Yeni girişimciler için en önemli sorun yetersiz olan zaman ve paradır. Dropshipping‘i yeni e-ticarete başlayacaklar için cazip kılan sebep de tam olarak budur.

Üretim, depo maliyeti ve nakliye gibi pek çok lojistik süreç hem maliyet hem de insan kaynağı açısından başlangıçta oldukça zorludur. Dropshipping iş modeli ise tüm bu süreçleri üçüncü taraflarla hallederek sizin yalnızca ürünün pazarlama aşamasına odaklanmanızı sağlar.

Dropshipping pek çok genç girişimci için en iyi seçenektir. Bu nedenle sizin için en kapsamlı drophipping kılavuzunu hazırladık.  

Dropshipping’in nasıl çalıştığı, güvenilir tedarikçileri nereden temin edebileceğiniz ve işinizi nasıl pazarlayacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, okumaya devam edin.

Dropshipping Nedir?

Dropshipping, herhangi bir aracı adım olmadan (malları fiziksel iş yerinizde depolamak gibi) üçüncü taraf bir tedarikçiden veya satıcıdan doğrudan müşterilerinize nakletme sürecidir.

Dropshipper’sız normal bir iş modeli örneği:

  • Düşük maliyetli ürün için üretici ya da tedarikçiden toptan sipariş verirsiniz.
  • Ürünleri bir müşteri sipariş edene kadar deponuzda tutarsınız.
  • Sipariş geldiğinde ürünü işleme, paketleme ve kargolama süreçlerini yönetirsiniz.

Bir dropshipper söz konusu olduğunda ise süreç şöyle işler:

  • Bir müşteri, sizden ürünü sipariş eder.
  • Sipariş bilgilerini dropshipper’ınıza iletirsiniz.
  • Siparişi aldıktan sonra, stoksuz satış yapan kişi, satılan ürün için sizden genellikle toptan ve stoksuz satış ücreti olmak üzere bir fiyat alır. 
  • Malları paketler ve doğrudan müşteriye gönderir. Malları kendiniz saklamanız veya paketlemeniz gerekmez. Yalnızca satarsınız.

Kısacası dropshipping, depolama ve nakliyesiyle uğraşmadığınız bir ürün satma modelidir. Dropshipping’in bir diğer önemli yararı, müşteri ödeme yapana kadar ürün için ödeme yapmamanızdır.

Bu da hem yüksek sermayesi olmayanlar hem de risk almak istemeyenler için daha güvenilir bir yoldur. Yalnızca bir online mağaza açmak ve ürünleri pazarlamak yeterlidir.

dropshipping nasil calisir

Dropshipping İş Modeli Nasıl Çalışır?

Dropshipping iş modeli ile süreç tam olarak şöyle işler:

  1. Tedarikçi ile anlaşılır.
  2. Müşteri online mağazadan sipariş verir.
  3. Sipariş alınır.
  4. Sipariş dropshipper’a iletilir.
  5. Dropshipper siparişi gönderir.
  6. Müşteri ürününü alır.

Dropshippingin Avantajları Nedir?

Kendi işini kurma fikir her zaman caziptir ve pek çok kişinin hayalini süsler. Dropshipping de kendi işini kurmak isteyenler için oldukça avantajlı bir modeldir. Peki bu avantajlar nelerdir?

  • Düşük sermaye
  • Başlaması kolay
  • Düşük giderler
  • Esnek konum
  • Geniş ürün yelpazesi
  • Kolay ölçeklendirme

1. Düşük Sermaye

Dropshipping’in en büyük avantajı başlamak için oldukça düşük sermayeler gerektirmesidir. Bu satış modelinde, müşteri tarafından ödeme yapılmadığı sürece bir ürün satın almak zorunda değilsiniz.

2. Başlaması Kolay

Fiziksel ürünlerle uğraşmanız gerekmediğinde e-ticaret yapmak çok daha kolaydır. Dropshipping yaptığınızda şunlar için endişelenmenize kalmaz:

  • Bir depoyu kiralamak / yönetmek
  • Siparişlerinizin paketlenmesi ve nakliyesi
  • Muhasebe nedenleriyle envanter takibi
  • İade ve gelen gönderilerin işlenmesi
  • Sürekli ürün siparişi vermek ve stok seviyesini yönetmek

3. Düşük Gider

Envanter satın almak veya lojistik merkezlerini yönetmekle uğraşmanız gerekmediğinden, genel giderleriniz oldukça düşüktür. Başarılı dropshipping mağazalarının pek çoğunun en büyük gideri platform komisyonları ile sınırlıdır.

