Hızla gelişen küresel e-ticaret dünyasında verimli ve etkili lojistik yöntemlerine duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Çünkü perakendeciler tüketicilerin sürekli artan taleplerini karşılamaya çalışıyor. İşte bu noktada üçüncü taraf lojistik yazılımları, perakendeciler ve müşteriler arasındaki uçurumu kapatmaya çalışıyor.

Bu içeriğimizde, üçüncü taraf lojistik yazılımlarının küresel e-ticareti nasıl kolaylaştırdığına değineceğiz. Aynı zamanda üçüncü taraf lojistik yazılımlarının perakendeciler ve müşteriler arasındaki boşluğu nasıl kapattığını inceleyeceğiz. O halde başlayalım!

Üçüncü Taraf Lojistik Yazılımları ile Küresel E-Ticarette Devrim Yaratın

E-ticaretin yükselişi, tüketicilerin hızlı, güvenilir ve uygun maliyetli teslimatı içeren sorunsuz bir alışveriş deneyimi beklemesiyle perakende ortamını geliştirdi. Ayrıca küresel e-ticaretin lojistiğini yönetmek özellikle gerekli uzmanlığa sahip olmayan perakendeciler için zorlu bir görev haline geldi.

Üçüncü taraf lojistik yazılımları gerekli uzmanlığa sahip olmayan perakendecilerin imdadına yetişti. Üçüncü taraf lojistik yazılımları veya 3PL yazılımı, birden fazla müşteri şirketi için nakliye işlemlerini üstlendi.

Dolayısıyla depolama ve envanter yönetiminden sipariş karşılama ve teslimata kadar her şeyi yapabilir. 3PL yazılımın yeteneklerinden yararlanan perakendeciler, lojistik süreçlerini kolaylaştırabilir. Bunun yanında operasyonel maliyetleri azaltabilir ve müşteri deneyimini iyileştirebilir.

3PL yazılımının bir diğer önemli faydası da ölçeklenebilir olmasıdır. Çünkü e-ticaret işletmeleri büyüyüp yeni pazarlara açılmaya devam ediyor. Bu da lojistik ihtiyaçlarının önemli ölçüde değiştirebiliyor. 3PL yazılımı ile işletmeler, lojistik operasyonlarını kolayca büyütebiliyor veya azaltabiliyor.

Öte yandan, perakendeciler lojistik operasyonlarını üçüncü taraf bir sağlayıcıya yaptırarak değerli kaynakları serbest bırakabilir. Böylece ana iş faaliyetlerine odaklanabilir. Bu, verimliliği ve üretkenliği arttırır. Aynı zamanda müşteri hizmetlerini geliştirir.

Amazon, Walmart, Target ve Wayfair gibi büyük perakendeciler, 3PL ile dağıtım açısından çok önemli erişim imkânına sahiptir. Çeşitli tesisler ve nakliye yöntemleri kullanılarak iki gün veya daha kısa sürede ürünleri müşterilerine teslim edebiliyorlar. Müşteriler alışveriş yaparken teslimat süresinden ve nakliye maliyetlerinden oldukça etkileniyor.

Küçük ve orta ölçekli perakendeciler, 3PL yazılımından yararlanması gerekir. Birden fazla tesise sahip olan üçüncü taraf lojistik yazılımları insanların çoğunluğuna kısa sürede ulaşabiliyor.

Üçüncü Taraf Lojistik Yazılımları ile Küresel E-Ticarette Devrim Yaratın

3PL ve Lojistik Hizmetlerini Kârlı Bir Şekilde Nasıl Kullanırsınız?

Perakendeciler 3PL ve lojistik hizmetlerini kârlı bir şekilde kullanmasını bilmelidir. Şimdi gelin, örneklerle nasıl kârlı bir şekilde kullanılacağına bakalım.

1. E-ticaret siparişlerinin karşılanması

Gerçek mekânda faaliyet gösteren perakendeciler bazen e-ticaret web sitelerinden doğrudan siparişleri göndermek isterler. Bunun için 3PL iş ortakları ile sözleşme yapılır. Yani e-ticaret siparişlerini yerine getirmenin temel yetkinliklerini olmadığını anlayarak ilerliyorlar.

Ayrıca 3PL tesisleri e-ticaret sevkiyatını destekleyecek şekilde ayarlanmıştır. Daha küçük e-ticaret işletmeleri, yoğun olmayan zamanlarda maliyetleri düşürerek genellikle 3PL yazılımından faydalanabilir.

Nakliye işine yeni başlayan şirketler için 3PL uygulamak şirket içi tatmin oluşturmaktan daha ucuz olur. Kaliteli ve uygun depo işçiliği bulmak zorlaşıyor. Bu konuda 3PL şirketin yardımına koşar.

E-ticaret siparişlerinin karşılanması

2. Uluslararası sipariş karşılama

3PL genellikle uluslararası siparişler için kullanılır. Müşteri dünya çapında hızlı teslimattan hoşlanıyor. 3PL sorunsuz bir şekilde siparişleri müşterilere ulaştırıyor.

Ayrıca uluslararası nakliye belgelerini hazırlamak oldukça zordur. 3PL, uluslararası nakliye belgelerinin hazırlanmasını kolaylaştırır.

2023 için Bilmeniz Gereken 3PL İstatistikleri

3PL endüstrisinin nerede olduğuna ve nereye gittiğini bilmek her zaman akıllıcadır. Sizin için 3PL endüstrisinin istatistiklerini buraya derledik. Hazırsanız başlayalım!

2023 için Bilmeniz Gereken 3PL İstatistikleri

3PL endüstrisi %29 oranında genişledi

Statista verilerine göre 3PL endüstrisi %29 oranında genişledi. Ayrıca dünya çapında büyümeye devam edeceği söyleniyor. Dolayısıyla 3PL hizmetini kullanan şirketler de gelirlerini arttırmaya devam ediyor.

3PL pazarı 2031 yılına kadar 2,8 trilyon dolara ulaşacak

Allied Market Research araştırmasına göre üçüncü taraf lojistik yazılımları 2031 yılına kadar 2,8 trilyon dolara ulaşacak. Bu, sadece piyasanın kazançlı olduğunu yansıtmakla kalmıyor. Aynı zamanda rekabette öne çıkmak için stratejik ilerlenmesi gerektiğini de gösteriyor.

Perakendecilerin %75’ine göre 3PL yazılımları genel lojistik maliyetlerinde tasarruf sağlıyor

Supply Chain Digital verilerine göre perakendecilerin %75’i 3PL ile genel lojistik maliyetlerinde tasarruf sağlıyor. Nakliye ve teslimatların gönderilmesinde kullanılan 3PL ile paradan tasarruf edersiniz. Aynı zamanda operasyonlarınız çok daha verimli olur.

Perakendecilerin %75'ine göre 3PL yazılımları genel lojistik maliyetlerinde tasarruf sağlıyor

Sonuç

Küresel e-ticaret pazarı büyümeye devam ettikçe üçüncü taraf lojistik yazılımlarının lojistik süreçleri kolaylaştırmadaki ve müşterilerin alışveriş deneyimini geliştirmedeki rolü göz ardı edilemez. 3PL yazılımı tedarik zincirine gerçek zamanlı görünürlük, gelişmiş analitik yetenekler ve ölçeklenebilirlik sağlar.

Perakendeciler ve müşteriler arasındaki uçurumu kapatmaya yardımcı olur. Küresel e-ticareti her zamankinden daha verimli ve müşteri odaklı hale getirir. Yani 3PL yazılımının küresel e-ticarette çok önemli bir rol oynamaya devam edeceği oldukça açıktır.

Yorum Yaz