Shopify satış yapmak isteyenler için en hızlı ve kolay platformların başında gelir. Ayrıca pek çok pazaryerine göre çok daha mantıklı ve sürdürülebilirdir. Tüm kontrolün sizde olduğu bir web sitesi ve tüm kuralları siz belirliyorsunuz.

Pazaryerlerinde öne çıkmak bazen oldukça zor olur. Bunun yanı sıra pazaryerlerinin katı kuralları, satış ve marka bilinci oluşturma gibi pek çok konu işinizi büyütmenize engel olabilir.

Shopify’da satış yaptığınızda ise tamamen kontrol sizin ellerinizde olur. Bu da çok daha geliştirmeye açık ve esnek bir çalışma sistemi sağlar.

Peki Shopify ile nasıl satış yapılır, artıları ve eksileri nedir? Aradığınız tüm cevaplar yazımızın devamında!

Shopify ile Nasıl Satış Yapılır? – 10 Adımda Shopify’da Satış Yapmak

Shopify satış yapma için yalnızca 10 adıma ihtiyacınız var. Bugün 10 adımda satış yapmaya başlayarak işletmenizi ister yurtiçi ister yurtdışında büyütmeye başlayabilirsiniz.

1. Shopify’ın Ücretsiz Deneme Sürümüne Kaydolun

shopify deneme hesabi olusturma

Shopify’da 14 gün boyunca tamamen risksiz bir şekilde satış yapmayı öğrenebilirsiniz ve buna Shopify’ın sunduğu tüm avantajlar dahildir.

Ücretsiz deneme süresi boyunca online mağazanızı açabilir, yüz yüze ve sosyal medya sitelerinde satış yapabilir ve diğer satış kanallarını keşfedebilirsiniz.

2. Satış Kanallarınızı Seçin

satis kanallarinizi secin

Kaydolduktan sonra, temelleri ayarlamanıza yardımcı olmak için Shopify’ın hızlı başlangıç ​​sihirbazı açılır. Shopify size otomatik olarak bir çevrimiçi mağaza verir, ancak bu Shopify’da satış yapmanın birçok yolundan yalnızca biridir. 

Sosyal medya siteleri ve yüz yüze satış gibi diğer satış kanallarına bu ekran üzerinden bağlanabilirsiniz. Hızlı başlangıç ​​sihirbazı ayrıca Facebook, Instagram, Pinterest ve TikTok’u Shopify kontrol panelinize bağlamanıza yardımcı olur.

Shopify’da satış kanalı seçeneklerinizi keşfetmekten korkmayın, seçimlerinizi Shopify kontrol panelinizdeki satış kanalları sekmesi altında istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

3. Ödeme Alma Yöntemlerini Seçin

odeme yontemleri

Sabit oranlı işlem ücretleriyle kredi kartı, banka kartı ve yüz yüze ödemeleri kabul etmek için hızlı başlangıç ​​sihirbazında Shopify Payments’ı etkinleştirebilirsiniz.

Ya da bunun yerine kendi kredi kartı işlemcinizi bağlayabilirsiniz, ancak bu rotaya giderseniz Shopify ayrı bir işlem ücreti alır.

Elden satış yapıyorsanız nakit ve çek gibi manuel ödeme yöntemlerini de ekleyebilirsiniz. İstediğiniz zaman ödeme yöntemlerinizi eklemek veya düzenlemek için ayarlar altındaki ödemeler sekmesini tıklayın.

4. Koleksiyon Sayfaları Oluşturun

koleksiyon olusturma

Koleksiyonlar, ürünleri düzenlemenize yardımcı olur ve bunları Shopify kontrol panelinizdeki Ürünler altındaki Koleksiyonlar sekmesinde ayarlarsınız. Arama motoru optimizasyonuna (SEO) yardımcı olması için her koleksiyona bir başlık ve kısa bir açıklama yazın. Shopify mağazanıza ürün eklerken, koleksiyon sayfaları etiketleri veya diğer ürün ayrıntılarını kullanarak kendi kendine doldurulabilir.

