Navlungo E-İhracat Bülteni

22 Şubat 2023

Türkler, Çin pazarına giriyor

Türk şirketlerine Çin’de daha kolay e-ticaret yapmaları için önemli bir adım atıldı. 1.4 trilyon dolarlık Çin e-ticaret pazarına Türk ürünleri artık daha kolay girecek.

Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği, TİM, TOBB ve Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Dairesi ile yapılan görüşmeler sonrası dev e-ticaret platformunda Türk mağazasının açılması için PTT iştirak şirketi PttAVM.com’a koordinasyon görevi verildi. Çin’in en büyük e-ticaret platformları JD’nin yanı sıra, Alibaba şirketi TMall ve TikTok’un sahibi olduğu Douyin’de, PttAVM mağazaları açılarak ürünler satılmaya başlandı. Hem TMall hem de JD, sınır ötesi e-ticaret için ayrı platform ve organizasyonlar kurarak Türkiye dahil pek çok ülkeden Çin’e e-ihracat satışını destekliyor.

Etsy'e "sahte ürün" tehdidi

Z442K3DOPZLZFLPS7CKGJMDKAA.jpg?width=1120&upscale=true&name=Z442K3DOPZLZFLPS7CKGJMDKAA

Ünlü araştırma firması Citroen Research, son raporunda Etsy’i hedef aldı. Etsy hisseleri, raporun Perşembe günü erken saatlerde yayınlanmasının ardından haftanın son iki işlem gününde yaklaşık yüzde 9 düştü. Citron’un kurucusu Andrew Left, Yahoo Finance Live’a Cuma günü yaptığı bir röportajda “Platformun ciddi bir telif hakkı ticari marka ve sahte ürün sorunu var” dedi.

Left, Nike, Disney, Louis Vuitton ve Rolex gibi markalar başlığında satılan binlerce sahte ürün olduğunu iddia ederken “sahte ürünün” ünlü e-ticaret pazar yerinde giderek yaygınlaştığını ve gülünç seviyelere ulaştığını iletti.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

Fahiş fiyata sıkı denetim

Ticaret Bakanlığı, deprem sonrası acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik ülke genelinde denetim başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için devlet kurumları başta olmak üzere herkesin canla başla çalıştığı belirtilerek, “Yaşadığımız bu olağanüstü dönemde devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek birbirine kenetlenmişken depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini suistimal etmeye yönelik her türlü fırsatçılık faaliyetleri bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın” denildi.

Çin'de fiyat savaşı başladı

Çinli e-ticaret kralı Colin Huang, yaklaşmakta olan fiyat savaşı yatırımcıları korkuttuğu için bir günde 3,1 milyar dolar kaybetti.

Çin merkezli ünlü e-ticaret firmaları JD.com ve Pinduoduo, yeni bir fiyat savaşına girdi. Düşük bütçeyle alışveriş yapanları kazanmak için 1 milyar dolardan fazla yeni sübvansiyon sözü verirken; artan rekabet ve azalan marjlarla ilgili endişeler, birçok yatırımcının genel olarak hisselerini satmasına neden oldu. Bu satışlar sonucunda; Pinduoduo’nun kurucusu Colin Zheng Huang’ın sadece bir günde 3 milyar dolardan fazla kaybetti.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08