Amazon hızlandırılmış nakliye nedir? Hızlandırılmış nakliye ne kadar sürer gibi soruların cevabı ve merak ettiğiniz daha fazla detay için bloğumuzu okumaya devam edin!

Dünyanın en büyük e-ticaret pazar yeri olan Amazon, müşterilerine maksimum memnuniyet sağlamak için yurt dışı kargo teslimatı sürelerini düşürmek için günden güne çalışmalar yapmakta. Özellikle Amazon Prime’ın da devreye girmesiyle, aynı ülke içerisindeki teslimatları 1 ila 2 gün arasına, hatta ve hatta eğer ki siparişi veren kişi çevre şehirlerin birince veya çevre eyaletlerin birinde ikamet ediyorsa, Amazon aynı gün içerisinde teslimatı yapabilecek operasyonel güce sahip olduğunu kullanıcılarına göstermekte. Amazon üzerinde “Hızlandırılmış nakliye nedir ve nasıl işler?” gibi soruların cevabını bu blog yazımızda okuyabilir, verdiğiniz siparişleri en kısa sürede tarafınıza ulaştırabilirsiniz.

Öncesinde Amazon’da nasıl yurt dışı satışı yapılacağını öğrenmek isterseniz blog içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Amazon’da Hızlandırılmış Uluslararası Nakliye Ne Kadar Sürer?

Amazon’da hızlandırılmış nakliye, siparişi verdiğiniz ülke ve siparişi teslim alacağınız şehire ve bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Amazon’un “ekspres” adını verdiği teslimat modeli, yani hızlandırılmış uluslararası nakliyat türü ortalama 1 ila 5 gün içerisinde ürünü satın alan kişiye teslim edebileceğinin taahhüdünü vermiştir. Olağandışı durumlar (hava koşulları, Amazon’un anlaşmalı olduğu kargo firmalarındaki aksaklık, vb.) olduğunda ve kargonuz taahhüt edilen gün aralığından sonra teslim edilirse, veya hiç teslim edemezse müşteri memnuniyetini korumak adına anında para iadesi yapabiliyor.

Amazon’da Hızlandırılmış Uluslararası Nakliye Fiyatları Nelerdir?

Amazon hızlandırılmış nakliye fiyatları, sipariş verdiğiniz ülke ve bölgeye göre değişir. Eğer ki, Amazon Prime üyesiyseniz, Prime özelliğini kayıt olduktan sonraki ilk 30 gün ücretsiz olarak kullanabilir, sonraki aylarda aylık 7.90₺ ödeyerek Prime’ın hızlandırmış kargo özelliğini kullanabilirsiniz.

Eğer Amazon’dan alışveriş yapan bir müşteriyseniz ve Türkiye harici uluslararası bir Amazon mağazasına bağlı bir yerden sipariş veriyorsanız, Amazon hızlı kargo fiyatları değişiklik gösterecektir. Bu ücretsiz de olabilir, veya aldığınız üründen fazla bir kargo masrafı ile karşı karşıya gelebilirsiniz.

Eğer ki Amazon’dan satış yapan biriyseniz, ve kargo maliyetlerinden muzdarip olduğunuzu ve kârlılığınızı maksimum seviyeye itmek istiyorsanız, Navlungo e-ticaret lojistiğinde en uygun ve rekabetçi uluslararası nakliye fiyatları ile her zaman çözüm ortağı olmak için yanınızdadır.

Amazon Kargo Zaman Çerçeveleri Nedir?

Amazon, teslim edeceği kargoların zaman dilimini ülke, şehir, bölge gibi farklı değişikliklere dayalı olarak müşterilerine sunmaktadır. Aynı zamanda, uluslararası taşımacılık süresince yaşanabilecek olağandışı durumlarda da sorumluluğu tamamen üstlenip müşteri memnuniyeti odaklı ilerlemeyi misyon edinmiş bir firmadır.

Amazon’dan sipariş verdiğinizde veya Amazon üzerinde Türkiye’den satış yaptığınızda, ABD ve genel uluslararası kargoların ulaşma zaman aralıkları ortalama şu şekildedir:

Standart ABD Nedir?

Standart ABD kargo hizmeti, en uygun fiyatlarla Türkiye’den ABD’ye çıkacak kargo hizmetlerinin bütününe denir. Kargo gönderim alternatifleri arasında en yavaş teslimat süresine sahiptir.

Türkiye üzerinden ABD’ye çıkacak bir standart kargo, firma tarafından teslim alındıktan ortalama 5 ila 15 gün içerisinde ABD’deki alıcılara ulaşır. Tabii ki bu hizmet kargo firmaları arasında değişiklik gösterebilir.

Hızlandırılmış ABD Nedir?

Hızlandırılmış ABD kargo hizmeti, en hızlı şekilde Türkiye’den ABD’ye çıkacak kargo hizmetlerine verilen isimdir. Alternatifler arasında, kargo gönderim metodları içerisinde daha yüksek fiyatlar ile hizmet almakla birlikte, müşteri memnuniyetini maksimize edersiniz.

Türkiye üzerinden ABD’ye çıkacak bir hızlandırılmış kargo, satıcının anlaşmış olduğu kargo firması tarafından teslim alındıktan sonra ortalama 2 ila 5 gün içerisinde alıcısına ulaşır. Gene aynı şekilde, hızlandırılmış ABD kargo hizmeti hizmet alınan firmadan firmaya değişiklik gösterebilir.

