Günümüzde birçok insan alışveriş alışkanlıklarını değiştirdi. E-ticaret dünya çapında dinamik bir gelişme göstermeye devam ediyor. Herhangi bir çevrimiçi satıcının karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, rekabette öne çıkmak ve belirli ürünlerde potansiyel müşterilere ulaşabilmektir. Allegro platformu, popülerlik kazanmanıza yardımcı olabiliyor.

Gittikçe daha fazla satıcı Allegro’da hesap açıyor. Milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilen bu hizmet, satışlarını ve tanınırlığını arttırmak isteyen girişimcilere fırsatlar sunuyor. Ancak Allegro.pl platformunun kurallarına göre hareket etmesini iyi bilmek gerekiyor. O halde Allegro ile ilgili bilmeniz gereken detayları keşfedelim!

Allegro Nedir?

Allegro nedir veya allegro ne demek soruları birçok kişi tarafından merak ediliyor. 117 binden fazla şirketin ürünlerini sunan Allegro platformu, Polonya pazarı için en güvenilir e-ticaret hizmetidir. 1999 yılında C2C açık arttırma sitesi olarak Polonya’da kurulmuştur.

Polonya e-ticaret pazarı için oldukça popüler olan platform, Doğu Avrupa’ya açılmak isteyen girişimciler için oldukça önemlidir. Şu an Allegro, başta B2C olmak üzere yeni ürünlere odaklanan bir pazar yeri haline gelmiştir. Bu platformun kullanıcıları, geniş ürün yelpazesini, alışveriş kolaylığını ve cazip fiyatlarını takdir ediyor. Böylece Avrupa Birliği genelinde büyümektedir.

Öte yandan, Polonya ihracat ve e-ticaret alanlarında hızla büyüme göstermektedir. Ayrıca Polonya, AB’nin en kalabalık ülkelerinden biridir. Dolayısıyla potansiyeli olan bu ülkeye açılmak e-ticaret için oldukça önemli bir unsur.

Allegro Nedir?

Neden Allegro’da Satış Yapmalısınız?

Allegro’da satış yapmanın birçok avantajı var. Ayrıca Polonya’daki tüketiciler arasında popüler platformlardan olan Allegro, çok kategorili olmasından ötürü de yararlıdır. Modadan otomotive pek çok kategorinin yer aldığı bu platformda yaklaşık 17 milyon kullanıcı bulunuyor.

Ürünlerini bu platformda sunmaya karar veren firmalar, büyük bir potansiyel müşteri havuzuna erişim kazanma şansı elde eder. Aynı zamanda ürünleri listelemek hızlı ve kolaydır.

Allegro’da Satış Yapmak İşinize Nasıl Katkı Sağlar?

Allegro’da satış yapmak işinize birçok olanak sağlar. Yalnızca geniş müşteri tabanına erişim sağlamanıza imkân tanımaz. Aynı zamanda lojistik ve pazarlama gibi operasyonları yönetmenize yardımcı olur. Şimdi gelin, Allegro’da satış yapmanın işinize nasıl katkı sağlayacağının yanıtını detaylıca inceleyelim!

  • Yüksek başlangıç maliyetleri yoktur.
  • Ürün kategorisi geniştir ve tedarikçi seçiminde zorlanmazsınız.
  • Platformu kullanmak oldukça kolay ve pratiktir.
  • Ürünlerinizi tanıtmak için birçok olanağınız vardır.
  • Satıcılar için hoş geldin paketleri bulunmaktadır.
  • Online satış macerasına başlayan satıcıların sıçrama tahtası niteliğindedir.
  • Online sipariş ve iadeleri kolayca yönetmenize sağlayacak kullanıcı dostu panele sahiptir.
  • Allegro’da hesap sayısı konusunda bir sınırlama bulunmamaktadır. Yani dilediğiniz kadar satıcı hesabı açma şansınız olur.
Allegro'da Satış Yapmak İşinize Nasıl Katkı Sağlar?

