte, toptancılık işi yapmak isteyenlere bazı tavsiyeler.

  • Piyasa araştırmasını mutlaka yapmalısınız. Sektörünüzü, pazar trendlerini, rekabet durumunu ve müşteri taleplerini araştırmalısınız.
  • İyi bir iş planı hazırlamalısınız. Çünkü iyi bir plan, işinizi şekillendirmeniz için gereklidir.
  • Güvenilir tedarikçiler bulmalısınız. Ürünlerinizi sağlam ve uygun fiyatlarla tedarik edebileceğiniz kişiler seçmelisiniz.
  • Kalite ve güvenirliğe önem vermelisiniz. Stok yönetimine özen göstermelisiniz. Stoklarınızı ihtiyaçlarınıza göre ayarlamalısınız.
  • Müşteri ilişkilerini her zaman önemsemelisiniz. Müşteri memnuniyetine önem vermelisiniz.
  • İşletmenizin performansını düzenli olarak analiz etmelisiniz. Hangi ürünlerin iyi sattığını belirlemelisiniz. Finansal disiplini sağlamalısınız.
  • Olası riskleri önceden değerlendirmelisiniz. Bu risklere karşı önlemler almalısınız.
  • Yasal olarak işinizi kurmak için gereken adımları takip etmelisiniz. İşletme adınızı kaydettirmelisiniz ve gerekli izinleri almalısınız.

Toptancılık için Kârlı İş Fikirleri

Toptancılık yapılacak kârlı işler var. Yani toptan ne iş yapabilirim sorusunun yanıtını arıyorsanız şu iş fikirleri kâr marjınızı arttırabiliyor:

1. Gıda toptancılığı

Gıda toptancılığı kâr marjı oldukça yüksek. Ancak ilk başta gıda toptancılığı iş planı hazırlamanız gerekiyor. Restoranlar, kafeler ve marketler için gıda ürünlerini tedarik ederek büyük bir müşteri kitlesine hizmet verebiliyorsunuz.

2. Tekstil ve giyim ürünleri

Giyim mağazalarına, online satıcılarına veya diğer perakende işletmelerine giyim ve aksesuarlar sağlayabilirsiniz. Üniforma giyilen restoran ve otel gibi sektörleri de hedefleyebiliyorsunuz.

3. Elektronik cihazlar

Elektronik ürünler; cep telefonları, tabletler ve bilgisayar gibi ürünleri hedefleyebiliyorsunuz. Bu ürünleri perakendecilere ve online platformlara toptan olarak tedarik edebiliyorsunuz.

Elektronik cihazlar

4. Evcil hayvan malzemeleri

Ödüller, tasmalar ve mamalar gibi evcil hayvan malzemeleri ile ilerleyebiliyorsunuz. Ancak kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede rekabette öne çıkma şansı elde edebiliyorsunuz.

5. Oyuncak ve çocuk ürünleri

Oyuncaklar, bebek ürünleri ve çocuk giyim gibi ürünleri perakende satıcılarına toptan olarak tedarik edebiliyorsunuz.

6. Hobi ve spor ürünleri

Spor malzemeleri, hobi ürünleri veya açık hava etkinlikleri için gereken ekipmanları perakende satıcılara sağlayabilirsiniz. Yani bu alanda toptancılık yapabilirsiniz.

7. Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri

Makyaj ürünleri, cilt bakım ürünleri veya kişisel bakım ürünlerini perakende satıcılara toptan olarak tedarik edebilirsiniz.

8. Otomotiv parçaları

Otomobil parçaları, aksesuarlar veya bakım ürünleri gibi otomotiv sektörüne yönelik ürünleri toptan olarak tedarik edebiliyorsunuz.

9. Ev elektroniği ve aletleri

Beyaz eşya, küçük ev aletleri, temizlik ekipmanları gibi ürünleri perakende satıcılara veya online platformlara toptan olarak sunabiliyorsunuz.

Sıkça Sorulan Sorular

Toptancı kime denir?

Toptan satış yapan tüccarlara toptancı denilmektedir.

Toptan ürün ne demek?

Genellikle büyük miktarlarda satılan ürünlere toptan ürün denilmektedir.

Toptancı ne iş yapar?

Üreticiler ve tüketiciler arasında köprü vazifesi görmektedir. Ürünleri toptan alıp satma işini üstlenirler.

Biraz bilgi birikimi ve doğru adımlar ile toptancılık işinde ilerleme kaydetmeniz mümkün. Bol Satışlar Diliyoruz! 

Yorum Yaz