Sevgililer Günü’nde e-ticaret & e-ihracat satışlarınızı artırmak için bilmeniz gerekenler bloğumuzda! Sevgililer Günü’ne hazırlıklı girin!

Özel günlerde tüketicilerin satın alma motivasyonları normal günlere kıyasla çok daha yüksek oluyor. 2021 yılında dünya genelinde e-ticaret üzerinden yapılan 4,9 trilyon dolarlık harcamanın önemli bir kısmı özel günlerde gerçekleşti. Amazon, Etsy, Wish gibi pazar yerlerinde veya kendi e-ticaret sitelerinde satış yapan e-ticaretçiler hedef kitleleriyle bağ kurabilmek ve satışlarını artırmak için özel günlerin sunduğu fırsatlardan yararlanabilir. Sevgililer Günü de e-ticareti ilgilendiren önemli günlerden bir tanesi.

Eğer bahsi geçen özel günün hedeflediği nitelikte ürünler satıyorsanız bu anlamda tüketicinizle bağ kurabilmeniz ve özel güne uygun kampanyalar düzenleyebilmeniz daha kolay. Örneğin, kozmetik, moda, elektronik eşya, giyim gibi kategorilerde ürün satışınız bulunuyorsa Sevgililer Günü’nde tüketicinin ilgisi de bu kategorilere yoğunlaşacağı için daha anlamlı fikirler ve stratejiler oluşturulabilir. Ancak markanızda veya mağazanızda sattığınız ürünlerin Sevgililer Günü’ne uygun olmaması, bu güne özel reklam veya tasarımlar planlayamayacağınız anlamına gelmez. Hedef kitlenizi düşünüp doğru bir iletişim stratejisi kurgulayarak pazarlama kampanyaları oluşturabilirsiniz. Koçtaş’ın Sevgililer Günü’ne uygun olmayan hırdavat ürünleri için oluşturduğu tasarımlara bakın:

sevgililer gününde satış artırma
sevgililer günü satış taktikleri
yaratıcı sevgililer günü tasarımları

Tüketici ile Doğru Teması Kurmak

Çoğu e-ticaret sitesinin özel günlerde ilk stratejisi indirimler uygulamak, sosyal medya reklamları, çoklu ürün satmaya yönelik bundle kampanyaları veya sitelerinde özel tasarımlar planlamak oluyor. Bu stratejilerin hepsi oldukça etkili. Ancak isabetli adımlar atmak adına hedef kitlenizin ne istediğini bilmelisiniz. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne uygun bir kategoride satış yapıyor olsanız bile hedef kitlenizin ihtiyaçlarını tam anlamadan hareket ederseniz, alacağınız verim 10 üzerinden 8-9 olacakken 5-6 ile kendinizi sınırlandırmış olabilirsiniz.

Markanızı & Ürününüzü Farklılaştırın

Tüketicinizin beklentisini anlayıp indirim teklifleri ve sosyal medya reklamları ile öne çıkmak için çalışabilirsiniz. Bunların hepsini yaparken sizi tüketicinin zihninde farklılaştıracak, rakiplerinizden ayrı bir konuma yerleştirecek iletişimi kurmanız gerekir. Artık farklılaşmadan satışı uzun soluklu sürdürebilmek çok kolay olmuyor. Sevgililer Günü’nde de mizah yoluyla hedef tüketicinizi gülümseterek, dolaylı anlatım veya ufak muzurluklar yoluyla ürününüzün farkını ortaya koyabilirsiniz. Büyük bir farkınız olmasa bile sizi tüketicinin gözünde yüceltecek yaratıcı kampanyalarla bir bağ kurmalısınız. Böylece reklam veya pazarlama maliyetleriniz aynı kaldığı halde farklı bir noktaya yerleştiğiniz için ağızdan ağıza yayılmaya, hatırlanmaya devam edersiniz. Bu da birinci elden satışlarınıza yansır.

Aşağıda markaları rakiplerinden farklılaştıran, zihinlerde daha ön plana çıkaran bazı yaratıcı paylaşımları inceleyebilirsiniz:

yemeksepeti sevgililer günü paylaşımı
wwf sevgililer günü paylaşımı

Aynı Gün Teslimat & Hızlı Kargo Seçeneği

14 Şubat haftası yaşayacağınız yoğunluğa hazırlıklı olun. İnsanlar Sevgililer Günü alışverişini genelde son güne bırakacağı için gelen siparişleri aynı gün içinde teslim etme imkanı sunmanız tüketicilerde güven yaratır. Hızlı kargo operasyonları her özel günde olduğu gibi Sevgililer Günü’nde de sizi bir adım öne taşır.

Farklı pazar yerlerinden gelen siparişlerin kaydını tutmak, kargo planını yapmak zorlayıcı olabilir. Satış yaptığınız farklı pazar yerlerinden gelen siparişlerin kargo süreçlerini yönetmek ve aynı anda müşteri memnuniyetini sağlamak, yoğunluğun büyük oranda arttığı Sevgililer Günü haftasında daha da sıkıntılı olabilir. Navlungo olarak bu noktada sizi bir ileri adıma taşıyacak pazar yeri entegrasyonlarımız ile kargolama konusunda elinizi güçlendirebilirsiniz. Etsy, WooCommerce, Wish gibi farklı pazar yerleri ile olan entegrasyonlarımız sayesinde her bir pazar yerinden gelen siparişlerinizi tek bir panelde görüntüleyebilir, kafanız karışmadan her siparişiniz için kargo sürecini başlatabilirsiniz.

