Birçok girişimci için bir Shopify dropshipping e-ticaret sektörüne girmenin harika bir yoludur. Çünkü, başlangıçta özellikle kısıtlı bir bütçe ve networkü az olanlar için Shopify dropshipping yöntemi oldukça düşük sermayelidir.
Shopify dropshipping iş modeli ile değerli zamanınızı ve kaynaklarınızı online mağazanızı büyütmeye ve daha fazla satış yapmaya odaklamakta özgür olacaksınız.
Shopify Dropshipping Nedir?
Shopify dropshipping, bu iş modeli için pazaryerleri yerine kendi e-ticaret sitesini kurmak isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Pazaryerlerinin kısıtlayıcı kurallarıyla uğraşmak istemeyip kendi markasını ve mağazasını büyütmek isteyen girişimciler arasında oldukça popülerdir.
Shopify’ın kullanımı kolaydır, bu nedenle herhangi bir teknik deneyiminiz olmasa bile kendi mağazanızı oluşturabilirsiniz. Üstelik Shopify’ın içerisinde kullanabileceğiniz pek çok dropshipping eklentileri vardır. Bu eklentiler işinizi yönetme ve yürütme konusunda kolaylık sağlar.
Peki Shopify dropshipping nasıl yapılır? İş modelinizi bugün başlatmak için yalnızca 7 adıma ihtiyacınız olacak. Şimdi bu adımları inceleyelim.
Shopify Dropshipping Nasıl Yapılır?
Shopify dropshipping kılavuzumuzun bu bölümünde, kendi e-ticaret mağazanızı oluşturmak için atmanız gereken tüm adımlarda size yol göstereceğiz.
1. Bir Mağaza Adı Seçin
Bu, Shopify stoksuz satış mağazanızı açmak için atacağınız ilk adımdır. Çevrimiçi mağazanız için ad ararken basit, yaratıcı ve akılda kalıcı bir isim olmasına dikkat edin.
Shopify, dropshipping mağazanız için yaratıcı isim fikirleri üzerinde beyin fırtınası yapmayı kolaylaştırır. Shopify’ın çevrimiçi işletme adı oluşturucusu ile çeşitli öneriler alabilirsiniz. Bu toolu kullanmak hem ücretsizdir hem de size zaman kazandırır.
2. Bir Shopify hesabı oluşturun
Shopify dropshipping mağazanız için bir hesap oluşturmak, basit ve hızlı bir işlemdir. Başlamak için Shopify’ın ana sayfasını ziyaret etmeniz ve “Ücretsiz denemeyi başlat”a tıklamanız yeterlidir.
Bir sonraki ekranda e-posta adresiniz, hesabınız için bir şifre oluşturmanız ve mağazanız için belirlediğiniz adı girmeniz istenecektir. Ardından, birkaç kişisel ayrıntıyla birlikte e-ticaret deneyiminizle ilgili birkaç soru cevaplayacaksınız.
Bunu tamamladıktan sonra Shopify hesabınız çalışır durumda olacaktır.
Ardından, Shopify stoksuz satış hesabınızı başlatmak için ayarları yapılandırmanız gerekir. Bunu tamamladıktan sonra Shopify hesabınız çalışır durumda olacaktır.
3. Ödeme Bilgileri
Yapmanız gereken ilk şey, Shopify stoksuz satış mağazanız için ödeme ayarlarını yapmaktır. Bir ödeme seçeneği eklemezseniz müşterilerden para alamayacağınız için bu çok önemli bir adımdır.
Ödeme bilgilerini eklemek için Shopify’ın Ayarlar sayfasına erişmeniz gerekir. Soldaki Ödemeler sekmesini seçmeniz ve ödeme bilgilerinizi eklemeniz yeterlidir.
4. Mağaza Politikalarını Ayarlayın
Kendi Shopify dropshipping mağazanızı açarken gerekli mağaza politikalarını oluşturduğunuzdan emin olmanız gerekir. Shopify, mağazanız için otomatik olarak standartlaştırılmış bir gizlilik politikası, geri ödeme politikası, şartlar ve koşullar oluşturan bir dizi yardımcı araca sahiptir.
Bu araçlara Shopify’ın ayarlarından erişebilirsiniz. Ödeme sekmesine tıklayın ve ilgili alanları bulmak için aşağı kaydırın.
5. Kargo Ayarlarını Yapın
Mağazanızın net kargo ücretleri olması çok önemlidir. En kolay seçenek olduğu için her zaman ücretsiz gönderim sunmanızı öneririz. Çeşitli bölgeler için farklı kargo ücretleri sunuyorsanız bu durum kafa karıştırıcı olabilir. Bu nedenle kargo ücretlerinizi ürünlerinizin fiyatına dahil edin ve kargoyu ücretsiz hale getirin.
Örneğin, bir tişörtü 20$’a satmayı planlıyorsanız, fiyatı 25$’a yükseltin ve ücretsiz kargo teklif edin. Bu teklif mağazanızın pazarlamasının bir parçası olarak ürünlerinizi satmanıza yardımcı olur.
Shopify ayarlarınızdaki Kargo sekmesine erişerek mağazanızda ücretsiz kargo ayarlayabilirsiniz. Ayrıca Navlungo Shopify kargo entegrasyonu ile kargo işlemlerinizi kolaylaştırmanız ve maliyetleri düşürmeniz mümkündür.
