İnsan hayatının birçok alanında bütçe konuşur. Pazarlama süreci için de belirli bir bütçe gerekir. Bazen pazarlama bütçenizin kısıtlı olduğu zamanlar olabiliyor. Birçok işletme sahibi, zor zamanlarında işletmelerinin küçülmesi gerektiğini düşünüyor.

Ancak gerilla pazarlama yoluyla bütçe dostu pazarlama taktikleri bulmanız mümkün. Marka bilinirliğinizi oluşturmak ve markanızın değerini arttırmak için etkili pazarlama stratejileri geliştirmelisiniz.

Böylece şirketinizin erişim alanını genişletmeniz kolaylaşıyor. Bu da rekabette öne çıkmanıza yardımcı oluyor. Zamanı, enerjiyi, hayal gücünü ve alışılmadık pazarlama fikirlerini kullanarak daha iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

O halde gelin, gerilla pazarlamanın ne olduğunu ve işletmenizi büyütebilecek taktiklerini yakından inceleyelim. Hadi, başlayalım!

Gerilla Pazarlama Nedir?

Gerilla pazarlama nedir diyorsanız tüketicileri memnun etmek için alışılmadık taktikler kullanılması anlamına geliyor. Yani bir şirketin ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için eşsiz pazarlama taktikleri ile ilerlemesine deniyor.

Geleneksel pazarlama stratejileri işe yaramadığında markalar kendi gerillalarını devreye sokuyor. Bu reklam stili, yüksek hayal gücüne ve enerjiye dayanıyor. Dijital platformlarda marka bilinirliğini arttırmanıza ve farkındalık yaratmanıza yardımcı oluyor.

Dolayısıyla eylem odaklı, kışkırtıcı, ekonomik ve alışılmadık pazarlama ilkeleriyle ilerlemenize olanak tanıyor. Fakat başlamadan önce şu sorunun yanıtını ekibinizle birlikte tartışmalısınız: Neden gerilla pazarlama?

Ardından gerilla pazarlama örnekleri ile ilerlemeye özen göstermelisiniz. Bu sayede gerilla pazarlama örnek olaylar üzerinden kolayca yönetilebiliyor.

Gerilla Pazarlama Nedir?

Gerilla Pazarlamanın Kökeni ve Tarihçesi

Şok edici ve geleneksel olmayan bir pazarlama taktiği sunarak hedef kitlenizi şaşırtmanızı sağlıyor. Terim, 1984 yılında gerilla pazarlama hakkında kitap yazan Jay Conrad Levinson tarafından yaratıldı.

Tabii o zamanlar pazarlama taktikleri günümüzden daha farklı idi. 1984 tarihli bu kitap, oldukça başarılıydı. Bu sebeple milyonlar sattı. Hatta dünya çapında pek çok dile çevrildi. Gerilla taktikleri özellikle küçük işletmeler için etkili sonuçlar sunuyor. Çünkü küçük işletmelerin düşük maliyetli taktiklerle ilerlemesini sağlıyor.

Gerilla Pazarlama İlkeleri Nelerdir?

Pazarlama ve reklam zamanla gelişip değişiyor. Giderek daha fazla şirket, gerilla pazarlama gibi yeni ve yaratıcı pazarlama taktiklerini uygulamaya başlıyor. Bu nedenle başarılı olmak için gerilla pazarlama gibi yeni ve yaratıcı taktiklere açık olmanız gerekiyor. Bunun yanında gerilla pazarlama ilkelerini bilmeniz lazım. Peki, gerilla marketing ilkeleri nelerdir? İşte, gerilla marketing ilkeleri.

