Amazon dropshipping, günümüzün en hızlı kurulabilecek iş modellerinden biridir. Tabii ki Amazon dropshippingi cazip kılan kolaylığından çok kâr odaklı olmasıdır. Pek çok başarılı iş modelinin yanında yer alan bir sonraki kişi siz olabilirsiniz. Peki nasıl? Öğrenmek için okumaya devam edin.

Amazon Dropshipping Nedir?

Amazon Dropshipping Nedir?

Amazon dropshipping, satıcıların ürünleri üçüncü taraf bir tedarikçiden veya üreticiden tedarik ettiği ve Amazon üzerinden sattığı ancak ürünlerin envanterini tutmadığı bir iş modelidir. 

Satıcılar ürünleri Amazon’da sunar ve bir sipariş verildiğinde siparişi tedarikçi veya üreticiden sipariş eder ve firma ürünü doğrudan müşteriye gönderir. Dropshippingde ürünleri fiziksel olarak bulundurma ve depolamaya, kargo çıkarmaya gerek yoktur.

Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?

Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?

Amazon dropshipping iş modelini başlatmak için takip etmeniz gereken 6 ana adım bulunur. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Pazarınızı araştırın ve bir niş seçin

Amazon dropshippinge başlamanın ilk adımı, pazarı araştırmak ve bir niş seçmektir. Bu, satılacak potansiyel ürünleri belirlemenize ve müşterileri kitlenizi yaratmanıza yardımcı olacaktır. Bir niş seçerken talep, rekabet ve kârlılık gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

2. Bir tedarikçi veya üretici bulun

Bir niş seçtikten sonra, ürünlerinizi tedarik edebileceğiniz bir tedarikçi veya üretici bulmanız gerekecektir. Tedarikçileri çevrimiçi websitelerinden ya da doğrudan üreticilerle iletişime geçerek bulabilirsiniz. Herhangi bir anlaşma sağlamadan önce ise tedarikçinin itibarını araştırın ve referanslar isteyin.

3. Amazon dropshipping hesabı oluşturun

Amazon stoksuz e-ticaret için bir satıcı hesabı oluşturmanız gerekir.Üyelikte bazı kişisel ve finansal bilgileri sağlamanızın yanı sıra hesabınız için bir plan seçmelisiniz. 

Amazon size iki plan sunar: Düşük hacimli satıcılar için uygun olan bireysel plan ve yüksek hacimli satıcılar için daha iyi olan profesyonel plan. Size uygun olanı seçerek üyeliğinizi tamamlayın.

4. Ürünlerinizi listeleyin

Hesabınızı oluşturduktan sonra, ürünlerinizi satışa sunmaya başlayabilirsiniz. Ayrıntılı açıklamalar, yüksek kaliteli görseller ve doğru fiyat bilgileri eklediğinizden emin olun. Ürünleriniz için Amazon FBA veya Amazon FBM gibi bir gönderim yöntemi de seçmelisiniz. FBA ile Amazon, ürünleriniz için depolama, nakliye ve müşteri hizmetlerini üstlenirken, FBM ile bu görevlerden siz sorumlu olursunuz.

5. Ürünlerinizi tanıtın

Satışları artırmak için ürünlerinizi potansiyel müşterilere tanıtmanız gerekir. Bu, Amazon’da reklam verme, sosyal medya pazarlaması veya e-posta pazarlaması gibi çeşitli yöntemlerle yapılabilir. Ayrıca, ürünlerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak için ücretli reklamcılığa yatırım yapmayı veya infuluencerlarla ortaklık kurmayı düşünebilirsiniz.

6. Siparişleri işleyin ve müşteri hizmetlerini yönetin

Siparişler geldikçe, ürünleri müşterilerinize göndermek için tedarikçiniz ile iletişim kurmanız gerekiyor. Ayrıca, iadeler veya geri ödemeler gibi ortaya çıkan müşteri hizmetleri sorunlarını da halletmek için çeşitli mekanizmalara ihtiyacınız var. Siparişleri takip etmek ve müşteri sorularını verimli bir şekilde ele almak için işe yarar bir sisteme sahip olduğunuzdan emin olun.

