E-posta pazarlama, e-ticaretin önemli parçalarından biridir. Dijital pazarlama stratejileri geliştikçe “e-posta pazarlama hâlâ önemli mi?” sorusu sorulmaya devam eder. Güçlü bir e-mail pazarlama stratejisi oluşturarak satış hedeflerini arttırmak mümkün. Bu nedenle oldukça önemlidir.

Müşterilerle iletişim halinde kalmak için gerekli olan e-mail, en önemli pazarlama kanallarından biri. Peki, e-posta pazarlama nedir ve nasıl yapılır? E-posta pazarlamasının avantajları nelerdir? İşte, tüm bu soruların cevapları ve e-posta pazarlaması ile ilgili bilmeniz gereken detaylar.

E-Posta Pazarlama Nedir?

E-posta pazarlama, müşterilerle iletişimde kalmak ve ürünleri tanıtmak için e-maili kullanma yaklaşımı demek. Marka sadakatini arttırmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca yaklaşan promosyonlar gibi faydalı bilgileri müşterilere ulaştırmayı sağlıyor.

Dolayısıyla girişimcilerin e-mail marketing nedir sorusunun yanıtını iyi bilmesi gerekiyor. Bu çoğu işletmenin yüksek yatırım getirisi elde etmesi açısından oldukça önemli bir durum.

Uzun vadede iyi tasarlanmış bir pazarlama stratejiniz olduğunda, yalnızca satışlarınızı arttırmazsınız. Bunun yanında marka bilinirliğiniz de artar. Dolayısıyla ağır yüklerin çoğunu halletmiş olursunuz. Bu sebeple uzmanlar, e-posta pazarlamasını kullanırken stratejik ilerlemenizi tavsiye ediyor.

E-Posta Pazarlama Nedir?

E-Posta Pazarlamanın Önemi

E-mail pazarlama, müşterilerle bağınızı arttırır. Ayrıca müşteri ilgisini çekmede çok etkilidir. Aynı zamanda uygun maliyetlidir ve kolaydır. Birkaç tıklama ile yüzlerce kullanıcıya ulaşma şansı elde edersiniz.

E-postalar telefon bildirimlerine düşebilir. Bu da e-maillerin görülme olasılıklarını arttırır. Dolayısıyla işletmeler, e-mail marketing stratejileri ile ilerlediğinde birçok fırsatı elde edebilir. Ancak etkileyici mail örnekleri incelenerek ilham alınması yararınıza olur. Bunun yanında pazarlama maili örnekleri de incelenerek hareket edilmesi gerekir.

E-Posta Pazarlama Türleri

Pazarlama e-postaları tanıtım amaçlı ve bilgilendirici olur. Yani markanız veya e-ticaret siteniz tarafından gönderilen pek çok e-mail, pazarlama e-postasına örnek. Kampanyalar, anketler, indirim kuponları, ücretsiz denemeler ve bilgilendirmeler e-posta pazarlama örnekleri arasında yer alır. E-posta pazarlama türleri ise şu şekilde:

1. Hoş geldiniz e-postaları

Hoş geldiniz e-postaları, potansiyel müşterileri satın alma aşamasına yaklaştırdığı için kritik bir öneme sahip. Dolayısıyla bu e-posta türü, kişisel bir dokunuş sunduğunuzda ve savurganlık yapmadan kuruluşunuzu tanıttığınızda daha iyi tıklama oranları elde etmenizi sağlar. Bu nedenle hoş geldiniz e-maili atmadan ürün veya hizmet sunmamanız gerektiğinizi iyi bilmelisiniz.

2. Promosyon e-postaları

Promosyonlar, özel teklifleri, ürünün yeni sürümünü ve tanıtımını, e-kitapları, web seminerlerini tanıtmak için kullanılıyor. Ayrıca promosyonlar marka bilinirliği açısından da gerekli.

Bir kampanya birkaç gün veya haftalar boyunca gönderilen 3 ila 10 e-postadan oluşuyor. Bu e-postaların harekete geçirici bir noktası bulunuyor. Daha çok şirketin kampanya zamanlarında müşteriye ulaştırılıyor.

3. Bilgilendirici e-postalar

  • Haber bültenleri: Haber bülteni, işletmenizle alakalı haberleri müşterilerle paylaşmak demek. Haber bültenleri düzenli aralıklarla e-posta abonelerine iletilir. Aynı zamanda bu bültenler sayesinde müşterilerle öngörü, düşünce ve ipucu paylaşılır.
  • Duyurular: Şirket duyuruları, yeni ürün sürümleri, hizmetteki değişiklikler gibi konularda bilgilendirme yapmanın en harika yolu.

4. Yeniden etkileşim e-postaları

Yeniden etkileşim e-postaları, aktif olmayan müşterilerle iletişim kurmaya yarar. Bu e-postada kullanıcıya odaklanmanız gerekir. Yani müşterinizin değerli hissetmesini sağlamalısınız.

Terk edilen sepeti hatırlatma maili gönderebilirsiniz. Örneğin, abonelere özel teklifler sunmalısınız. Bu durum müşterileri cezbeder. Müşterilerinizin doğum günlerini kutlamalısınız.

E-Posta Pazarlama Türleri

E-Mail Pazarlama Nasıl Çalışır?

E-mail pazarlama, markanızın e-posta listesine kaydolan abonelere etkili mesajlar göndererek çalışır. Böylece ideal potansiyel müşteriler arasında marka farkındalığı yaratırsınız.

Müşterilere tüm deneyimleri boyunca mevcut müşterilerinizin sadakatini derinleştirirsiniz. Ancak herhangi bir mesaj atmamalısınız. Doğru zamanda doğru mesajı iletmesini bilmelisiniz.

E-Posta Pazarlamasının Avantajları Nelerdir?

E-postalar işini büyütmenizin ve yönetmenizin önemli bir parçası. Dolayısıyla e-posta pazarlaması ile şu hedeflere ulaşabilirsiniz:

1. Dönüşümleriniz artar

E-posta pazarlaması sayesinde tüketiciler, ürünlerinizi ve markanızı daha fazla tanır. Örneğin, müşterilerinize e-mail aracılığıyla kampanyalar sunabilirsiniz. Abonelerinizin doğum günleri için etkileşim kurabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş kuponlar ve özel teklifler müşterilerinizi özel hissettirir. Ayrıca müşterilerin terk ettiği sepetler için hatırlatma e-mailleri gönderebilirsiniz.