  • Düşük bütçe: Sınırlı kaynaklarla maksimum etki elde etmenizi sağlıyor.
  • Yaratıcılık: Sıra dışı ve özgün fikirlerle dikkat çekebiliyorsunuz.
  • Hedef kitleye odaklanma: Hedef kitlenizin ilgisini çekmenize ve onları etkilemenize olanak tanıyor.
  • Viral etki: İçeriklerin doğal olarak yayılması ve sosyal medyada paylaşılmasıyla geniş kitlelere ulaşma şansı elde edebiliyorsunuz.
  • İyi niyet ve müşteri menfaati: Pazarlama stratejileri ile ilerlerken müşteri faydası ulaşılması en zor olan unsur olabiliyor. Gerilla pazarlama ile iyi niyet ve müşteri menfaati için çaba harcayabiliyorsunuz.
  • Şaşırtıcı: Beklenmedik ve akılda kalıcı kampanyalar veya reklamlar yaratmanıza yardımcı oluyor.
  • Mizah ve eğlence: Mizahi ve eğlenceli içeriklerle duygusal bağ kurmanızı sağlar.
  • Hedefli yaklaşım: Bazı coğrafi bölgelerde veya küçük gruplarda etkili olabiliyor.
  • Geleneksel ve dijital medya entegrasyonu: Online ve offline kanalları etkili bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Gerilla Pazarlama İlkeleri Nelerdir?

Gerilla Pazarlama Türleri

Gerilla pazarlamanın pek çok türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

1. Viral pazarlama

Viral pazarlama, ağızdan ağıza dağıtıma odaklanan pazarlama tekniğidir. Yaratıcı ve ilginç içeriklerin sosyal medya ve diğer online platformlarda hızla yayılmasını sağlar. Bir kullanıcının şirketlerin içeriğini sosyal ağına, arkadaşlarına veya ailesine paylaşmasına dayanır.

2. Gizli pazarlama

İnsanlar farkına varmadan yapılan kampanyalar ve reklamlar gizli pazarlamadır. Ürün yerleştirmeleri veya etkinlikler buna girmektedir. Örneğin, TV reklamı veren firmalar ürün pazarlaması yapıyorlar.

3. Tabandan pazarlama

Tabandan pazarlama, özellikle küçük işletmeler için etkilidir. Bir marka ayrıntılı reklam girişimlerine büyük paralar harcamak yerine hedef kitlesiyle ortak bir yol veya karşılıklı olarak paylaşılan bir vizyonla etkileşim kurmak isteyebilir.

3. Etkinlik pusu pazarlaması

Etkinlik pusu pazarlaması, herhangi bir etkinliğe katılan izleyicinin dikkatini çeker. Genellikle bir spor etkinliği, müzik gösterisi veya metro istasyonundayken yapılır. Bu ortamdaki kişiler etkinliğe para ödediği için ortamdan ayrılamaz. Aynı zamanda ortamda olup bitenlerle çok ilgilidir ve aksiyonu kaçıramaz.

4. Deneyimsel pazarlama

Deneyimsel pazarlama, müşterileri bir işletmenin büyümesine ve başarısına katılmayı teşvik eden gerilla pazarlama stratejisidir. Yani deneyimsel pazarlamacılar, müşterilerin bir işletmeyle duygusal bağ kurmasına ve sağlam bir ilişki yürütmesine yardımcı olmak için yaratıcı pazarlamayı kullanır. Örneğin, Coca Cola Zürih’te düzenlenen FIFA Dünya Kupası sırasında seyircilerin mini bir futbol oynamasını mümkün kılan VR deneyimi kurdu.

Gerilla Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

Markaların ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için kullanabileceği bazı yaygın gerilla pazarlama teknikleri bulunmaktadır. Bunlardan birkaçını buraya derledik.

1. Markalı ürün hediyeleri

İlgi çekmek ve ağızdan ağıza pazarlamayı teşvik etmek için ürün hediyeleri sunmalısınız. Böylece rekabette öne çıkma şansı elde edersiniz.

2. Sosyal medya kampanyaları

Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği teşvik eden viral sosyal medya kampanyaları oluşturmalısınız. İlgi çekmek ve marka bilinirliğini arttırmak için hashtag kullanmalısınız.

3. Flash mob

Dikkat çekmek için halka açık bir koreografi rutini gerçekleştirecek bir etkinlik düzenlemelisiniz.

4. Pop-up mağazalar

Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi sergilemek ve dikkat çekmek için trafiğin yoğun olduğu bölgelerde geçici perakende satış yerleri kurmalısınız.

5. Sokak sanatı

Markanızı insanların görebileceği alanlarda tanıtmak için sokak sanatı kullanmalısınız. Örneğin, grafiti hedef kitlenizin dikkatini çekmenizi sağlayabiliyor.

