Son zamanlarda adını gittikçe artan bir sıklıkta duyduğumuz, alışveriş yaptığımız ve birçok online mağaza sahibinin satış yaparak para kazandığı Amazon, online ticaretin en güçlü ve hızlı büyüyen uluslararası pazar yerlerinden birisi.

Amazon’da satış yapmak, pek çok satıcı ve e-ticarete başlamak isteyen kişiler için oldukça cazip bir seçenek. Peki Amazon’da nasıl satış yapılır? Avantajları ve dezavantajları nedir, hangi belgeler gerekir?

Tüm sorularınızın cevapları için okumaya devam edin!

Amazon Nedir?

Amazon (Amazon.com), dünyadaki en büyük online pazaryerleri arasında ilk sırada yer alır. Başlangıçta online bir kitap satıcısıyken zaman içerisinde kıyafetten elektroniğe kadar tüm ürün gruplarında satış yapmaya başlamıştır.

Perakende tarafı dışında, bulut sunucu hizmetleri ve kindle adında bir e-kitap okuyucusu da sunan Amazon, 15 ülkede faaliyet gösteren global bir online perakende sitesidir.

Amazon'da satış

Amazon Nasıl Çalışır?

Amazon çalışma prensibi olarak iki türlü satış yapar.

  1. Satıcı doğrudan Amazon’dur.
  2. Bağımsız Amazon satıcıları tarafından.

Oldukça büyük bir ekosisteme sahip olan Amazon, güvenirliği ve müşteri hizmetleri ile ön plana çıkar. Bu sebeple Amazon’da satış yapacak olan satıcılar aslında Amazon’un güvenirliliğini de kullanır.

Bunlara ek olarak Amazon’un pek çok satış modeli de vardır. Amazon hakkında tüm detayları öğrenmek için okumaya devam edin!

Amazon’da Nasıl Satış Yapılır?

Amazon’da satış yapmak için yalnızca 4 adımı tamamlamanız gerekir. Peki bu adımlar nedir?

1. Amazon Seller Central Üzerinden Satıcı Hesabı Oluşturma

amazon seller central

Amazon’dan satış yapmak için öncelikle Amazon Seller Central üzerinden bir satıcı hesabı oluşturmalısınız. Bu oldukça kolay ve kısa sürer. Bu hesabı, ister Amazon hesabınıza kayıtlı e-posta adresiniz ile, isterseniz de farklı bir e-posta hesabı üzerinden açabilirsiniz. İş yeri hesabınızı aktive ettikten sonra Amazon, şahsınızın veya şirketinizin bulunduğu ülkeyi ve işletme türünü soracaktır.

2. Amazon’un İstediği Bilgi ve Belgelerin Gönderilmesi

gerekli belgeler

Kayıt aşamasından sonra Amazon sizden pek çok bilgi ve belge talep edecek. Bu belgelerin bazılarını görsel olarak yüklemenizi de istiyor. Bu hem sizin güvenirliğinizi hem de uygunluğunuzu belirlemek için uygulanıyor.

Amazon gibi çok ortaklı ve çok uluslu global şirketler için istenilen bilgi ve belgeler, olması gerektiğinden çok daha detaylı ve zaman alıcı olabilir. Hatta ve hatta, eğer bir ya da birden fazla şirket ortağınız varsa, ortaklara ait bütün belgeleri bile sağlamanız gerekebilir. Herhangi bir negatif durumla karşılaşmamak adına, istenilen bütün bilgi ve belgeler güncel hali ile kayda alınmalıdır.

3. Ürünlerinizi Amazon Envanter Listesine Eklemek

add a product add products seller central

Diğer süreçleri tamamladıktan sonra geriye Amazon’da satış yapmak istediğiniz ürünleri envanter listenize eklemek kalıyor. Buraya tek tek ürünlerinizi gerekli bilgileri doldurarak eklemelisiniz.

4. Sipariş Alma ve Ürünleri Kargolama

selling amazon shipping settings

Tüm bu işlemlerden sonra geriye sadece sipariş aldığınız ürünleri kargolamak kalıyor. Bu son adım olarak görünse de oldukça önemli bir adım. Siparişlerinizi uygun fiyatlarla kargolamak ve maliyetlerinizi azaltmak için Navlungo’nun Amazon kargo servisini inceleyebilirsiniz.