5. Ürünlerinizi Listeleyin

urun ekrani

Shopify’ın çok yönlü platformu aracılığıyla her tür ürünü satabilirsiniz. Halihazırda satılacak ürünleriniz veya hizmetleriniz varsa Shopify kontrol panelinizdeki ürünler sekmesinin altındaki ürün ekle düğmesini tıklayarak bunları girebilirsiniz.

6. Ürün Detaylarını Girin

urun detaylari

Shopify’a eklediğiniz ürünlere ürün detaylarını mutlaka girmelisiniz. Shopify’ın ürün detay ekranında şunları girebilirsiniz:

Öğe başlığı: Shopify mağazanızın sayfalarında, satış kanallarında ve arama sonuçlarında görünecek açıklayıcı bir öğe adı girin.

Öğe açıklaması: Öğenizin özellikler, avantajlar ve boyut tabloları veya seçenek listeleri ile ayrıntılı bir açıklamasını girin.

Fotoğraflar ve videolar: Ürün özelliklerini ve ayrıntılarını resimler, videolar ve 3D model dosyalarıyla sergileyin.

Fiyatlandırma: Perakende satış fiyatınızı, karşılaştırmalı fiyatınızı girin ve ürün maliyetinizi takip edin. 

Envanter verileri: Ürün stok tutma birimini (SKU), ürün barkodunu, stok miktarını ve satıldığı veya gönderildiği yeri ekleyin.

Gönderi verileri: Gönderi etiketlerini yazdırmak için ürün ağırlığını ve uluslararası satışlar için gümrük ayrıntılarını girin.

Ürün seçenekleri: Müşterilerin beden ve renk gibi seçebilecekleri tüm seçenekleri listeleyin.

Öğe sayfası SEO: Arama motoru optimizasyonuna (SEO) yardımcı olmak için kısa bir ürün listeleme pasajını özelleştirin.

Satış kanallarını seçin: Her bir ürünü nerede görüntülemek ve satmak istediğinizi seçin.

Mağazanızdaki ürünleri düzenleyin: Koleksiyon sayfalarını otomatik olarak doldurmak ve mağaza arama özelliklerini geliştirmek için öğe türünü, etiketleri ve satıcı ayrıntılarını kullanın.

7. Shopify Online Mağazanızı Kurun

magazanizi kurun

Shopify kontrol panelinizde birkaç koleksiyon ve ürün ayarladıktan sonra online mağazanızı oluşturmaya hazırsınız demektir.

Mağazanız için bir tema seçin: Shopify varsayılan bir tema atar, ancak bunu dokuz ücretsiz tema seçiminizle değiştirebilir veya yüzlerce ücretli premium tema satın alabilirsiniz.

Tema ayarlarını özelleştirin: Mağazanızı kişiselleştirmek için tema ayarları sekmesine gidin. Mağazanızı kendinize ait kılmak için renkleri ve yazı tiplerini hızla değiştirebilirsiniz. Zamanla, ana sayfanıza yeni blok bölümler eklemek ve blog içeriği oluşturmak gibi diğer seçenekleri keşfedebilirsiniz.

Mağaza başlığını düzenleyin: Mağazanızın her sayfasının üstünde görünen içeriği düzenlemek için başlık özelliğini seçin. Burası, mağaza adı yazı tipinizi düzenlediğiniz veya logonuzu eklediğiniz yerdir.

Ana sayfanızı özelleştirin: Çok yönlü ana sayfa, kaydırıcı resimler, koleksiyon kolajları, iletişim formları ve öne çıkan ürünler gibi bölümler kullanılarak oluşturulmuştur. Tüm temalar, hızlı bir başlatma için zaten ana sayfa bölümlerine sahiptir.

