Amazon best seller nedir? Best seller rozeti nasıl alınır? Amazon best seller hakkında bütün merak ettikleriniz bloğumuzda. Okumaya devam edin!

Dünyanın en çok alışveriş yapılan online platformu Amazon üzerinde bazı özellikler vardır. Bu özelliklerin birçoğu herhangi bir ürün kategorisinde potansiyel alıcıyı bilgilendirip alışveriş deneyimini en üst seviyeye taşımak için belirlenmiştir. Bu özelliklerden bir tanesi de Best Seller rozetidir.

Amazon Best Seller Rozeti, Amazon platformu üzerinde herhangi bir kategoride en çok satış yapan satıcılara verilir ve ürün sayfasının sol üst köşesinde görülen turuncu şerit simgesidir. Bu rozet, satıcının liste bazında rekabet ettiği satıcılardan daha yüksek bir ürün sıralamasına sahip olduğunu gösterir ve potansiyel alıcılarının daha bilinçli bir satın alma kararı vermesini sağlar.

Eğer Amazon platformuyla e-ihracata başlamak istiyorsanız best seller rozeti almaya uygun olacak şekilde mağazanızı açmanız, gerekli belgeleri hazırlayarak ürünlerinizin stok girişini yapmaya başlamanız gerekmekte.

Diyelim ki yurt dışı satışına başladınız ve ürünlerinizin Amazon ile yurt dışına kargolanması ile ilgili önceden bilmeniz gereken konular var. Yurt dışı kargo gönderme ücretleri, kargo takibi, yurt dışı depolarının kullanımı gibi konularda bilgi edinmek için linkteki blog içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Peki, hepsinden sonra Amazon Best Seller Rozetini nasıl alabilirsiniz? Neler yapılması gerekir ve nasıl sahip olunur, bu blog yazımızda sizlere anlatacağız.

Amazon best seller rozeti

Amazon Best Seller Rozeti Nasıl Alınır?

Amazon platformu üzerindeki satıcıların mükâfatlandırma işlemleri bilinenin aksine oldukça basit ve kalıplaşmış yöntemlerden oluşur. Satıcıların yakalamış olduğu başarı, sattıkları ürün ve satış sıralamasına bağlıdır. Lâkin, Best Seller rozetini kazanmak için bazı ipuçları bulunmaktadır. Biz de sizler için bunları sıraladık:

Optimize Edilmiş Ürün Listesi Oluşturun

Amazon Best Seller rozeti alabilmek için uygulayabileceğiniz en önemli unsurlardan biri arama motoru optimizasyonu (SEO) ve listeleyeceğiniz ürünlerin anahtar kelime bazında optimize edilmesidir. Sattığınız ürüne daha fazla arama, trafik bunların sonucunda satış elde edebilmek için bu yolu izleyebilirsiniz. Öncelikle “En Çok Satanlar” listesine girmek ve sonra Amazon Best Seller rozetini almak için, ürünlerinize mümkün olduğu kadar belirgin bir iz bırakmak için ürün optimizasyonlarına önem vermek gereklidir.

Doğru Kategoriyi Hedefleyin

Amazon üzerinde sattığınız ürünler uygun veya ilgili kategorilerde sıralanmadıysa, potansiyel alıcılarınız ürünlerinizi aramakta zorlanacaktır ve sonucunda satın alma eğilimi göstermeyeceklerdir. Eğer bir ürün satın alınmazsa, Best Seller rozetini almak için yeterli satışı toplayamazsınız. Bunu engellemek için, Amazon’un arama kılavuzunu kullanabilir ve ürününüzün doğru kategoride listelendiğinden emin olabilirsiniz.

Rekabetçi Fiyatları Koruyun

Amazon üzerinde satış yapıyorsanız, bilmeniz gereken en önemli şey rekabet eşiğinin çok yüksek olmasıdır. Hem bağımsız satıcılarla, hem markalaşmış perakende satıcılarıyla hem de Amazon’un kendisiyle rekabet içinde bulunuyorsunuz. Diğer satıcılar ile rekabet içine girip kazanma şansınız oldukça yüksektir, lakin Amazon’un kendisi ile rekabet edip galip çıkan satıcı sayısı oldukça azdır. Amazon tarafından alıcılara sunulan bir markayı fark ederseniz, bu markanın En Çok Satan Rozetine sahip olması mümkün bir senaryodur. Ancak Amazon’un özel markalı ürün sunmadığı bir kategori fark ederseniz -ki bu olasılık da Amazon’un pazar payının çok büyük olduğunu düşünürsek oldukça azdır- bu rozeti elde edebilmek için hala bir şansınızın olduğunu gösterir.

Reklam Stratejileri

Amazon Best Seller rozeti tamamen ürün ve satış sıralamasına bağlı olduğu için, doğru bir reklam ve promosyon kampanyası yürütmek rozet kazanmanın en işlevsel yollarından biridir. Doğru anahtar kelime, bir alana bir bedava gibi promosyonlar, ve akla gelebilecek farklı reklam stratejileri rozeti almanıza yardımcı olabilir. Ancak, bu stratejilerin geçici uygulamalar olması gerektiğini unutmayın.

Neden Güçlerimizi Birleştirmiyoruz?

Amazon üzerinde satış yapıyorsanız ve Best Seller rozeti almak istiyorsanız, kusursuz bir biçimde ürünlerinizi satmanız gerekir. Sizlere en doğru şekilde hizmet vermek için güçlü çözüm ortaklarına ihtiyacınız olacaktır.

Yurt dışı siparişlerinizin hızla ve güvenle dünyanın her yerine kargolanması için Navlungo olarak hizmet veriyoruz. Üürn satışlarınız artmaya başlayıp işletmeniz büyüdükçe Amazon depolarında kendi stoklarınızı tutabilir, kendi tedarik ağınızı kurabilirsiniz. Bu hizmet sizi ek maliyetlerden koruyacaktır.

Aynı zamanda ürünlerinizin ParkPalet depolarında güvenle tutulmasını sağlayıp farklı ülkelerden siparişleriniz geldikçe paketlenmesi, kargolanması ve faturalandırılması gibi işlemlerle sizin yerinize biz ilgilenerek satışlarınıza daha çok odaklanmanızı sağlıyoruz. ParkPalet’in 18 farklı bölgede, 250’den fazla deposuyla Türkiye’nin en büyük depo ağı olarak hizmet veriyoruz. Tüm fulfillment ve depolama ihtiyaçlarınız için ParkPalet’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yaz