2. Markanız hedef kitlenizin aklında güncel kalır

E-posta, birine doğrudan ulaşmanızı sağlar. Yani hedef kitlenizle iletişiminiz artar. Dolayısıyla birinin e-mail adresinde görünmek markanızın hedef kitlenizin aklında güncel kalmasına yardımcı olur.

Ayrıca e-posta pazarlaması ölçeklenebilir. Bu da çok sayıda alıcıya uygun maliyetli pazarlama yapacağınız anlamına gelir.

3. Yeni müşterileri çekmenizi sağlar

Yeni müşterileri çekmek için etkili bir e-ticaret pazarlama stratejinizin olması gerekiyor. E-ticaret pazarlama stratejisi olmayan bir şirket ne yazık ki ilerleyemiyor. Bu nedenle e-posta pazarlama stratejisi ile yeni müşterileri markanıza çekmeye çalışmalısınız.

Örneğin, kampanyalar oluşturarak işe başlayabilirsiniz. Alıcılara ilk alışverişinde indirim veya ücretsiz kargo fırsatı sunabilirsiniz. İyi yapılandırılan bir e-mail pazarlama stratejisi, müşteriyi kendisine çekmeyi başarır. 

4. Müşterilerinize kolayca ulaşma imkânı sunar

İnsanlar e-maillere mobil cihazlardan da kolayca ulaşır. Litmus raporuna göre e-postaların %54’ü mobil cihazlarda açılmış. Dolayısıyla e-mail, herhangi bir pazarlama stratejisinde devreye girmesi gerekiyor. İyi tasarlanan e-postalar, daha yüksek dönüşüm oranı sağlıyor. Aynı zamanda müşterilerinize kolayca ulaşmanıza yardımcı oluyor. 

5. Web site trafiğinizi artırmanıza olanak tanır

E-postalar sayesinde müşteriler web sitenizi ziyaret eder. Örneğin, e-posta içeriğinize site bağlantınızı ekleyebilirsiniz. Böylece e-postaları, hedef kitlenizin web sitenizle veya bloğunuzla etkileşime geçmesi için kullanabilirsiniz. Bunun sonucunda web sitenize trafik çekmiş olursunuz.

6. Hedef kitlenize güvenirlik aşılarsınız

İnsanlar tanıdıkları, sevdikleri ve bildikleri kişilerden alışveriş yapmayı sever. Yani e-posta ile bilgilendirici ve müşteriyi memnun edici içerikler paylaşarak, hedef kitlenize güvenirlik aşılarsınız. Öte yandan, müşteri sadakati kazanarak satışlarınızı ve gelirinizi arttırırsınız.

E-Posta Pazarlamasının Avantajları Nelerdir?

Bilmeniz Gereken E-Posta Pazarlama İstatistikleri

HubSpot aracılığı ile yapılan araştırma verilerine göre bilmeniz gereken e-posta pazarlama istatistikleri:

  • 2021 yılında günde ortalama 319,6 milyar e-posta gönderilip alındı. Bu rakamın 2025 yılına kadar günlük 376,4 milyar e-postaya çıkacağı tahmin ediliyor. 
  • Küçük işletmelerin %64’ü müşterilerine ulaşmak için e-posta pazarlama stratejisini kullanıyor.
  • Pazarlamacıların %33’ü haftalık e-posta gönderiyor. 
  • Profesyonellerin %86’sı e-posta bağlantısına öncelik veriyor.
  • Pazarlama ve reklam e-postaları, müşterilerin %50,7’sinin satın alma kararını etkiliyor.
  • Tüketicilerin %28’i promosyon e-maillerini haftada iki veya üç kez görmek istediğini söylüyor.
  • E-posta göndermek için en iyi saat sabah 11.00’dir.
  • E-posta trafiği sonbahar ve kış aylarında zirve yapıyor.
  • E-posta için en iyi günler salı ve perşembedir.
  • Pazarlamacıların %62’si kişiselleştirilmiş e-postaların en etkili tekniklerden biri olduğunu söylüyor.
  • Hoş geldiniz e-postaları, promosyon e-postalarına göre e-mail başına %320 daha fazla gelir sağlıyor.
  • E-posta konu satırı genellikle; müşterinin adı (%46,21), ürün adı/detayları (%44,01), şirket adı (%42,88) içerir.
  • Fotoğraflı ve imzalı e-postalar daha fazla yanıt alıyor.
  • Aktif e-posta kullanıcı sayısının 2023 yılında 4,3 milyar kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor.
  • Y kuşağının %68’i e-postalarında emoji, GIF ve çıkartma görmekten hoşlanıyor.
  • Konu satırında emoji bulunan e-postalar %56 daha yüksek açılma oranı gösteriyor.
  • Tüketicilerin %54’ü videolu e-postaları tercih ediyor. Ayrıca tüketicilerin %90’ı videoların satın alma kararı vermelerine yardımcı olduğunu söylüyor.
  • Akıllı telefon kullanıcılarının %88’i mobil cihaza gelen e-mailleri düzenli olarak kontrol ediyor.
  • Küresel e-posta pazarlama geliri 2027 yılına kadar 17,9 milyar ABD dolarına ulaşacağı düşünülüyor. 

E-Posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

Şirketler genel olarak e-postaları göndermek için servis sağlayıcılarını kullanır. E-posta servis sağlayıcısı, satıcı yerine kampanyaları gönderir ve yönetir.

Teknik ve manuel olarak e-mail gönderme şansınız elbette var. Ancak dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü e-postaların geç ulaşmasından ve sınırlamaların olmasından dolayı bazı aksaklıklarla karşılaşabilirsiniz.

E-posta pazarlama yapmak oldukça kolay olsa da bu yöntem müşteriler için rahatsız edici bir hal alabiliyor. Ancak tüketicilerin çoğunun satın alma kararında e-postalar etkili.

Başarılı e-posta pazarlamasının çaba gerektiren bir durum olduğunu unutmamalısınız. E-posta pazarlama nasıl yapılır diyorsanız, şu adımları izlemeniz gerekiyor:

1. E-posta listesi oluşturmalısınız

Öncelikle e-posta listesi oluşturmakla işe başlamalısınız. Bu liste e-mail almayı kabul eden üyelerden, abonelerden ve müşterilerden oluşmalı. Böylece e-posta yoluyla daha fazla tıklama alma şansınız artar.

Dolayısıyla yeni müşteriler edinmek için e-posta; Facebook’tan ve Twitter’dan 40 kat daha etkili olabilir. Müşterileri e-mail içeriklerinize abone olmaya ne kadar çok teşvik ederseniz, e-posta listeniz o kadar güçlü olur.

