Etsy, Ebay, Amazon, Shopify, Wish gibi pazar yerlerinde bulunan mağazalarınızın kargo entegrasyonunu nasıl yaparsınız ve bu size ne sağlar? Detaylı bilgi edinmek için blog içeriğimizi okumaya devam edin!

E-ihracat yapan birçok işletme; yurt dışı satış, kargo, entegrasyon süreçlerinde hızlı ve çevik hareket ederek müşterilerinin memnun olması ve satışlarının artması için dijital çözümler ve pratik geliştirmelerden faydalanıyor.

Pazar yeri ve uluslararası e-ticaret altyapıları ile olan kargo entegrasyonları ise yurt dışına ticaret yapan işletmelerin hayatını kolaylaştıran en önemli çözümler arasında. E-ihracatçıların bir numaralı çözüm ortağı Navlungo’nun; Etsy, Ebay, Wish gibi global pazar yerleri ve Shopify, WooCommerce gibi e-ticaret altyapılarıyla olan kargo entegrasyon özelliğinin avantajlarını ve nasıl kullanabileceğinizi bu rehberimizde bulabileceksiniz.

Etsy Yurt Dışı Kargo Entegrasyonu

Navlungo’nun ilk ve en sık kullanılan entegrasyon çözümü olan Etsy entegrasyonu sayesinde binlerce Etsy mağaza sahibi, gelen siparişlerini hızlıca Navlungo panelinde görüntüleyip saniyeler içinde kendisine sunulan kargo tekliflerinden istediğini satın alabiliyor. Etsy mağaza sahiplerinin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıran bu özellik sayesinde siparişlerinize hızlı dönüşler yaparak müşterileri memnuniyetini ve sadakatini en üst seviyede tutabilirsiniz.

Etsy Kargo Entegrasyonu Nasıl Kullanılır?

Etsy siparişleriniz için hızlıca kargo teklifi alabilmek için ilk olarak Navlungo panelinizde Etsy entegrasyonunuzu tamamlamalısınız. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Navlungo panelinizde “Entegrasyonlarım” sekmesine tıklayın.
  • “Pazar yeri” alt sekmesine girerek “Yeni Pazar Ekle” deyin ve karşınıza çıkan pazar yerlerinden “Etsy”i seçerek biraz aşağıda istenen mağaza url’ini ve mağaza adını ekleyin.
  • Etsy’nin istediği mağaza bağlama onayını kabul edin.
  • Fatura bilgilerinizi seçin ya da yenisini ekleyin. Ardından “Pazar yeri ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Tebrikler, mağazanız bağlandı.

Ticaretinizi büyüttükçe siparişlerinizi daha çevik bir şekilde işlemenizi sağlayan Etsy entegrasyonumuz ile mağazanızı büyütmeye ve yeni müşterilere ulaşmaya güvenle devam edebilirsiniz.

Etsy’de satış yapıyorsanız istenmeyen mağaza yorumlarını nasıl kaldırabileceğinizi ve bu konuda Etsy’nin politikasını açıklayan blog içeriğimizi okumanızı mutlaka tavsiye ederiz:

Etsy’de İstenmeyen Yorumları Nasıl Kaldırabilirsiniz? | Navlungo Blog

Ürün listeleme, reklam, ödeme işlem ücretlerine dair her bilgiyi bulabileceğiniz 2022 Etsy Ücret Rehberimize aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz:

Ebay Yurt Dışı Kargo Entegrasyonu

1995 yılında kurulan ABD merkezli Ebay üzerinde 19 milyondan fazla satıcı, 159 milyondan fazla aktif kullanıcıya ürünlerini sergiliyor. On binlerce Türk e-ihracatçının da dropshipping ve doğrudan son kullanıcıya ürün satışı ile yer aldığı Ebay, Navlungo ile olan entegrasyonu ile satıcıları kargo tarafında büyük zahmetlerden kurtarıyor.

Navlungo & Ebay Entegrasyonu Ne İşe Yarar?

Yurt dışına satış yapıyorsanız ve Ebay mağazanız varsa online mağazanızı Navlungo’ya entegre ederek siparişlerinizi anlık olarak Navlungo panelinde görüntüleyebilirsiniz. Ticaretinize sınıf atlatmak için Navlungo’nun Ebay entegrasyonunu mutlaka tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Ebay Kargo Entegrasyonunu Nasıl Yaparsınız?

Ebay mağazanızı Navlungo paneline entegre etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Navlungo panelinizde “Entegrasyonlarım” sekmesine tıklayın.
  • “Pazar yeri” alt sekmesine girerek “Yeni Pazar Ekle” deyin ve karşınıza çıkan pazar yerlerinden “Ebay”i seçerek biraz aşağıda istenen mağaza linkini ve mağaza adını ekleyin.
  • Ebay’in istediği mağaza bağlama onayını kabul edin.
  • Fatura bilgilerinizi seçin ya da yenisini ekleyin. Ardından “Pazar yeri ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Tebrikler, mağazanız bağlandı.

Wish Yurt Dışı Kargo Entegrasyonu

Aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan ABD merkezli Wish üzerinde her gün ortalama 1,8 milyon ürün satışı gerçekleşmektedir. 2010 yılında hizmete başlayan e-ticaret pazar yeri platformu Wish, kendisinden daha köklü uluslararası pazar yerleri ile rakip konumunda olmasına rağmen, 40’tan fazla ülkeden bir numaralı alışveriş platformu olarak gösterilmektedir.