Politika sayfalarını ayarlayın: Gönderim, iade ve gizlilik politikası sayfaları, alışveriş yapanların beklentilerini belirlemeye yardımcı olur. Bunları çevrimiçi mağaza altındaki sayfalar sekmesini kullanarak ekleyebilirsiniz.

Mağaza menüleri oluşturun: Mağaza menülerini ayarlamak için çevrimiçi mağaza altındaki gezinme sekmesine gidin. Hızlı bir başlangıç ​​için başlık menünüzü ürün koleksiyonlarıyla doldurun ve alt bilgi menünüze ilke sayfaları ekleyin. Mağazanız genişledikçe bunları düzenlemek kolaydır.

Site alt bilgisini düzenleyin: Mağazanızın her sayfasının altında görünen içeriği düzenlemek için alt bilgi’yi seçin. Bu, iletişim bilgileri, e-posta listesi kaydı ve politika sayfalarına bağlantılar içeren bir menü için ideal bir yerdir.

SEO ayrıntılarını ayarlayın: Çevrimiçi Mağaza sekmesi altındaki tercihler’de mağazanızın SEO başlığını ve meta etiketini özelleştirin.

8. Alan Adınızı Ekleyin

alan adi ekleme

Özel bir alan adı bağlayın: Varsayılan olarak Shopify mağaza URL’leri https://magazaadi.myshopify.com olarak görünür. Ayarlar altındaki alan adları sekmesinde mağazaadınız.com gibi özel bir alan ekleyebilirsiniz . Shopify aracılığıyla bir alan adı satın alabilir veya GoDaddy, BlueHost veya diğer alan adı kayıt şirketlerine kayıtlı kendi alan adınızı bağlayabilirsiniz.

9. Kargo Entegrasyonu Yapın

kargo entegrasyonu

Shopify satış yapmak, siparişlerinizi göndermek ve süreci takip etmek için bir kargo entegrasyonu yapmalısınız. Navlungo Shopify entegrasyonunu kullanarak tüm siparişlerinizi en ucuz kargo ücretleri ile gönderebilir, sipariş kontrolü ve gümrük belge işlemlerini tek bir panel üzerinden takip edebilirsiniz.

10. Bir Test Siparişi Verin ve Mağazanızı Yayına Alın

Artık Shopify’ın çevrimiçi mağaza kurulumundaki son adıma hazırsınız ve son adım test siparişi vermektir. Bu tamamlandığında ve sipariş mağazanızda göründüğünde, canlı yayına geçmeye hazırsınız.

Mağazanızı başlatmak için bir Shopify planı seçmeniz gerekecek, ancak 14 günlük ücretsiz deneme süreniz boyunca ürün satabilirsiniz. Deneme süreniz bitene kadar sizden ücret alınmayacaktır.

Shopify’da Hangi Üyelik Paketini Seçmeliyim?

Shopify Üyelik Paketleri

Shopify aylık ücret yani abonelik sistemi ile çalışır. Temelde Shopify 3 adet abonelik paketi sunar. Bu aboneliklerin her birinin farklı özellikleri ve hitap ettiği bir kitle var. Peki sizin için uygun olan hangisi? İnceleyelim.

Shopify Basic Planı Nedir?

Basic Shopify, size Shopify tarafından barındırılan kendi vitrininizi verir ve başlamak için harika bir plandır. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olanlar için en ucuz fiyatlandırma planıdır.

Shopify, ürün sayısını veya dosya depolama alanını sınırlamaz. Böylece ister fiziksel ister dijital olsun istediğiniz kadar ürün sunabilirsiniz. Bu plan ayrıca, alışveriş sepetini terk eden kullanıcılara e-posta gönderme, hediye kartları ve çok dilli bir mağaza gibi gelişmiş özellikler içerir. E-posta, chat ve telefon desteği de mevcuttur.

Ancak bu planda kredi kartı ücretleri (%2,9 + 30 cent) ve işlem ücretleri (%2) Shopify ve Advanced planlarına göre daha yüksektir. Ayrıca, profesyonel raporlar ve üçüncü taraflarca hesaplanan nakliye ücretleri gibi özellikler dahil değildir.

