Çin’den ürün alma kararından önce incelenmesi gereken noktalar vardır. Bunlar Çin’den en çok getirilen ürünlerin ve ürün getiren firmaların ne olduğudur. Çin’den en çok getirilmek istenilen ürünler listesinde ilk üçte oyuncak çeşitleri, aydınlatma ürünleri, elektrikli ev aletleri yer alır. En çok malzeme getiren firmalar arasında ise Alibaba ve Aliexpress ön sıralarda yer alır.

Çin’den İthalat Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İthalat yapılırken pazarlık kadar tedarik zinciri süreçlerinin de doğru planlanlanması önemlidir. Navlungo ithalat departmanı sizler için Çin’den ürün getirirken dikkat etmeniz gereken noktaları sıraladı.

Nakliye anlaşmalarınızı CIF değil FOB olarak yapmaya çalışın.

Bunun sebebi CIF anlaşmalarda karşınıza çıkacak masrafların kontrolünüz dışında olmasıdır. FOB olarak navlungo.com üzerinden ya da kendi nakliyecinizden teklif aldığınızda beklenen rakamlarla karşılaşırsınız. Peki CIF nakliye nedir? İhracatçı; eşyanın hazırlanmasından, navlun süreçleriyle ilgilenilmesinden ve deniz sigortası yaptırılmasından sorumludur. Eşyanın alıcı ülke gümrüğüne varışı sağlandığı an sorumluluk ithalatçıya geçer. İthalatçı gümrük işlemlerini halletmekle ve deposuna boşaltımını yapmakla yükümlüdür. Incoterms 2020 kuralları hakkında detaylı bilgi edinmek için ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Nakliye anlaşmalarını olabildiğince kendiniz yapın, Çin’li satıcınıza bırakmayın.

Numunelerinizi olabildiğince 30 kg ve üzerinde almaya çalışın. Global kargo sektöründe 30 kg ve üzeri rakamlar numuneler için daha avantajlıdır. Kargo ya da navlun faturası gümrüğe geldiğinde alınması gerekir. Ardiye oluşmaması için konşimento belgesini teslim alma konularını halletmelisiniz.

Ürününüzün pazarlığını yaparken gümrükçünüz ile birlikte Türkiye’de çıkacak gümrük masraflarını hesaplayın.

Bunun için HS code, ürün cinsi, fotoğrafı ve malzeme fatura bedeli istenir. Navlungo size bu konuda da yardımcı olur.

Nakliye firmasına ürünlerin kutu ölçülerini, ağırlıklarını, malzemelerin alınacağı açık adresi vermeniz gerekir.

Satıcı firmalardan tonajlı hava kargo yüklerinizde ya da deniz yolu yüklerinizde en yakın limana getirmesini isteyebilirsiniz. Bu size nakliye konusunda maliyet avantajı sağlar.

İthalat ürünlerinizin, laboratuvar kontrolü, TSE incelemesi, CE belgesi gibi prosedürler için gümrük firmanız ile tüm hazırlıkları yapmanız gerekir.

Satıcı firmalarınızdan tonajlı hava kargo yüklerinizde ya da denizyolu yüklerinizde en yakın limana getirmesini isteyebilirsiniz. Bu size nakliye konusunda maliyet avantajı sağlayacaktır.

İthalat ürünlerinizin, laboratuvar kontrolü, TSE incelemesi, CE belgesi gibi prosedürler için gümrük firmanız ile tüm hazırlıkları yapmanız gerekir.

Ardiye ücretlerinden kaçınmak için varış gümrük işlemlerinizi hızlandırmanız gerekmektedir.

Ürünlerin uçaktan ya da gemiden indirildikten sonra sizin ithalat süreçlerinizin bitişine kadar geçen süreye “ardiye” adı verilir. Bu ardiye süreleri belli tarifelerle ücretlendirilir. Ardiye ücretlerinden kaçınmak için gümrük işlemlerinizi hızlandırmanızı tavsiye ederiz.

Satıcı firmaya yapacağınız para transferini şirketin DTH hesabından yapmanız gerekir.

Aksi durumda KKDF maliyeti doğar. Bu süreçleri gümrük müşavirinizle önceden görüşmenizde fayda var.

CE vb. denetime tabi bir ürün ise gümrük müşaviriniz Declaration of Conformity ve Test Raporu talep edebilir. Satıcı firma ile öncesinde bu hususları konuşmakta fayda var.

Dünyanın her ülkesinden ürünlerinizi Navlungo üzerinden güvenle getirebilirsiniz. Taleplerinizi [email protected] adresine iletebilirsiniz.

Yorum Yaz