Bir Amazon dropshipping işine başlamak, zorlu ama ödüllendirici bir girişim olabilir. Başarılı olmak için dikkatli araştırma, planlama ve detaylara dikkat gerektirir. Doğru yaklaşım, öğrenme ve uyum sağlama isteği ile Amazon’da başarılı bir dropshipping işi kurabilirsiniz.

Amazon’da Dropshipping Hesabı Nasıl Açılır?

Amazon’da Dropshipping Hesabı Nasıl Açılır?

Amazon üzerinden dropshipping yapabilmek için uygulamanız gereken ilk adım bir satıcı hesabı oluşturmak.

Satıcı hesabınızı açtıktan sonra sırada satışını yapacağınız ürünlere karar vermek geliyor. Bu aşama rekabeti çok yüksek olmayan ancak tüketicilerden yoğun talep gören ürünlere yönelmenizde fayda var.

Peki hangi ürünün ne kadar popüler olduğuna nasıl karar vereceksiniz? Bunun için de Amazon satıcılarına ürünlerin fiyat geçmişini, fiyat trendlerini gösteren belli yardımcı programlar var. CamelCamelCamel ve Amazon Keepa bunlardan bazıları. Amazon satıcılarının mutlaka bilmesi gereken bu programlar hakkında bilgi edinmek için ilgili blog içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Amazon mağazanızda sergileyeceğiniz ürünlere karar verdikten sonraki adım ise uygun bir tedarikçi ile anlaşmak. Tedarikçiden ürünlerin görsellerini ve bilgilerini aldıktan sonra bunları mağazanıza yerleştirip listelemeye başlamalısınız.

Ürünlerinizi satışa sunarken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta stoksuz satış yaptığınızı belli etmeden listeleme yapmanız. Buradaki amaç, müşterilerin kafasında soru işaretleri oluşmasının önüne geçebilmek.

Amazon’da Dropshipping Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Amazon’da Dropshipping Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Amazon’da dropshipping modelini kullanmanın çeşitli avantajları vardır. Bu avantajları şöyle sıralayabiliriz:

Düşük başlangıç maliyetleri 

Amazon’da dropshippingin ana faydalarından biri, başlamak için nispeten düşük bir yatırım gerektirmesidir. Önceden envanter satın almanız gerekmediğinden, stok için çok fazla para harcamadan ürün satmaya başlayabilirsiniz. Bu, Amazon dropshippingi küçük işletmeler veya yeni başlayan satıcılar için çekici bir seçenek haline getirir.

Esneklik

Amazon dropshippingın bir başka avantajı da depolama veya nakliye konusunda endişelenmenize gerek kalmadan geniş bir ürün yelpazesi sunmanıza olanak sağlamasıdır. Bu, size büyük bir envanter taahhüdü olmadan farklı ürünleri ve pazarları test etme esnekliği sağlar.

Depolama alanına gerek yok

Ürünleri depolama konusunda endişelenmenize gerek olmadığından, depolama alanı bulma ve bunun için ödeme yapma konusunda endişelenmenize gerek yok. Bu durum büyük miktarlarda ürünü depolamak için alana veya kaynağa sahip olmayan satıcılar için önemli bir avantajdır.

Daha kolay ölçeklendirme

Amazon dropshipping iş modelinde ürünlerinize olan talep arttıkça işletmenizi ölçeklendirmek daha kolaydır. Envanter yönetimi konusunda endişelenmeniz gerekmediğinden, büyümeyi hızlandırmak için pazarlama ve satışa odaklanabilirsiniz.

Hızlı sevkiyat sunabilme

Amazon Lojistik programını kullanarak, ürünlerin depolanması ve nakliyesini kendiniz halletmek zorunda kalmadan müşterilerinize hızlı sevkiyat sunabilirsiniz. Bu, müşteri memnuniyetini ve satışları artırmaya yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte, Amazon’da dropshipping yapmanın tedarikçilerle ilişkileri yönetmek, müşteri hizmetleri sorunlarını ele almak ve potansiyel rekabetle başa çıkmak gibi bazı zorlukları olduğunu da unutmamak önemlidir.