Shopify Orta Planı Nedir?

Shopify adlı plan, önceki plana göre oldukça büyük bir sıçramadır. Ancak daha düşük bir kredi kartı oranına (%2,6 + 30 cent) ve işlem ücretine (%1) sahiptir. Çevrimiçi mağazanız hakkında daha fazla bilgi sağlayan ve analizi daha kolay hale getiren profesyonel raporlar gibi daha fazla özellik sağlar.

Ülkeye özel alan adları (farklı bölgelerde farklı alan adları kullanmak istiyorsanız) ve yüzdeye dayalı uluslararası fiyatlandırma içerdiğinden, uluslararası satış için de daha uygundur.

Shopify Advanced Planı Nedir?

Advanced Shopify, standart mağazalar için en pahalı fiyatlandırma planıdır. Ancak kredi kartı ödeme oranı en düşük (%2,4 + 30 cent) ve işlem ücreti (%0,5)’dir. Ayrıca ABD için en iyi nakliye koşullarını sağlar.

Bu plan, üçüncü taraf kargo şirketlerinde hesaplarınız varsa ve müşterilerinize bu fiyatları sunmak istiyorsanız tek seçenektir.

Ayrıca, ülke/bölge başına ayrı fiyatlar belirlemenize izin verdiği için uluslararası satış için en iyi seçenektir. Ayrıca, kendi profesyonel raporlarınızı özelleştirmenize olanak tanıyan gelişmiş bir rapor oluşturucuya sahiptir.

shopify icin ne kadar sermaye gerekir

Shopify ile Satış için Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Shopify satış için gereken sermaye tamamen size kalmış bir konudur. Herhangi bir Shopify planı seçtikten sonra ek ödeme yapmanız gereken hiçbir konu olmayacak.

Ürünlerinizi pazarlamak için Facebook, Instagram ve Google gibi reklam kanallarını seçmeyi düşünüyorsanız eğer bunun için bir bütçe ayırmalısınız.

Yani Shopify satış için temelde 24 dolarlık bir sermayeye ihtiyacınız var.

Neden Shopify ile Satış Yapmalısınız?

Kurulduğu 2006’dan bu yana online alışveriş ekosisteminin önemli bir oyuncusu konumuna gelmiş olan Shopify, her yıl 457 milyon alıcının ürün siparişinde bulunduğu en güçlü pazar yerlerinden biridir.

1,75 milyon satıcının online mağazasının yer aldığı platform; yalnızca 2021 yılında 2,1 milyar dolar gelir elde etmiş, 79,5 milyar dolar sipariş değerine ulaşmıştır.

Aşağıdaki tabloda Shopify üzerinden satış yapan online ticaretçilerin yıllara göre artış grafiğini inceleyebilirsiniz:

Senelere göre artan Shopify satıcıları

Her yıl artan mağaza ve online ticaretçi sayısı elbette artan talep ve müşteri sayısıyla doğru orantılı. Aşağıdaki grafik ise Shopify üzerinden online alışveriş yapan müşteri adedinin yıllara göre artış trendini sunuyor:

Shopify üzerinden yurt dışı satış oranları

Yıldan yıla büyüyen ve yarısından fazlası ABD’de olmak üzere çarpıcı büyüklükte bir pazar hacmine ulaşan Shopify, online ticaretinin yüzünü dünyaya daha fazla çevirmek isteyen işletmelerin büyük pazarlara hitap etmesinde çok kritik bir aracı görevi görüyor.

Shopify ile Türkiye’den Satış Yapılır mı?

Shopify ile Türkiye’den satış yapmak isteyen kullanıcılar satış yapabilirler. Hem yurtiçi hem yurtdışı satışlarınızı Shopify altyapısı ile yapabilirsiniz. Yani mağazanızı açtığınızda Shopify ile Türkiye’de satış yapmak da mümkündür.