2. “Can-Spam Act” kurallarına uymalısınız

Dünya genelinde e-ticaret yapmayı planlıyorsanız, kullandığınız pazarlama sistemi “Can-Spam Act” kurallarına uymalı. Can-Spam ACT ticari e-posta kurallarını belirler. Ayrıca kuralları ihlal ettiğinizde, sert yaptırımları olur. Örneğin, abonelerinize e-posta almayı durdurma hakkı veriyor.

Bu sebeple yanlış ve yanıltıcı e-posta içerikleri atmamalısınız. Aynı zamanda mesajınızı reklam olarak tanımlamamalısınız ve aldatıcı konu satırlarından kaçınmalısınız. Öte yandan, alıcılar için e-posta alımını nasıl durduracaklarını belirten açıklama eklemeyi unutmamalısınız.

3. Müşterilere farklı içerikler sunmalısınız

E-posta içerikleri farklılık gösterir. Aralarında seçim yapmaya çalışmak bazen bunaltıcı olabilir. Ancak hedef kitleniz için hangi içerikler daha uygunsa, o içerikleri sunmaya özen göstermelisiniz.

Farklı kitleler için çeşitli içerikler oluşturarak, potansiyel müşterileri işletmenize çekebilirsiniz. Böylece müşteriler kendisine uygun olan e-postalarınıza yönelir. Ayrıca e-posta içeriklerinizi uygun bir üslupla hazırladığınızdan emin olmalısınız. 

4. E-posta gönderim takvimi oluşturmalısınız

Listenizle veya kitlenizle ne sıklıkta iletişim kuracağınıza dair bir plan yapmalısınız. Haftada bir veya iki haftada bir e-mail göndermek en doğrusu. Çünkü haftada 3-4 adet e-posta göndermeniz bunaltıcı olabiliyor.

Gönderi takvimi oluşturduktan sonra müşterilerinizi bilgilendirmelisiniz. Bu sayede tüketiciler ne zaman e-mail alacaklarını bilir. Bunu yapmadığınız takdirde, e-mailleriniz müşterilerinizin spam klasörüne düşer. 

5- E-posta içeriklerini mobile uygun optimize etmelisiniz

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre, tüketicilerin çoğunluğu mobil üzerinden e-maillerini düzenli olarak kontrol ediyor. Bu sebeple göndereceğiniz içerikleri mobile uygun tasarlamanızda yarar var.

Böylece daha fazla kitleye hitap edersiniz. Öte yandan; e-posta konu satırını, gönderen adını ve ön izleme metnini optimize ettiğinizden emin olmalısınız.

– Konu satırını 50 karakter olacak şekilde ayarlamalısınız.
– En çarpıcı tekliflerinizi vurgulamalısınız.
– Müşterilerin duygularına ve emellerine hitap etmelisiniz.
– Tüm içeriklerde aynı gönderen adı ve adresini kullanmalısınız.
– Ön izleme metninde merak uyandırmalısınız.

6. Güvenilir e-posta teslim edilebilirliğine sahip olmalısınız

E-posta pazarlaması yaparken başarılı olmak için güvenilir teslim edilebilirliğe sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. E-posta teslim edilebilirliği, bir e-postanın gelen kutusuna teslim edilmesi anlamına gelir.

Yani planlı bir şekilde ilerlediğinizde, e-postanız spam filtrelerini geçer ve hedefine ulaşır. Teslim edilebilirlik tehlikeye girdiğinde, e-posta spam klasörüne düşer. Daha da kötüsü gönderen IP’niz ISP tarafından engellenir. Teslim edilebilirliği güvenilir kılmak için şunları yapmalısınız:

– E-posta konu satırının spam veya tanıtım amaçlı görülmediğinden emin olmalısınız.
– Abone olmayan kişileri ve etkin olmayan adresleri kaldırarak, veri tabanını güncel tutmalısınız.
– Yalnızca kayıtlı abonelere e-mail göndermelisiniz. Abone olmayan kişiler e-postanızı spam olarak işaretleyebilir.
– Her zaman e-postalarınıza abonelikten çıkma bağlantısı eklemelisiniz. Avrupa Birliği’nde hedef kitleniz ve işletmeniz varsa GDPR (Avrupa’nın veri koruma yönetmenliği) ile uyumlu içerikler hazırlamalısınız.

7. Otomatik yanıtlayıcılar ölçeklendirmelisiniz

Otomatik yanıtlayıcılar, e-posta otomasyonunun en basit şekli. Yani alıcının yolculuğunun farklı aşamalarında çeşitli ve kişiselleştirilmiş e-postalar gönderilir. Bu sayede müşterilerinizi takip etmenize gerek kalmadan kişiselleştirilmiş e-postalar gönderebilirsiniz.

Karşılama e-postası en yaygın kullanılan otomatik yanıtlayıcı örneği olarak bilinir. Doğru e-posta yanıtlayıcısı ile donanmış olmak, bir adım ileri gitmenizi sağlar.

8. E-posta pazarlama ölçümlerini takip etmelisiniz

E-posta pazarlaması yaparken ölçümlerinizi takip etmelisiniz. Bu sayede stratejik bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Ölçümleri takip etmek için şu kavramlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız:

Açılma oranı: E-postanızı açan kişi sayısının toplam alıcı sayısına bölümü ile elde edilir.
Tıklama oranı: E-postanızdaki bir bağlantıya tıklayan kişi sayısının toplam alıcı sayısına oranıdır.
Abonelikten çıkma oranı: Aboneliği iptal eden kişi sayısının toplam alıcı sayısına bölümüdür. Bu sayı yüksekse e-posta listenizi gözden geçirmelisiniz.
Hemen çıkma oranı: Teslim edilmeyen e-postalarınızı gönderilen e-posta sayınıza böldüğünüzde hemen çıkma oranını bulursunuz.
Geri dönüş oranı: Listenizde bulunan ancak bazı nedenlerden dolayı e-mail alamayan kişi sayısını ifade eder. E-posta adresi geçersizse kalıcı geri dönüş yaşanır. Gelen kutusunun dolu olması ile e-posta geri çevrilirse, geçici geri dönüş yaşanmış olur.

