Amazon kargo gönderimi için ürünleriniz hazır. Amazon Amerika’da mağazanızı açtınız ve FBA Amerika satış modelinden yararlanmak istiyorsunuz. Tek yapmanız gereken ürünlerinizi bulunduğunuz yerden Amerika’daki depolara, Amazon’a ürün göndermek olacaktır.

Amazon Avrupa’da satış yapmak istiyorsanız aynı şekilde Amazon Avrupa’ya kargo göndermek olacaktır. Konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Amazon kargo sayfamıza da göz atabilirsiniz. Peki, ürünü kargolamadan önce Amazon barkod sürecini nasıl yapacaksınız? Bilmeniz gereken bütün süreçleri bu yazımızda anlatıyor olacağız.

Ülkemizde ve dünyada e-ticaret hızla büyüyen bir pazar haline gelmiş bulunmaktadır. Bu pazarda yerini almak isteyen girişimci sayısı da hızla artış göstermektedir. Pazarın başını çeken hepimizin de bildiği gibi Amazon şirketidir. Amazon kullanıcılarına sürekli yeni iş modelleri sunarak satışlarını kolaylaştırmaktadır.

Amazon FBA de bunlardan birisidir. Fulfilled by Amazon modeli, kendi ürettiğiniz veya farklı ülkelerden satın aldığınız ürünleri Amazon’un depolarına göndermenizi gerektirmektedir. Böylelikle satışlarınızı kolaylıkla Amazon’un depolarından yapmanızı sağlamaktadır.

Burada asıl önemli olan konu ise ürünlerin Amazon deposuna doğru bir şekilde gönderiminin sağlanmasıdır. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Amazon depolarında tanımlama sistemi barkod ile yapılmaktadır. Gönderdiğiniz ürünün Amazon yetkilileri tarafından tanınması için barkodlu olması gerekmektedir. Barkodları satıcı merkezi (seller center) kısmından bulunabilmektedir.

Amazon Ürün Barkodlama Şekilleri Nelerdir?

Her ürünün üzerine barkodlarının yapıştırılması şeklinde yapılabilmektedir. Dilerseniz Amazon sizin yerinize barkodlama işlemini ürün başı 0,20 cent karşılığında yapmaktadır. Daha az maliyetli olması açısından farklı ülkelerde ürettirilen ürünler de olabilmektedir. Bu ürünler için tedarik edilen üreticiyle iletişime geçerek barkodlama sürecinde destek istenebilmektedir.

Barkodlama işinin devredilmesi, zaman kazandıracağı gibi işleriniz için kısmen riskli de olabilmektedir. Risk ise, üretici firma ilgili ürünün hangi platformda ne kadar fiyata satıldığını öğrenince ürün sahibine olmasından doğabilir. Belli bir markanın ürününü satılmak istenirse, barkodsuz, karışık envanter olarak ürün kullanılabilmektedir.

Bu şekilde ürünlere barkod yapıştırılmasına gerek kalmayacaktır. Ürünlerin barkodlaması Amazon depolarına girdikten sonra Amazon çalışanları tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır. Böylelikle ürünler, aynı ürünü satan diğer satıcıların ürünleriyle değişimli olarak satılacak ve müşterilere daha hızlı gönderilecektir.

Barkod Çıktısı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Lazer yazıcı kullanılmalıdır. 
  • Mürekkepli yazıcı kullanmaktan kaçınılmalıdır. Mürekkepli barkodlar solma ve yıpranmaya meyillidir.
  • Kaliteli kağıt kullanımına özen gösterilmelidir.
  • Yazdırdıktan sonra barkodların okunur olduğunu çeşitli uygulamalardan kontrol edilmelidir.

Navlungo, Amazon gibi çeşitli sitelerde e-ticaret yapan girişimcilere kargolama süreçlerinde hızlı, ekonomik, pratik ve izlenebilir çözümler sağlamaktadır.

Öncelikli amacı ülke ihracatına katkı sağlayacak çözümler sunmaktır. Navlungo, Türkiye’deki girişimcilerin yaşadıkları en büyük sorunlardan biri olan kargolama sorunlarının en optimum şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Yorum Yaz