Amazon’da Dropshipping Yapmanın Dezavantajları Nelerdir?

Amazon’da Dropshipping Yapmanın Dezavantajları Nelerdir?

Amazon’da dropshipping modelini kullanmanın çeşitli avantajları olsa da dikkate alınması gereken bazı dezavantajları da vardır:

Ürün üzerinde sınırlı kontrol 

Amazon’da dropshipping yapan biri olarak, sattığınız ürünler üzerinde doğrudan kontrolünüz yoktur. Bu da sunduğunuz ürünlerin kalitesinden emin olmanızı veya ürün gamında değişiklik yapmanızı zorlaştırabilir.

Tedarikçilere bağımlılık 

Dropshipping iş modelinde siparişleri teslim etmek için tedarikçilerinize güvenirsiniz. Gecikmeler veya sorunlar yaşamaları, müşteri talebini karşılama aşamasını etkileyebilir ve gün sonunda olumsuz incelemeler satış kaybına neden olabilir.

Rekabet

Dropshipping iş modelini uygulamak nispeten kolay olduğundan, belirli nişlerde çok fazla rekabet olabilir. Bu, öne çıkmayı ve satışları artırmayı zorlaştırabilir.

Genel olarak, Amazon’da bir iş kurmadan önce dropshipping modelinin artılarını ve eksilerini dikkatlice tartmak önemlidir. Ürün satmanın düşük maliyetli ve esnek bir yolu olabilse de zorlukları da vardır ve herkes için uygun olmayabilir.

Amazon Dropshipping Yasal mı?

Amazon Dropshipping Yasal mı?

Evet, Amazon’da dropshipping yasaldır. Buna karşılık yine de satıcıların dikkate alması gerekebilecek bazı olası yasal sorunlar vardır. Örneğin, sattığınız ürünlerin sahte olmadığından veya herhangi bir fikri mülkiyet hakkını ihlal etmediğinden emin olmalısınız.

Ayrıca, vergiler, lisans gereklilikleri ve tüketiciyi koruma yasaları gibi dikkate alınması gereken başka yasal konular bulunur. Satıcılar işleri için geçerli olan yasa ve yönetmelikleri öğrenmeleri gerekir. Amazon’un websitesinde kurallar açıkça belirtilmektedir.

image 42

Amazon Dropshipping Kuralları Nelerdir?

Dropshipping modelini kullanan Amazon satıcılarının bilmesi gereken temel kurallardan bazıları şunlardır:

Amazon politikalarına uyun

Bir Amazon satıcısı olarak, ürün listeleme, fiyatlandırma ve müşteri hizmetleri ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere Amazon’un tüm politikalarına ve yönergelerine uymanız gerekir. Bu politikalara her zaman uyumlu olduğunuzdan emin olun. Aksi taktirde Amazon’da satış yapmanız yasaklanabilir.

Doğru ürün açıklamaları ve görselleri kullanın 

Amazon, satıcıların liste kayıtlarında doğru ürün açıklamaları ve görselleri kullanmasını zorunlu kılar. Bu, yanlış veya yanıltıcı bilgiler kullanmamanız ve gerçek ürünü temsil etmeyen görseller, açıklamalar kullanmamanız gerektiği anlamına gelir.

Müşteri sorgularına yanıt verin 

Amazon, satıcıların müşteri sorgularına yanıt vermesini ve müşteri hizmetleri sorunlarını zamanında ve profesyonel bir şekilde ele almasını gerektirir. Bu, ürünle ilgili soruların yanıtlanmasını, iade ve geri ödemelerin ele alınmasını ve ortaya çıkabilecek diğer sorunlara çözüm bulmayı içerir.

İlgili tüm yasa ve düzenlemelere uyun

Amazon’da bir satıcı olarak vergiler, lisanslama ve tüketicinin korunması ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere uymanız gerekir. Bu gereksinimleri her zaman sağladığınızdan emin olmalısınız.