9. E-posta kişiselleştirmesi ile etkili iletişimler kurmalısınız

İnsanlar özel hissetmeyi sever. Bu sebeple e-posta kişiselleştirmesi ile etkili iletişimler kurmalısınız. Dolayısıyla tıklama ve dönüşüm oranlarını arttırmak için bu e-posta kişiselleştirme fikirlerinden yararlanabilirsiniz:

– E-postaların konu satırında ve içeriğinde abonelerin adlarını kullanmalısınız.
– E-posta okunma sayısını arttırmak için saat dilimlerini göz önünde bulundurmalısınız.
– Kişileri segmentlere ayırmalısınız. Bu hedeflediğiniz kişilere etkili bir şekilde ulaşmanızı sağlar.
– Müşterilerinizin ürünlerinizle nasıl etkileşime girdiğini araştırmalısınız. Böylece müşterilerinizi tetikleyecek e-postalar gönderme şansınızı arttırırsınız.

E-Posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

E-Posta Listesi Nasıl Oluşturulur?

İşletmenize fayda sağlayacak şekilde e-posta listeleri oluşturmanız mümkün. Yapmanız gerekenler ise şöyle:

  1. E-posta stratejisi tanımlamalısınız. Yani e-posta listesini nasıl kullanacağınızla ilgili stratejiler oluşturarak işe başlamalısınız. Dolayısıyla bu durum, sonraki adımların belirleyicisi olur.
  2. Kayıt formu oluşturmalısınız. Listelemelerle ne yapacağınıza karar verdikten sonra e-postaları toplamak için kayıt formu adımını tamamlamalısınız.
  3. CRM’e bağlanmalısınız. CRM, müşteri ilişkilerini yöneten yazılım sistemi demek. CRM zaten senkronize edilmişse, bir bağlantı yerleştirmeniz veya liste seçmeniz yeterli olacak. Ayrıca buradan performansınızı da inceleyebilirsiniz.
  4. Kayıt formunu web sitenizin veya blog sayfanızın trafik alan kısımlarına yerleştirmelisiniz. Yani ana sayfanıza kayıt formunu yerleştirmeniz tavsiye edilir.
  5. Son olarak, e-posta performansınızı arttırmalısınız. E-posta listesini oluşturduktan sonra iş hedeflerinizi desteklemesini sağlamalısınız. Bu yüzden, düzenli olarak e-posta listesi temizliği yapmalısınız. Çünkü etkin olmayan aboneler, metriklerinizi olumsuz etkiler.

E-posta listesi oluşturmak için neye ihtiyacınız var?

E-posta listesi oluşturmanın birçok faydası var. Dolayısıyla e-posta listesi oluşturmayı görmezden gelmemelisiniz. Öyleyse, e-posta listesi oluşturmak için ihtiyacınız olan şeylere yakından bakalım:

  1. Web sitesi veya blog
  2. Yüksek dönüşüm sağlayan katılım formları
  3. Bir e-posta pazarlama hizmeti

Bu üçünün de kurulumu oldukça basit. Yani kurulum ve tasarım ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Peki, e-posta listesi oluşturmanın faydaları nelerdir?

E-posta listesi nasıl büyütülür?

E-posta listenizi yönetmenin, korumanın ve büyütmenin birçok yolu var. Bunlar:

  • Müşterilerinizin e-posta listenize abone olmasını istemelisiniz. Bu sayede e-posta listeniz organik olarak büyür.
  • Müşterilerinize e-posta adresleri karşılığında ücretsiz pdf, e-kitap ve rapor sunabilirsiniz.
  • Öncelikli ilgi ve ek indirim sağlamalısınız. Böylece müşterilerinizin abonelikten ayrılma olasılıklarını azaltırsınız.
  • İstenmeyen veya spam e-posta göndermemelisiniz. Yeni müşterileri ilk etapta, hoş geldiniz kampanyaları ile güncel tutmalısınız.
  • E-posta listeleri satın almamalısınız. Bu listeler markanıza zarar verir. Bununla birlikte müşterilerinizin abonelikten ayrılmalarına neden olur.
  • Müşteriniz sunduğunuz hediyeleri sosyal medya hesabında paylaştığında ekstra indirim sağlamalısınız.
  • Anketler oluşturmalısınız. Anketler sayesinde gelecekte hangi pazarlama kampanyaları ile ilerleyeceğinize karar verirsiniz. Dolayısıyla tıklama oranını, e-posta listesini ve ziyaretçi sayısını arttırmış olursunuz.
  • Konu satırını 50 karakter olacak şekilde ayarlamalısınız.
  • En çarpıcı tekliflerinizi vurgulamalısınız.
  • Müşterilerin duygularına ve emellerine hitap etmelisiniz.
  • Tüm içeriklerde aynı gönderen adı ve adresini kullanmalısınız.
  • Ön izleme metninde merak uyandırmalısınız.
E-posta listesi nasıl büyütülür?

E-Posta Pazarlaması Nasıl Tasarlanır?

E-posta tasarımının aşırı zor veya uğraştırıcı olmasına gerek yok. Kolayca çarpıcı ve profesyonel e-postalar oluşturmanız mümkün. Ayrıntılı ve süslü e-maillerle vakit kaybetmemelisiniz.

Daha da önemlisi, nasıl görünürse görünsün markanızı somutlaştıran e-postalara odaklanmalısınız. Örneğin, önceden hazırlanmış şablon tasarımları ile e-posta pazarlamasında başarı elde edebilirsiniz.

Şablon tasarımı e-posta pazarlama aracılığı ile vermek istediğiniz mesajı etkili bir şekilde kullanıcılara iletir. Aynı zamanda satış ve tıklanma oranlarınızı arttırır. 

Markanızın renklerine ve yazı tipine uyacak bir şablonu özelleştirebilirsiniz. Kimliğinizi şablon tasarımı yaparken asla gizlememelisiniz. Öte yandan, daha okunabilir içerikler oluşturmalısınız. Şablonu düzenlerken sütun ve bloklara ayırabilirsiniz.

Tüm cihazlarda görüntülenebilen yazı tipleri ile hazırladığınız e-mailler müşterilerin dikkatini çeker. Ayrıca sıkıcı olmamalısınız. Örneğin, sıkıcı olmamak için görsellerden faydalanabilirsiniz. Ancak okuyucuyu görsellere de boğmamalısınız.

Aynı zamanda CTA (Call to Action) butonunu metin içerisine eklemelisiniz. Bu buton, “Üye ol”, “Satın al” gibi aksiyonları içerir. Böylece site trafiğiniz ve tıklanma oranınız artar. Bir de sosyal medya linklerini e-postanızın içerisine eklemelisiniz. Son olarak abonelik iptal linki müşterinizin kolayca tıklayacağı bir yerde olmalı.

E-Posta Pazarlama Nerelerde Kullanılır?

E-posta pazarlaması çeşitli sektörlerde farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Şimdi gelin, e-posta pazarlamanın yaygın olarak kullanıldığı alanları inceleyelim!

