Online alışverişin son yıllarda büyük oranda artış göstermesiyle birlikte özellikle Çin alışveriş siteleri büyük ilgi görüyor. Güvenilir ve hızlı bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyen kullanıcıların tercih ettikleri alışveriş yöntemlerini barındıran online platformların sayısı artmaya devam ediyor.

Şimdi gelin, en güvenli ve en ucuz Çin alışveriş siteleri hakkında detaylı bilgiye sahip olalım. İşte en güncel 25 Çin alışveriş sitesi. 👇

En Güncel ve Güvenilir Çin Alışveriş Siteleri

Birbirinden farklı pek çok site aracılığıyla Çin’den güvenli bir şekilde alışveriş yapmak mümkündür. Çin alışveriş siteleri Türkçe hizmet verebileceği gibi bazı sitelerde aynı durumla karşılaşmak mümkün olmayabilir. En güncel Çin alışveriş sitelerinden bazılarını sizler için derledik. 🥳🙌

  1. AliExpress

AliExpress, 2010 yılında Alibaba Group tarafından kurulan bir online perakende alışveriş sitesidir. Genellikle B2C iş modeliyle çalışan bu platform, satıcı ve alıcılar için uluslararası bir pazar yeridir. Yüzlerce kategoride satış yapılabilen bu platformda hemen hemen her ürünü bulmak mümkündür.

Aynı zamanda burada Türk Lirası ile de işlem yapılabiliyor. Bu platform aracılığıyla birçok Çinli üretici, başta Türkiye olmak üzere ortalama 230 ülkeye ürün gönderimi sağlar. Çin alışveriş siteleri arasında yer alan AliExpress platformunda Türkçe arayüz de bulunuyor.

  1. Yoybuy

Çin’in iç piyasasındaki ürünleri müşterilere ulaştıran Yoybuy, 2008 yılında faaliyete girdi. Toptan ve perakende siparişleri de kabul eden bu site, aranan ürünlerin filtrelenip bulunması ve kargolanması açısından oldukça gelişmiş bir yazılıma sahiptir.

Aynı zamanda buradan işletmeler adına kullanıcı ve alıcılara direkt gönderim yapılır. Çin alışveriş siteleri arasında yer alan bu siteden Türkiye’ye gönderim yapılıyor olmasına rağmen Türkçe arayüz ve Türk Lirası ile ödeme seçeneği yoktur.

En Güncel ve Güvenilir Çin Alışveriş Siteleri
  1. DHgate

DHgate, Çin’den sınır ötesi e-ticaret yapan alışveriş sitelerinden biridir. 2004 yılında kurulan bu site, B2B modeliyle işletilir. Buradan toptan ürün almak mümkündür. Aynı zamanda birbirinden farklı yüzlerce ürün, Çinli üreticiler aracılığıyla bu platformda kolayca satılır. Platform özellikle de bu yönü sayesinde geniş bir pazar yeri görevi görür.

Çin alışveriş sitelerinden biri olan DHgate platformunda ödeme, lojistik ya da müşteri desteği gibi pek çok çeşitli hizmet sunulur. Türkiye’ye sık sık ürün gönderimi sağlayan bu sitenin hem Türkçe arayüzü bulunur hem de Türk Lirası ile ödeme yapmak mümkündür.

  1. MiniInTheBox

MiniInTheBox, 2006 yılından bu yana başta elektronik ve bahçe ürünleri olmak üzere binlerce kategoride hizmet verir. Çin alışveriş siteleri arasında toptan fiyatına perakende satış yapan bu alışveriş sitesi, Türkiye dahil toplamda 50 ülkeye gönderim yapar. Platformda Türkçe arayüzü bulunmasının yanı sıra TL ile ödeme yapma imkânı da vardır.

  1. Gearbest

2014 yılında faaliyete başlayan Gearbest, birçok Çinli markaya ev sahipliği yapar. Bu sitede Çinli markalar perakende satış yapabiliyor. Yani satıcılar mağazalarını açar ve ürünlerini doğrudan kullanıcılarla buluşturur.

Çin alışveriş siteleri arasında genellikle elektronik ürünlerin ve ev araç gereçleri satışının yapıldığı bu platformda da Türkçe arayüz ve TL ile ödeme yapma imkânı vardır.