4. Esnek Konum

Başarılı bir dropshipping mağazası, internet bağlantısı olan hemen hemen her yerden yürütülebilir. Tedarikçilerle iletişim kurmak, satışları kontrol etmek ve müşteri süreçlerini yönetmek için fiziksel bir konuma ihtiyacınız yok.

5. Geniş Ürün Yelpazesi

Sattığınız ürünleri önceden satın almak zorunda olmadığınız için dönemsel olarak trend olan ürün fırsatlarını değerlendirmek mümkün. Ayrıca toplu satın alım olmadığı için başarısız olan ürünlerin yerine hemen yenilerini ekleyebilir ve potansiyel satışların sayısını artırabilirsiniz.

6. Kolay Ölçeklendirme

Geleneksel bir perakende işinde, sipariş sayısının üç katı kadar sipariş alırsanız, genellikle üç kat daha fazla iş yapmanız gerekir. Fakat dropshipping yaparken mağazanız devasa satış rakamlarına ulaşsa dahi süreci yönetmek her zaman daha kolay olacaktır.

dropshipping avantaj ve dezavantajlari

Dropshipping’in Dezavantajları Nedir?

Bahsettiğimiz tüm avantajlar, bir çevrimiçi mağazaya başlayan veya mevcut ürün tekliflerini genişletmek isteyenler için dropshipping’i çok çekici bir model haline getiriyor. Ancak tüm yaklaşımlar gibi, stoksuz satışın da dezavantajları vardır. Bu dezavantajları şöyle sıralayabiliriz:

  • Düşük kâr marjı
  • Envanter sorunları
  • Nakliye sorunları
  • Tedarikçi hataları

1. Düşük Kâr Marjı

Dropshipping’e başlamak kolay olduğu için rekabet de aynı oranda artıyor. Bu sebeple pazarda sizin gibi pek çok satıcı bulunuyor. Diğer satıcılar arasından sıyrılmak için daha cazip fiyat sunmak ise kâr marjının düşmesine sebep olur.

2. Envanter Sorunları

Tüm ürünlerinizi stoklarsanız, hangi ürünlerin stokta olup olmadığını takip etmek nispeten kolaydır. Ancak, aynı zamanda diğer satıcılar için de sipariş gönderen birden fazla depodan tedarik ettiğinizde, envanter günlük olarak değişebilir.

Bu yüzden bazen müşterinin sipariş ettiği ürünü tedarik etmekte zorluk yaşayabilirsiniz bu da müşteri deneyimine zarar vereceği için gelecekteki potansiyel satışlar konusunda eksi olabilir.

3. Nakliye Sorunları

Birden fazla tedarikçiyle çalışıyorsanız (çoğu stoksuz satış yapanın yaptığı gibi), çevrimiçi mağazanızdaki ürünler bir dizi farklı kişiden tedarik edilecektir. Bu, tedarik zinciri üzerinde hiçbir kontrolünüz olmadığı anlamına gelir.

Örneğin bir müşteri, tümü yalnızca ayrı tedarikçilerden temin edilebilen üç ürün için sipariş verdi. Her bir öğeyi müşteriye göndermek için üç ayrı kargo ücreti ödersiniz, ancak bu ücreti müşteriye iletmek muhtemelen akıllıca olmaz.

4. Tedarikçi Hataları

Hiç senin hatan olmayan ama yine de sorumluluğunu kabul etmek zorunda kaldığın bir şey için suçlandın mı?

En iyi stoksuz satış tedarikçileri bile siparişleri yerine getirirken hata yapar; bu hatalar için sorumluluk almanız ve özür dilemeniz gerekir. 

Ayrıca vasat ve düşük kaliteli tedarikçiler, eksik ürünler, hatalı teslimatlar ve paketleme veya ürün kalitesi sorunları yoluyla müşteri deneyimine zarar vererek mağazanızın itibarına zarar verebilir.

dropshipping nasil yapilir

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshippingin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve artı – eksilerini öğrendiğinize göre asıl konuya gelebiliriz.