6. Mağazanızın Tasarımını Ayarlayın
Shopify, çok çeşitli temaları tedarik edebileceğiniz bir tema mağazasına sahiptir. Orada hem ücretsiz seçenekleri hem de premium seçenekleri bulacaksınız. Buradan size uygun olan bir tane temayı seçip yükleyebilirsiniz. Mağazanızı kısıtlı bir bütçeyle kuruyorsanız, ücretsiz bir tema seçmenizi tavsiye ederiz.
7. DSers ile Shopify’da Dropshipping
Shopify dropshipping mağazanızın tasarımını hallettikten sonra gelir elde etmeye başlayabilmeniz için ürün eklemeye başlamanız gerekir.
Dropshipping yapabileceğiniz ürünleri eklemek için en iyi Shopify araçlarından biri olan DSers uygulamasını yüklemeniz gerekir. AliExpress ve DSers sorunsuz bir şekilde entegre edilmiştir. Böylece 1. günden itibaren ürünleri içe aktarmaya ve satışa açmaya başlayabilirsiniz.
DSers’de bulduğunuz ve satmak istediğiniz herhangi bir üründe içe aktar düğmesini tıkladığınızda ürünler doğrudan mağazanıza aktarılır.
8. İlk Satışınızı Yapın
Şimdi Shopify dropshipping mağazanızla satış yapmaya ve para kazanmaya başlamanın zamanı geldi. Mağazanızı açarak büyük bir trafik hacmi oluşturmanız pek olası değildir. Bu nedenle potansiyel müşterileri çekmek için pazarlama kampanyalarını kullanmanızı öneririz.
Çeşitli mevcut pazarlama kanallarına göz atın ve Shopify stoksuz satış mağazanıza trafik çekmek için hangisinin en iyi şekilde çalışacağını öğrenmek için biraz araştırma yapın.
Shopify Dropshipping’in Avantajları Nelerdir?
Shopify’da dropshipping yapmanın pek çok avantajı bulunur. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:
- Daha az yatırım gerekli
- Başlaması kolay
- Özelleştirilebilir mağaza
- Dropshipping araçlarının geniş seçimi
- Çeşitli ödeme seçenekleri
Shopify Neden Dropshipping için İyi?
Dropshipping işinizi güçlendirebilecek birçok e-ticaret çözümü olsa da Shopify, satıcılar için en popüler platformlardan biri olmaya devam ediyor. Bunun nedeni Shopify’ın:
- Dropshipper dostu: Shopify ile ilgili en iyi şeylerden biri, platformun dropshipping için özel olarak üretilmiş çözümlerle uyumlu olmasıdır.
- Harika özelliklerle dolu: Shopify, bir e-ticaret işi (yalnızca bir web sitesi değil) oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm özellikleri sunar. Ayrıca, eksiksiz yerel işlevler dizisine ek olarak, mağazanızı ölçeklendirmek için pazarlarından çok çeşitli üçüncü taraf uygulamaları yükleyebilirsiniz.
- Kullanımı kolay: Shopify, piyasadaki en kullanıcı dostu çözümlerden biridir. Özellikler ve işlevlerle dolu olabilir ancak bunaltıcı olmaz.
- Hepsi bir arada: Shopify, web siteniz için bir web barındırma hizmeti kullanmak, stoksuz satış tedarikçileriyle kişisel olarak ilgilenmek, envanter kaynağını yönetmek, çevrimiçi mağazanızı kodla tasarlamak ve çok daha fazlası gibi bir e-ticaret işi oluşturmak için gereken birçok adımı ortadan kaldırır.
Bu, dropshipping için Shopify’ı kullanmanın akıllıca bir fikir olduğu anlamına gelir. Kendinize ayırdığınız tüm zaman ve çabayla, bunu yapmak herkes için acısızdır.
Shopify Dropshipping 2023’de Yapılır mı?
Shopify dropshipping’in bazı kesin avantajları vardır ancak çözmeniz gereken bir dizi karmaşıklığı da beraberinde getirir. Örneğin, birden çok tedarikçiyle çalışırken nakliye karmaşıktır, çünkü her biri ürünü müşteriye göndermek için kendi ücretini alacaktır.
İyi haber şu ki, biraz dikkatli değerlendirme ve planlama ile bu engellerin çoğu ortadan kaldırılabilir ve başarılı bir Shopify dropshipping işletmesi oluşturmaya doğru ilerleyebilirsiniz.
Ayrıca Amazon yurtdışı satış konusu da dropshipping için en az Shopify kadar popüler bir konudur. Henüz satış konusunda platform belirlemediyseniz incelemenizi öneririz.
Shopify Dropshipping ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Aşağıda Shopify dropshipping ile ilgili kullanıcıların en çok merak ettiği soruları bulabilirsiniz.
Shopify Dropshipping Yasal mı?
Dropshipping tüm ülkelerde tamamen yasaldır ve onunla ne kadar satış yapabileceğiniz veya kazanabileceğiniz konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur.
Shopify Dropshipping Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?
Ortalama bir Shopify dropshipper, günde yaklaşık 100-200 ABD doları kazanıyor. Bu, ortalama Shopify mağazası sahibinin günlük kârını temel alır.