  1. Banggood

Çin alışveriş siteleri arasında 2006 yılından beri online perakendecilik hizmeti sunan Banggood, başta Türkiye olmak üzere 230+ ülkeye ürün gönderimi sağlar. Buradan ayrıca toptan ürün almak da mümkündür. Banggood, 30 farklı kategorideki bir milyondan fazla ürünü 100.000 tedarikçiden alarak satışını yapar. Türkçe arayüz, müşteri hizmetleri ve TL ile ödeme seçeneği mevcuttur.

  1. Shein

Hazır giyim ve moda sektöründe önemli bir yere sahip olan Shein, 2008 yılından beri kullanıma açıktır. Perakende satış yapan bu web sitesi, Türkiye dahil 150’den fazla ülkeye ürün gönderimi sağlar. Çin alışveriş siteleri arasında Müşteri desteği ve TL ödeme seçeneği bulunmayan bu sitede Türkçe arayüz seçeneği de bulunmaz.

En Güncel ve Güvenilir Çin Alışveriş Siteleri
  1. Tomtop

2004 yılında kurulan Tomtop, internet üzerinden toptan ve perakende ürün satışı imkânı sunan platformlardan biridir. Genellikle günlük hayatta sıkça kullanılan ürünlerin satışına odaklanan platform, geniş ürün yelpazesine sahiptir.

Çin alışveriş sitelerinden biri olan Tomtop, Türkiye’ye sıkça ürün gönderimi yapıyor olmasına rağmen Türkçe arayüze sahip değildir. Aynı zamanda TL ile ödeme seçeneği ve müşteri hizmeti de yoktur.

  1. Alibaba

1999 yılında kurulan Alibaba, Çin’in en önemli toptan satıcılarından biridir. Totalde 40 ana kategoride kullanıcılarına hizmet veren platform, B2B iş modeliyle çalışır.

Çin alışveriş siteleri arasında üretici, satıcı ve alıcılar için oldukça güvenli bir alışveriş ortamı sağlayan Alibaba, Türkiye dahil 190’dan fazla ülkeye ürün gönderir. Site aynı zamanda Türkçe arayüz ve müşteri hizmetleri desteği de sunar.

  1. TVC-Mall

TVC-Mall, cep telefonu ve aksesuarları başta olmak üzere 2008 yılından bu yana elektronik ürünlerin satışını sağlayan bir sitedir. Çin alışveriş siteleri arasında yer alır.

B2B iş modeliyle çalışan bu platform, Türkiye ve diğer pek çok ülkeye ürün transferi sağlar. Sitenin Türkçe arayüzü yoktur. Aynı zamanda TL ile ödeme imkânı ve müşteri hizmetleri desteği de sağlamaz.

  1.  Sunsky

Çin alışveriş siteleri arasında toptan ürün satan Sunsky, aynı zamanda perakende satış konusunda da oldukça kullanışlı bir sitedir. B2B iş modeliyle çalışan ve 2001 yılından beri faaliyette olan bu site, teknolojik ürünler konusunda kullanıcılarına geniş ürün yelpazesi sunar.

Türkiye ve 200’den fazla ülkeye ürün gönderen Sunsky platformunda Türkçe arayüz ve müşteri hizmetleri desteği bulunmaz fakat TL ile ödeme kolaylığı sağlanır.

  1. Worldwide Brands

Tedarikçiler ve toptan mal almak isteyen alıcıları buluşturan Worldwide Brands, Çinli üretici ve ürünleri inceler. İnceleme sonucunda platforma uygun görülenler sertifika sahibi olur. Bu sayede ürün arama motoruna hem ürün hem de üretici eklenir.

Çin alışveriş siteleri arasında bulunan bu platformda aktif satışı onaylanan yaklaşık 16 milyon ürün vardır. Ödeme şekli tedarikçiye göre değişebilen bu sitede Türkçe arayüz ve müşteri hizmetleri desteği sunulmaz.