Dropshipping yapmak için uygulamanız gereken 7 adım vardır. Bu adımlar şu şekilde sıralanabilir:

1. Dropshipping Yapılacak Platformun Seçilmesi

İlk olarak dropshipping yapmayı düşündüğünüz platformu seçmelisiniz. Bu platform size ait bir e-ticaret sitesi de olabilir bir pazaryeri de olabilir.

Amazon, e-Bay ve Etsy gibi pazaryerleri dropshipping yapmak isteyenler için ideal yerler arasındadır. Shopify ve WİX gibi platformlar ise kendi online mağazasından satış yapmak isteyenler için idealdir.

2. Satış Yapılacak Bölgenin Seçilmesi

Platformu belirledikten sonra satış yapacağınız pazarı seçmelisiniz. Bu oldukça kritiktir çünkü her pazarın alıcısı ve dinamikleri farklıdır. Örneğin bir ürün ABD pazarında çok popülerken Almanya pazarında talep görmez. Bu yüzden başarılı olmak için hedefleyeceğiniz pazara karar vermelisiniz.

3. Ürün Araştırması

Satış yapacağınız bölgeyi belirledikten sonra pazarın talep ettiği ürünleri keşfedin. En çok talep gören ürün ve ürün gruplarını bir tabloda sıralayın.

4. Tedarikçilerle Anlaşma

Ürünleri belirledikten sonra bu ürünleri tedarik edeceğiniz satıcılarla anlaşma yapmalısınız. Burada maliyetiniz ne kadar düşük olursa üründen o kadar kâr edersiniz. Bu sebeple her ürün için birden fazla tedarikçi ile iletişime geçin.

5. Ürünlerin Mağazada Listelenmesi

Artık tedarikçinizle de anlaştığınıza göre ürünlerinizi mağazanıza yükleyerek satışa açabilirsiniz. Bu noktada ürünlerin görsellerini ve açıklamalarını oldukça detaylı girmenizi öneririz.

6. Ürünün Pazarlaması

Satış yapmak için iyi bir pazarlamaya ihtiyacınız var. Burada ilk olarak ürün görselleri ve açıklamalar devreye giriyor. İyi ürün görselleri yükleyin ve açıklamada ürün hakkında tüm detaylara yer verin.

Pazaryerlerinin reklamlarını ya da sosyal medya kanallarını ürününüzü pazarlamak için kullanabilirsiniz.

7. Ürünün Satışı ve Kargolanması

Tebrikler! Bu aşamaya geldiğinizde çoktan satışınızı gerçekleştirmiş olacaksınız. Şimdi tedarikçinizle iletişime geçerek müşterinizin bilgilerini iletin ve kargo süreçlerini gerçekleştirin.

Türkiye’de Dropshipping Nasıl Yapılır?

Türkiye’de dropshipping yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle bir şirket kurmalısınız.
  • Satış yapacağınız kanalları belirlemelisiniz.
  • Ürünlerinizi seçmelisiniz.
  • Tedarikçilerle anlaşmalısınız.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra ürünlerinizin pazarlamasını yapıp artık dropshipping yapmaya başlayabilirsiniz.

dropshipping icin neler gerekli

Dropshipping için Neler Gerekir?

Dropshipping yapmak isteyenler aşağıdaki süreçleri gerçekleştirmelidir. Peki bu aşamalar nelerdir?

  • Şirket kurma
  • Tedarikçi bulma ve anlaşma
  • E-ticaret sitesi kurma (shopify, woocommerce vb.) ya da pazaryerine üye olma
  • Ürünleri listeleme
  • Ödeme yöntemi anlaşmaları
  • Google ve Facebook reklam hesaplarını açma
  • SEO ve içerik pazarlaması

Bunlar dışında bazı tedarikçiler XML olarak ürünlerini paylaşır. Bu durumda ürünleri tek tek yüklemek yerine XML ile tek seferde sitenize yükleyebilir ve satışa açabilirsiniz.

Dropshipping için Nasıl Ürün Seçilir?

Dropshipping yapmanın başarısı veya başarısızlığı, satılacak doğru ürünleri seçmeye bağlıdır.

Bir çılgınlığa dayalı alakasız, rastgele ürünler seçmek oldukça yaygındır. Bu strateji genellikle kısa vadede başarılı olur. Ancak zaman içinde yüksek satışları sürdürmek zor olabilir. Bazen iyi bir nişe konsantre olmak ve ona bağlı kalmak en iyi stratejidir.

