Amazon Suspend sorunu, kısaca “askıya alınmak” olarak ifade edilebilir. Amazon’da satış yapıyorsanız ve doğru olmayan aksiyonlarda bulunduysanız hesabınız geçici olarak askıya alınabilir. İlgili durumlarda söz konusu satıcı hesabı, Amazon’dan men edilebilir.

Satıcının hesabında ihlal olduğu tespit edildiğinde yeniden etkinleştirme öncesinde Amazon tarafından kapsamlı bir inceleme söz konusudur. Amazon Suspend ile karşılaştıysanız ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız yazının devamını okuyarak sorununuzu nasıl çözebileceğinizi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Amazon Suspend Nedir?

Amazon, çoğunlukla satıcıların kendi yönerge ve politikalarına uygun olmasını bekler. Bunun olmadığı durumlarda ise ilgili satıcının hesabını askıya alır. Bu durumun altında birçok sebep olabilir. Örneğin, satıcının ürünü doğru şekilde açıklamadığı durumlarda hesabı askıya alınabilir. Bunun yanı sıra Amazon, satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin güvenilirliği ve kalitesinden emin olamadığı durumlarda da ilgili hesabı askıya alabilir. Bu gibi durumlarda Amazon Suspend söz konusudur ve çözülmesi son derece önemlidir. 

Amazon Suspend sorunu, satıcılar için ciddi bir problemdir. Önlem alınmadığında ya da sorun oluştuğunda herhangi bir çözüm bulunmadığında satışların durması söz konusu olabilir. Satışların durdurulması ve hatta müşterilerin satıcıya ulaşma hacminin düşmesi, uzun vadede yüksek zarar getirir. Böyle bir durum geliştiğinde öncelikle Amazon ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Bir satıcı olarak Amazon’un sahip olduğu politikalara yeniden göz geçirmeli ve sorunu Amazon’a açıkça iletmelisiniz. 

Amazon Suspend sorununu anlamak için birtakım belirtilere dikkat etmeniz gerekir. Amazon’da kayıtlı olan mail adresinize gelen bir mailde satış hesabınızın durdurulduğu belirtilir. Böyle bir durumda sakin olmak ve panik yapmamak önemlidir. Amazon Suspend sorununun türleri mevcuttur. Suspend türleri şu şekilde sıralanabilir: 

  • Amazon açılış suspendi
  • İlişkili hesap suspendi
  • Asin suspendi
  • Yüksek geç gönderim oranı suspendi
  • Hızlı satış suspendi
  • Yüksek sipariş kusur oranı suspendi
Amazon Suspend Nedir?

Amazon Suspend Sebepleri: Hangi Davranışlar Suspend Sebebi Olabilir?

Amazon Suspend durumunun ortaya çıkmasında birçok kaynak olabilir. Amazon’da suspend riski taşıyan durumları birlikte inceleyelim;

  • Sık gelen müşteri şikayetleri
  • Bazı imla hataları
  • Siparişlerin çok geç gönderilmesi
  • Trademark ürün listelenmesi
  • Amazon’a gidecek evrakların doğru taratılmaması
  • Türkçe karakterlerin birbirine uyuşmazlığı
  • İngilizce karakter uyuşmazlığı
  • Amazon’a iletilen evraklarda yer alan bilgilerin yanlışlığı

Amazon Suspend sorunu, bu gibi durumlarda yüksek ihtimal kazanır. Bir satıcı olarak hesabınızın askıya alınmasını istemiyorsanız ilgili maddelere ekstra dikkat edebilirsiniz. Kuruluşun sunduğu kurallara özen göstermek ve bunun devamlılığını sağlamak son derece önemlidir.

Amazon Suspend Sorunu Nasıl Çözülür? Hangi Adımlar İzlenir? Ne Kadar Sürer?

Amazon Suspend Sorunu Nasıl Çözülür? Hangi Adımlar İzlenir? Ne Kadar Sürer?

Amazon Suspend çözümleri birçok satıcının merak ettiği bir konudur. Amazon’da mağazanız var ise bu durum sizin de gözünüzü korkutuyor olabilir. Ancak doğru uygulamalar ile bu konudaki endişelerinizin üstesinden gelebilirsiniz.

Amazon, müşteri deneyimi ve güvenini her şeyin önünde tutar. Bu da birçok prosedür ve kuralla çalışması anlamına gelir. Küresel e – ticaret konusunda önemli bir marka olan Amazon, hesabın askıya alınması ve Suspend olması gibi durumlarda yapılacakları da belirlemiştir. 

Amazon Suspend çözümüne geçmeden önce panik yapmanın yersiz olduğunu söylemekte fayda vardır. Sanılanın aksine ilgili sorun çözülmeyecek bir problem değildir. Askıya alma işlemi sonrası panik yapmadan süreci sakince yönetmek önem taşır.