En Güncel ve Güvenilir Çin Alışveriş Siteleri
  1. Made-in-China

Made-in-China, 1998 yılından beri Çinli üreticilerle küresel işletmelerin bir araya gelmesini sağlayan önemli bir pazar yeridir. Çin alışveriş siteleri arasında B2B iş modelinin ve toptan satışın hâkim olduğu bu sitede, 3800 kategori ve 40 milyona yakın ürün yer alır. Türkiye’ye de ürün gönderen site, müşteri desteği, Tl ile ödeme ve Türkçe arayüz imkânı sunmaz.

  1. Dresslily

Çin alışveriş siteleri arasında 2012 yılından bu yana hazır giyim kategorisinde perakende satış yapan Dresslily, kullanıcılarına bu alanda çok sayıda seçenek sunar. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100 ülkeye ürün gönderen bu platformda Türkçe arayüz ve TL ödeme seçeneği yoktur.

  1. LightInTheBox

Küresel çapta faaliyet yürüten mağazalardan biri olan LightInTheBox, perakende satış yapar. Bu platform, Çinli üreticilerden tedarik edilen pek çok ürünü alıcılara ulaştırır. Çeşitli yerel ve küresel sitelerden giyim ve aksesuar ağırlıklı satış yapar.

Çin alışveriş siteleri arasında yer alan bu site, Türkiye geneline ürün göndermenin yanı sıra TL ile ödeme kabul eder. Bunun yanında Türkçe arayüz ve müşteri hizmetleri olanağı da vardır.

  1. Rosewe

Kadın giyim üzerine online mağaza açan Rosewe, 2011 yılından beri hizmet verir. Çin alışveriş siteleri arasında bulunan Rosewe, günlük kıyafetler, abiyeler ve bunun gibi daha pek çok ürünü perakende olarak satar. Türkiye ve birçok ülkeye ürün gönderimi sağlayan platform Türkçe arayüze sahiptir.

  1. Modlily

Çin alışveriş siteleri arasında bulunan Modlily, giyim alanında faaliyet gösteren platformlardan biridir. Özellikle kadın modası ve kadın giyim ürünlerine odaklanan sitede başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeye ürün gönderilir. Sitenin arayüzü genel olarak Türkçedir fakat müşteri hizmetleri için İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. Ayrıca TL ile ödeme kabul edilmez.

  1. Rotita

Rotita, kadın giyim üzerine perakende satış yapan bir diğer sitedir. Türkiye ve diğer pek çok ülkeye ürün gönderebilen bu sitenin arayüzü isteğe göre Türkçe olarak ayarlanabilir.

En Güncel ve Güvenilir Çin Alışveriş Siteleri
  1. Milanoo

Çin alışveriş siteleri arasında giyim sektöründe toptan ve perakende satış yapan sitelerden biri olan Milanoo, Kullanıcılarına gündelik giyimden gelinlik modellerine kadar pek çok seçenek sunar. Geniş ürün kataloğuna sahip olan site, Türkiye’ye de pek çok alanda ürün gönderir.

  1. Geekbuying

Geekbuying, pek çok farklı lokasyonda deposu bulunan online alışveriş sitesidir. Burada, Çin’in birbirinden ünlü markalarından 14 kategoride yaklaşık 10.000 ürünün satışı yapılır.

Çin alışveriş siteleri arasında çoğunlukla elektronik ürünlerin satışının yapıldığı bu platformda, TL ile ödeme yapmak mümkündür. Her ne kadar düzenli olarak Türkiye’ye ürün gönderimi yapılsa da Türkçe arayüzü yoktur.

  1. Rcmoment

2016 yılından beri faaliyette olan Rcmoment, geniş çaplı bir toptan perakende alışveriş platformudur. Çin alışveriş siteleri arasında yer alan bu platformdan da Türkiye dahil olmak üzere 107’den fazla ülkeye ürün gönderilir.

  1. Focalprice

Çin’den alışveriş yapmak amacıyla en sık kullanılan platformlardan biri de Focalprice. Genellikle aksesuar ve elektronik alanında hizmet veren bu platform, ücretsiz kargo seçeneği ile 2-3 hafta içerisinde ürün teslimi sağlar.

  1. Dealextreme (DX)

Çin merkezli e-ticaret platformlarından biri olan Dealextreme, oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Genel olarak telefon ve benzeri aksesuarların yer aldığı sitede, daha önce hiç görülmemiş ya da az görülmüş pek çok ürüne rastlamak mümkün. Çin alışveriş siteleri arasında bulunan bu site üzerinden Türkiye’ye de gönderim sağlanır.