6. Halka açık gösteriler

Beklenmedik ve dikkat çeken bir halka açık etkinlik veya performans sergilemelisiniz. Hedef kitleniz için unutulmaz bir deneyim yaratmaya özen göstermelisiniz.

7. Gerilla reklamcılığı

Markanızı kamusal alanlarda tanıtmaya çalışmalısınız. Yani projeksiyon veya tebeşir sanatı gibi alışılmadık reklam yönetimlerini kullanmalısınız. Ancak gerilla reklam nedir hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmalısınız. Aynı zamanda gerilla reklam örnekleri incelenmesi gerekiyor.

Gerilla Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

Gerilla Pazarlamanın Özellikleri

Karmaşıklığı sebebi ile gerilla pazarlamayı ifade etmek zordur. Ancak belirli özelliklere bakarak gerilla pazarlamayı tanımak kolaydır. Peki, gerilla pazarlama kampanyasını tanımak için hangi özelliklere bakmalısınız? İşte, gerilla pazarlamanın özellikleri.

  • Sürpriz unsuru bulunur. Yani potansiyel müşterilerle alışılmadık etkileşimler sunar. Çoğu zaman izleyiciyi şaşırtır ve şok eder.
  • Çoğu gerilla marketing kampanyasının bütçesi azdır. Fakat harika sonuçlar verir.
  • Gerilla marketing duyulara ve deneyimlere hitap eder. Potansiyel kitleyi bir kampanyaya katılmaya teşvik eder.
  • Duygular B2C için mükemmel bir satış faktörü olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple B2C iş modelinde kullanılabiliyor.
  • Gerilla marketing kampanyaları kışkırtıcı ve risklidir. Çünkü duygusal etkileşime dayanır.

Gerilla Pazarlama ile Geleneksel Pazarlama Arasındaki Farklar Nelerdir?

Gerilla pazarlamanın tanımına baktığımızda, bunun yaratıcılıkla ilgili olduğunu görebiliriz. Yani hedef müşterilere ulaşmak için daha çok yaratıcı düşüncelere ve şaşırtıcı dinamik yollara başvurulur. Geleneksel pazarlamada çeşitli müşteri gruplarını memnun etmek için ürün çeşitlendirmesi hedeflenir. Ancak bu durum, en rekabetçi ürünün geliştirilmemesine yol açabilir.

Gerilla marketing doğru müşteri grubuna ulaşmaya odaklanır. Çünkü ürün hakkında herkesle konuşmaya çalışmak zaman alıcı ve maliyetlidir. Geleneksel pazarlamada ise mümkün olduğu kadar çok insanın dikkatini çekmek için kitle iletişim araçları ve çeşitli reklam kanalları kullanılır.

Ayrıca gerilla marketing, yatırım yapacak fazla paranız olmadığında zamana, fikre, hayal gücüne, yaratıcılığa ve bilgiye yatırım yapabileceğinizi öneriyor. Bu yatırımın akıllı bir şekilde yapılmasını önerir. Geleneksel pazarlama yatırımı parayla özümser.

Gerilla Pazarlama ile Geleneksel Pazarlama Arasındaki Farklar Nelerdir?

Gerilla Marketing Avantajları

Gerilla pazarlama bir işletmeyi tanıtır ve uygun maliyetlidir. O halde bu yaklaşımın diğer faydalarına yakından bakalım!

  • Marka bilinirliğini arttırmanızı sağlar.
  • Rakipleriniz arasında öne çıkmanıza yardımcı olur.
  • Bir markayla duygusal bağ kurmanızı kolaylaştırır.
  • Ortaklıklar için temel oluşturmanıza olanak tanır.
  • İnsanların zihninde kalıcı bir izlenim bırakmanıza imkân sunar.
  • Yüksek yatırım getirisi vardır.

Gerilla Pazarlama Dezavantajları

Gerilla marketing yaklaşımının dezavantajları da bulunmaktadır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Başarı şansı düşüktür. Hiç kimse gerilla marketing stratejisinin başarısını garanti edemez.
  • Uygun şekilde planlanmazsa yanlış mesaj iletebilir. Bu da markanın imajını zedeleyebilir.
  • Bazen salgın hastalıklar, kötü hava koşulları ve siyasi anlaşmazlıklar gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Tüm bunlar kampanyalarınızın etkili olmasını engelleyebilir.

Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır?

Gerilla marketing markalar için iyi bir seçenektir. Ancak iyi bir planlama gerektirir. Bu sebeple doğru planlama yapmadan ilerlememelisiniz.

Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır?

Gerilla pazarlama yapmanın birçok yolu vardır. Aynı zamanda pek çok strateji gerektirir. Şimdi gelin, gerilla pazarlama kampanyasının nasıl başlatılacağını detaylıca inceleyelim.

1. Hedeflerinizi tanımlamakla işe başlayın

İlk başta gerilla marketing stratejilerinizle neyi başarmak istediğinizi tanımlamalısınız. Örneğin, marka bilinirliğini ve satışları arttırmak istiyor olabilirsiniz. Bu hedeflerinizi açık ve net bir şekilde tanımlamalısınız.

2. Hedef kitlenizi iyice tanıyın

Hedef kitlenizi iyice tanımalısınız. Çünkü kampanyalarınızı hedef kitlenizin zevklerine göre ayarlamalısınız. Hedef kitlenizin tercihlerini, ilgi alanlarını ve davranışlarını iyice anladığınızdan emin olmalısınız.

3. Yaratıcı bir fikir geliştirin

Gerilla marketing tamamen yaratıcılık gerektirir. Bunun için alışılmadık, dikkat çekici ve akılda kalıcı fikirler için beyin fırtınası yapmaya özen göstermelisiniz. Hedef kitlenizi nasıl şaşırtabileceğinizi ve memnun edebileceğinizi iyice düşünmelisiniz.

4. Bütçe oluşturun ve uygulamayı planlayın

Gerilla pazarlama düşük maliyetlidir. Ancak yine de kampanyalarınız için bütçe ayırmanız lazım. Ardından kampanyanızın lojistiğini düşünmelisiniz. Hangi materyallere ve kaynaklara ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz.

5. Doğru kanalları seçtiğinizden emin olun

Gerilla marketing, sokak sanatı, flash moblar, viral içerik veya gösteriler gibi çeşitli biçimlerde olabiliyor. Kampanyalarınıza ve hedef kitlenize uygun kanallar seçmelisiniz.

6. Kampanyanızı sosyal medyada tanıtın

Kampanyanızı sosyal medyada tanıtarak ilgi ve heyecan yaratmalısınız. Merak uyandırmak için tanıtımları ve şifreli mesajları kullanmaya çalışmalısınız.

7. Kampanyayı uygulayın ve seyircilerin ilgisini çekin

Planınıza göre kampanyanızı uygulamaya başlamalısınız. Uygularken her ayrıntının iyi düşünüldüğünden ve her şeyin yolunda gittiğinden emin olmalısınız. Seyircilerin katılımını da teşvik etmelisiniz. İnsanların deneyimlerini sosyal medyada paylaşmasına teşvik edin.

8. Kampanyanızın sonuçlarını analiz edin

Etkinliğini belirlemek için kampanyanızın sonuçlarını analiz etmelisiniz. Web sitesi trafiğini, sosyal medya etkileşimini ve satışlarınızı ölçümlemelisiniz. Gelecekteki kampanyalar için nelerin işe yaradığını belirlemelisiniz.

9. Stratejilerinizi uyarlayın

Gelecekteki gerilla pazarlama çabalarınızı geliştirmek için kampanyanızdan elde ettiğiniz bilgileri kullanmalısınız. Stratejilerinizi öğrendiklerinize göre uyarlamaya çalışmalısınız.

10. Kampanyanızı belgeleyin ve paylaşın

Video ve fotoğraflarla gerilla marketing kampanyanızın önemli anlarını yakalamalısınız. Kampanyanızın etkileşimini arttırmak için bunları sosyal medya ve web sitenizde paylaşmalısınız.

İşletmenizi Büyütebilecek 4 Gerilla Pazarlama Taktiği

Gerilla marketing yaparken taktiklerle ilerlemeniz işletmenizi büyütebilir. İşte, işletmenizi büyütebilecek 4 gerilla pazarlama taktiği.