Amazon'da satış yapmak için mağaza nasıl açılır?

Amazon Mağazası Nasıl Açılır?

Amazon mağazası açmak oldukça kolay birkaç adımı içerir. Amazon Seller Central’dan bir hesap oluşturup üstteki süreçleri tamamladıktan sonra mağazanızı kişiselleştirebilirsiniz.

Amazon’da satacağınız ürünler sizin markanıza ait ise Amazon marka kaydı yaptırmayı unutmayın. Bu hem marka bilinirliği için hem de gelecekteki korsan satışları önlemek için oldukça önemli.

Diğer bir konu ise mağazanıza üst banner alanı ekleme, hikayenizi anlatma gibi detaylar. Bu detaylar uzaktan gereksiz hatta teferruat olarak görünse de çoğu müşteri tanımadığı birinden ürün satın almadan önce kim olduğunu bilmek ve güvenmek ister. Bunu sağlamak için mağazanız ile ilgili tüm bilgileri doldurduğunuzdan emin olun.

Amazon Mağazası Ne Kadar Sürede Açılır?

Amazon mağazası açmak için tüm süreçleri tamamladığınızda Amazon kısa bir onay süresi talep eder. Bu onay süresince gönderdiğiniz bilgi ve belgeler Amazon tarafından incelenir.

Eğer gönderdiğiniz bilgi ve belgelerde herhangi bir problem yok ise mağazanız Amazon tarafından kısa süre içerisinde açılacaktır. Bu noktada firma tarafından herhangi bir süre verilmiyor ama genellikle 1 hafta içerisinde onaylama işlemi tamamlanır.

Amazon'da Satış Yapmak için Gereken Belgeler Nelerdir?

Amazon’da Satış Yapmak için Gereken Belgeler Nelerdir?

Amazon’a kayıt olurken sizden pek çok belge talep eder. Bu belgeler hem fiziksel varlığınızı ispat etme hem de Amazon’un satıcı politikalarını karşıladığınızdan emin olması için sizden talep ettiği belgelerdir. Peki Amazon’da satış yapmak için gerekenler hangileridir?

  • Kredi kartı bilgileri
  • Telefon numarası bilgileri
  • Şirket türü ile ilgili belgeler
  • Şirket vergi/sicil numarası
  • Resmi adres bilgileri
  • Vatandaşlık kimlik bilgileri
  • Ödeme almak için banka hesap bilgileri

Yukarıdaki belgeler Amazon Seller Center’da satıcı hesabı oluştururken Amazon’un sizden talep edeceği belgelerdir. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde göndermek, kayıt ve onay sürecinizi hızlandıracaktır.

Amazon’da Satış Yapmak için Şirket Gerekli mi?

Amazon üzerinden satış yapmak için şirket gereklidir. Fakat yalnızca bununla sınırlıdır. Şirket türü bu noktada önemli değildir. Örneğin oldukça uygun fiyata bir şahıs şirketi kurarak kısa sürede Amazon’da satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Peki Amazon neden şirket olmasını istiyor? Bunun en temel sebebi fatura kesebilme ve vergi ile ilgili sorunları çözmektir. Fiziksel ya da e-ticaret ortamı fark etmeksizin ticari satışların her biri için fatura kesmek ve vergi ödemek zorunludur. Aksi halde vergi kaçakcılığı gibi ciddi suçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Amazon’da Satış Yapmak için Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Amazon’da satış yapmak için temelde bir şirket kurmanız gerekir. Bir şahıs şirketi kurmanın maliyeti ortalama 800 TL ile 1000 TL arasında değişkenlik gösterir. Şirket kurduktan sonra Amazon’da satıcı hesabı oluşturmak ücretsizdir.

Bundan sonraki maliyetlerin tamamı ürün, paketleme ve kargo işlemleri gibi tüm satış süreçlerinde olan maliyetlerdir. Amazon’dan yurtdışına satış yapmak için kargo maliyetini düşürmek istiyorsanız Navlungo’ya göz atarak oldukça uygun fiyatlı kargo teklifleri alabilirsiniz.

Amazon'da Hangi Ürünler Satılabilir?

Amazon’da Hangi Ürünler Satılabilir?