Genel olarak, Amazon’da dropshipping yapan satıcılarının müşterilerle etkileşimlerinde şeffaf, dürüst ve profesyonel olmaları ve ilgili tüm politikalara ve düzenlemelere uymaları önemlidir. Bunu yapmamak, olumsuz yorumlara, müşteri şikayetlerine ve hatta satıcı hesabınızın askıya alınmasına veya feshedilmesine neden olabilir.

Amazon Dropshipping için Ürün Seçimi Nasıl Yapılır?

Amazon Dropshipping için Ürün Seçimi Nasıl Yapılır?

Amazon dropshipping için bir ürün seçmenize yardımcı olacak pek çok aşama bulunur. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Potansiyel ürünleri belirleyin: Satılacak potansiyel ürünler hakkında beyin fırtınası yapmaya başlayın. Yüksek talep gören ürünleri belirlemek için Amazon’un en çok satanlar listesi veya Google anahtar kelime planlayıcı gibi araçları kullanabilirsiniz. Benzersiz, yenilikçi ya da hedef kitleniz için belirli bir sorunu çözen ürünler de arayabilirsiniz.
  • Rekabeti değerlendirin: Bazı potansiyel ürünleri belirledikten sonra, rekabeti değerlendirmek için zaman ayırın. Halihazırda piyasada olan ürünlere ve satıcılara bakın. Fiyatlandırma, ürün kalitesi ve müşteri yorumları gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Bu, pazara girmeniz ve rekabetçi olmanız için bir fırsat olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.
  • Maliyetleri ve marjları göz önünde bulundurun: Düşündüğünüz ürünlerin maliyetlerini ve marjlarını dikkate almak önemlidir. Kâr marjınızı hesaplarken ürün maliyetini, kargo ücretini ve diğer ücretleri hesaba kattığınızdan emin olun. Kâr elde etmenizi sağlayacak bir ürün seçmek istiyorsunuz, bu nedenle durum tespiti yaptığınızdan ve mali durumu dikkatlice değerlendirdiğinizden emin olun.
  • Ürünü test edin: Bir ürünü taahhüt etmeden önce, beklentilerinizi ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak için ürünü test etmek iyi bir fikirdir. Bunu, tedarikçinize küçük bir sipariş vererek ve nasıl gittiğini görerek yapabilirsiniz. Bu, ürünün kalitesini değerlendirmenize yardımcı olacak ve dropshipping sürecinin lojistiğini daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

Genel olarak, Amazon dropshipping için bir ürün seçmek, dikkatli bir araştırma, değerlendirme ve test gerektirir. Bu adımları izleyerek Amazon pazarında başarılı ve kârlı olan bir ürün seçebilirsiniz.

Amazon Dropshipping için Tedarikçi Nasıl Seçilir?

Amazon Dropshipping için Tedarikçi Nasıl Seçilir?

Amazon dropshipping yapmak için bir tedarikçi seçmenin ilk adımı, potansiyel tedarikçileri araştırmaktır. Tedarikçileri çevrimiçi dizinler, ticari fuarlar aracılığıyla veya doğrudan üreticilerle iletişime geçerek bulabilirsiniz.

Tedarikçi seçerken yüksek kaliteli ürünler sunan bir tedarikçi seçmek önemlidir. Müşteri beklentilerini karşılayan ürünler üreten ve iyi incelemelere sahip tedarikçileri arayın. Ayrıca kaliteyi ilk elden değerlendirmek için ürünlerden numune talep edebilirsiniz.

Potansiyel tedarikçileri belirledikten sonra her birinin sunduğu fiyatları ve şartları dikkatlice değerlendirdin. Tedarikçilerle olan iletişimizin oldukça önemlidir. Her ürün siparişi geldiğinde tedarikçi ile iletişim kurmanız gerekecek. Bu sebeple müşteri hizmetleri iyi olan biri ile çalışmak daha faydalı olacaktır.