Özellikle yurtdışına satış yapmak isteyen herkes için Shopify altyapısı oldukça işlevseldir. Shopify pek çok ülkede satış yapmanızı mümkün kılar. Mağazanızı birden fazla dilden oluşturabilir ve farklı ülke ve bölgelerdeki müşterilere satış yapabilirsiniz.

shopify ile turkiyeden odeme alma

Shopify ile Türkiye’den Nasıl Ödeme Alınır?

Shopify ile Türkiye’den pek çok yöntemle ödeme alabilirsiniz. Bu kabul edeceğiniz ödeme yöntemleri ile doğru ortantılıdır. Banka hesabınıza Shopify satışlarınızın ödemesini doğrudan alabilirsiniz.

Banka hesabı dışında, Apple Pay, Amazon Pay, Meta Pay, Google Pay gibi ödeme yöntemleri ile de ödeme alabilirsiniz. Kısacası Shopify Türkiye ödeme alma işlemleri kolay ve kullanışlıdır.

Shopify Kullanmanın Artıları

Shopify en iyi e-ticaret platformlarından biridir. Kullanıcıların Shopify’ı tercih etmesinin bazı sebeplerini şunlardır:

  • Kullanımı kolay
  • Müşteri desteği
  • Çoklu ödeme yöntemi
  • Tema çeşitliliği
  • Eklenti desteği

Shopify Kullanmanın Eksileri

Avantajı olan her şeyin dezavantajı da vardır dediğimde bana katılacaksınız. Ve bu makale, bilinçli bir karar verebilmeniz için Shopify’ın artılarını ve eksilerini tartmayı amaçlamaktadır. Bu noktada eğer dezavantajlar sizin için önemli ise Amazon’da satış yapmak gibi konuları da araştırmak iyi olabilir.

Shopify’ın artılarını konuştuk şimdi platformun dezavantajlarını öğrenelim.

  • Fiyatlandırma
  • İçerik pazarlama zorlukları
  • Sınırlı özelleştirme
  • Altyapı değişikliğinde eksik veri
inventory

Shopify’dan Gelen Siparişlerinizi Nasıl Yönetirsiniz?

Shopify üzerinden gelen yurt içi ve yurt dışı siparişlerinizin kargolama ve lojistik sürecinde prestijli kargo şirketlerinden destek almanız, ürünlerinizin müşterilerinize beklenilen zamanda ve hasarsız bir şekilde ulaşması için önemli.

Bu konuda kargo firmalarıyla kendiniz birebir çalışabileceğiniz gibi çözüm odaklı bir dijital lojistik asistanıyla da yurt dışı kargo süreçlerinizi yönetebilirsiniz.

Navlungo, alanında başarılı yurt dışı kargo firmalarının taşıma için sunduğu teklifleri tek bir ekranda size ulaştırarak tüm seçenekleri bir arada görmenizi sağlar.

Böylece gönderiniz için en uygun rekabetçi yurt dışı kargo teklifini seçebilir, bütün süreçlerin Navlungo liderliğinde yürütülmesini sağlayabilirsiniz.

Üstelik Navlungo’nun devreye aldığı Shopify entegrasyonu ile sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan Shopify mağazanıza gelen siparişleriniz Navlungo panelinize iletilir.

Panel üzerinden otomatik olarak teklif alma sürecinizi başlattıktan sonra kapınıza gelen kuryeye gönderinizi teslim edebilir veya anlaşmalı olduğumuz kargo firmaları ile paketinizi doğrudan depomuza gönderebilirsiniz.

rating

İşin Uzmanına Sorduk: Shopify’da Etkili E-Ticaret Stratejisi İçin Tavsiyeler

E-ticaret, dijital pazarlama, dropshipping ve FBA süreçlerinde önemli deneyimleri ve başarıları olan Gürkan Ordueri’ne Shopify özelinde başarı için sorularımızı yönelttik. Kendisinden gelen cevapları aşağıda inceleyebilirsiniz:

Shopify’da satışa başlayacak online ticaretçilere önerileriniz nelerdir?