Amazon’da çoğu ürünü satmak mümkündür. Oldukça büyük ve kapsamlı bir kategori yapısı bulunan Amazon’da temelde şu 15 kategoride satış yapabilirsiniz:

  • Bilgisayar
  • Bebek Ürünleri ve Aksesuarları
  • Elektronik Ürünler ve Aksesuarlar
  • Ev ve Mutfak Ürünleri
  • Ev Eğlence Sistemleri
  • Ev Gereçleri ve Dekorasyon
  • Fotoğraf Makineleri ve Fotoğrafçılık Ürünleri
  • Kitap ve Türevleri
  • Kişisel Bakım Aletleri
  • Ofis Ürünleri
  • Oyun Konsolları ve Oyunları
  • Oyuncak ve Çocuk Oyunları
  • Spor ve Outdoor Ürünleri
  • Telefon ve Telefon Aksesuarları
  • Giyim ve Ayakkabı

Yukarıdaki ürün çeşitlerinden her birini, sıfır statüsünde olmak kaydıyla Amazon ile satabilirsiniz. Koyacağınız ürünleri platformun envanterine dahil ederken, Amazon sizden ürünler ile alakalı bazı bilgileri paylaşmanızı talep edecek. Bu bilgiler şunlardır:

  • Ürünün EAN, UPC veya ISBN kodu
  • Ürünün tam ismi
  • Ürünün detayları
  • Ürüne ait detaylı görseller
  • Ürünün fiyatı
  • Ürün stok durumu
  • Ürün çeşidine bağlı olarak bazı ek bilgiler

Yukarıda yer alan bilgileri, her bir ürün için girmeniz gerekiyor aksi halde ürünleriniz Amazon tarafından listelenmeyecek ve reddedilecektir.

Amazon Satış Komisyonları Nedir?

Amazon Satış Komisyonları Nedir?

Amazon satış başına ürün veya ürün grubuna bağlı olarak çeşitli komisyonlar alır. Bu tüm pazaryerleri için geçerli olan bir durumdur. Peki Amazon satış komisyonları nedir?

KategoriKomisyon Oranı
Bebek ürünleri (giyim hariç)%8 – %15
Güzellik ürünleri%8 – %15
Kitap, Müzik, DVD vb.%15
Kamera ve fotoğraf makinesi%8
Cep telefonu%8
Giyim, ayakkabı%17
Elektronik%7
Elektronik aksesuarlar%8 – %15
Dekorasyon%10 – %15
Gıda%8 – %15
Sağlık ve kişisel bakım%8 – %15
Mobilya%15
Endüstriyel alet ve ekipmanlar%12
Mücevher%5 – %20
Müzik aletleri%15
Ofis malzemeleri%15
Saat%3 – %16
Video oyunları ve konsollar%8 – %15

Yukarıdaki Amazon komisyon oranları, sattığınız ürün ve fiyatına göre değişiklik gösterse de temelde Amazon komisyonları bu şekildedir.

Amazon’da İkinci El Ürün Satılır mı?

Amazon’da ikinci el ürün satışı ile ilgili belirli kurallar bulunmaktadır. Oyuncak, güzellik & kişisel bakım, sağlık, mücevherat, saat, ayakkabı, çanta gibi kategorilerde ikinci el veya kullanılmış ürün satışı yasaktır.

Bununla beraber, koleksiyon olarak düşünülen oyuncakların veya kitapların satışına ılımlı bakmaktadır. İzin alınarak bu kategorilerde ürün satışı gerçekleştirilebilir.

Amazon'da Satış Yapmak için Hangi Yöntemler Kullanılır?

Amazon’da Satış Yapmak için Hangi Yöntemler Kullanılır?

Amazon’da ürün satmak için üç farklı satıcı türü vardır. Bunların her birinin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunur. Bu üç yöntemden birini kullanarak Amazon satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Peki bu yöntemler nedir?

  • Perakende arbitraj
  • Özel etiket
  • Toptan

Perakende Arbitraj (Retail Arbitrage)

Perakende arbitrajı olarak da bilinen Amazon arbitrajı, perakendeciden bir ürün satın aldığınız ve ardından Amazon’da daha yüksek bir fiyata sattığınız bir ürün tedarik yöntemidir. 

