Instagram, dünya çapında popüler ve aktif bir kitleye sahip. Aylık aktif Instagram kullanıcılarının sayısı 2 milyarı buluyor. Birçok kişi Instagram’da sayısız saatini harcayabiliyor. Bu sebeple çoğu marka veya işletme Instagram’da affiliate marketing yöntemleri ile ilerlemeyi tercih ediyor.

Çünkü tüketicilerin çoğunluğu Instagram’dan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Instagram’da affiliate marketing (satış ortaklığı pazarlaması) çevrimiçi para kazanmanın en etkili yöntemlerinden biri.

Yani Instagram’da affiliate marketing yapan markalar, ürünlerini veya hizmetlerini 360 derecelik görünümleri ile sunma şansı elde ediyor. Bu da affiliate marketing ile gelir elde etmek isteyen işletmelerin dikkatini çekiyor.

Böylece Instagram satış ortaklığı pazarlaması popüler hale geldi. Çünkü işletmelerin son derece kârlı bir kitleye ulaşmasını sağlıyor. Biz bu içeriğimizde, Instagram’da affiliate marketing nasıl yapılır sorusunun yanıtını detaylıca anlatmaya çalıştık. O zaman başlayalım! 🆒

Instagram’da Affiliate Marketing Nasıl Yapılır?

Instagram, işletmeler için sayısız avantaj sunuyor. Ürünlerinizi tüm dünyaya pazarlamanıza olanak tanıyor. Peki, Instagram’da affiliate marketing nasıl yapılır? İşte, Instagram’da affiliate marketing yapmanın yolları.

1. İçerik üretici ya da işletme hesabına geçiş yapmalısınız

İlk önce Instagram’da içerik üretici ya da işletme hesabına geçiş yapmalısınız. İçerik üretici veya işletme hesabına sahip olduğunuzda birlikte çalışmayı seçtiğiniz işletmeler nezdinde meşrutiyetinizi ilan edebiliyorsunuz.

Böylece takipçilerinizin gözünde güven kazanma fırsatı elde ediyorsunuz. Affiliate marketing nasıl yapılır diyorsanız ilk önce bu adımı halletmeniz önem teşkil ediyor.

Bu sayede dolandırıcılık yapmayan ve hızlı kâr elde etmeye çalışmayan güvenilir bir kaynak olarak görülme lüksünüz oluyor. İçerik üretici ya da işletme hesabına geçiş yapmak için şu adımları takip etmelisiniz: 👇

  • Instagram hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Ardından ‘ayarlar ve gizlilik’ sekmesine gitmelisiniz.
  • ‘Hesap türü ve araçları’ kısmına tıklamalısınız.
  • ‘Profesyonel hesaba geçiş yap’ düğmesine basmalısınız.
  • Satış ortaklığı nişinizi en iyi tanımlayan kategoriyi seçmelisiniz.
  • Seçtikten sonra ‘içerik üretici’ veya ‘işletme’ düğmelerinden birine tıklamalısınız.
  • İletişim bilgilerinizi eklemelisiniz. Artık Instagram’da profesyonel bir hesaba sahipsiniz.
İçerik üretici ya da işletme hesabına geçiş yapmalısınız
Instagram’da affiliate marketing yapmak için içerik üretici ya da işletme hesabına bu şekilde geçiş yapın.

2. Birlikte çalışmak istediğiniz işletmeler veya ortaklıklar bulmalısınız

Instagram satış ortaklığı veren firmalar hakkında araştırma yapmalısınız. Aynı zamanda Türkiye’de satış ortaklığı veren siteleri incelemelisiniz. Yani Instagram’da affiliate marketing yapmak için bir ortaklık programı bulmanız gerekiyor.

Örneğin, affiliate marketing Amazon Associates ile ilerleyebiliyorsunuz. Amazon Associates, ürün kategorisine göre %1 ila %10 arasında komisyon kazanabileceğiniz bir ortaklık programı sunuyor. Bununla beraber Shopify ve eBay Partner Network popüler ortaklık programları arasında bulunuyor.

Ayrıca ShareASale, CJ Affiliate ve Rakuten gibi programlar da var. Dünya genelinde popüler olan bu programlar, komisyonları takip etmenize ve ödemeleri kolayca almanıza olanak tanıyor.

Öte yandan, direkt olarak birlikte çalışmak istediğiniz işletmelere ulaşma şansınız var. Instagram’da para kazanmak için ortaklık kuracağınız markaları iyice araştırmalısınız. Hedef kitlenizin bu işletmelere ne katabileceğini incelemelisiniz.