Bir anlamda uygunsuz yapılan politikalara karşı uygulanan bir cezadır. Aklınızda Amazon’a itiraz etme gibi bir durum varsa ilk etapta meseleyi iyi analiz etmeniz gerekir. Amazon, hata yaptığını kabul eden satıcıları sever. Bu da Amazon’a başvurmadan önce yapılan hatanın iyi tespit edilmesi gerektiğine bir kez daha parmak basar.

Amazon Suspend Sorunu için Uygun Eylem Planı Nasıl Olmalıdır?

Amazon Suspend Sorunu için Uygun Eylem Planı Nasıl Olmalıdır?

Amazon Suspend problemi yaşayan her satıcı, sorunun kısa sürede çözülmesini ister. Meselenin uzaması, satıcıların kendini daha gergin hissetmesine neden olabilir. Bunu tek başınıza çözmeye çalışırsanız süreç uzayabilir.

İdeal süre için profesyonel bir ekibe başvurabilirsiniz. Ekip, eylem planı için en doğru adımı atacaktır. Plana bir giriş paragrafı ile başlanmalıdır. Bu paragraftan sonra ilgili sorunun sebepleri detaylıca açıklanır.

En önemli nokta ise kapanış cümlesidir. Bunun yanı sıra aşırı uzun cümleler ve uzun soluklu paragraflar, Amazon ekibi üzerinde olumsuz izlenim uyandırabilir. Tüm metinlerde olduğu gibi eylem planı metninde de kısa ve öz bir yapı olmalıdır.

Amazon Suspend'a Karşı Korunma: Önleyici Tedbirler ve İpuçları Nelerdir?

Amazon Suspend’a Karşı Korunma: Önleyici Tedbirler ve İpuçları Nelerdir?

Bir satıcı olarak Amazon Suspend problemine karşı önleyici tedbirler de alabilirsiniz. Bu konuda yapılması gereken ilk adımlardan biri, Amazon’un sahip olduğu yönerge ve politikaları düzenli olarak yeniden okumaktır.

Bu sayede hesabınızın askıya alınma riskini minimuma indirebilirsiniz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken detay da müşteri hizmetleri politikalarıdır. Müşteri şikayetlerini ciddiye aldıkça Amazon özelindeki profilinizi iyileştirdiğinizi hatırlatmakta fayda var. 

Amazon Suspend sorunundan korunmak üzere yapılan kısıtlamalar kulağa hoş gelmiyor olabilir. Ancak Amazon’da mağaza açacaksanız Amazon’un sunduğu politikalara uymanız gerekir. İlgili kuruluşun koyduğu sınırlama ve kurallara uydukça Amazon Suspend sorununa denk gelme olasılığınız da düşer.

Bu tarz sınırlamalara uymayan satıcıların Amazon’un yaptırımlarına maruz kalması kaçınılmazdır. Yaptırımların seviyesi ise uyulmayan kural ve kuralların derecelerine göre belirlenir. 

Amazon Suspend durumuna karşı tedbir almış olmanıza rağmen uyarı aldıysanız itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz. İtiraz başvurusunu doğru yere yapmanız ve doğru adımları uygulamanız da son derece önemlidir. Şu adımları izleyerek itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz;

  • Seller Central kısmında bulunan “Performans” menüsünü seçerek başlayın. Ardından “Performans Bildirimleri” alanını seçerek devam edin.
  • Bir sonraki adımda ilgili hesaba ilişkin askıya alma bildirimine geçebilirsiniz.
  • Önce “İtiraz Et” ardından ise “Karara İtiraz Et” butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.
  • Önünüze gelen forma eylem planı detaylarını dâhil edebilirsiniz. 
  • Gelişen bir durum için size ulaşabilecekleri telefon numarasını ekleyin.
  • En son aşamada “İtirazı Gönder” butonuna tıklayarak işleminizi sonlandırın. 

Amazon Suspend itirazınız, bu adımlardan sonra “Satıcı Performansı” birimine incelenmek üzere gönderilir. İlgili itiraza Amazon ekibi tarafından 48 saat içerisinde yanıt verilir. 

Amazon Suspend’dan Sonra Ne Yapılmalı? Hesap Onayı ve Satışları Yeniden Başlatma

Amazon açılış Suspend çözümleri konusu, satıcıların en merak ettiği konular arasındadır. Amazon açılış Suspendi, başvuru sonrası hesabın satışa kapatılması için yapılan bir nitelendirmedir. Amazon’da devam etmek için başvuru yaptıktan hemen sonra hesabınızın devre dışı bırakıldığına dair mail almış olabilirsiniz.

Bu, “Amazon açılış suspendinin hesabınıza tanımlandığı” anlamına gelir. Açılış suspendinden sonra hesabınızın yeniden aktif edilmesi gerekir. Bunun olmadığı durumlarda yeniden satışa başlamak mümkün değildir. Mail içeriğini inceledikten sonra Amazon’un talep ettiği belgeleri doğru şekilde iletebilir ve bu şekilde açılış suspendini rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

Yorum Yaz