Navlungo E-İhracat Bülteni

13 Mart 2023

"500 milyon dolarlık bir hedef belirlememiz gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg ile Bakanlıkta yaptığı ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu, daha önce ikili ticaret hacmi için 100 milyon dolar hedef belirlendiğine ve bu hedefin geçen sene aşıldığına işaret ederek, “Şimdi en az 500 milyon dolarlık bir hedef belirlememiz gerekiyor. Artış hızına baktığımız zaman, önümüzdeki yıllarda bu hedefi de yakalayabileceğiz. Yeter ki bu yönde adımlar atalım.” dedi.

Çavuşoğlu, ikili ilişkileri geliştirirken ulaştırma adına ne adımlar atılacağı, Türk Hava Yollarının (THY) sivil ve kargo uçuş sayılarının artması, kara taşımacılığı için kontenjanın artırılması ve ticaretin önündeki engellerin azaltılması gibi adımları değerlendirdiklerini söyledi.

Türkiye ve BAE arasında yeni ekonomik dönem başlıyor

turkiye bae bayraklari getty 1705411.jpg?width=1120&upscale=true&name=turkiye bae bayraklari getty 1705411

Türkiye ve yaklaşık 10 milyar dolarlık ikili ticaret hacmi ile Türkiye’nin Körfez bölgesindeki en büyük ticaret ortağı konumunda bulunan BAE arasında imzalanan “Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması” ile iki ülke ilişkilerine yatırım ve ticaretten, üçüncü ülkelere açılıma kadar yeni bir boyut kazandırılması hedefleniyor. İki ülke arasında hali hazırda devam ettirilen önemli iş ortaklıklarının yanı sıra; bu iş birliğinin 50’nci yılında imzalanan anlaşma ile ticaret hacminin 5 yıl içerisinde 25 milyar dolara ulaşması amaçlanıyor.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

Vergi beyan etmeyen şirketlere ceza tehlikesi

MATCH Danışmanlık yetkilileri, Amerika’da yasal düzenlemelere istinaden Amerika’da fiziken bulunmasalar; Türkiye`de yaşasalar dahi Amerika`da satış yapan ya da aktif şirkete sahip herkesin Amerika`da her yıl vergi beyan etmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Yetkililer, Amerika’ya e-ticaret yapan girişimcilerin vergi beyanı yapmamaları durumda karşılaşabilecekleri sorunlar için, “Amerikan maliyesinde ilgili kurum olan IRS dönem dönem e-ticaret firmalarından aldığı satıcı firma bilgilerini geçmişe yönelik kontrol ediyor. Vergi beyan etmeyen şirketlere ciddi cezalar çıkabiliyor. Şirketlere tavsiyemiz eğer yaptırmadılarsa bir an önce vergi beyanlarını gerçekleştirmeleri.” şeklinde konuştu.

Çin'de e-ticaret lojistiği sektörü Şubat'ta güçlü büyüme kaydetti

e ticaretlojistigifiyatlari.jpg?width=1120&upscale=true&name=e ticaretlojistigifiyatlari

Çin’de e-ticaret lojistik faaliyetleri, şirket ve kuruluşların hızla toparlanmasıyla Şubat’ta artış gösterdi. Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu ile e-ticaret devi JD.com tarafından ortaklaşa yürütülen ankete göre, e-ticaret lojistik faaliyetlerini izleyen endeks 2,6 puanlık artışla Şubat ayında 107,2 puana ulaştı. Rakam, Ocak ayındaki 1,8 puanlık büyümenin geride bırakıldığını gösteriyor. Farklı alanlardaki e-ticaret lojistiği faaliyetlerini ölçen dokuz ana alt endeksin tamamı geçen ay büyüme kaydetti.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08