Ürün araştırması, talep gören ve yüksek satış hacmi yaratacak ürünleri bulmak için önemlidir. Sağlıklı bir kâr marjı için satılabilecek ve rekabeti düşük olan stoksuz satış ürünlerini seçmeniz gerekir. 

En popüler mevcut ürünleri seçmek kazanan bir strateji gibi görünebilir, ancak kalabalık bir pazarda, rekabet yüksekse daha küçük perakendeciler için ürün marjları daha da daralacaktır.

dropshipping nasil urun secilir

Dropshipping için Ürün Seçerken Nelere dikkat Etmelisiniz?

Satacağınız ürünü düşünürken, yalnızca kişisel tercihinize veya “içgüdüsel bir duyguya” dayalı olarak ürün seçmek asla iyi bir fikir değildir.

Dropshipping dünyası rekabetçi ve hızla değişiyor. Yerleşik satıcılarla rekabet edebilmek için kapsamlı ürün araştırması yapmanız ve mevcut satış verilerini analiz etmeniz gerekir. 

İyi satış yapan dropshipping ürünleri genellikle iki kategoriye ayrılır:

  • Ucuz, renkli, göz alıcı ve eğlenceli eşyalar (2019’da hem slime hem de squishies trend oldu).
  • Tüketici için günlük bir sorunu çözen faydalı ürünler.

Büyük olasılıkla stoksuz satış ürünlerinizi sosyal medya kanalları aracılığıyla tanıtacağınız için insanların Facebook veya Instagram’da sıkıcı, günlük ev eşyaları satın alma eğiliminde olmadığını da unutmamak önemlidir.

İnsanların sosyal medyada karşısına çıktığında tepki vereceği, arkadaşı ile paylaşacağı ürünler aramalısınız. Bu ürünler aynı zamanda pratik bir kullanıma da hizmet ediyorsa başarmamak neredeyse imkansızdır.

Fiziksel mağazalarda kolayca bulunamayan benzersiz ürünler de oldukça iyidir. İnsanlar genellikle yerel olarak bulamadıkları öğeleri aramak için interneti kullanırlar. 

Bir hırdavat ya da yapı markette elde edilmesi zor olan ancak aynı zamanda yüksek talep gören bir şey varsa bu ideal bir dropshipping ürünüdür.

distinction

Dropshipping Ürün Araştırması Nasıl Yapılır?

İlham almak ve keşfetmek için Aliexpress, Alibaba, Wish gibi platformlar oldukça etkilidir. Fakat daha profesyonel bir ürün araştırması için verilere ihtiyacınız var. Bunun için pek çok üçüncü parti ürün analizi yapan yazılım var. Bunlardan faydalanmak oldukça işinize yarayacaktır.

Bu tür yazılımlar, webdeki farklı pazaryerlerindeki milyonlarca ürünü analiz etmek için basit bir arama işlevi kullanır. Gelecekteki satış potansiyelini tahmin etmek için bir ürünün satış geçmişiyle birlikte mevcut sipariş hacimlerine bakar.

Buna ek olarak Google Trends kullanarak ülke, bölge ve şehir bazlı bulduğunuz ürünlerin popülerliğini kontrol ederek daha net tahminler yapabilirsiniz.

Ürün araştırması sırasında kullanabileceğiniz bazı yazılımlar ise şunlardır:

  • Nichescraper
  • Google Trends
  • Camelcamelcamel.com
  • Dscomparison
shaking hands

Kaçınmanız Gereken Dropshipping Ürünleri Nelerdir?

İlk olarak, reklamı zorlaştırabilecek her türlü üründen uzak durun. Örneğin Facebook, yetişkin oyuncakları ve e-sigara reklamlarını yasaklıyor. 

Dropshipping ürünleriniz için pazarlama fırsatlarının olmaması, açıkçası daha az satışa yol açacaktır. Bu nedenle aile dostu ürünlere bağlı kalın!

Amazon’da satış yapmak için çeşitli ürünler belirlediğinizde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Amazon’da bazı ürünler ve kategoriler listelenmeden önce onay gerektirir.

Ebay’de de benzer kısıtlamalar bulunur. Dropshipping için ürün seçmeden önce bunları kontrol ettiğinizden emin olun.

