E-ihracatçıların tercih ettiği satış modelleri arasında Shopify ile yurt dışına ürün satışı üst sıralarda yer alır. Dünyanın e-ticaret ve e-ihracat kapasitesinin çoğunu karşılayan Shopify’da kargo entegrasyonu, satış yapanların işini kolaylaştıran bir hizmettir.

Shopify, dünya genelinde en fazla kullanılan e-ticaret altyapıları arasındadır. Yaklaşık 800 binden fazla e-ticaret sitesi müşterilerine Shopify sayesinde ulaşabiliyor. Hızlı ve kolay kurulumu sayesinden küçük, orta ve büyük işletmelerin hepsine hitap eden Shopify, e-ticaretin en önemli unsuru olan kargo konusunda sağladığı entegrasyonlar sayesinde kullanıcılarına vakit kazancı, dolayısıyla maddi kazanç sağlıyor.

Kargo Entegrasyonu Nedir?

Shopify altyapısını kullanan mağazaların, kargolarını gönderdikleri kargo şirketlerinin yazılımı ile birleştirmeleri kargo entegrasyonu olarak adlandırılır. Navlungo olarak Shopify mağazanız ile Navlungo’yu beraber kullanarak vakitten tasarruf etmenizi sağlıyoruz. Shopify yurt dışı kargo entegrasyonu ile aldığınız her sipariş anında kargo talebine dönüşür ve kargo işlemleriniz en hızlı şekilde organize edilir.

E-Ticarette Kargo Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?

E-ticaret yapanlar için kargo büyük bir maliyet bölümünü oluşturuyor. Bu sürecin hem yönetilmesi hem de ücretleri bir araya geldiğinde işletmeler için ağır bir maliyet kalemi haline geliyor. Kargo sürecinin kolay bir şekilde yönetilmesi zaten Navlungo tarafından sağlanıyor fakat bunu Shopify mağazanızı Navlungo ile bağlayarak yurt dışı sipariş yönetiminizi daha efektif şekilde yürütebilirsiniz. Shopify hesabınıza düşen siparişleriniz için vakit kaybetmeden yurt dışı kargo teklifi oluşturabilirsiniz. Normal şartlarda her bir siparişin teker teker yazılması ve ayrı bir şekilde fiyat araştırması yapılması gerekirken Navlungo bu süreci en hızlı ve sağlıklı şekilde yönetmenizi sağlar.

Kargo Entegrasyonu Süreci Nasıl İşler?

Tek bir panelden iki farklı işlemi yapmanızı sağlayan kargo entegrasyonu sürecinin avantajlarını sizin için aktardık. Şimdi ise bu süreçten biraz bahsedeceğiz.

Müşteriniz e-ticaret siteniz üzerinden siparişini oluşturduğunda siz Navlungo panelinde de siparişlerinizi görebilirsiniz. Oradan her siparişiniz için kolaylıkla fiyat teklifi alabilirsiniz. Teklif almadan önce müşteri adresi, Shopify hesabınızdan entegrasyon sayesinde otomatik çekildiği için sadece gönderi boyutlarını ve türünü (zarf, koli vb.) seçtikten sonra teklifinizi alabilirsiniz. İstediğiniz fiyat teklifini kabul ettikten sonra “Sevkiyatlarım” bölümünden normal süreçle aynı şekilde ilerleyerek tek panelden hızlıca ilerleyebilirsiniz. Sevkiyatlarım bölümünde gerekli dosyaları sisteme yükledikten  sonra kargo etiketini yazdırıp ürünlerinizi anlaşmalı kargolar ile depolarımıza gönderebilirsiniz ya da İstanbul içerisindeyseniz kurye alım talebinde bulunabilirsiniz. Toplama taleplerim sekmesinden talebinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Shopify Yurt Dışı Kargo Entegrasyonunun Adımları Nelerdir?