Allegro En Çok Hangi Ülkelerde Kullanılıyor?

Allegro, Polonya’nın en popüler pazar yerlerinden biridir. En çok Doğu Avrupa ülkelerinde kullanılmaktadır. Birçok AB ülkesinde öne çıkan e-ticaret platformları arasında yer almaktadır.

Dolayısıyla platform, yavaş yavaş ulusal arenada öne çıkmaya başlamıştır. Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Slovenya ve Hırvatistan gibi ülkelerde varlığını genişletebilir. Böylece adreslenebilir pazarını iki katına çıkarabilir.

Allegro’da Satış Yapmaya Nasıl Başlarsınız?

Allegro satıcı hesabına sahip olmak basit adımlardan oluşur. Hesap oluşturmak için onay ve kayıt ücreti ödemeniz gerekmiyor.

Allegro’da satış yapmaya başlamak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır. O halde başlayalım!

1. Satıcı hesabı oluşturun

Satıcı hesabı oluşturun

Öncelikle Allegro web sitesine giderek (allegro.pl) satıcı hesabı oluşturmalısınız. Ardından “Hesap oluştur” butonuna tıklamalısınız. Bilgilerinizi sağlayarak kayıt sürecini takip etmelisiniz.

İşletme ve standart hesap seçeneği var. İşletme hesabını seçmelisiniz. Şirket adresi, vergi numarası ve posta kodu gibi bilgileri doğru bir şekilde doldurmalısınız. Hesabınızı doğrulamanız istenebilir. Bu nedenle e-mail adresinizi kontrol etmelisiniz. Böylece Allegro mağazanızı açmış olursunuz.

2. Ürünlerinizi web sitesinin kurallarına göre hazırlayın

Satmak istediğiniz ürünlerin net ve ilgi çekici fotoğraflarını çekmelisiniz. Her bir ürün için ayrıntılı ve doğru açıklamalar yazmalısınız. Pazar araştırmasına bağlı olarak rekabetçi fiyatlandırmalar belirlemelisiniz.

3. Ürünlerinizi listeleyin

Allegro satıcı hesabınıza giriş yapmalısınız. Ardından ürünlerinizi listelemelisiniz. “Dodaj przedmiot” (Öğe ekle) düğmesine tıklamalısınız. Gerekli tüm bilgileri tıklayarak listeleme formunu doldurmanız gerekiyor. Gönderim seçeneklerinizi ve maliyetlerinizi belirlemeyi unutmamalısınız.

4. Satış formatı seçin

Açık arttırma tarzı listelemeler veya sabit fiyatlı listemeler gibi satış formatlarından birini seçmelisiniz.

5. Ödeme ve gönderim seçeneklerini detaylıca ayarlayın

Banka havaleleri veya çevrimiçi ödemeler gibi kabul ettiğiniz ödeme yöntemlerini seçmelisiniz. Türkiye’den ödeme alabilmek için Payoneer hesabı açmanız istenir. Yani Payoneer hesabı için de başvuru yapmanız gerekiyor.

Gönderim seçeneklerinizi de doğru bir şekilde girdiğinizden emin olmalısınız. Standart ve ekspres kargo dahil olmak üzere çeşitli teslimat yöntemlerini sunma şansınız var.

6. İlanlarınızı yönetin ve satışlarınızı yapın

Ürün listelerinizi düzenli olarak izlemelisiniz. Gerekirse fiyatları ve açıklamaları yeniden güncellemelisiniz. Potansiyel müşterilerle iletişim kurmalısınız ve onların sorularını yanıtlamalısınız.

Alıcı ürününüzü satın aldığında Allegro satıcıyı bilgilendiriyor. Ödemeyi ve nakliyeyi alıcı ile birlikte düzenlemelisiniz. Ardından ürünü güvenli bir şekilde paketleyip göndermelisiniz. Bunun sonucunda da Allegro ödemeyi hesabınıza aktarır.