Dropshipping ile En Çok Satan Ürünler

Dropshipping ürünleri arasında bazıları diğerlerine göre pek çok sebepten daha çok talep görür. Bu ürün gruplarını incelemek ve buna göre bir niş seçmek riski minimize edecektir. Amerika’yı baştan keşfetmeye gerek yok değil mi? Dropshipping ile en çok satan ürün grupları şunlardır:

  • Giyim ve ayakkabı
  • Güzellik ve kişisel bakım
  • Mutfak yardımcıları
  • Bebek ürünleri
  • Evcil Hayvan malzemeleri
  • Dekorasyon ürünleri
  • Ofis ürünleri
  • Telefon aksesuarları
  • Araba aksesuarları
dropshipping yasal mi

Dropshipping Yasal mı?

Dropshipping yasal bir e-ticaret satış modelidir. Türkiye’de de yasaldır. Yalnızca diğer satış modellerinde dikkat edilmesi gereken unsurlar dropshipping için de geçerlidir.

Dropshipping yaparken sorun yaşamamak için satış yaptığınız platformun kurallarını dikkatlice okursanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Bunlara ek olarak sahte lisansa sahip, fikri mülkiyeti tehlikeye atan ürünlerin satışını gerçekleştirmeniz durumunda tabii ki bu ticaret modeli fark etmeksizin suçtur.

Dropshipping için Şirket Kurmak Gerekli mi?

Dropshipping için şirket kurmak gereklidir. Pek çok pazaryeri doğrudan bir şirket istemese de paranızı Türkiye’ye yasal bir şekilde sokmak için vergilendirmeniz gerekir. Eğer kazancınızı vergilendirmezseniz gelecekte pek çok sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

earnings

Dropshipping ile Ne Kadar Kazanılır?

Dropshipping ile kazanabileceğiniz miktarlar tamamen strateji ve ürün seçimi ile doğru orantılıdır. Genellikle dropshipping yapanlar ürün başı %10 ila %30 civarında bir kâr elde eder. Bu marjlar şanslıysanız daha yukarı çıkabilir fakat daha altına da inebilir.

Başarılı olan dropshipping mağazaları yılda 100 bin USD’ye kadar gelir elde ediyor. Dropshipping ile ortalama aylık kazanç ise 1000 ila 3000 dolar arasında.

Dropshipping Ödemelerinizi Nasıl Alabilirsiniz?

Dropshipping ile kazandığınız paraları pek çok farklı yöntem ile alabilirsiniz. Bu noktada satış yaptığınız platform ve platformun özellikleri devreye girer. Eğer pazaryerlerinin birinde satış yapıyorsanız genellikle doğrudan banka hesabınıza ayın belirli günlerinde ödemelerinizi alabilirsiniz.

Kendi e-ticaret sitenizi kullanıyorsanız eğer anlaşma yaptığınız sanal POS firmasının taahhüt ettiği süre zarfında anlaştığınız ödeme yöntemi ile paranızı alabilirsiniz.

success

Dropshipping’de Başarılı Olmak Ne Kadar Sürer?

Dropshipping düşük riskli bir iş modeli olmasına rağmen, ilk satışınızı yapmadan önce yatırım yapmanız gereken çok fazla zamana ihtiyacınız var.

  • Bir e-ticaret mağazası başlatmak
  • Yeni ürünler tedarik etmek
  • Tedarikçileri değerlendirmek
  • Ürünlerinizi pazarlamak
  • Marka oluşturmak

Dropshipping işiniz aracılığıyla aylık 2.000 ABD dolarına kadar gelir elde etmek için haftada en az 10 ila 15 saat harcamalısınız. Diğer küçük işletmeler gibi, yatırım yaptığınız zaman, önemli gelir elde etme şansınızı artırır.

Dropshipping için Tedarikçi Nasıl Bulunur?

Dropshipping tedarikçileri ile satıcıları buluşturan dünya çapında pek çok platform bulunur. Bu platformlardan tedarikçilerle görüşmeler yapabilirsiniz.

Tedarikçi seçimi, her dropshipping işletmesinin atması gereken kritik bir adımdır. Ancak tedarikçi ararken göz önünde bulundurulması gereken pek çok faktör vardır.

