Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg ile Bakanlıkta yaptığı ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.
Çavuşoğlu, daha önce ikili ticaret hacmi için 100 milyon dolar hedef belirlendiğine ve bu hedefin geçen sene aşıldığına işaret ederek, “Şimdi en az 500 milyon dolarlık bir hedef belirlememiz gerekiyor. Artış hızına baktığımız zaman, önümüzdeki yıllarda bu hedefi de yakalayabileceğiz. Yeter ki bu yönde adımlar atalım.” dedi.
Çavuşoğlu, ikili ilişkileri geliştirirken ulaştırma adına ne adımlar atılacağı, Türk Hava Yollarının (THY) sivil ve kargo uçuş sayılarının artması, kara taşımacılığı için kontenjanın artırılması ve ticaretin önündeki engellerin azaltılması gibi adımları değerlendirdiklerini söyledi.