Ürününüzü satmayı başardınız, peki bu ürünü müşterinize doğru şekilde nasıl göndereceksiniz?

Ürün paketlenmesinde yapılan hatalar,ürünün hasar görmüş şekilde teslim edilmesine yol açar. Paketleme işlemi doğru yapılarak kargonun hasarsız ve güvenli ulaşımı sağlanır.

Peki bu hataları nasıl engelleriz gelin, hep birlikte bakalım.

Ürün & Kargo Paketleme Nasıl Yapılır?

Tüketiciler, ürünlerine ulaştığında öncelikle kargo paketine dikkat eder. Kutunun ilgi çekici ve kaliteli özellikler taşıması önemlidir. Farklı tasarımlarda olmasına dikkat edilmelidir. Müşteri memnuniyeti ve satışların devamlılığı için ürün paketleme oldukça önemlidir.

Paketlerin üzerine mağaza adı, iletişim bilgileri ve mağaza bilgileri eklenmelidir. Eski kutulardan kullanılıyorsa sağlam olduklarından emin olunmalıdır. Üzerinde tehlike etiketi veya sembolü bulunmadığına bakılmalıdır.

vector symbols packaging 91 2147487490 1

Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta, kutunun ürün boyutuna uygun olmasıdır. Kutu büyük ya da küçük seçilmemelidir. Dolgu malzemeleri ile ürün sarılmalıdır. Ürünün kutu içinde hareket etmemesi sağlanmalıdır.

Bunlar yapılmazsa ürün hasar alır. Hele ki ürünün kırılacaklar statüsünde ise ekstra dikkat edilmesi gerekir. Kırılan ürünler sigorta kapsamına girmez. Bütün sorumluluk göndericiye ait olur.

Kutu seçimi yaparken ürünün uzunluk, genişlik, yükseklik ve ağırlık ebatlarına dikkat edilmelidir. Kargo Ağırlığın ve hacmin yanlış hesaplanması kargo ücretinin de değişmesine neden olur. Yüksek bir fatura ile karşılaşılmasına zemin hazırlar. Zaman ve paradan tasarruf etmek için ağırlığın, hacmin doğru belirlenmesi gerekir.

Ayrıca kutu, ürünün ağırlığını taşıyabilecek kadar dayanıklı olmalıdır. Oluklu ve kaliteli dış kaplamaya sahip kutular seçilmelidir. Değerli eşyaların gönderiminde çift katmanlı koli kullanılmalıdır. Bu durum eşyaların hasarsız bir şekilde adrese ulaşmasını sağlar.

Kargo Gönderiminde Doğru Kutu (Koli) ve Ambalaj Kullanımı

Ürünler düzgün, kaliteli hatta özel ambalaj kâğıdı ile sarılmalıdır. Özel etiketlerle paketlerin mühürlemesi, şekilli bantların tercih edilmesi müşteri memnuniyetini artırır. Markanın kaliteli olduğuna ilişkin fikir oluşur ve ürünlere olan güven artar.

Özel dönemlerde spesiyal kutu ve ambalajlar tercih edilmesi de satışları arttır.

Hava kanallı ambalaj malzemeleri, hava yastıkları, mukavva kutular, ambalaj dolgu köpükleri en çok kullanılan koruyucu malzemelerdir.

Kırılabilecek ürünlerde boşluk doldurucu malzeme olarak hava kanallı ambalaj malzemeleri kullanılmalıdır. Kolide boşluk bırakmayarak içindekilerin hareket etmemesi sağlanır. Kırılma riski en aza indirgenmiş olur.

Birden fazla ürün göndermek için alınması gereken önlemler vardır. Bunlar: her bir parçayı tek tek paketlemek veya uygun bölücü malzemeler ile birbirinden ayırmak. Böylece taşıma sırasında ürünler birbiriyle temas etmez.

Kesici ve sivri nesnelerin kenarları emniyetli bir şekilde ağır kartonlarla kapatılmalıdır.

Sıvı ürünlerin akmadan hasarsız şekilde müşteriye ulaşması sağlanmalıdır. Bunun için sızdırmaz kaplardan, strafor gibi iç malzemelerden yararlanılmalıdır. Yarı sıvıları, güçlü kokulu ürünler yapışkan bantlar yardımıyla dayanıklı kağıda sarılmalıdır.

Etiketleme

Yanlış etiketleme yapmak kargo gönderirken yapılan hatalardan biridir. Hatalardan kaçınmak için almanız gereken bazı önlemler vardır:

  • Kargonun doğru alıcıya ulaşması için varış adresi, alıcı bilgileri ayrıntılı olarak yazılmak.
  • İletişim bilgilerinin doğru verilmesi yanlış adrese gitmesine engel olmak. 
  • Alıcıyı yerinde bulamama sorununun önüne geçer. Kargo gümrükte tutuluyor ise, gümrük acenteleri alıcıyla bağlantı kurmak.

Tüm bu önlemlerle hazırlanan kargo yolculuğa hazır hale gelir.

Yorum Yaz