  • E-ticaret: Çevrimiçi perakendeciler, sipariş onaylarını göndermek, ürünlerini tanıtmak ve terk edilen alışveriş sepetlerini kurtarmak için e-mail pazarlamasını kullanır.
  • İçerik pazarlama: Blog gönderileri, makaleler, videolar ve diğer kaynaklarda e-posta pazarlama kullanılır.
  • Potansiyel müşteri yaratma: İşletmeler bir e-posta adresi karşılığında e-kitap, web semineri veya indirim gibi teşvikler sunuyor. Böylece potansiyel müşteriler yaratılıyor.
  • Müşteriyi elde tutma: E-mail, mevcut müşterilerin ilgisini canlı tutmak, güncellemeler sağlamak ve sadakat programlarını teşvik etmek için kullanılan bir araçtır.
  • Bültenler: Kuruluşlar abonelerini güncellemeler, etkinlikler ve haberler hakkında bilgilendirmek için bülten kullanır.
  • B2B pazarlama: Şirketler müşteri adayları oluşturmak, sektör içgörülerini paylaşmak ve ilişkileri geliştirmek için e-posta pazarlama kullanılır.
E-Posta Pazarlama Nerelerde Kullanılır?

Pazar Yeri Satıcıları için E-Posta Pazarlama

E-posta pazarlama, satıcıların satın alma gücünü arttırmak için kullandıkları en güçlü araçlardan biri. Amazon, Etsy, eBay gibi pazar yerlerinde satış yapmanın şüphesiz sayısız faydası var.

Ancak e-posta toplayarak müşteri ilişkilerinizi besleyebilirsiniz ve marka kişiliğinizi tüketicilere aşılayabilirsiniz. Pazar yerlerindeki e-postaları kendi e-ticaret sitenizde ürün satmak için de kullanabilirsiniz.

Çevrimiçi bir perakendeci olarak ürünlerinizi mevcut müşterilere pazarlamak Amazon, Etsy, eBay mağazalarında satış yapmanın kaçınılmaz bir parçası. Dolayısıyla pazar yerlerinde öne çıkmak için stratejilerinizin olması şart.

E-posta pazarlama da pazar yerlerinde öne çıkmanızı sağlayacak güçlü bir strateji. Peki, Amazon, eBay ve Etsy gibi belli başlı pazar yerlerinde e-posta pazarlaması nasıl yapılır?

Amazon’da e-posta pazarlama

Amazon gibi bir şirket verimliliğe zaman ayırır. Ayrıca müşterilerinizle kolayca iletişim kurmanızı sağlar. Ancak Amazon, satıcılara e-posta pazarlama hizmetleri sunmaz. Yani Amazon platformu üzerinden satıcılar müşterilere telefon numaraları ve e-mailleri ile ulaşamaz.

Öte yandan, e-posta pazarlaması sayesinde alıcılarla kişisel olarak etkileşim kurabilir ve alıcıları Amazon mağazasında bulunan promosyonlar hakkında güncel tutabilirsiniz. O halde Amazon mağazanızda e-posta pazarlamasını nasıl yapmanız gerektiğine yakından bakalım.

Amazon’da e-posta pazarlama nasıl yapılır?

Amazon’da e-mail marketing yapmak için şu adımları takip etmelisiniz:

1. E-posta katılımı olan açılış sayfaları sunun

Ürününüz için Facebook, Instagram, Google Ads gibi yerlerde pazarlama kampanyaları yürütmelisiniz. Bunu yapmak için ilk olarak, Amazon’daki bir ürünü sosyal medya sayfanızda paylaşmalısınız. Ardından Amazon’daki ürünü müşterinizin indirim koduyla alabilmesi için e-posta adresini girmesini sağlamalısınız.

2. Ürün ambalajlarındaki kartlara bağlantı veya QR kod ekleyin

Ürün ambalajlarına koyulan küçük kartlar var. Amazon’dan satın alınan ürünlerdeki kartlara QR kod veya bağlantı eklemelisiniz. Örneğin, “E-mail adresimize kaydolun %20 indirim kazanın” yazan CTA oluşturabilirsiniz. Bu kod ve bağlantılar ile müşterileriniz gelecekteki alışverişleri için indirimler kazanır. Böylece müşterilerinizin e-mail adreslerini vermelerini sağlarsınız.

3. Sosyal medyada potansiyel müşterileri çeken reklamlar yapın

Kişinin e-mail adresini vermesini gerektiren e-kitap ve video kursları sunmalısınız. Tabii bunların ücretsiz olması yararlı olur. Facebook, Twitter, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında e-kitaplarınızın veya videolarınızın reklamlarını yapmalısınız. Ardından kişilerin e-mail adresleri karşılığında e-kitapları ve videoları paylaşmalısınız.

4. Yarışmalar düzenleyin

Katılımcıların ödül kazanması için sosyal medya hesaplarınızda yarışmalar düzenlemelisiniz. Amazon’daki bir ürünü hediye etmek için müşterilerinize çekilişler yapmalısınız. Müşterilerinizin bu çekilişlere ve yarışmalara katılması için e-posta listenize kaydolmalarını şart koşmalısınız.

Not: Amazon e-posta pazarlamasını etkinleştirmek biraz zaman ve çaba gerektirir. Ancak burada bahsettiğimiz stratejilerle ilerlediğinizde e-posta pazarlama hizmetlerini müşterilerinize kolayca sunmanız mümkün.

Etsy’de e-posta pazarlama

Etsy pazarında da müşterilerinizin e-maillerini doğrudan listenize ekleyemezsiniz. Ancak müşterilerinize e-posta listenize kaydolmaları için çeşitli imkânlar sunabilirsiniz. Etsy mağazanızı büyütmek ve web sitenize trafik çekmek istiyorsanız, e-posta pazarlama ile ilerlemeniz yararlı olur.

Günümüzde birçok pazarlama taktiği var. Ancak e-posta, en kârlı ve kullanışlı pazarlama taktiklerinden biri olmaya devam ediyor. Etsy mağazasında e-posta pazarlama yapmak için stratejik ilerlemek gerekiyor. Şimdi gelin, Etsy mağazanızda e-posta pazarlama yapmak için hangi stratejilerle ilerlemeniz gerektiğine yakından bakalım.

Etsy'de e-posta pazarlama

Etsy mağazanız için e-posta pazarlamasını nasıl kullanırsınız?

