Yurt dışı kargo firmaları ulusal ve uluslararası şeklinde ikiye ayrılır. Yoğun olarak ülkemizde faaliyet gösterip, yurtdışı faaliyetleri de bulunan kargo firmaları ulusal bazda değerlendirilebilir. Uluslararası şeklinde sınıflandırılan kargo firmaları ise daha çok yurtdışında hizmet veren ama ülkemizde de faaliyet gösteren firmalardır.

Bu noktada ihtiyaçlarınıza uygun olarak tercih edebileceğiniz oldukça fazla kargo firması vardır. Seçim yapma konusunda kafanızda soru işaretleri varsa nelere dikkat etmeniz gerektiğini sayfayı kaydırmaya devam ederek öğrenip siz de tercihinizi oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. 

Uluslararası Kargo Nedir?

Uluslararası Kargo Ne Anlama Gelir?

Uluslararası kargo, belirli mal veya ürünleri bir ülkeden başka bir ülkeye ulaştırma işlemidir.  Türkiye’de farklı birçok firma tarafından yurtdışı kargo hizmeti verilmektedir. Bu firmalar arasından tercih ettiğiniz bir uluslararası kargo şirketi ile ürünlerinizi ulaştırmak istediğiniz nakliye türünü seçerek (havayolu, karayolu veya deniz yolu) uluslararası kargo gönderim işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yurtdışı Kargo Firmaları Hangilerdir?

Özellikle Etsy ve Amazon’da satış yapmak isteyen girişimcilerin sıkça araştırdığı konuların başında yurtdışına ürün gönderebileceği firmalardır. Dünya genelinde yaygın olarak tercih edilen uluslararası kargo şirketleri arasında UPS, FedEx gibi markalar bulunur.

Yurtdışına kargo gönderimi yapmak istediğinde yanıt aranan en önemli soru “Hangi firmaların yurtdışına kargo gönderdiği” sorusudur. Türkiye’de yurtdışına kargo gönderen firmalar arasında pek çok tanınmış kargo isimleri vardır. Bu şirketler arasında akla ilk gelen firma PTT kargodur. 

PTT, hem yurtiçi hem de yurtdışı kargoda geniş hizmet alanıyla tanınmış, ülkenin hemen her noktasında yer alan şubeleri sayesinde ulaşım kolaylığı açısından öne çıkan bir kurumdur. Bu anlamda PTT ile ürün gönderimi yapmak isteyen kişi ya da kurumun bu şubelere ulaşması yeterlidir. Yurtdışına gönderim yapan diğer kargo firmaları isimleri ise şu şekildedir;  

  • DHL
  • FEDEX
  • TNT 
  • UPS
  • Aras Kargo
  • MNG Kargo
  • Yurtiçi Kargo
  • Sürat Kargo
Firmalar Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderir?

Firmalar Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderir?

Yurtdışı kargo gönderimi yapan firmalar, kargo göndericisinin isteğine bağlı olarak hava, deniz ve karayolu taşımacılığı ile teslim aldığı kargoyu alıcısına ulaştırır. Günümüzde daha hızlı bir gönderim için hava yolu ile teslim tercih edilir. Özellikle son yıllarda trend haline gelen uçak kargo sistemi ile ürünler birkaç gün içerisinde en uzak noktalara kadar ulaşmayı başarır. Bu noktada yurtdışına kargo gönderimi için gerekli olan adımlar şu şekilde sıralanabilir:

Yurtdışı Kargo Gönderiminde Paketleme

Yurtdışına kargoyu nasıl ve hangi kargo şirekti ile göndereceğinize karar verdikten sonra diğer bir önemli kısım ürünü doğru bir şekilde paketlemedir. Yurtdışı kargo gönderiminde gönderilen kargoyu doğru bir şekilde paketlemek, ürünü sağlıklı bir şekilde ulaştırmak açısından oldukça önemlidir. 

Örneğin; kırılabilecek küçük bir ürünü büyük bir kutuya koyduğunuzda kırılma riski elbette artacaktır. Bu nedenle paketleme esnasında bu tür hasarların önüne geçmek için gerekli önlemleri almalısınız. Hem yurtiçi hem de yurtdışı kargo firmaları, ürünlerin doğru bir şekilde paketlenmiş olmasına önem verir. Ayrıca yurtdışına göndereceğiniz ürünün paketi uçak kargo fiyatlarını da doğrudan etkilediğinden doğru paketleme gönderen için büyük önem taşır.  

Yurtdışı Kargo Fiyatları 

Yurtdışı Kargo Fiyatları 

Yurtdışı kargo fiyat hesaplaması yapılırken nakliye türü oldukça önemli bir noktadır. Örneğin yurtdışı uçak kargo firmaları, karayoluyla taşıma işi yapan firmalara göre daha pahalıdır. Fiyat hesaplamasında dikkat edilen diğer nokta ise kargo paketinin hem gerçek ağırlığına hem de hacimsel ağırlığıdır. 