Sunduğu akıllı entegrasyon sayesinde Navlungo, Wish üzerinden satış yapan e-ticaretçilerin kargo ve lojistik operasyonlarını saniyeler içerisinde tamamlamasını sağlar.

Navlungo & Wish Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Wish mağazanızı Navlungo paneline entegre etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Navlungo panelinizde “Entegrasyonlarım” sekmesine tıklayın.
  • “Pazar yeri” alt sekmesine girerek “Yeni Pazar Ekle” deyin ve karşınıza çıkan pazar yerlerinden “Wish”i seçerek biraz aşağıda istenen mağaza linkini ve mağaza adını ekleyin.
  • Wish’in istediği mağaza bağlama onayını kabul edin.
  • Fatura bilgilerinizi seçin ya da yenisini ekleyin. Ardından “Pazar yeri ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Tebrikler, mağazanız bağlandı.

Shopify Yurt Dışı Kargo Entegrasyonu

Son zamanlarda Twitter gibi sosyal medya mecralarıyla yaptığı anlaşmalar ve entegrasyonlar yoluyla bünyesinde bulunan milyonlarca B2C satıcıya gelişmiş ve avantajlı bir online satış ortamı sunan Kanada merkezli Shopify, 2006 yılında kurulmuş bir e-ticaret altyapısıdır.

Wish, Ebay, Etsy, Amazon gibi pazar yerlerinden farklı olarak Shopify; ürünlerin listelendiği bir pazar yeri değil, e-ticaret sitesi kurmaya yarayan uluslararası bir e-ticaret altyapısıdır.

Türkiye’den yurt dışındaki son kullanıcılara ürün satışı yapan veya stoksuz e-ticaret gerçekleştiren online ticaretçilerin her yıl milyarlarla dolar satış yaptığı Shopify üzerindeki mağazanızı Navlungo paneline bağlayarak gelen siparişlerinizi kolaylıkla işleyebilirsiniz. Shopify mağazanıza gelen siparişler için birkaç tıkla kargo teklifleri talep etmek ve en uygun kargo teklifini seçmek Navlungo & Shopify entegrasyonuyla zahmet olmaktan çıkıyor.

Shopify & Navlungo Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Shopify mağazanızı Navlungo paneline entegre etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Navlungo panelinizde “Entegrasyonlarım” sekmesine tıklayın.
  • “Pazar yeri” alt sekmesine girerek “Yeni Pazar Ekle” deyin ve karşınıza çıkan pazar yerlerinden “Shopify”ı seçerek biraz aşağıda istenen mağaza linkini ve mağaza adını ekleyin.
  • Shopify’ın istediği mağaza bağlama onayını kabul edin.
  • Fatura bilgilerinizi seçin ya da yenisini ekleyin. Ardından “Pazar yeri ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Tebrikler, mağazanız bağlandı.

Shopify üzerinden dropshipping ve yurt dışına ürün satışı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki blog içeriğimizi inceleyebilirsiniz:

Shopify’da Nasıl Satış Yapılır? | 10 Adımda Shopify Satış Rehberi

WooCommerce Yurt Dışı Kargo Entegrasyonu

Aslında bir WordPress eklentisi olan ve WordPress üzerinden kurulumu sağlanan WooCommerce, dünya üzerinde 5 milyondan fazla web sitesine e-ticaret altyapısı hizmeti sunmaktadır. WooCommerce mağazanızın kurulumunu tamamladıktan sonra stok & sipariş yönetimi, mağaza performans raporlaması, güvenilir ödeme sistemleri gibi pek çok özellik, WooCommerce üzerinden sanal mağaza işletmeyi pek çok işletme için kolaylaştırmaktadır.

WooCommerce altyapılı online e-ihracat mağazanızı Navlungo paneline entegre ederek mağazanıza düşen talepleri anlık olarak görüntülemek mümkün. Aşağıdaki adımları takip ederek WooCommerce entegrasyonunuzu tamamlayabilir, siparişlerinizin yurt dışı kargo sürecini atik ve sorunsuz bir şekilde yürütebilirsiniz.

WooCommerce Mağazanızı Nasıl Entegre Edersiniz?

WooCommerce mağazanızı Navlungo paneline entegre etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Navlungo panelinizde “Entegrasyonlarım” sekmesine tıklayın.
  • “Pazar yeri” alt sekmesine girerek “Yeni Pazar Ekle” deyin ve karşınıza çıkan pazar yerlerinden “WooCommerce”ü seçerek biraz aşağıda istenen mağaza linkini ve mağaza adını ekleyin.
  • WooCommerce’ün istediği mağaza bağlama onayını kabul edin.
  • Fatura bilgilerinizi seçin ya da yenisini ekleyin. Ardından “Pazar yeri ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Tebrikler, mağazanız bağlandı.

Kargo entegrasyonları ile ticaretiniz için optimize çözümler ve gelişmiş öneriler sunan Navlungo ile yurt dışı kargo operasyonlarınızı kolaylaştırabilir, yüzlerce ülkeye anlık gönderim sağlayabilirsiniz.

Ticaretinizi büyüttükçe ihtiyaç duyacağınız fulfillment ve depolama hizmetlerimiz sayesinde onlarca ülkede stok bulundurarak kendi tedarik ağınızı kurup operasyonlarınızı yönetebilirsiniz.

Yorum Yaz