Etsy’de e-mail pazarlama yapmak için şu adımlarla ilerlemelisiniz:

1. İlk olarak, e-posta servis sağlayıcısı seçmelisiniz

E-posta ile pazarlama yapmanın ilk adımı, sağlam bir abone listesi oluşturmaktan geçer. Ancak abone listesi oluşturmak için bir e-posta servis sağlayıcısı seçmelisiniz. E-posta servis sağlayıcıları için birçok farklı seçenek mevcut.

2. Ürünlerinizi etkili bir şekilde tanıtmalısınız

E-posta listenizi oluşturduktan sonra Etsy pazar yerinde satacağınız ürünleri tanıtabilirsiniz. Ancak Etsy mağazanızdaki yeni ürün serilerini ve yaklaşan indirimleri içeren e-mailler oluşturmanız tavsiye edilir.

Ürünlerinizi tanıtırken ürünlerin faydasına odaklanmalısınız. Dolayısıyla ürün özelliklerinden ziyade faydalarından bahsetmelisiniz. İnsanların keyif almalarını sağlayacak imkânlar sunduğunuzdan emin olmalısınız. Bunun için de Etsy mağazanızdaki hedef kitlenizi iyice tanımış olmanız gerekiyor.

3. Okuyucunun işletmenizi sosyal medyada takip etmesini sağlamalısınız

Abonelerinizin sosyal medya hesaplarınızı takip etmesini sağlamalısınız. E-mail içeriklerinin altında sosyal medya hesaplarınızın bağlantılarını paylaşabilirsiniz. Böylece kitlenizin işletmenizi detaylıca tanımasını sağlarsınız. Aynı zamanda kitleniz neden işletmenizden e-mail almaya devam ettiğini anlamış olur.

Her e-postada birincil hedefiniz, okuyucuların Etsy mağazanızdaki veya web sitenizdeki yeni ürünleri yorumlamalarını sağlamak olmalı. Ayrıca e-posta içeriklerinize abonelerinizin web sitenizdeki blog gönderilerinize gitmesini ve sosyal medyanızı takip etmesini sağlayan linkler eklemelisiniz. Blog gönderilerinizde ürünlerinizin nasıl kullanılması gerektiğine dair ipuçları yer almalı.

eBay mağazasında e-posta pazarlama

Müşteri açısından e-posta pazarlamasının en büyük avantajlarından biri, markalar ile doğrudan iletişim kuruyormuş gibi hissettirmesi. eBay mağazasında alıcılar, satıcıların mağaza bültenlerine kaydolarak marka ile doğrudan iletişim kurabiliyor.

Satıcılar, e-posta tasarım araçlarını kullanarak mağazasını tanıtan haber bülteni oluşturuyor. Bu haber bültenini abone olan kişilere gönderiyorlar. Peki, eBay mağazasında e-posta pazarlama nasıl yapılır? İşte, eBay mağazanızda e-posta pazarlama yapmanın yolları.

eBay mağazanızda e-posta pazarlama nasıl yapılır?

eBay e-posta pazarlama yapmanız için şu adımlarla ilerlemenizi ister:

1. E-posta listesi oluşturun

eBay mağazasında e-posta listesi oluşturmak oldukça basit. Çünkü eBay ücretsiz e-posta pazarlama sunar. Tüm listelerinize “Mağaza Bülteni için Kaydolun” bağlantısı eklemenize izin verir.

Bununla beraber farklı müşteri türlerini ve ürün kategorilerini hedeflemek için 5 adede kadar e-posta listesi oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca eBay mağazanızda müşterilerinize ayda toplam 5 bin adet ücretsiz e-mail gönderebiliyorsunuz. Yeni bir e-posta listesi oluşturmak için ise şu talimatları izlemeniz gerekiyor:

  • “My eBay” bölümüne gitmelisiniz ve “Pazarlama Araçları” bağlantısına tıklamalısınız.
  • Pazarlama Araçları özet sayfası görününce, “Mağaza Pazarlama” bölümünden “E-Posta Pazarlama” sekmesine gitmelisiniz.
  • Ardından “Posta Listesi Oluştur” düğmesine tıklamalısınız.
  • Sonraki sayfa görününce, e-posta listeniz için ad girmelisiniz ve “Kaydet” butonuna basmalısınız.
2. eBay pazarında bülten oluşturun

Posta listenize manuel olarak abone ekleyemezsiniz. Kullanıcılar mağazanızı favori listesine eklediğinde e-posta bülteninize abone olabilir. Ayrıca kullanıcılar, eBay mağazanızı ziyaret ederlerse sayfanın üst kısmındaki “Mağaza Bülteni İçin Kaydolun” kısmından e-posta listenize eklenebilir. Kişiler bülteninize kaydolduğunda listenizde görünmeye başlar. Bülten oluşturmak için şu yolları izlemelisiniz:

  • Fareyi “My eBay” üzerine getirip “Satış” butonuna tıklamalısınız.
  • Sol kenar çubuğundan “Mağazamı Yönet” demelisiniz.
  • Sol taraftaki “Pazarlama Araçları” bölmesinin altından “E-Posta Pazarlama” bağlantısına gitmelisiniz.
  • Yeni tasarım oluşturmak için “E-Posta Oluştur” demelisiniz.
  • Göndermek istediğiniz e-posta türünü seçmelisiniz. Ardından “Devam” düğmesine basmalısınız.
  • E-Posta bülteniniz için şablon seçmelisiniz. Daha sonra tekrar “Devam” düğmesine tıklamalısınız.
  • “E-Posta Oluştur” sayfası görününce gerekli bilgileri girmelisiniz.
  • “Ön izleme” ve “Kaydet” butonlarına tıklamalısınız. Ayrıca buradan düzenleme de yapabilirsiniz.
  • Her şey tamamsa, “E-Posta Gönder” düğmesine basmalısınız.
3. İlgi çekici ve benzersiz e-postalar gönderin

Yaklaşık 25 milyon eBay satıcısı var. Satıcılar arasında dikkat çekmeye çalışmalısınız. Yani müşterilerinize haber bültenleri gönderirken özgün ve farklı olmalısınız.  Örneğin; indirimleri, sezonluk fırsatları ve ürünleri nasıl kullanmaları gerektiği ile ilgili blog yazıları sunabilirsiniz. Ancak eBay şunlara izin vermez:

  • eBay dışında ürün satma teklifi
  • eBay mağazanda olmayan ürünlere bağlantı
  • 100’den fazla HTML etiketi

E-Posta Pazarlama İpuçları

E-posta sayesinde dünyanın öbür ucundaki insanlarla kolayca iletişim kurarız. 2020 yılında dünya çapında e-posta kullanıcılarının sayısı 4 milyarı buldu. Bu sayının 2025 yılında 4,6 milyar kullanıcıya çıkacağı düşünülüyor.