Kötü bir tedarikçiye sahip olursanız eğer çok başarılı bir ürünü dahi sürekli olarak satamazsınız. Hizmet kaliteniz kullanıcılar tarafından eleştirildiğinde bir sonraki satış her zamankinden daha zor olacaktır. Bu yüzden tedarikçi seçerken şu unsurlara dikkat etmelisiniz:

  1. Kaliteli üretim
  2. İyi paketleme
  3. Zamanında kargolama

Bu unsurlar bulduğunuz tedarikçilerde mutlaka aramanız gereken şartlar arasında bulunmalıdır. Peki tedarikçilere nasıl ulaşabilirsiniz? Bunun için pek çok web sitesi bulunur. Şimdi bu web sitelerine göz atalım.

dropshipping tedarikci

En İyi Dropshipping Tedarikçi Siteleri

Dropshipping için tedarikçilerin bulunduğu pek çok web sitesi vardır. Bu web siteleri nişe, ürün grubuna ve alım adetine göre değişkenlik gösterir. Bu web sitelerini kullanarak satmak istediğiniz ürünleri üreten tedarikçilere ulaşabilir ve iletişime geçebilirsiniz.

1. AliExpress

AliExpress, e-ticaret platformlarını stoksuz satış sağlayıcılarına ve ürünlerine bağlayan uluslararası bir toptan ve/veya stoksuz satış platformudur. 

AliExpress üzerinden satış yapan satıcıların çoğu Çin’de bulunur ve ürünlerini bu bölgeden temin eder.

Konumlar ve gönderim bilgileri: AliExpress, ABD dahil olmak üzere dünya çapında 254 ülkeye gönderim yapmaktadır. Standart kargo ile gönderilen paketlerin gelmesi 15 ile 45 iş günü arasında sürebilir. Premium nakliye için ödeme yaparsanız, tahmini teslimat süresi yedi ila 15 iş günü arasındadır.

Ürün türleri: AliExpress’te moda, oyuncak, tüketici elektroniği, cilt bakım ürünleri, mücevher, mobilya ve hatta araba ve motosiklet gibi kategorilerde 100 milyondan fazla ürün var.

Şunlar için önerilir: Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli satıcılar AliExpress’i trend ürünleri bulmak, pazar araştırması yapmak, satıcılarla ilişkiler kurmak ve toptan sipariş vermek için kullanabilir. 

2. Alibaba

Alibaba, alıcıları ve satıcıları birbirine bağlayan bir B2B pazar yeridir. Platform, tek satıcılardan çok toptancılara yöneliktir ve doğrudan üreticilerle olan iletişimi kolaylaştırır. Tedarikçiler toplu ürünler sağlar ve dropshipping mağazanız için siparişleri yerine getirebilir. 

Konumlar ve nakliye bilgileri: Alibaba’da teslimat, yaşadığınız yere bağlı olarak zaman alabilir. Teslimatlar için altı haftaya kadar bekleyebilirsiniz. Maliyetleri azaltmak için kargo veya hava yoluyla göndermeyi seçebilirsiniz. Ancak, araştırmanızı yapmalı ve buna göre plan yapmalısınız. 

Ürün türleri: Alibaba’nın 2,8 milyondan fazla tedarikçisi ve 5,900’den fazla kategorisi vardır. 

Şunlar için önerilir: Özel markalı üretimi tercih eden ve tüketici ürünleri olarak satmak üzere dağıtım düzeyinde toplu ürünler satın almak isteyen ileri düzey dropshipper’lar için önerilir.

3. SaleHoo

SaleHoo tedarikçi dizini, stoksuz satış sunan 8.000’den fazla tedarikçiyi listeler ve e-Bay ve Amazon’da dropshipping yapanlar tarafından sıklıkla kullanılır. AliExpress ve Alibaba’nın aksine yıllık 67 USD ödeyerek tedarikçilere ulaşabilirsiniz.

Konumlar ve nakliye bilgileri: SaleHoo, ABD, İngiltere ve Avustralya pazarlarına hizmet vermektedir.

Ürün türleri: SaleHoo’nun envanter kaynağı AliExpress’tir.

Şunlar için önerilir: Yıllık üyelik ödeme konusunda rahatsanız veya yalnızca geçici olarak bir dizin ve araştırma aracı kullanmanız gerekiyorsa, SaleHoo göz atmaya değer olabilir.

4. Worldwide Brands

1999 yılında kurulan Worldwide Brands, en eski ve en iyi bilinen tedarikçi sitelerinden biridir. Yalnızca bir dizi yönergeyi karşılayan ve meşru, kaliteli tedarikçileri barındırdığını iddia ederek hizmet sunar.

Konum ve nakliye seçenekleri: Worldwide Brands, dünya çapındaki perakendecilere hizmet vermektedir. Şirket bir tedarikçi rehberidir, bu nedenle nakliye maliyetleri ve konumları, platform aracılığıyla bulduğunuz tedarikçiye bağlıdır.