7. Müşteri hizmetlerine önem verin

Alıcılarla iletişimlerinizde her zaman duyarlı ve profesyonel olmalısınız. Herhangi bir sorunu derhal dostane bir şekilde ele almalısınız. Öte yandan geri bildirim de almalısınız.

Müşteri tabanınızı genişletmek için olumlu itibarınızı korumalısınız. Bunun yanında Polonya’da çevrimiçi satışla ilgili tüm yasal gereklilikler hakkında bilgi edinmelisiniz.

Allegro’da Mağaza Açmak için Hangi Belgeler Gerekir?

Allegro’da mağaza açmak için bazı belgeler gerekiyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Şirket sahibinin kimliğinin fotokopisi
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Faaliyet belgesi
  • Pay defteri

Not: Allegro yurt dışı tabanlı bir pazar yeri. Bu nedenle belgelerinizin İngilizce olmasına dikkat etmelisiniz.

Allegro'da Mağaza Açmak için Hangi Belgeler Gerekir?

Allegro’da En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

Allegro’da en çok satan ürünleri bilmeniz kârlı olmanıza olanak tanır. Polonya’da internetten en çok satılan ürünler kıyafet ve aksesuardır. Ayakkabı, kozmetik, ev eşyaları ve parfüm gibi eşyalar da listede üst sıralarda bulunmaktadır.

Erkeklerin genellikle ev aletleri, elektronik ürünler, donanım ve bilgisayar oyunları gibi eşyaları satın alma olasılıkları daha fazladır. Çocuklar için genellikle oyuncak ve ayakkabı gibi ürünler sipariş edilmektedir.

Ayrıca belirli ürünlerin satışları, yılın zamanlarına ve e-ticaretin mevsimselliğine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Her zaman en son verileri takip etmek ve kâr marjlarını dikkate almak önemlidir.

Allegro Komisyon Oranları ve Ücretleri Nasıldır?

Allegro pazar yerinde satış yapmak oldukça basittir. Ancak dikkate alınması gereken komisyon oranları ve ücretleri bulunmaktadır. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Allegro pazarında çoğu kategoride ürün sattığınızda komisyon ücreti ödersiniz.
  • Listeleme ücreti olan birkaç kategori vardır.
  • Satışlarınızın artmasına yardımcı olan promosyon araçları vardır.
  • Dört ana ücret türü bulunuyor: Ürününüz satıldığında komisyon ücreti, abonelik ücretleri, ek seçenek ücreti ve teklif oluşturduğunuzda listeleme ücreti.
  • Komisyon tutarı, toplam satış tutarının yüzdesi olarak hesaplanmaktadır.
  • Komisyon oranları kategoriden kategoriye değişkenlik gösterir. Bu nedenle satış yaptığınız kategoriyi Allegro web sitesinden kontrol etmelisiniz.
  • Abonelik ücretleri, Allegro satışlarınızı destekler. Temel, profesyonel ve uzman olmak üzere üç tür abonelik şekli vardır.
  • Teklif, ek pakette listelendiğinde her özellik seçeneği için ücret talep edilir.
  • Ayrıca Allegro’da teklif yayınlamak ücretsizdir. Ancak ikinci el otomobil parçaları, koleksiyon ve sanat kategorilerinde ücret ödeyebilirsiniz.
Allegro Komisyon Oranları ve Ücretleri Nasıldır?

Allegro Karşılama Programı Ne İşe Yarar?

Allegro yeni gelen şirketlere hoş geldiniz programı sunar. Bu program, müşterilerin satıcıları kolayca bulmasını sağlar. Böylece satıcılar süreci daha kolay ilerletiyor. Yani Allegro, yeni gelen satıcılara 8 aya kadar kullanım süresinin uzatılabileceği bir promosyon ve indirim paketi sunar.

Dolayısıyla bu program, yalnızca yeni gelen işletmelere özeldir. Geçmişte Allegro karşılama programından yararlanan şirketler bir daha yararlanamaz.