Shopify başlangıç aşamasında kullanımı çok rahat olan ve panel ile çalışmayı öğrenmenizin bir haftadan fazla sürmeyeceği bir aracı. Bu yönüyle fazlasıyla kullanım dostu olduğunu söyleyebiliriz.

Shopify kullanmaya başladığınızda fark edeceğiniz en önemli detay ise Shopify’ın genel olarak app’ler üzerinden ilerliyor oluşu. Bunu erkenden fark etmek önemli çünkü Shopify’dan tam verim almak istiyorsanız başlangıç aşamasından itibaren doğru app’leri kurmayı öğrenmeli ve bunları hızlıca entegre etmelisiniz. 

Bir diğer önemli mevzu ise Shopify Analitiklerini iyi okumayı öğrenmek. Özellikle pazar yerlerinden kendi platformuna geçen e-ticaret firmalarının elde ettikleri verileri kullanması bu noktada çok önemli. Bununla ilgili olarak Shopify Analitik kısımlarında bulunan KPI değerlerini incelemenizi ve bu konularda kendinizi geliştirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Shopify’da satış yaparken özellikle uygulanması veya mutlaka kaçınılması gerekenleri paylaşır mısınız?

Müşterilerinizin beklentilerini doğru seviyede tutmak her zaman en önemli konu. Bazen satış stratejileri üzerine giderken teslimat veya ürün kriterleri ile ilgili tutulması zor sözler verilebiliyor. 

Ne yazık ki tutulmayan her söz de ölçeklenme noktasında olan bir şirketin müşteri memnuniyetini sağlayamaması ve iade talepleri ile sonuçlanıyor. Dolayısı ile LTV üzerine odaklanmış bir şirketin buna dikkat etmesi gerekiyor.

Shopify özelinde hangi kategorideki ürünler daha çok rağbet görüyor?

Shopify altyapısı kullanan 1,7 milyonun üzerinde web sitesi var. Dolayısı ile Shopify’da rağbet gören kategori demek biraz zor. Fakat e-ticaret içinde domine olan sektörler burada da domine diyebiliriz.

Kargo planlaması e-ihracatta oldukça önemli bir adım biliyorsunuz ki. Shopify özelinde kargo süreçleri için satıcılara vermek istediğiniz tavsiyeler nelerdir?

Müşterinizin vazgeçemeyeceği ürünlerde kargo süresi büyük bir dert değil diyebiliriz. Fakat günümüzde müşterinin vazgeçemeyeceği ürün tabirini kullanmak çok zor, bu yüzden rakiplerinizin önüne geçmek ve geri dönen müşteri sayısını artırmak için kargolama ve kargo süresi çok büyük önem taşıyor.

Bu yüzden hangi ürünü satarsanız satın, öncesinde fizibilite ve lojistik altyapı çalışmalarının yapılması fazlası ile önemli.

Shopify’da Satış Yapmak ile Alakalı Sıkça Sorulan Sorular

Shopify ile Ne Satılır?

Shopify ile fiziksel veya dijital fark etmeksizin her şeyi satabilirsiniz.

Shopify Ücreti Ne Kadar?

Shopify 3 farklı abonelik sunar. Bu abonelikler düşükten yükseğe aylık olarak 25 $, 69 $ ve 299 $’dır.

Shopify Paypal Şart mı?

Shopify ile ödemelerinizi almanız için Paypal şart değildir. Shopify’a pek çok ödeme yöntemi ekleyebilirsiniz.

Shopify Türkiye’de Hizmet Veriyor mu?

Evet, Shopify Türkiye’de de hizmet veriyor. Türkiye’de yaşayanlar Shopify üzerinden mağaza oluşturup satış yapabilir.

Yorum Yaz