Ürün türleri: Dizinde tamamen yasal seçeneklerden oluşan büyük bir toptan dropshipper listesi bulunur. Evcil hayvan malzemeleri, mücevher ve saatler, tüketici elektroniği, ev dekorasyonu, giyim ve daha fazlası gibi nişlerde seçebileceğiniz 16 milyondan fazla sertifikalı ürün var. 

Şunlar için önerilir: Kaliteli bir toptancı tedarikçi rehberine ömür boyu erişim istiyorsanız ve tek seferlik daha büyük bir ödeme konusunda rahatsanız, Worldwide Brands sizin için güvenlidir.

5. Sunrise Wholesale

Sunrise Wholesale, 15.000’den fazla stoksuz satış ürünü sunar ve doğrudan müşterilerinize gönderir. Ayrıca Sunrise, tedarikçiler fiyatlarını değiştirse bile kârınızın tutarlı kalmasını sağlamak için satış raporlama araçları, ürün verileri, e-posta yoluyla gönderilen envanter güncellemeleri ile otomatik fiyat ayarlamaları sunar.

Konum ve nakliye bilgileri: Sunrise Toptan Satış, nakliye süreleri ortalama bir ila iki gün arasında olacak şekilde ABD ve Kanada’daki müşterilere gönderilir.

Ürün türleri: Sunrise Toptan Satış, banyo ürünleri, mumlar, elektronik ürünler, bahçe malzemeleri, ev dekorasyonu, mutfak aletleri, oyuncaklar ve oyunlar, mücevher ve diğer aksesuarlar gibi geniş bir ürün yelpazesi sunar. 

Şunlar için önerilir: ABD ve Kanada’da hızlı sevkiyat süreleri arayan satıcılar.

humanitarian

Sonuç

Dropshipping oldukça kolay başlanabilecek ve düşük riskler barındıran bir iş modelidir. Yeni girişimciler için en iyi seçeneklerden biridir. Şu an global e-ticaret hiç olmadığı kadar büyük ve bugün başarılı olmak düne göre çok daha kolay.

Yukarıda dropshipping ile alakalı neredeyse her türlü soruya cevap verdik. Umarız bu yazı dropshipping ile alakalı aklınızdaki tüm soru işaretlerinize çözüm olmuştur.,

Aşağıdaki videoda 0 sermaye ile dropshipping denemesi yapan bir Youtuber’in videosunu izleyerek süreçlere bir de canlı olarak bakabilirsiniz.

Dropshipping ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Dropshipping yapmaya başlayacak yeni girişimcilerin merak ettiği pek çok soru bulunur. Bu sorularla alakalı yanıtlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dropshipping Hala Yapılır mı?

Evet, dropshipping hala yapılır. Dropshipping bugün de oldukça mantıklı bir iş modelidir. E-ticaret dünyada her geçen gün daha çok yaygınlaşıyor ve daha fazla potansiyel müşteri var.

Dropshipping Yaparken Fatura Kesilir mi?

Dropshipping yaparken fatura kesilmelidir. Kazandığınız parayı Türkiye’de kullanabilmek için vergilendirmeniz gerekir.

Dropshipping Hangi Sitelerde Var?

Dropshipping Amazon, Etsy, e-Bay, Shopify ve Woocommerce platformlarında yapılabilir.

Amazon Dropshippinge İzin Veriyor mu?

Amazon dropshippinge izin veriyor. Amazon’un hazırladığı dropshipping yönergelerini okuyarak daha detaylı bilgiye sahip olmak mümkün.

Sermayesiz Dropshipping Yapılır mı?

Sermayesiz dropshipping yapılmaz. Minimum seviyeede maliyetleriniz vardır. Buna örnek olarak şirket kurma maliyeti söylenebilir.

Dropshipping Yaş Sınırı Var mı?

Dropshipping yapabilmek için18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.

Dropshipping ile Ne Satılır?

Dropshipping ile neredeyse her şeyi satmak mümkündür. Fakat devletlerin yasakladığı hassas ürünleri satmak suçtur.

Dropshipping Kimler Yapabilir?

Dropshippingi 18 yaşını geçmiş herkes yapabilir. Bir alt ya da üst yaş sınırı ya da statü yoktur.

Yorum Yaz