Shopify hesabınızı Navlungo paneline entegre etmek için yapmanız gerekenler:

  • Navlungo panelinize girin ve “Entegrasyonlarım” seçeneğine tıklayın.
  • “Pazaryeri” alt sekmesini seçerek “Yeni Pazaryeri Ekle” ye tıklayınız.
  • Açılan tüm pazar yerleri arasından Shopify’ı seçin.
  • Mağaza adını ve mağaza linkini ekleyin.
  • Shopify’ın istediği mağaza bağlama onayını kabul edin.
  • Fatura bilgilerinizi seçin ya da yenisini ekleyin. Ardından “Pazar Yeri Ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Tebrikler, mağazanız bağlandı.

Kargo API Bağlantısı

Shopify entegrasyonunu API üzerinden yapmanıza gerek kalmadan kolayca Navlungo panelinden kontrol edebilirsiniz. Bu süreçte Navlungo tam otomatikleştirmeyle size daha iyi bir deneyim sunar. Birçok pazar yeri arasında Shopify’ı seçerek entegrasyon işemine başlayabilirsiniz.

Kargo Barkodu Oluşturma

Siparişinizi aldıktan sonra müşterilerinizin adresini ve ürünü Navlungo panelinde otomatik şekilde görebilirsiniz. Düzenleme gerekiyorsa düzenledikten sonra müşterinizin adresi Shopify entegrasyonu sayesinde ekrana düştüğü için ilgili sipariş için “Teklif Al” seçeneğine tıklayarak sadece gönderinizin boyutlarını girip teklif alabilirsiniz. “Sevkiyatlarım” seçeneğinden ister toplu bir şekilde ister tek tek kargo barkodu oluşturabilirsiniz.

Kargo Etiketi

Siparişleriniz sonrası Teklif al seçeneğine tıklayıp sizin için uygun teklifi kabul ettikten sonra sevkiyatınız oluşur. Sevkiyatlarım bölümüne giderek kargo etiketini tüm gönderileriniz için tekli ya da çoklu şekilde çıkartabilirsiniz. Bir sayfada 4 tane farklı gönderinin kargo etiketini yazdıracak şekilde toplam 12 sayfaya kadar yazdırabilirsiniz.

Kargo Takibi

Sevkiyat oluşturulduktan sonra size Navlungo tarafından verilen takip numarası ile kargonuzu takip edebilirsiniz. Shopify entegrasyonu sonrası verilen takip numarasını “Mark as completed” yaparak Shopify’a aktarabilirsiniz.

Ücret Belirleme

Shopify’da müşterileriniz ürünleri satın aldıktan sonra kargo aşamasında farklı ayarlar yapabilirsiniz. Ücretsiz kargo, sabit kargo ücreti ve hesaplanan kargo ücreti gibi seçeneklerle kargo ücretini belirleyebilirsiniz. Ürünlerin satışıyla birlikte kargo bölgeleri ve kargo profillerini oluşturabilirsiniz. Kargo bölgeleri, kargo ücretleriniz için oluşturduğunuz bir grup ülke veya bölgedir. Kargo profilleri ise belirli ürünler ve konumlar için kargo ücretlerini ayarlamanıza olanak tanır.

Shopify Kargo Nasıl Kullanılır?

Shopify Kargo, Shopify’ın kargo şirketlerine bağlanmanızı sağlayan ve gönderileri otomatik ücretlendirebilen Shopify Shipping sistemidir. Sadece belli bölgelerde belli kargo şirketleriyle çalışan Shopify Shipping sistemine göre Navlungo entegrasyonu daha kolay bir şekilde kargo süreçlerini yönetmenizi sağlayabilir. Shopify Shipping sayesinde sabit kargo ücretleri yerine hesaplanan kargo ücretleri kullanılabilir.

Navlungo ile sadece Shopify için değil, birçok pazar yeri için entegrasyonlarla zamandan ve efordan  kazanabilirsiniz. Ayrıca özel e-ticaret siteniz için de “Navlungo for developers” ile özel entegrasyonunuzu yaratabilirsiniz. Navlungo ile uçtan uca lojistik teknolojilerimizle işinizi kolaylaştırmaya devam ediyoruz.

Yorum Yaz