Örneğin, herhangi bir mağaza %10’luk bir kalem paketini %50 indirimle satıyorsa, bunları 5$’a satın alabilir ve Amazon’da 10$’a satabilirsiniz.

Özel Etiket (Private Label)

Özel etiketli ürünler, üçüncü taraf bir üretici veya şirket tarafından üretilir ve daha sonra kendi marka adı veya etiketi altında markalamak, pazarlamak ve satmak için başka bir şirkete satılır.

Üreticinin etiket veya marka üzerinde hiçbir hakkı yoktur ve ürün tasarımına, marka logonuza, etiketlemeye, paketlemeye ve diğer tüm yaratıcı unsurlara siz karar verirsiniz. Yani bu seçenek Amazon’da kendi markanızı yaratma şansı verir.

Toptan (Wholesale)

Amazon’da Toptan Satış modelini kullanmak, ürünleri doğrudan bir üreticiden veya distribütörden toplu olarak satın almak ve ardından bu ürünleri kâr amacıyla müşterilere yeniden satmak anlamına gelir. 

Amazon toptan satışında başarılı olmak için üreticilerle iş ilişkileri kurmanız, envantere yatırım yapmak için biraz sermayeniz olması ve Amazon’un politika ve prosedürlerinde nasıl gezineceğinizi öğrenmeniz gerekir.

Amazon Satış Ödemeleri Nasıl Alınır?

Amazon Satış Ödemeleri Nasıl Alınır?

Amazon mağazanızdan yaptığınız satışlardan kazandığınız para, komisyon ücreti kesildikten sonra her 14 günde bir, kayıt esnasında paylaştığınız banka hesabınıza yatırılır.

Bu sebeple kayıt sırasında verdiğiniz tüm belgelerin güncel olduğundan emin olun. Yoksa ödeme alma kısmı dahil pek çok süreçte sorun yaşabilirsiniz.

Amazon Döviz Kuru Çevirici Nasıl Çalışır?

Amazon satıcıları için döviz kuru çevirici, banka hesabınıza yapılacak havalenin yapıldığı günkü döviz kurunu kullanır. Herhangi bir nedenden dolayı başarısız olan planlı ödemeler için ise, havalenin yeniden yapılacağı günkü döviz kuru baz alınır.

Yani, her 14 günde bir ödeme alacağınızı düşünürsek, 14. günün sonundaki kur üzerinden ödemeniz hesabınıza yatırılacaktır.

jigsaw

Amazon Global Hesapları Nasıl Birleşir?

Hesap birleştirmek eski adıyla “hesap bağlamak”, Amazon’un uluslararası mağazalarında satış deneyimini bir bütün haline getirip işletmenizi daha kolay yönetmeyi sağlar.

Daha önceden tek bir mağazayla sınırlanmış olan araçlara erişebilir ve profesyonel indirim edinebilme şansına sahip olabilirsiniz. Global hesapları birleştirmek için atılması gereken adımlar şu şekildedir:

  • Amazon Seller Central’a giriş yapın ve Ayarlar menüsünden Global Hesaplar’a tıklayın.
  • Global Hesaplar sayfasında “Hesapları Birleştir” kısmına tıklayın.
  • Sayfadaki talimatları takip edin ve birleştirmek istediğiniz hesapları seçin.
  • Buradan sonra, sizden tekrar giriş yapmanızı isteyecek. Birleştirmek istediğiniz diğer hesabın e-posta adresini ve parolasını kullanın.
  • Başarılı bir şekilde giriş yaptıysanız, size birleştirilen hesapların önizlemesi gösterilir.
  • Onayla ve Birleştir” seçeneğine tıklayın, hüküm ve koşulları okuyup kabul ettikten sonra “Onayla ve Birleştir” seçeneğine yeniden tıklayın.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra hesaplarınız başarı ile birleşir.

warning sign

Amazon’da Satış Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Amazon’da mağazanızı açıp satış yapmaya karar verdikten sonra, satış yapacağınız yerin vergi ve mevzuatları işinizi etkileyebilir. Bu vergi ve mevzuatlar ülkeden ülkeye pazar yerlerine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Her ülkenin, tüketicilere ürün satışı ile ilgili yasal ve sektörel gereklilikleri mevcuttur. Satış yapacağınız pazar yerinde fikrî mülkiyet hakları, ürün güvenliği ve diğer geçerliliklerle alakalı yasaları mevcuttur. Burada dikkat edilmesi gereken şeyler ana hatlarıyla şunlardır;

  • Vergi ve Gümrük
  • Fikrî mülkiyet hakları
  • İhracat denetimleri
  • İşaretler ve etkenler
  • Çevre, sağlık ve güvenlik
  • Ürün uyumluluğu
Amazon'da Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Amazon’da Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Amazon yurtdışı satış yapmak sizin için doğru bir karar mı? Peki Amazon’da satış yapmanın avantajları nelerdir?