  1. Everbuying

Everbuying, genel anlamda daha çok elektronik cihazlarla ilgili satış yapan Çin merkezli bir sitedir. Çin alışveriş siteleri arasında bulunan bu siteden Türkiye’ye sık sık ürün gönderimi yapılmasına rağmen Türkçe dil desteği uygulanmaz.

  1. TinyDeal

Çin alışveriş siteleri arasında genellikle ilginç ürünlerin satışının yapıldığı TinyDeal, aynı zamanda gündelik yaşamda kullanılan pek çok ürünü de barındırır. Bunlara aksesuar, kıyafet ya da ve elektronik cihazlar da dahildir. 

Çin’den Alışveriş Nasıl Yapılır?

Çin, dünya genelinde en ucuz iş gücüne sahip ülkelerden biri olarak bilinir. Bu nedenle burada üretilen ürünlerin satışı ve transferi oldukça kolaydır. Çin’den alışveriş yapmak için çeşitli Çin alışveriş siteleri ile ilerlemek gerekir.

Çin alışveriş siteleri 2023 yılında genellikle Amazon ya da AliExpress gibi uluslararası sitelerden oluşur. Çin’de alışveriş ve kargolama işlemleri diğer ülkelere oranla biraz daha farklıdır.

Özellikle transfer aşamasında deniz yolu kullanımı oldukça fazladır. Bu gerek taşınan ürünlerin zarar görmemesi gerekse de daha hızlı ulaşması açısından oldukça avantajlıdır. 

Çin'den Alışveriş Nasıl Yapılır?

Çin’den Yapılan Alışverişlerde Hangi Taşıma Yöntemleri Kullanılabilir?

Taşımacılık anlamında daha hızlı bir alternatif arayanlar için uçak kargolar iyi bir seçenektir. Uçak kargoların oldukça hızlı ve pratik olması, diğer transfer yöntemlerinden daha maliyetli olmasına neden olabilir. Fakat nitelikli bir alışveriş için oldukça iyi bir tercihtir. Taşıma durumuna bağlı olarak ürünün cinsi, boyutu ya da miktarı fiyat konusunda belirleyici bir rol üstlenir.

Ürünlerin hızlı ve güvenli bir şekilde Türkiye sınırından geçmesini isteyen kullanıcıların tercih edebileceği bu yöntem, zamandan tasarruf etmek açısından önemli bir avantajdır.

Deniz kargo taşıma yöntemi ise çok sayıda ürünün tek seferde taşınabilmesi açısından en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Belli bir zaman dilimine yayılmasının yanı sıra sistemli ve düzenli bir transfer için deniz kargo kullanmak mümkündür.

Bunun yanı sıra deniz kargo fiyatlandırmaları hava yolu ya da tren yolu taşımacılığına oranla oldukça ekonomiktir.

Çin’den Alışveriş Yapmak Güvenilir mi?

Son dönemlerde Çin’den alışveriş yapmak yeni alışveriş trendlerinden biri haline geldi. Gelişen teknolojiyle birlikte sadece Çin’den değil dünyanın pek çok yerinden güvenle alışveriş yapmak mümkün.

Çin’den alışveriş yapmanın en güvenli yöntemi doğru alışveriş sitelerini kullanmaktır. Bu kapsamda elektronik ürünler, aksesuarlar ve bunun gibi daha pek çok ürünü, en uygun Çin alışveriş sitelerini kullanarak güvenle satın almak mümkündür.

Çin’den Alışveriş için Gümrük Vergisi

Çin’den Türkiye’ye getirilen ürün sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle Türkiye’de gümrük vergisi konusunda düzenli değişikliklerle karşılaşmak mümkün. Özellikle Çin açısından bakıldığında sürekli bir artışın söz konusu olduğu söylenebilir.

Gümrük vergisi, Türkiye’ye getirilen ürünlerin boyutu, sayısı, değeri gibi pek çok unsura bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle seçilen Çin alışveriş sitelerinin oldukça iyi analiz edilmesi ve fiyat kıyaslaması yapılması gerekir.

Yorum Yaz