E-ticaret satıcılarının stok ve finansman sorunlarına, Türkiye’de ilk kez WorqCompany tarafından hayata geçirilen e-ticaret finansmanı sayesinde yeni bir çözüm sunuldu. Peki e-ticaret finansmanı nedir?

E-ticaret finansmanı, e-ticaret satıcılarına özel ve gelir paylaşımına dayalı bir finansman modelidir. Size özel hazırlanan geri ödeme planı sayesinde satışlarınız başladıktan itibaren brüt kazancınız üzerinden kazanç paylaşımı yapılır. Alınan sabit yüzde ile elde edilen kârın büyük çoğunluğu sizde kalır.

E-ticaret satıcılarının çoğunda getiriler günlük, haftalık veya aylık olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu yüzden WorqCompany’nin sunduğu e-ticaret finansmanı modeli sayesinde sabit tutarlı ödeme yerine yüzdeli ödeme sistemi ile satıcılara ödeme kolaylığı sağlanıyor.

WorqCompany tarafından sağlanan e-ticaret finansmanından yararlanabilmek için müşterilerde aranan en önemli kriter gelir yaratma potansiyelidir. E-ticaret finansmanı modeli ile gelir yaratabildiğiniz sürece, işinizi büyütürken stoksuz kalmamanız sağlanıyor.

E-ticaret finansman modeli dünyada son 2-3 yılda büyük bir yükselişe geçti ve stok problemi yaşayan e-ticaret satıcıları tarafından büyük bir rağbet görmeye başladı. WorqCompany, bu modelin Türkiye’deki ilk temsilcisi ve tek uygulayıcısı konumundadır. WorqCompany, Türkiye’de henüz çok yeni olan bu modelde şimdiden 40’ın üzerinde büyüklü küçüklü birçok iş ortaklığı sağlamış durumda.

E-ticaret finansmanı ile finansman değil, stok sağlayan WorqCompany, sizler için ürünlerinizi dilediğiniz tedarikçiden satın alıyor. Bu süreçte ürün WorqCompany’e ait oluyor ancak satış size ait olmuş oluyor. Sonuç itibariyle de sattıkça elde edilen kârın büyük bir kısmı size ait olmuş oluyor. 

WorqCompany’den Tekrar Tekrar Alabileceğiniz E-Ticaret Finansmanının Avantajları

  • Sağlanan e-ticaret stok desteği sayesinde daha yüksek hacimli alım yapabilirsiniz,
  • Stok maliyetlerini düşürerek, daha iyi fiyatlarla ürün alımı yapabilirsiniz,
  • E-ticaret finansmanı ile işlerinizi büyütürken, WorqCompany büyümenizi takip ederek ve gereken yerlerde satışlarınızı yükseltebilmeniz adına desteği artırabiliyor,
  • Satış yapmadan geri ödeme yapmaya başlamıyorsunuz,
  • Tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde yönetildiği bu iş birliğinde ödemelerinizde herhangi bir sürpriz masraf söz konusu olmuyor,
  • Aldığınız e-ticaret finansman desteği bilançonuzda borç vs. olarak gözükmüyor. Herhangi bir maddi akış yerine sadece stok alışverişi yapmış oluyorsunuz. Dolayısıyla bankalarla vb. çalışmalarınız da etkilenmemiş oluyor.

E-Ticaret Sorunlarından Biri: Finansman

Günümüz dünyasında e-ticaret artık fiziksel mağazalardaki ticaretin önüne geçmiş durumda diyebiliriz. İlk başlarda çok sınırlı oyuncuların küçük çapta yapabildiği e-ticaret, artık herkesin evinden dahi yapabildiği ve hatta büyük global oyuncuların da dahil olduğu bir sistem haline geldi.

Bu büyük ilerlemelere rağmen hala genç sayabileceğimiz bu sistemin kendine özgü pek çok sorunu var tabii ki. Sorunların en büyüklerinden biri aşağıda detaylı bir şekilde açıkladığımız finansman sorunudur.

E-Ticaret Satıcılarının Finansman Sorunları

Finansman konusunda e-ticaret satıcılarının problemlerine göz atacak olursak;

  • Tedarik koşullarının, özellikle günümüz enflasyon ortamında iş sürecini zorlaması,
  • Reklam, kargo, komisyon vb. başlıklar altındaki satış öncesi ve satış sonrası yüksek giderler,
  • Paranın döngü hızı.

Bu problemleri kısa kısa inceleyecek olursak; öncelikle satmak istediğiniz ürünü alırken ne kadar yüksek bir hacimle alabilirseniz, o kadar fiyat avantajı yakalıyorsunuz. Ayrıca taksitli ve/veya ileri tarihli ödeme yapmak istediğinizde, tedarikçiler ekonomik gündemden dolayı ya buna hiç yanaşmıyor ya da araya çok yüksek vade farkları koymak istiyor.

Özellikle satış yaptığınız pazaryerine göre değişkenlik gösteren pazarlama ve kargo giderleriniz, bazen satışını yaptığınız ürünün fiyatını dahi geçebilmektedir. Ayrıca ürün iadesi, ürüne ilişkin müşteriden gelen ek isteklerin doğurduğu ekstra maliyetleriniz de oluşabilmektedir.

Son olarak ülkemizdeki pazaryerlerinde ortalama 60 gün, uluslararası satış yapıyorsanız 3 ay gibi para dönüş süreleri söz konusu olmaktadır.

Bütün bunların dışında iyi gibi görünen ancak  kötü olan bir durum var: Stoksuz kalmak! Stoksuz kalmanız demek, satışlarınızın çok iyi gittiği ve elinizdeki tüm ürünleri sattığınız anlamına gelmektedir. Oysaki bu belki de yaşayabileceğiniz en büyük sorunu kendi içinde barındıran bir durumu ortaya çıkarabilir; yani stoklarınızın tükenmesini. Eğer stoklarınız tükenirse ve yeni siparişlere cevap veremezseniz satışlarınız o an duracaktır. Hatta pazarda sizi takip eden rakipleriniz için bir fırsat olacak ve belki de büyüme potansiyeli olan bir işi birden kaybetme riski oluşacaktır.

Finansman Sağlamanın Geleneksel Yolları

Yukarıda bahsettiğimiz sorunlardan kurtulmak için sağlam bir sermaye yapısına sahip olmak gerekecektir. Bu doğrultuda sermayeye yani yeni paraya erişmenin geleneksel yollarına başvurulacaktır;

  •  Şirketinize ait payların bir kısmını satarak hissedar ortak bulmak; ilk bakışta mantıklı gibi görünen bu yöntemin handikapı, ömür boyu sürmesidir. Dolayısıyla en maliyetli yöntemdir.
  • Aile sermayesi; sınırları genellikle çok dardır. Ayrıca aileye işi anlatmalı ve riskleri göze almalarını sağlamalısınız.

Bütün bu zorlu finansman süreçlerini WorqCompany ile geride bırakın. Siz de hemen linki ziyaret edin, e-ticaret işinizi büyütmek için 5.000 TL’den 5.000.000 TL’ye kadar sınırsız bir şekilde faydalanabileceğiniz “WorqCompany E-Ticaret Finansmanı”na başvuru formunu doldurun.

Yorum Yaz