Allegro’da Ürün Fiyatlandırma ve Listeleme Stratejileri Nelerdir?

Allegro, eBay ve Amazon’a benzer bir pazar yeridir. Birçok platformda olduğu gibi Allegro’da da listeleme ve fiyatlandırma stratejileri, satıcıların başarılı olması ve satışlarını en üst düzeye çıkarması için oldukça önemlidir. Allegro’da satıcıların sıklıkla kullandığı fiyatlandırma ve listeleme stratejileri şu şekildedir:

  • Ürünler rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılır.
  • Bazı satıcılar dinamik fiyatlandırma algoritmalarını kullanır. Böylece ürünlerin fiyatları; talep, rekabet ve stok seviyeleri gibi faktörlere bağlı olarak gerçek zamanlı olarak şekillendirilir.
  • Satıcılar birden fazla ürününün satın alınmasında indirim sunabilir. Aynı listedeki tamamlayıcı ürünlerin çapraz satışı ortalama sipariş değerinin artmasına yardımcı olur.
  • Ücretsiz gönderim sunmak listelemelerinizi alıcılar için çekici hale getirebiliyor.
  • Alakalı anahtar kelimelerle bilgilendirici ve iyi optimize edilmiş ürün başlıkları ve açıklamaları oluşturmalısınız. Yüksek kaliteli ürün görselleri kullanmanız gerekir.
  • Mükemmel müşteri hizmetleri sunmak ve adil bir iade politikasına sahip olmak alıcıların güvenini arttırır. Allegro tüm bu stratejiler için çeşitli fırsatlar ve araçlar sunar.
Allegro'da Ürün Fiyatlandırma ve Listeleme Stratejileri Nelerdir?

Allegro Kargolarınızı Navlungo Taşısın!

Navlungo, 7/24 müşteri desteği ile kargolarınızı güvenle alıcılarınıza ulaştırır. Depolama ve fulfillment operasyonlarınızda tam destek sağlar. Tek yapmanız gereken şey, global pazar yerlerindeki mağazalarınızı panele entegre etmektir.

Allegro pazar yerinizi Navlungo paneline entegre etmek için şu adımları izlemelisiniz:

  • Navlungo panelinizden “entegrasyonlarım” sekmesine tıklamalısınız.
  • “Pazar yeri” sekmesine gitmelisiniz. “Yeni pazar ekle” düğmesine basmalısınız.
  • Ardından “Allegro” pazar yerini seçerek ilerlemelisiniz. Mağaza linkini ve adını gereken yere girmelisiniz.
  • Mağaza bağlama onayını kabul etmelisiniz. Böylece mağazanız Navlungo paneline bağlanır.

Allegro’da Türkiye’den Alışveriş Yapılır mı?

Allegro.pl web sitesinden Türkiye’deki bir kişi alışveriş yapabilir. Ancak ürünlerinizin kaç günde geleceğini ve ne gibi problemler çıkabileceğini detaylıca araştırmanız önerilir. Genellikle ürünler mümkün olan en kısa sürede ve sorunsuz bi şekilde elinize ulaşmaktadır.

Allegro sitesinden alışveriş yaparken İngilizce dilini kullanmanız yararlı olur. Ayrıca bazı satıcılar Türkiye’ye ürün göndermeyebiliyor. Bu detayları da dikkatlice incelemenizi tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Allegro hakkında sıkça sorulan soruları sizler için yanıtladık. İşte, Allegro pazar yeri için sıkça sorulan sorular.

Allegro güvenilir bir platform mu?

Allegro hem alıcılar hem satıcılar için oldukça güvenilir bir platformdur.

Allegro nasıl kullanılır?

Allegro sitesini kullanmak oldukça basittir. Tek yapmanız gereken hesap oluşturup giriş yapmaktır.

Allegro nasıl bir site?

Allegro, genellikle birçok ürünün satışının yapıldığı Polonya tabanlı bir web sitesidir.

Yorum Yaz