İki Gün ABD Nedir?

İki gün ABD kargo teslim hizmeti, Amazon Prime üyelerine verilmiş bir özelliktir. ABD içerisinde ikamet eden bir kişi, yılda 119$ ödeyip Prime aboneliğine sahip olabiliyor. Amazon, hızlı teslimatı maksimize etmek adına, iki gün içerisinde herhangi bir alt sınır olmadan ve ücretsiz bir şekilde teslim etme garantisi veriyor.

Bir Günlük ABD Nedir?

Bir günlük veya daha çok bilinen ismiyle aynı gün teslimat, aynı şekilde Amazon Prime üyelerine verilmiş bir özelliktir. Prime üyeleri 35$ üzeri siparişlerde bu hizmetten ücretsiz bir biçimde faydalanabilirken, 35$ altı siparişlerde 2.99$’luk bir hizmet bedeli ödeyerek, sipariş verdikleri ürüne aynı gün içerisinde sahip olabilmektedir.

Eğer Amazon ABD’de satış yapıyorsanız ve alıcılarınıza Prime hizmetini sunuyorsanız, stoklarınızın asla bitmemesi adına bir ara depo hizmeti kullanabilir, maksimum müşteri memnuniyetini hedefleyebilirsiniz. ParkPalet, Amazon’un ana deposunun da bulunduğu Charlotte, NC eyaletiyle aynı yerdeki ara deposuyla en uygun ve en rekabetçi fiyatlarıyla her zaman sizlerledir.

Uluslararası Standart Nedir?

Amazon Global Store yani “Uluslararası Mağaza” Amazon Türkiye’den ayrılmadan, Amazon Almanya tarafından sunulan uluslararası ürünleri keşfedip satın almanızı sağlayan Amazon özelliğidir. Yurtdışından bir ürün satın aldığınızda, denizaşırı bir Amazon kuruluşu tarafından tarafınıza gönderilir.

Amazon Global Store’un gönderim süreleri hangi ülkeden sipariş verdiğinize göre değişiklik gösterir. Ama ortalama bir süre vermek gerekirse, sipariş verdiğiniz kargo ortalama 5 ila 12 iş günü arasında tarafınıza ulaşacaktır.

Uluslararası Hızlandırılmış Nedir?

Bir önceki paragrafta anlatmış olduğumuz Amazon Global Store üzerinden vermiş olduğunuz siparişlerin tarafınıza en çabuk şekilde ulaştırılmasını sağlayan Amazon hizmetine verilen isimdir. Standart nakliyata kıyasla biraz daha pahalı olan bu yöntem, ürününüzün size sunulan en kısa sürede tarafınıza ulaşmasını sağlar.

Belirttiğimiz gibi, gönderim süreleri sipariş verdiğiniz ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de, ortalama 2 ila 5 gün arasında kargonuz tarafınıza ulaşacaktır.

Amazon Nakliye Süreçlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amazon’dan alışveriş yapıyorsanız veya satış yapan bir mağazanız varsa, nakliye süreçlerinde bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Satıcıysanız sattığınız ürünü detaylı bir şekilde bilmek, gümrük tarife pozisyonu (G.T.I.P) hakkında temel bilgi sahibi olmak, Amazon tarafından veya gümrük tarafından belirlenmiş gerekli belgeleri düzenlemek, göndereceğiniz koli veya pakedin standartlara uygun olması, etiketleme işleminin düzgün yapılması, ve bunun gibi bir çok dikkat etmeniz gereken vardır.

Eğer Amazon’dan düzenli alışveriş yapan bir alıcıysanız, nakliye süreci esnasında ürünü nereden satın aldığınıza, ürünün hangi tarih aralığında elinize geçeceğine dikkat etmeniz gerekmektedir.

En Uygun ve Rekabetçi Kargo ve Nakliye Fiyatlandırması İçin Ne Yapmalıyım?

Bu blog yazımızda, Amazon Hızlandırılmış Nakliye hizmetinden faydalanmanın ne gibi avantajları olduğunu sizlere sunduk. Eğer Amazon üzerinden düzenli olarak alışveriş yapıyorsanız, faydalı olduğunu umduğumuz bir çok bilgiyi sizlerle paylaştık.

Eğer bir Amazon satıcısıysanız, hem standart hem de hızlı gönderimler için güçlü bir lojistik partnere ihtiyacınız olacaktır. Navlungo, konum fark etmeksizin tüm Dünya’ya satış yapan Amazon satıcıları için en uygun ve rekabetçi fiyatlarıyla çözüm ortağınız olmaya hazır.

Özellikle yurt dışına satış yapan Amazon satıcıları için de, ParkPalet, FBA veya FBM hizmetinden faydalanacak bütün Amazon satıcılarına fulfillment ve ara depo hizmeti sunarak hem fiyat avantajı, hem de müşteri odaklı yapısı ile en uygun e-ticaret lojistik partneriniz olmak için sizlerle.

Ayrıca Amazon üzerinde satış yaparken faydalanabileceğiniz birtakım programlar ile rakiplerinize üstünlük sağlayabilirsiniz.

Yorum Yaz