Yurt dışına ürün satmanın ya da almanın en güvenilir aracılarından biri olan Etsy, şahıs hesabı olarak da kullanılması açısından Türkiye genelinde oldukça yaygındır. Etsy ödeme alma işlemlerinin kolayca yapılabilmesini sağlıyor.

Aynı zamanda Etsy pazar yerinde mağazalar daha geniş kitlelere ulaşabiliyor. Yani kullanıcılara sağlanan avantajlardan ve yeniliklerden yararlanmak mümkündür.

Doğru mağaza tasarımı ve satış stratejisi konusunda kullanıcılarına büyük oranda destek sağlayan Etsy, uluslararası pazar yerlerinin keşfedilmesi açısından oldukça kullanışlıdır. Bu anlamda Türkiye genelinde son zamanlarda sıkça kullanılan Etsy Payments, şirketin kullanıcılarına sağlanan önemli avantajların başında gelir.

Etsy Hangi Ödeme Kanallarını Kullanıyor?

Etsy ödeme alma kanalları arasından en sık kullanılanlar Etsy Payments, PayPal, Etsy Shopier ve Other şeklinde sıralanabilir. Bu ödeme kanallarının kendi içinde farklı kullanım prosedürleri ve kuralları vardır.

Etsy, dünyanın pek çok yerindeki zanaatkarları ve üreticileri bir araya getiren, alıcılarla buluşturan bir pazar yeridir.

Bu platform aracılığıyla kendi ürünlerinizi satabilirsiniz. Aynı zamanda ikinci el, antika, vintage ürünleri ya da hobi malzemelerini satmak ya da satın alabilmek mümkündür.

Etsy aracılığı ile mağazanızı kurabilir ve hazırda var olan markanızın ürünlerini pek çok kullanıcıya kolayca ulaştırabilirsiniz. 

Etsy Hangi Ödeme Kanallarını Kullanıyor?

Etsy Payments Nedir?

Etsy Payments platformun kendisine özel bir ödeme alma yöntemidir. Ödemelerinizi Payments üzerinden aldığınızda bulunduğunuz ülkeye göre bir belirlenen işlem komisyonu ödemeniz gerekir.

Alıcı bu yolla size ödeme yapmayı tercih ettiğinde para direkt olarak size gelmek yerine önce sitenin havuzuna aktarılır. Ürünün alıcıya ulaştığı onaylandıktan sonra para satıcıya iletilir. Bu şekilde alıcı, ürününün kendisine ulaşması konusunda, satıcı da ödemenin kendine ulaşması konusunda korunmuş olur.

Etsy Payments Türkiye Nedir?

Etsy Payments Türkiye’de iki buçuk yıldır faaliyet gösteren platformun ödeme alma sistemidir. Artık Türkiye’de de alıcılar ürünlerin ödemesini kredi ya da banka kartıyla bu sistemi kullanarak yapabilir.

Bu sistem diğer online pazaryerlerinde de olduğu gibi havuz sistemi kullanılan bir ödeme yoludur. Türkiye için Payments komisyonu %6.5 + 3.00 TL’dir. Bunun haricindeki ödeme tercihleri ise uluslararası havale, Payoneer, PayPal, Iyzico ve Shopier’dir.

Etsy Payments’in Müşterilerine Sunduğu Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Etsy Payments’in Müşterilerine Sunduğu Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Platformun kendisine entegre halde olan bu ödeme seçeneğini kullanarak kredi kartı, banka kartı, Etsy Credits, Etsy hediye kartı, Paypal, Klarna, Sofort, iDeal, Apple Pay, Google Pay tercihlerinden herhangi birisiyle ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu anlamda Payments müşterilere geniş ödeme seçenekleri sunarak kolaylık sağlar.

Etsy Payments’e Nasıl Başvurulur?

Payments sistemini kullanabilmek için hesabınızdan başvuru yapmalısınız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra “shop manager” kısmından başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için sizden banka adı ve banka hesap bilgileri, kimlik belgesi, ikametgâh adresi gibi gerekli bilgileri girmeniz istenir. Bilgileriniz doğrulandıktan sonra başvurunuz onaylanır.

Satıcı hesabınızda “shop manager” kısmı görünmüyorsa Etsy Payments başvuru sayfasına da giderek işleminizi yapabilirsiniz. Güvenilirliği nedeniyle çoğu satıcı ve alıcı ödemelerinde bu yolu tercih eder. Dolayısıyla siz de hem kolay hem güvenilir satış yapabilmek için Payments’e başvurabilirsiniz. 

PayPal ile Etsy’den Ödeme Alma

Etsy Payments gibi PayPal’da oldukça sık kullanılan ödeme kanallarından biridir. Bu kanala tanımlanan kart, ödeme alınması açısından oldukça önemlidir. Neredeyse bütün işlemler tanımlanan kart üzerinden gerçekleşir.

Her ne kadar tek tıkla satıcılara ödeme alabilme imkânı sunulmasa da genel anlamda oldukça avantajlı bir kanal olarak bilinir. Ancak bu ödeme kanalı Türkiye’de kullanıma açık değildir.