Son olarak tedarikçilerin yasal olarak ve ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak çalıştıklarından emin olmak için kapsamlı bir şekilde araştırdığınızdan emin olun. Bu, herhangi bir çözülmemiş yasal sorun veya ihlal olup olmadığını kontrol etmenin yanı sıra tedarikçinin iş yapmak için lisanslı ve kayıtlı olduğunun doğrulanmasını içerir.

Amazon Dropshipping Kârlı mı?

Amazon Dropshipping Kârlı mı?

Amazon’da dropshipping kârlı olabilir ancak ticaretin her dalında olduğu gibi riskleri bulunur. Amazon’da dropshippingin kârlılığı, ürünlere olan talep, nişinizdeki rekabet, ürünlerin maliyetleri ve marjları, ürünlerinizi etkili bir şekilde pazarlama ve satma beceriniz dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. .

Kârlılık şansınızı artırmak için kapsamlı bir araştırma yapmak ve yüksek talep ve nispeten düşük rekabet içeren bir niş seçmek önemlidir. Ayrıca düşündüğünüz ürünlerin maliyetlerini ve marjlarını da dikkatlice değerlendirmeli ve kar elde etmenizi sağlayacak ürünleri seçmelisiniz. Ek olarak trafik ve satış çekmek için pazarlama ve satışa yatırım yapmak önemlidir.

Amazon’da başarılı bir dropshipping satıcı olmanın çaba ve beceri gerektirdiğini de unutmamak gerekir. Bu, hızlı bir şekilde zengin olma şeması değildir ve bir müşteri tabanı oluşturmak ve kâr etmek zaman alabilir. Sabırlı ve ısrarcı olmak, işinizi büyütürken öğrenmeye ve uyum sağlamaya istekten geçer.

image 46

Amazon Dropshipping Kâr Oranı Nasıl Belirlenir?

Amazon dropshipping işletmenizin kâr oranını belirlemek için net kâr marjınızı hesaplamanız gerekir. Bu, tüm maliyetlerin muhasebeleştirilmesinden sonra elde ettiğiniz gelir yüzdesidir. Net kar marjınızı şu şekilde hesaplayabilirsiniz:

Öncelikle, dropshippingden elde ettiğiniz toplam geliri belirleyin. Ardından toplam maliyeti hesaplayın. Buna reklam, kargo ücreti gibi maliyetleri de mutlaka ekleyin.

Net kârınızı hesaplamak için toplam maliyeti toplam gelirden çıkarın. Bu size dropshipping işinizden elde ettiğiniz toplam kâr miktarını verecektir.

Net kâr marjınızı belirlemek için net karınızı toplam gelirinize bölün ve 100 ile çarpın. Bu size kar olarak tuttuğunuz gelir yüzdesini verecektir.

Örneğin, toplam geliriniz 10.000 TL ve toplam maliyetleriniz 7.500 TL ise, net kârınız 2.500 TL (10.000 TL – 7.500 TL) olur. Net kar marjınız %25 (2.500 / 10.000 x 100) olacaktır.

Net kâr marjınızın sattığınız ürünlere, bu ürünlerin maliyetlerine ve işinizle ilgili ücret ve harcamalara bağlı olarak değişeceğini unutmamak önemlidir. Kâr marjınızı artırmak için daha yüksek marjlı ürünler satmaya, maliyetlerinizi düşürmeye ve gelirinizi artırmaya odaklanabilirsiniz.

image 47

Amazon Dropshipping Yapılacak Ülkeler Hangileridir?

Amazon dropshipping yapılacak ülkeler şunlardır: 

Amazon Dropshipping Yapılan Ülkeler
Amerika Birleşik DevletleriKanada
Birleşik KrallıkAlmanya
Fransaİtalya
İspanyaAvustralya
Brezilya Hindistan

Ancak, belirli ülkelere dropshipping yaparken dikkate almanız gereken kısıtlamalar veya hususlar olabilir. Örneğin, ürünleri uluslararası müşterilere gönderirken gümrük ücretlerini, harçları ve diğer vergileri göz önünde bulundurmanız gerekir. İşinizi etkileyebilecek dil veya kültürel farklılıkların farkında olun.