E-posta, işletmelere yeni kitlelerle etkileşim kurmak için çok sayıda fırsat sağlıyor. Aynı zamanda e-posta düzgün kullanıldığında küçük işletmeler ve müşteriler arasında kalıcı ilişkiler kurmaya olanak tanıyor. Böylece küçük işletmeler için e-posta pazarlama kampanyaları, kârlı ilişkilerin de kapılarını aralıyor.

Her gün 306 milyardan fazla e-posta alınıp gönderiliyor. İşletme profesyonelleri de e-posta pazarlama stratejilerini müşteriyi elde tutmadaki hayati bir unsur olarak nitelendiriyor.

Yani müşterilerine ulaşmak için e-posta pazarlama kampanyaları ile ilerleyen işletmeler harikalar yaratabiliyor. Ancak e-mail pazarlama kampanyaları stratejik bir yaklaşım olmadan yürütüldüğünde etkili sonuçlar vermeyebiliyor.

O zaman gelin, işletmeniz için ilgi çekici e-posta pazarlama kampanyaları oluşturmanızı sağlayacak ipuçlarına yakından bakalım.

E-Posta Pazarlama İpuçları

1. Nicelikten çok niteliğe önem vermelisiniz

Küçük işletmeler ve girişimciler için e-mail pazarlama büyük bir yatırım getirisi fırsatı sunabiliyor. Ancak etkili e-posta pazarlama kampanyası hazırlamanız gerekiyor. Örneğin, içeriğinizin kalitesine önem vermeniz şart. Yani gönderdiğiniz e-postaların sayısını unutmalısınız.

Niteliğe odaklanmalısınız. Tüketicilerin çoğunluğu sürekli tanıtım mailleri atan işletmelerden hoşlanmıyor. Bu sebeple e-mail marketing yaparken kaliteli ve ilgi çekici içerikler oluşturmaya önem vermelisiniz. Tabii ilk başta potansiyel müşterilerinizi iyice tanımanız gerekiyor.

Nelerden hoşlandıklarını veya neye önem verdiklerini bilmeniz lazım. Bu sayede abonelerinizin gerçekten okumak isteyeceği e-postalar oluşturmaya odaklanırsınız. Dolayısıyla abonelerinizin beklentileriyle aynı noktada olmalısınız.

Bunun için e-posta listesi büyütme aşamasında abonelerinize ne tür içerikler almak istediklerini sormanızı tavsiye ediyoruz. Anketler yoluyla abonelerinizin ne tür içerikler almak istediğini öğrenme şansınız var.

2. Akılda kalıcı konu satırları oluşturmalısınız

Küçük işletmeler için e-posta pazarlamacılığı yaparken akılda kalıcı konu satırları oluşturmalısınız. Yani müşterilerinizin dikkatini çekecek konu satırları oluşturmaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda konu satırını kısa ve öz tutmalısınız.

Mesaj yaklaşan bir satışla ilgiliyse konu satırında bunun ayrıntılarını belirtmelisiniz. Spesifik ve çekici konu satırı yaratmak için çaba harcamalısınız. Çünkü kötü konu satırları, e-postalarınızın açılma oranını düşürebiliyor.

Para ile ilgili anahtar kelimeler kullanmaktan kaçınmalısınız. Küçük işletmeler için e-posta pazarlama stratejisi söz konusu olduğunda, ilk izlenim çok önemli. Bu sebeple merak ve aciliyet uyandıran konu satırları ile ilerlemelisiniz. 

Müşteri taleplerine, ilgi alanlarına ve becerilerine uygun konu satırları e-postalarınızın okunma oranlarını arttırabiliyor.

3. Mantıklı olan yerlere kayıt formları koymalısınız

Sosyal medya hesaplarınıza ve web sitenize e-posta kayıt formları koymalısınız. Küçük işletmeler için e-posta pazarlama taktikleri arasında kayıt formları da yer alır. Müşterilerinizin e-posta listenize kaydolmasını basitleştirmelisiniz. Kayıt formlarını eklerken müşteri deneyimini kesintiye uğratmamalısınız.

Bununla beraber çok fazla gereksiz bilgi istemekten kaçınmalısınız. Uzun kayıt formları e-posta pazarlama listenizi büyütmenize engel oluyor. Tek tıklamayla kaydolmalarını sağlamanız gerekiyor. Böylece e-posta listenizi büyütmeniz kolaylaşıyor. Ancak e-posta listenizi büyütmekle iş bitmiyor.

E-posta listesi satın almaktan kaçınmalısınız. Bu teknik, e-postalarınızın spam olarak işaretlenme oranlarını arttırıyor. Dolayısıyla markanızın dönüşüm ve katılım oranlarına zarar veriyorsunuz.

Müşterilerinize ödeme sırasında işletmenizle ilgili güncel haberlerden ve fırsatlardan haberdar olmak isteyip istemediklerini sormalısınız.

4. E-maillerinizi mobil uyumlu hale getirmelisiniz

İnsanların çoğunluğu mailleri telefonlarında açıyor. Bu sebeple e-mail pazarlama stratejileri arasında mobil uyum da yer alıyor. Yani aboneleriniz e-postalarınızı her yerde rahatça açabilmeli. 2023 yılında hâlâ e-postalarını mobil uyumlu hale getirmeyen işletmeler var.

Bu sebeple e-posta pazarlama yaparken maillerinizin tablet, bilgisayar ve telefonda açılmasını sağlamalısınız. E-postalarınızı okumakta zorlanan tüketiciler, bir daha maillerinizi açmak istemeyebiliyor. Kolayca okunan ve açılan e-postalar yaratmak için haber bülteni şablonlarından yararlanmalısınız.

Ayrıca mobil optimizasyon, müşteri deneyimini iyileştiriyor. Bunun yanında e-postalarınıza görseller eklemeyi de unutmamalısınız. Fakat gösterişli grafikler ve büyük boyutlu yazı tipleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

5. E-postalarınızı kişiselleştirmelisiniz

Kişilerin dikkatini e-posta yoluyla çekmek giderek zorlaşıyor. Zaman zaman e-posta açma oranlarında düşme yaşanıyor. Ancak e-postalarınızı kişiselleştirdiğinizde tüketicilerin ilgisini daha fazla çekebiliyorsunuz.

Aynı zamanda e-postalar kişiselleştirildiğinde spam klasörüne düşme olasılığı azalıyor. Böylece küçük işletmenizi farklılaştırabiliyorsunuz. Bir işletme araştırma yapmak, kişiselleştirilmiş içerik oluşturmak ve kaliteli e-postalar göndermek için zaman harcamalı.