  • Daha fazla satış
  • Uluslararası büyüme
  • Düşük pazarlama maliyeti

Daha Fazla Satış

Her ay milyonlarca aktif müşteri, ürün satın almak için Amazon e-ticaret sitesini ziyaret ediyor.

Her perakendeci, ürünlerini Amazon’da listeleyerek otomatik olarak güven kazanır. Bunun nedeni, bazı kullanıcıların daha önce hiç duymadıkları bir mağazadan ziyade Amazon’dan bir ürün satın alma olasılıklarının daha yüksek olmasıdır. 

Amazon’un mükemmellik ve mükemmel hizmet vaadi, birçok müşteriyi ürünleri web sitelerinden satın almaya teşvik ediyor. Muhtemelen daha önce Amazon’da satın alma konusunda iyi bir deneyime sahip olmuşlardır, bu nedenle mağazanız bundan otomatik olarak faydalanır. 

Uluslararası Büyüme

Amazon en büyük ve en güvenilir küresel satış ve satın alma platformlarından biri olduğu için farklı pazarlarda satış yapmaya başlamak çok kolaydır. 

Yalnızca 15 ülke için doğrudan bulunsalar da, dünya çapında 100’den fazla ülkeye gönderim yapıyorlar. Bulundukları yere göre daha yüksek bir kargo ücreti ödemeye istekli olmaları, alışveriş yapan kişiye bağlıdır.

Düşük Pazarlama Maliyetleri

Amazon zaten her gün milyonlarca müşteriyi web sitelerine çekiyor ve onlara erişebilirsiniz. Niş alanınıza ve pazarın ne kadar kalabalık olduğuna bağlı olarak, herhangi bir önemli pazarlama çabası olmadan ilk günden itibaren satış yapmaya başlayabilirsiniz. Amazon web sitesi kendi arama motoru olarak çalıştığından, sunduğunuz ürünleri arayan müşteriler sizi kolayca bulabilir.

Tabii ki, rekabet şiddetli ve kalabalığın arasından sıyrılmanız gerekiyor. Özenle seçilmiş bir varlığa sahip olmak, Amazon’un devasa müşteri veritabanına ulaşma çabalarınıza yardımcı olacaktır. Listelerinizi mükemmelleştirmek için harcadığınız her türlü çaba, gerçekten karşılığını verme yeteneğine sahiptir. 

Amazon'da Satış Yapmanın Dezavantajları Nelerdir?

Amazon’da Satış Yapmanın Dezavantajları Nelerdir?

Peki böylesi avantajlı bir platformda satışlar yapmanın dezavantajları yok mudur? Bu kadar talep gören bir platformun tabii ki dezavantajları da bulunur.

  • Yüksek rekabet
  • Satış ücretleri
  • Sipariş yönetimi

Yüksek Rekabet

Diğer satıcılarla aynı ürünü satıyorsanız, Amazon Buy Box için onlarla rekabet edeceksiniz. Ürün sayfalarını satıcılara göre düzenleyen Google Alışveriş’in aksine, Amazon’un sayfaları ürünlere göre sıralanır.

Bu nedenle, birden fazla satıcı aynı ürüne sahip olduğunda, hangi satıcının en uygun olduğuna Amazon karar verir. Bir müşteri Sepete Ekle düğmesini tıkladığında, öne çıkan satıcının ürünleri alışveriş sepetine eklenecektir.

Satış Ücretleri

Amazon, perakendecilerden, kendileri aracılığıyla satılan her ürün için yüksek komisyon alır. Başlamadan önce bu aylık ücretlerin sizin için nasıl görüneceğine dair iyi bir fikre sahip olmak en iyisidir. 