1. Diğer işletmelerle ortak pazarlama yapın

Benzer pazarı hedeflediğiniz işletmelerle ortak pazarlama yapmanız mümkün. Çevrenizde sattığınız ürünlerle benzer ürünleri satan işletmelerin olma ihtimali yüksek. Bu işletmeleri bularak pazarlama ortaklığı yapmalısınız.

Örneğin, sağlık ve zindelik ürünleri satan bir işletmeniz var diyelim. Yerel spor salonları, fitness ürünleri satan mağazalar ve spor kulüpleri ile ortak pazarlama yaparak güçlerinizi birleştirmelisiniz. Bu, etkili ve nispeten maliyeti düşük pazarlama taktikleri ile ilerlemenize yardımcı oluyor.

Çünkü ortaklık büyük miktarda peşin ödeme yapmanızı gerektirmiyor. Ortaklarınız, sadakat ve komisyon olarak ödeme alabiliyor. Bu sayede kazan-kazan stratejisine yatırım yapıyorsunuz. Yani her iki tarafın kazandığı bir sistem ile ilerleme şansı elde ediyorsunuz.

2. Zengin içerikli blog sayfası yaratın

Blog sayfanız, mesajınızı kitlenize etkili bir şekilde iletmenizi sağlıyor. Ücretsiz ve dilediğiniz sıklıkta pazarlama yapmanıza olanak tanıyor. Gerilla pazarlama stratejileri arasında düşüncellerinizi paylaşmak da yer alıyor.

Bu sebeple ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında açıklayıcı metinler oluşturmak için bir blog yaratmalısınız. Blog aynı zamanda attığınız adımları açıklamanıza yardımcı oluyor. Böylece hedef kitlenizin işletmenizin perde arkasında neler olup bittiğini anlamasını sağlıyorsunuz.

Ancak içeriklerinizi düzenli olarak paylaşmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde, gerilla pazarlama stratejisi işe yaramayabiliyor. En önemlisi, blog içeriklerinizde açık ve anlaşılır bir dil kullanmaya çalışmalısınız.

SEO’ya uygun kelimelerle içeriklerinizi oluşturmalısınız. Ayrıca içerik pazarlamasına yatırım yaptığınızda otorite ve güvenirlik kazanırsınız. Bu da şapkadan tavşan çıkarmanıza olanak tanır.

3. Sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanın

İşletmenizi büyütmek için sosyal medya ücretsiz yerlerden biri olmaya devam ediyor. Dolayısıyla gerilla pazarlama teknikleri uygulanırken sosyal medyadan destek almalısınız. Çünkü sosyal medya, hedef kitlenizi anlamanızı sağlıyor.

Fakat sosyal medyada farklı olmalısınız ve öne çıkmalısınız. Örneğin, benzersiz satış teklifiniz nedir? İşletmenizin Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve YouTube gibi sosyal medya kanallarındaki işletmelerden farkı nedir? Dikkat çekmek için neler yapıyorsunuz? Bu soruların yanıtlarını araştırarak ilerlemelisiniz.

İlk başta hedef kitlenizin en çok hangi sosyal medya kanalında vakit geçirdiğini bulmalısınız. Ardından hangi platformu hedefleyeceğinizi ve nasıl verimli bir şekilde ilerleyeceğinizi belirlemelisiniz. Her sosyal medya gönderinizi büyük bir hassasiyetle oluşturmalısınız. Yani kitlenizin ilgisini çekmek için çaba harcamalısınız.

4. İçerik pazarlama kampanyalarınız için influencer bulun

Küçük işletme sahibiyseniz influencer bulmakla işe başlamalısınız. Böylece işletmenizi çok fazla maliyet ödemeden tanıtma şansınız oluyor. Türkiye’de bir butik işlettiğinizi düşünelim.

Sosyal medya kanallarında küçük işletmenize hitap edebilecek influencer bulma şansınız oluyor. Fakat marka değerlerinize uyan influencer ile çalışmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede işletmenizi organik bir şekilde büyütürsünüz.