Bunun yanında işletmeler, satış ortaklığı başlatmak için sizinle iletişim kurabiliyor. Dolayısıyla Instagram’da işletme profiline veya içerik üretici hesabına sahip olmanın önemini iyi bilmelisiniz. 👈🙃

Birlikte çalışmak istediğiniz işletmeler veya ortaklıklar bulmalısınız

3. Nicelikten çok niteliğe önem vermelisiniz

Instagram’da affiliate marketing (satış ortaklığı) söz konusu olduğunda nicelikten çok nitelik önemli. Yani affiliate marketing ile ilerlerken on binlerce takipçiye ihtiyacınız olmadığını bilmelisiniz. Sadece insanlarda güven oluşturmaya özen göstermelisiniz.

Dolayısıyla söylediklerinizi bilen, beğenen ve güvenen birkaç kişiye ihtiyacınız olacak. Amacınızın ve hedefinizin olması gerekiyor. Aynı zamanda insanlarla etkili bir şekilde iletişim kurmalısınız.

Tüketicileri markaların değerli ürünleri ile buluşturmaya özen göstermelisiniz. İlgi alanınıza göre niş ürünleri veya hizmetleri seçmelisiniz. Instagram’da başarılı olan niş ürünleri veya hizmetleri araştırmalısınız.

Örneğin, güzellik endüstrisi ile ilerlemek istediğinizi düşünelim. Güzellik endüstrisinin Instagram içeriklerini araştırmalısınız. Bu, rekabette öne çıkmanıza yardımcı olabiliyor. Güzellik, sağlık, finans ve seyahat gibi nişler başarıyı yakalamanızı sağlayabiliyor. 🤝

Nicelikten çok niteliğe önem vermelisiniz

4. Oluşturduğunuz içeriğin türüyle alakalı ürünleri seçmelisiniz

Affiliate marketing yaparken hedef kitlenizle ve oluşturduğunuz içeriğin türüyle alakalı ürünleri veya hizmetleri seçmelisiniz. Örneğin, Instagram’da teknoloji ile alakalı içerikler ürettiğinizi varsayalım.

Bu durumda bir güzellik markasıyla ortaklık kurmanız doğru olmaz. Ayrıca önerdiğiniz ürünlere, hizmetlere veya işletmelere güvenmeniz gerekiyor. Çünkü kitleniz; tavsiyeniz ve ürünle ilgili deneyiminiz nedeniyle içeriklerinizi takip ediyor. Aynı zamanda içeriklerinize ve önerilerinize güvenirler.

Bu nedenle ekstra dikkatli olmaya çalışmalısınız. Aksi takdirde, kitlenizin güvenini kaybedersiniz. Bu da hızla takipçi kaybetmenize neden oluyor. Önereceğiniz ürünleri veya hizmetleri önceden denemelisiniz.

Ürünleri veya hizmetleri beğendiğiniz takdirde, kitlenize sunmalısınız. Ayrıca tutarlı olmalısınız. Bu, Instagram algoritmasında dikkate alınan bir unsur. İçeriklerinizi kitlenizin aktif olduğu zamanlarda paylaşmaya özen göstermelisiniz.

Takipçileriniz içeriklerinizi göremeyecekse paylaşım yapmanın bir önemi yok. Çoğunluklu tanıtım amaçlı olmayan içerikleri paylaşmalısınız. 💗😍

5. Kodlarınızı ve bağlantılarınızı gereken yerlerde paylaşmalısınız

Instagram’da affiliate marketing yaparken kodlarınızı ve bağlantılarınızı gereken yerlerde paylaşmalısınız. Böylece benzersiz kodunuz ve bağlantınız aracılığıyla kitleniz satın alma işlemi gerçekleştirebiliyor.

Yani kodlarınızı veya bağlantılarınızı hikayelerinizde, profilinizde ve hedef kitlenizin görebileceği her yerde paylaştığınızdan emin olmalısınız. Örneğin, hikayelerinize yukarı kaydırmalı bir bağlantı ekleyebiliyorsunuz.

Böylece hedef kitlenize karşı şeffaf oluyorsunuz. Bu da kitlenizin gözünde daha güvenilir olmanıza olanak tanıyor. Ayrıca içeriklerinize hashtag eklemeyi unutmamalısınız. Bu sayede hedeflediğiniz kitleye ulaşma şansı elde ediyorsunuz. Takipçi satın alma hatasına asla düşmemelisiniz. Etkileşim için gerçek takipçileri hedeflemelisiniz.

Instagram platformunu sürekli olarak geliştiriyor. Affiliate marketing (satış ortaklığı pazarlaması), ekstra bir gelir elde etmenize ve sevdiğiniz markalarla olumlu ilişkiler geliştirmenize yardımcı oluyor. Ancak başarıya giden yolda izlemeniz gereken bazı temel adımlar var. Umarız burada bahsettiğimiz adımlar, işinizi geliştirmenize olanak tanır. Bol Şanslar Diliyoruz!

Yorum Yaz