Çünkü her marka müşterilerinin dikkatini çekmek için yarışıyor. Fakat şirketinizi diğer işletmelerden ayıramadığınızda müşterilerinizi harekete geçirmeniz zorlaşabiliyor. Bu sebeple e-posta içeriğini ve tekliflerinizi kişiselleştirmeniz gerekiyor. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını bütünsel bir şekilde anlamak için araştırma yapmalısınız.

6. E-maillerinizi kısa ve öz tutmalısınız

İşletmenizi açıklığa kavuşturmak için uzun e-mailler atmaktan kaçınmalısınız. Yani küçük işletmeler e-posta pazarlama stratejilerinde karmaşıklıktan kaçınmalı. Bu nedenle e-mail pazarlama ipuçları ile ilerlerken kısa ve öz mesajlar yaratmaya özen göstermelisiniz.

Her e-postanızı kısa ve öz tutmalısınız. Gerekli olan şeyleri söylemelisiniz. Dolayısıyla önemsiz ayrıntılardan kaçınmalısınız. Uzun içerikler için işletmenizin blog sayfasına yönlendirme sağlamalısınız.

Mesajlarınızda net olmaya çalışmalısınız. Öte yandan, e-postalarınızın sonuna not ekleyerek abonelerinizin dikkatini çekme şansınız var. Müşterilerinize kampanyalarınızı aktarırken dürüst olmaya da özen göstermelisiniz. Yanlış vaatlerde bulunmamalısınız.

7. Abonelikten çıkma seçeneği koymayı unutmamalısınız

İşletmenize yapabileceğiniz en büyük hata, e-maillerinize abonelikten çıkma seçeneğini koymamak olur. Elbette müşterilerinizi elde tutmak başarınızı arttırıyor. Ancak bu şekilde müşterilerinizi elde tutamazsınız.

Abonelikten çıkma düğmesini sakladığınızda müşterileriniz işletmenizi küçümseyebiliyor. Aynı zamanda öfkelerinin artmasını sağlıyorsunuz. Bu da marka imajınızı zedeliyor.

Ayrıca müşterilerinize söz verdiğiniz aralıklarda mail atmalısınız. Sürekli mail attığınızda müşterileriniz abonelikten çıkmak isteyebiliyor. Yani maillerinizle onları boğmamalısınız.

Önem verilmesi gereken e-posta pazarlama ipuçları arasında bu madde de yer alıyor. Basitçe söylememiz gerekirse müşterilerinize tercihlerini değiştirme şansı vermelisiniz. Aksi takdirde, güvenirliğinizi kaybediyorsunuz.

8. E-postalarınızın herkes için erişilebilir olmasını sağlamalısınız

Erişilebilir içeriğe sahip olmak küçük işletmeler için fark yaratıyor. Yani küçük işletmeler için e-posta pazarlama yapılırken erişilebilirlik çok önemli. Örneğin, görme engelli okuyucular için sesli asistanlar kullanmalısınız.

Bununla beraber okumalarını kolaylaştıracak detaylar eklemeyi unutmamalısınız. İçeriklerinizi özlü ve okunaklı hale getirmelisiniz. Maddeleme işaretleri kullanmalısınız. Aynı zamanda faydalı açıklamalar sağlamalısınız.

Yazı tipi, düzen ve renkler herkesin dikkatini çekecek nitelikte olmalı. Öte yandan, rakiplerinizin kullanıcı deneyimlerini de incelemelisiniz. Tasarımları, biçimleri ve yazı tipleri hakkında fikir edinmelisiniz. Ardından farkınızı ortaya koyacak e-posta içerikleri yaratmalısınız.

E-Mail Marketing Örnekleri

E-mail marketing, şirketinizin nihai hedefi kadar etkilidir. O halde ilham alabileceğiniz bazı e-mail marketing örneklerine yakından bakalım!

E-Mail Marketing Örnekleri

1. Netflix

Günümüzde birçok yayın kanalı bulunuyor. Netflix gibi markalar e-mailleriyle daha fazla kitleye yönelmeye başladı. Netflix, kullanıcılarına daha önce izledikleri filmlere veya dizelere göre öneri içeren bir e-posta gönderiyor. Örneğin, daha önce izlediklerinize dayanarak bu diziyi de seveceğini düşünüyoruz minvalinde bir mail atıyor.

2. Etsy

Etsy e-postalarında topluluk genelindeki satıcıların popüler ürünlerini öne çıkarıyor. Kullanıcılar içeriklerini Etsy mailinde gördüğünde içeriği arkadaşıyla paylaşıyor. Ayrıca indirimlerden ve fırsatlardan da mailde bahsediliyor.

3. Shopify

Aboneleriniz meşgul olabiliyor. Bu nedenle bir etkinliğiniz olduğunda hatırlatmanız gerekiyor. Shopify, canlı yayın etkinliğini hedef kitlesine hatırlatıyor. Böylece kitlesi canlı yayın etkinliğinden haberdar oluyor.

E-Posta Pazarlama Yazılımları

E-posta pazarlama şirketleri çeşitli yazılımlar sunar. Fakat her e-posta pazarlama çözümü eşit yaratılmamıştır. Yazılımı yaratan şirketi tanıdığınızdan emin olmalısınız. Yani şirketinize ve sektörünüze uyum sağlayan çözümler sunan e-posta pazarlama şirketleri ile çalışmalısınız. Birçok öne çıkan yazılım şirketi var. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  1. HubSpot Marketing
  2. Constant Contact
  3. Fresh marketer
  4. Campaigner
  5. Mailer Lite

Sıkça Sorulan Sorular

E-posta pazarlama ile ilgili sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Bunların cevapları şu şekildedir:

E-posta pazarlamasının amacı nedir?

E-posta pazarlamasının amacı, yeni müşteriler kazanmak ve mevcut müşteri ilişkilerini geliştirmektir. Yani müşterilere güven, sadakat ve farkındalık kazandırmaktır.

Elektronik posta pazarlama sürecinin ilk aşaması nedir?

Veri toplama, elektronik posta pazarlamasının ilk aşamasıdır.

E-posta pazarlama stratejileri, ön maliyet gerektirmeyen yatırım getirisi fırsatı sunuyor. Doğru yapıldığında müşterilerinizi marka savunucularına dönüştürebiliyor. Umarız bu içeriğimiz pazarlama stratejilerinize renk katar. Bol Şanslar Diliyoruz!

Yorum Yaz