Gerçek ağırlık paketin tartılması sonucu çıkan ağırlıkken hacimsel ağırlık bir formül hesaplamasıyla yapılır. Kargo ücretlendirmesi yapılırken bu hesaplamalar doğrultusunda çıkan en yüksek rakam kargo fiyatı olarak belirlenir. Bu yüzden bütçenize uygun bir yurtdışı kargo firması bulmak için kapsamlı araştırma yapmalısınız.

En Güvenilir Yurtdışı Kargo Firması Hangisidir?

En güvenilir yurtdışı kargo firması, ihtiyaçlarınızı doğru karşılayan firmadır. Göndereceğiniz ürün miktarına bağlı ödeyeceğiniz fiyat, gönderinin ulaşma süresi gibi karar vermeniz gereken noktalar vardır. Bu noktalara bağlı olarak yapacağınız araştırmalar sonunda ihtiyacınızı karşılayan firma sizin için en güvenilir yurtdışı kargo firmasıdır.

Yurtdışı Kargo Firması Nasıl Seçilir?

Yurtdışı Kargo Firması Nasıl Seçilir?

Uluslararası kargo şirketleri seçiminizde, kargonuzu gönderirken hangi kriterler sizin için bir öncelik taşıyor bunu belirlemeniz gerekir. Kargonuzun hızlı ulaştırılması önceliğiniz ise size en hızlı gönderi süresi sunan kargo firması ile anlaşabilirsiniz. Diğer yandan sizin önceliğiniz uygun fiyatlı bir firmaysa ve hız sizin için önemli değilse maliyeti daha uygun olan bir kargo firması seçebilirsiniz. 

Ayrıca bölgesel bazlı kargo firmalarını da seçenekleriniz arasında bulundurabilirsiniz. Örneğin gönderimlerinizi yoğunluklu olarak Avrupa’ya yapacaksanız, Avrupa kargo şirketleri arasından seçim yapmak sizin için daha mantıklı olabilir. Uluslararası kargo firmalarının sunduğu farklı fiyatlandırmalara ulaşarak siz de kendi bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun olan firmayı seçebilirsiniz.

Yurtdışı Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yurtdışı kargo şirketleri arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, firmanın ihtiyaçlarınıza cevap vermesidir. Bunun için araştırmanızı doğru bir şekilde yapmanız oldukça önemlidir. Dikkat edebileceğiniz noktalar şu şekilde sıralanabilir:

Ürün Cinsi

Yurtdışına göndereceğiniz ürün cinsine göre tercih etmeniz gereken kargo firması değişiklik gösterir. Çünkü ürün cinsine bağlı olarak boyut ve ağırlık farklılık gösterir. Bu unsurlar da fiyatı etkiler.

Konum

Yurtdışı kargo firmaları fiyatlandırma yaparken, gönderilecek olan ülkeyi baz alır. Mesafe arttıkça fiyatta da bir yükseliş söz konusudur. Dolayısıyla göndermek istediğiniz konuma karar vermeniz, kargo firmanızı seçmenizde etkilidir.

Güvenilirlik

Kurumsal firmalarla dolandırıcıları ayırmak, yurtdışı kargo firması seçiminde oldukça önemlidir. Bu yüzden tercih edeceğiniz firmayı iyice araştırmalı, internetteki yorumlarını dikkatlice okumalısınız.

Hız

Özellikle e-ticaret ile uğraşan firmaların dikkat etmesi gereken önemli noktalardan birisi hızdır. Çünkü gönderinizin alıcıya ulaşma hızı, satışları etkileyen bir unsurdur. Yurtdışı kargo firmaları arasından seçim yaparken taahhüt ettikleri gönderim süresini mutlaka öğrenip, tercihinizi ona göre yapmalısınız. Ayrıca hızlı gönderimler için yurtdışı express kargo firmaları ile görüştüğünüz zaman fiyatta belli bir artış yaşanacağını da unutmamalısınız.

Müşteri Hizmetleri

Özel kargo şirketlerinin müşteri hizmetlerine önem vermesi, yaşayabileceğiniz herhangi bir sorunda kendinize muhatap bulabileceğiniz anlamına gelir. Bu yüzden yurtdışı kargo firmalarından bilgi alırken müşteri hizmetlerine ne denli önem verdiklerini öğrenmeniz, sizin adınıza işleri oldukça kolaylaştırır.

Fiyatlandırma

İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir kargo firması arayışındayken birden çok marka ile görüşüp fiyat teklifleri almanız, tercih yapmanızı oldukça kolaylaştıracak bir yöntemdir. Bu noktada yurtdışı kargo firmalarının sundukları hizmetleri ve fiyatları karşılaştırılarak kararınızı kolayca verebilirsiniz.

Yorum Yaz