Amazon Dropshipping Yazılımları Nelerdir?

Amazon Dropshipping Yazılımları Nelerdir?

Amazon dropshipping yazılımı, Amazon’da dropshipping modelini kullanan satıcıların işlerinin çeşitli yönlerini yönetmesine ve otomatikleştirmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir teknolojilerdir. Amazon dropshipping yazılımının bazı örnekleri şunları içerir:

Envanter yönetimi yazılımı: Satıcıların tedarikçilerle sipariş verme ve takip etme, ürün listelemelerini güncelleme ve stok seviyelerini izleme dahil olmak üzere envanterlerini takip etmelerine ve yönetmelerini sağlar.

Sipariş yerine getirme yazılımı: Tedarikçilere sipariş verme, gönderileri takip etme ve müşterilerin siparişlerinin durumunu güncelleme dahil olmak üzere siparişleri yerine getirme sürecini otomatikleştirmesine yardımcı olur.

Müşteri hizmetleri yazılımı: İadeleri, geri ödemeleri ve diğer sorunları işleme dahil olmak üzere müşteri sorularını ve destek taleplerini hızla halletmenize olanak tanır.

Pazarlama ve reklam yazılımı: Arama motoru optimizasyonu (SEO), tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığı ve e-posta pazarlama kullanımı dahil olmak üzere ürünlerini tanıtmasına ve reklamını yapmasına yardımcı olur.

Analitik ve raporlama yazılımı: Bu tür yazılımlar, satıcıların işleriyle ilgili bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmak için satış, trafik ve müşteri geri bildirimi gibi işleriyle ilgili temel ölçümleri izlemelerine ve analiz etmesini sağlar.

Genel olarak yazılımlar, işlerinizin çeşitli yönlerini düzene koyma ve otomatikleştirmeye yardımcı olarak pazarlama ve satış gibi diğer önemli görevlere odaklanmanıza olanak tanır.

Ancak, işletmenizin ihtiyaçlarına en uygun olanı bulmak için farklı yazılım seçeneklerini dikkatlice değerlendirmek ve karşılaştırmak önemlidir.

Amazon Dropshipping Eğitimi Almalı mıyım?

Amazon dropshipping eğitimi alıp almamanız, hedeflerinize ve deneyim seviyenize bağlıdır. Dropshipping veya Amazon’da yeniyseniz eğitim, temel bilgileri öğrenmenin ve süreci daha iyi anlamanın yararlı bir yolu olabilir.

Öte yandan, dropshipping konusunda zaten deneyimliyseniz veya temel konularda güçlü bir anlayışa sahipseniz, resmi bir eğitim almasanız da olur. Bunun yerine, kendi kendinize çalışarak, deneyler yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.

İşiniz Büyüdüğünde Kendi Tedarik Ağınızı Kurmanın Önemi

Amazon üzerinden dropshipping’le e-ticarete başlamak, bir bebeğin yürümeye hazırlık için önce emeklemesi gibi. Ancak bebek ayaklanıp kendi başına bir yerlere gidebiliyor hale geldikten sonra bile anne babasının desteğine ihtiyaç duyar.

Siz de sipariş adetleriniz sınırlıyken işletmenizin yönetimini kendiniz sağlayabilirsiniz. Ancak mağazanız büyüyüp gelen sipariş sayınız arttığında 3. parti lojistik sağlayıcılarından destek almanız gerekebilir. Bu noktada ürünlerinizi toplu olarak Amazon’un ABD depolarına gönderip oradan Avrupa’ya ve tüm dünyaya dağıtımını gerçekleştirebilirsiniz.

Bu noktada ParkPalet’in fulfillment ve depolama hizmetlerinden faydalanarak kendi tedarik ağınızı kurabilirsiniz. Bu sayede artan siparişlerinizin yurt dışı operasyonlarını daha verimli yönetir, profesyonel destek alarak büyüyen işletmenizi müşteri memnuniyetiyle besleyebilirsiniz.

Yorum Yaz