Amazon’un iki satış planı: 

  • Profesyonel – öğe başına ücret olmadan aylık 39,99 ABD doları
  • Bireysel – abonelik ücreti yok ama satılan ürün başına 0,99$ ücret 

Henüz ne satacağınızdan emin değilseniz veya ayda 40’tan az ürün satıyorsanız, bireysel satış planı tam size göre. Aksi takdirde, Profesyonel plana geçmek en iyisidir.

Buna ek olarak yukarda bahsettiğimiz gibi ürün başı bir komisyon kesintisi olur.

Sipariş Yönetimi

Envanterinizi birden fazla pazaryerinde satıyorsanız, siparişleri senkronize etmek, düşünmeniz gereken ilk şeylerden biridir. Sürekli güncel bir merkezi sipariş yönetim sistemi için Amazon siparişlerinin doğrudan sisteminize getirilmesini sağlamalısınız.

Amazon, alışveriş sepeti sistemleriyle entegre değildir. Bu, ürünlerini birden fazla kanalda satan satıcılar, siparişleri yönetmek ve stok durumlarını güncel tutmak için çok zor bir konumda bırakır.

Amazon’da Satış Yapmak Kimler için Uygundur?

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin genellikle kendilerine büyük şirketlerin ihtiyaç duyduğundan farklı sorular sorması gerekir. Peki, Amazon’da satış yapmak sizin için buna değer mi? 

Cevap evet ise: 

  • Fiyatlarınız ile rekabetçi olabilirsiniz. Bu, kalabalığın içinde kaybolmanızı önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Düzenlemelere uyabilirsiniz (örneğin, müşteri mesajlarına 24 saat içinde yanıt vermek).
  • Benzersiz veya niş ürünler satıyorsanız (yenilenmiş veya kullanılmış olanlar dahil). Ne kadar az rekabet olursa o kadar iyi.
  • Amazon’un kendi sattığı ürünlerle doğrudan rekabet etmiyorsunuz.

Amazon’un web sitelerinde küçük işletmeleri desteklemeye ayrılmış bir bölümü bile var. Kaynakları ve referansları orada bulabilirsiniz. 

2020 KOBİ Etki raporunda Jeff Wilke, “ küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ’leri) desteklemek, işimizin temel bir parçası ve müşteri odaklı kültürümüzün bir uzantısıdır ” demişti.

Aşağıda Amazon’da satış yapmanın fırsatları hakkında Navlungo CEO’su İsa Korkmaz ve Tuger Akkaya’nın videosunu izleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Amazon’da Satış Yapmak ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Amazon satış ile ilgili kullanıcıların sıkça sorduğu sorular ve cevaplara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Amazon’da Satış Yapmak Mantıklı mı?

Amazon’da satış yapmak mantıklıdır. Dünyanın en büyük e-ticaret devlerinden birinde etkili olacak bir ürününüz varsa ise size çok şey kazandırır.

Herkes Amazon’da Satış Yapabilir mi?

Evet, herkes Amazon’da satış yapabilir. Bunun için Amazon’un istediği belgeleri sağlayarak satıcı kaydı oluşturmanız yeterlidir.

Amazon’da Vergi Var mı?

Evet, Amazon’da vergi var. Hangi ülkede olursanız olun, ticari satışlarınız için vergi ödeme yükümlülüğünüz bulunur.

Amazon’un Mantığı Nedir?

Amazon, bir pazaryeridir. Amazon’da kendi ürünlerinizi satabilirsiniz.

Amazon’da Satılan Ürünü Nasıl Kargolarım?

Amazon’da sattığınız ürünleri Navlungo üzerinden tüm dünyaya oldukça uygun fiyatlarla kargolayabilirsiniz.

Amazon’da Satış Yapmak için Vergi Levhası Gerekli mi?

Amazon’da satış yapmak için vergi levhası gereklidir. Satıcı kaydı oluştururken vergi numaranız talep edilmektedir.

2 Comments

  1. Merhaba,

    Amazon avrupa da satış yapmak istiyoruz bunun içinde sizlerle görüşüp yapmış olduğunuz destekleri v.b olayları görüşmek istiyoruz.

    • Furkan Aktaş Reply

      Merhaba, bizimle Navlungo üzerinden doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yaz