Pazar yerleri ile olan kargo entegrasyonlarının avantajlarını daha detaylı öğrenmek için linkten ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz. Bu içerikte Wish, Etsy, Ebay gibi pazar yerlerini Navlungo paneli ile nasıl entegre edeceğinizi ve bu entegrasyonlarla neler kazanacağınızı kısaca aktarmaya çalıştık.

Kargonuzun Paketlemesini Özenle Yapın

Sevgililer Günü’nde kullanıcılar değer verdiği kişilere hediye yoluyla sevgisini göstermenin peşinde. Somut hediyelerle ifade edilen bu değeri pekiştirmek için siz de müşterilerinizin ürünlerini paketlerken ekstra özen gösterin. Kırılabilecek, zarar görmeye meyilli ürünleri dayanıklı paketlere sarıp uygun ebatta kolilere, kutulara koyarak müşterinizin duygularını önemsediğinizi hissettirin.

Paketleme kargo sürecinin en temel adımı olduğu için 14 Şubat dışındaki siparişlerinizde de ürünlerinizin doğru şekilde paketlenmesine önem vermeniz karşı tarafta güven oluşturmanızı sağlar. Navlungo, size sunulanlar arasından en ideal kargo teklifini seçmenizi sağlayıp tamamen dijital ortamda pürüzsüz ve çözüm odaklı bir kargo hizmeti sunmasının yanında paketleme ve kargo konusunda gönderilerinizi titizlikle gerçekleştirir.

Canlı Yayın Üzerinden Satış

Artık farklılaşmadan satabilmek çok kolay değil. Satışlarınızı artırarak farklı kitleleri fethetmek istiyorsanız her zaman uyguladığınız yöntemlerin dışına çıkmanız gerek. Geleneksel perakende veya e-ticaret üzerinden satışa ek olarak e-ticaret dünyasında gün geçtikçe yayılan bir yöntem daha var: Canlı yayından satış.

Çin’de gelişen canlı yayından satış yöntemi ürünlerin canlı yayın üzerinden tanıtılmasını, tüketicilerin satıcılarla o an iletişime geçerek merak ettiklerini sormasını ve alışverişini o esnada gerçekleştirmesini kapsıyor. Yani hem e-ticaret deneyimini, hem de mağazada satış danışmanı ile olan diyaloğu canlı yayın üzerinden bir arada müşterinize sunmuş oluyorsunuz. Satın almaya karar vermeyi hızlandıran bu yöntemle, Çin’de geçtiğimiz 2 yılda 200 milyar dolarlık satış yapıldı. Bu miktar, Çin’deki toplam e-ticaret hacminin %18’lik gibi önemli bir kısmına denk düşüyor.

Hedef kitlenizin beklentilerini de göz önünde bulundurarak özel günlerde veya belirli bir plan doğrultusunda sosyal medya hesaplarınızdan ürünlerinizle ilgili soruları cevaplayabilir, modellere denetebilir, kullanıcıları o anda satın almaya teşvik edebilirsiniz. Ayrıca bu canlı yayınlar Sevgililer Günü’ne özel olarak tasarladığınız koleksiyonlarınızı, ürünlerinizi daha sıcak bir temas halinde kitlenize sunmanızı sağlayarak onlarla kurduğunuz bağı kuvvetlendirecektir.

İçerik ve E-Posta Pazarlaması

İçerik pazarlaması hedef kitlenizi eğitmenin, e-posta ve SMS pazarlaması ise kampanyalarınızı duyurmanın en basit yolları. Bu yöntemleri de isabetli ve kaliteli içerikle değerlendirmek, doğru yerde doğru linki vererek dört koldan tüketiciyi çevrelemek gerekir.

Daha Ocak ayından Sevgililer Günü’nde hediye önerileri aramaları başlar. Bu konularda bir anahtar kelime araştırması yaparak tüketicilerin araştırdıkları bilgileri hedefleyen faydalı blog içerikleri oluşturabilirsiniz. Blogların sonunda kendi ürünlerinize ve bundle kampanyalarınıza link vererek değer önerisi sunduğunuz ziyaretçiyi müşteriye dönüştürebilirsiniz.

Planladığınız kampanyaları 14 Şubat’tan en az birkaç hafta öncesinden veri tabanınızda bulunan kitleye göndermeye başlayarak akıllara ilk kancayı atabilirsiniz. 14 Şubat yaklaştıkça e-posta gönderim sıklığını artırarak vites yükseltebilirsiniz. Buradan gelen kitlenin dönüşüm oranını, sayfanızda kalma süresini ve satın alıp almadığını takip etmek de gelecek için size yol gösterir.

Son olarak paylaştığınız her türlü içerikte görsellerin temaya uygun, ilgi çekici ve kaliteli olmasına, canlı renklerden oluşmasına dikkat edin.

Yurt Dışı Kargo İhtiyaçlarınız için Her Gün Destek

Yılın her gününde olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de Navlungo olarak yurt dışı kargo süreçlerinizi kolaylıkla ve sorunsuz bir şekilde yürütebilmeniz için çalışıyoruz. Panelimiz üzerinden en uygun yurt dışı kargo teklifini seçerek dijitalleştirilmiş kargo operasyonunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorum Yaz