E-İhracat Satışlarını Arttırmanın Yollarını Mı Arıyorsun?

Bu konuda en önemli hususlardan biri özel günleri takip etmektir. Özel günleri takip edip, bu günlerde neler satıldığını bilmen oldukça önemli bir husustur. Amazon, Etsy gibi e-ticaret siteleri bu özel günlerde satışlarını büyük ölçüde arttırmaktadır.

Şu anda yurt dışında oldukça ses getiren ve ülkemizde de yankıları olan Black Friday indirim dönemindeyiz. Black Friday genellikle Amerika’da şükran gününden sonra yılbaşı alışverişi için indirimlerin gerçekleştiği gündür.

Amerikalı tüketiciler geçen sene bu aylarda 7,4 milyar dolarlık alışveriş yaparak rekor kırdı. Bunun gibi yurt dışındaki özel günleri takip ederek sen de satışlarını bu dönemlerde katla, ihtiyacına en uygun kargo teklifleri ile Navlungo’nun dijital gücünü kullanarak yurt dışına gönder!

İşte Satışlarını Uçuracak 14 Özel Gün!

16 Şubat Yağlı Salı (Mardi Gras)

Paskalyadan 47 gün önce kutlanmaktadır ve Fransızcada “Yağlı Salı” anlamına gelmektedir. Renkli değişik kıyafetler, şapkalar ve el yapımı kozmetik ürünlerin varsa satışlarını bu özel günde arttırabilirsin.

unnamed 2

17 Mart Aziz Patrik Günü (St. Patrick’s Day)

İrlanda’nın koruyucu azizlerinden biri olan Patrik adına kutlanan Hristiyan festivalidir. Bu dönemde Aziz Patrik’le bütünleşmiş olan yeşille alakalı bütün hediyelik eşyalar ve kıyafetlerin satışını kolaylıkla yapabilirsin.

unnamed 3

2 Nisan Kutsal Cuma (Good Friday)

Paskalya’dan önceki son cuma günü kutlanır. Hz. İsa’nın çarmığa gerildiği gün olduğuna inanılır. Ortodoks ve Katolik kiliseleri bu gün de ihtişamlı şekilde süslenmektedir. Haç olan objeler, süslemeler satarak bu günü değerlendirebilirsin.

4 Nisan Paskalya (Easter)

Hristiyanlık için en eski ve en önemli dini bir bayramdır. Bu günde daha çok simge olan tavşan, renkli yumurtalar, el yapımı sepetler, yemek masaları için süslemeler, yemek takımları ve boya malzemelerinin satışını yapabilirsin.

unnamed 5

Mayıs – Temmuz Ayı Düğün Sezonu (Wedding Season)

Ülkemizde de evlenecek çiftlerin tercih ettiği bu aylar diğer ülkelerde de tercih edilmektedir. Özellikle düğün dekorasyonu, el yapımı sepetler, aksesuarlar, yapay gelin çiçekleri ve özel gün kıyafetlerini bu aylarda satabilirsin.

unnamed 6

31 Mayıs Anma Günü (Memorial Day)

Amerika Birleşik Devletleri’ne hizmet ederken ölen askerlerin yasını tutmak için her sene gerçekleşen törendir. Bu törende mezarlıkları süslemek için eşyalar, yapay çiçekler ve bayraklar alınır. Satışlarını arttırmak için bu günde ABD bayrağı ve mezarlıkları süsleyecek dekoratif eşyalar, çiçekler satabilirsin.

unnamed 7

Haziran-Temmuz Festival Sezonu (Festival Season)

Haziran-Temmuz arasında ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan festival sezonu yurt dışında köklü bir geçmişe sahiptir. Bu günde ise çadır ve çadır malzemeleri, değişik kıyafetler ve aksesuarlara kadar geniş bir yelpazeye sahip satış gerçekleştirebilirsin.

unnamed 8

4 Temmuz Bağımsızlık Günü (Independence Day)

ABD’nin İngiltere’den bağımsızlığını kazandığı bu gün coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır. Parti aksesuarları, havai fişekler, bahçe ürünleri, kapı süsleri, yemek takımları gibi birçok kategoride oldukça fazla satış yapabilirsin.

unnamed 9

31 Ekim Cadılar Bayramı (Halloween)

Hediye verilmesede satışların pik noktasına ulaştığı ikinci gün olarak geçmektedir. Çılgın kıyafetlerin ve aksesuarların satıldığı bu günde satışlarını 2 kat arttırabilirsin.

31 Ekim-2 Kasım Ölüler Günü (Deads Day)

Brezilya ve Meksika’da kutlanan bu özel gün göç nedeniyle Amerika’da da kutlanmaktadır. renkli ve fosforlu kostümleri, çeşitli aksesuarları, insana zararsız boyaları bu zamanda satabilirsin.

Navlungo Olarak Biz Neredeyiz?

Yaptığınız her satışı kendimiz yapmış gibi titiz bir şekilde müşteriye ulaşması için süreci en iyi şekilde yönetiyoruz. Bu süreçte müşteri hizmetlerimiz ve satış ekibimize soracağınız her soru için sürekli sizinle iletişim halinde olacaklardır. Amacımız, satışlarınızı en iyi müşteri memnuniyetiyle yapmanız için taşımacılıkta yaşayacağınız sorunları ortadan kaldırmaktır.

Ayrıca Etsy satıcılarına bir müjdemiz var! ?

Etsy Entegrasyon içeriğimize göz atarak, Etsy mağazasını Navlungo ile kolayca entegre edebilecek ve böylece kargo süreci daha keyifli hale gelecektir.

Yorum Yaz