Özellikle kullanmak isteyenler için farklı bir ülkeden açma imkânı sunulur fakat burada sadece geçerli ülkenin dili aktif olabiliyor. Aynı zamanda banka hesabının da tercih edilen ülkeye ait olması gerekiyor.

PayPal

Etsy Shopier ile Ödeme Alma

Bu Etsy ödeme alma kanalı, en kullanışlı yöntemlerden biridir. Çünkü burada Etsy aradan çıkarak ödeme, satıcı ve alıcı arasında gerçekleşir. Bu durumun en büyük dezavantajı güvensizlik yaratmasıdır.

Aynı zamanda onay sürecinin gecikmesi, kontrolsüz limitler ve fazla komisyon istenmesi gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Fakat bu kanalda ödemeler sağlıklı bir şekilde alınabiliyor. Ayrıca kanalın pek çok kullanıcı tarafından tercih edildiğini söylemek mümkündür. 

Etsy’de Ödeme Nasıl Alınır?

Etsy ödeme alma işlemleri için öncelikli olarak söz konusu mağaza ya da dükkânın “Other” seçeneğinin açık hale getirilmesi gerekir. Bundan sonraki süreçte en az 5 adet ürün seçilerek Etsy dükkânı aktif hale getirilebilir.

İşlemlerin Etsy kısmının dışında ayrıca Shopier kısmı da vardır. Bu kapsamda shopier.com üyeliği oluşturulduktan sonra Etsy’den ödeme alabilmek amacıyla Etsy seçeneği tercih edilmelidir.

Buraya dükkân ya da mağaza ismi eklenir. En son süreçte ise ‘Etsy dükkanıma bağlan’ seçeneği işaretlenerek ‘Allow Access’a tıklamak yeterlidir.

Etsy Payments ile ödeme alırken 600 TL üzeri para transferlerinde 42 TL depozito ücreti kesilir.

Etsy'de Ödeme Nasıl Alınır?

Etsy’deki Paranız Banka Hesabına Nasıl Geçer?

Etsy üzerinden yapılan satışlarda, satılan ürünlerin ücretlerinin hesaba geçmesi bankaların durumuna bağlıdır. Bu kapsamda belirlenen ücret genellikle en geç 72 saat içerisinde tanımlı banka hesabına yatar.

Platformda satış yapmaya yeni başlayan mağazaların ilk 3 ay boyunca gelirleri 7 iş günü içinde hesaba geçer. Bunun yanında ilk 3 aylık süreci tamamlamış mağaza ve satıcıların ücretleri bir sonraki iş gününde hesaba yatar. Hesap durumunu mağazanın “Available for Deposit” bölümünden kontrol etmek mümkündür.  

Etsy için Banka Onayı Nasıl Yapılır?

Etsy banka onayı yapabilmek için aşağıda yer alan adımlar takip edilebilir:

  • Etsy internet sitesinden ‘Shop Manager’ seçilmelidir.
  • Ardından Finances ve Payments settings seçeneklerinin işaretlenmesi gerekir.
  • Banka detaylarının yer aldığı kısımdan “Update” butonuna basıldıktan sonra banka bilgileri güncellenmelidir.
  • Bundan sonraki süreçte hesabın kullanılacağı ülkenin hesap bilgileri eklenmelidir.
  • Etsy hesabın gerçek bir kişiye ait olduğunu onaylayabilmek adına hesaba 1-2 adet mikro transfer gönderecektir. Bu transferin ulaşması 3-7 günü bulabilir.
  • Transfer geldiğinde Etsy üzerinden alınan tutarların onaylanması gerekir. Bu şekilde doğru ve güvenli bir şekilde banka onayı yapmak mümkündür. 
Etsy Banka Onayı Nasıl Yapılır?

Etsy’de Ödeme Alırkenki Komisyon Ücretleri Nedir?

Etsy ödeme alma işlem ücretleri, ülkeden ülkeye göre değişiklik gösteren bir durumdur. Bu nedenle Etsy Türkiye için farklı ücretler uygulanır. Yani hemen hemen her satışta KDV oranına rastlamak mümkündür.

Buna ek olarak platformda yer alan her bir ürün için 0,20 $ listeleme ücreti alınır. Her bir ürünün satış komisyonu ise %6.5 şeklindedir. Belirlenen bu fiyat sadece ürün için değil aynı zamanda paketleme ve kargolama işlemleri için de geçerlidir. 

Etsy’de ödeme alma yolları arasından istediğiniz yöntemi seçebilir ve işlemlerinizi bu doğrultuda yapabilirsiniz. Etsy Payments, ödeme sürecini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir sistem olup pek çok farklı ödeme yöntemini sunar.

Bununla birlikte alternatif ödeme yöntemlerini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Hangi yöntemin size uygun olduğuna karar verirken ödeme sürecinin hem sizin hem de müşterinizin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmalısınız.

Sonuçta Etsy’de başarılı bir satıcı olmanın anahtarı, müşterilerinize kolay ve sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunmaktan geçer. Bol satışlar dileriz!

Yorum Yaz