Marka bilinirliğinizi ve imajınızı arttırırsınız. Büyük yatırım getirisi (ROI) elde etmek için zaman ve çaba harcamanız gerektiğini unutmamalısınız. İçerik pazarlama kampanyalarınızın marka mesajınızla tutarlı olmasına da özen göstermelisiniz.

Gerilla Pazarlama Fikirleri

Gerilla marketing yaratıcılığa ve alışılmadık düşünceye dayanır. İşte, gerilla marketing stratejilerinize ilham verecek bazı fikirler.

Gerilla Pazarlama Fikirleri
  • Halka açık bir yerde ürününüz veya markanızla ilgili spontane bir dans veya performans düzenleyebilirsiniz.
  • Sokak tabelaları, toplu taşıma veya popüler yerlere göz alıcı ve markalı çıkartmalar yerleştirebilirsiniz.
  • Markanızı veya mesajınızı benzersiz şekilde tanımlayan sokak sanatçısını işe alabilirsiniz. Grafiti ve duvar resmi yapabilirsiniz.
  • Ürünlerinizi satmak ve ücretsiz numuneler sunmak için trafiğin yoğun olduğu bölgelerde geçici mağazalar kurabilirsiniz.
  • Sosyal medyada viral olma potansiyeline sahip kısa, esprili veya düşündürücü videolar oluşturabilirsiniz.

Gerilla Pazarlama Örnekleri

Gerilla marketing örnekleri genellikle benzersiz olur. O halde gelin, dikkat ve başarı toplayan bazı gerilla marketing örneklerini keşfedelim!

1. IKEA

IKEA, otobüs ve tren duraklarına küçük kırmızı halılar yerleştirdi. Aynı zamanda lamba ve masa ile insanlara ürünlerini tanıttı. Kampanya, her gün işe gidip gelenlerin dikkatini çekmeyi başardı.

2. Coca- Cola

Coca- Cola, logosunda bazı kadın ve erkek isimlerine yer verdi. Bu kişiselleştirilmiş yaklaşım, satışlarının artmasını sağladı. Çünkü herkes sevdiğinin ismi yer alan kola şişesini satın aldı.

3. Volkswagen

Volkswagen, bir metro merdivenini işlevsel piyano klavyesine dönüştürdü. Yolcular yürüyen merdiven yerine merdivenleri kullandıklarında nota çaldılar. Bu girişim fiziksel aktiviteyi teşvik etti. Aynı zamanda Volkswagen markasının “sürüş eğlencesi” felsefesi öne çıktı.

Gerilla Pazarlama Örnekleri

4. Red Bull

Red Bull, Avustralyalı Felix Baumgartner adlı paraşütçünün stratosferden rekor kıran serbest düşüşüne sponsor oldu. Bu etkinliğin canlı yayını milyonlarca izlendi. Böylece Red Bull, ekstrem sporlara ve maceraya bağlılığını göstermiş oldu.

5. Burger King

Burger King, tavuk gibi giyinen ve kullanıcıların komutlarına gerçek zamanlı olarak yanıt veren bir kişinin yer aldığı web sitesi oluşturdu. Bu durum kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Viral bir ilgi yaratarak marka bilinirliğini arttırdı.

Gerilla Pazarlama E-Ticarette Etkili midir?

Pazara yeni giren ve bütçesi kısıtlı olan perakendeciler, dahiyane bir gerilla marketing fikriyle markalarını öne çıkarabiliyorlar. Ancak bu stratejinin maliyet ve fayda amacıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü gerilla pazarlama doğru şekilde uygulandığında yüksek faydalar sunabiliyor.

Dolayısıyla gerilla pazarlama; markanız ve hedef kitlenizle uyumlu olduğunda e-ticarette etkili olabiliyor. E-ticaret işletmelerinin kalabalık bir pazarda öne çıkmasına, marka bilinirliğini ve satışlarını arttırmasına olanak tanıyor. Ayrıca bu stratejiye etik açıdan yaklaşmak gerekmektedir.

Sınırlı bütçe ile etkili sonuçlar elde etmenizi sağlayabilen gerilla pazarlama hakkındaki bilgileri sizlerle paylaştık. Umarız bu bilgiler hedeflerinize kısa sürede ulaşmanıza yardımcı olur. Bol Şanslar Diliyoruz!

Yorum Yaz