Amazon arbitraj yüksek kâr getirisi ve düşük sermayesiyle Amazon üzerinden satış yapmayı planlayan satıcıların favori iş modelidir. Uygulamada temel anlamda, piyasadaki fiyat farklarından yararlanarak ürün satılır ve çok az riskle kâr elde edilir.

İki türe sahip olan arbitraj, bir e- ticaret sitesi olan Amazon’da birçok satıcı tarafından uygulanır. Bu içerikte, Amazon arbitraj kavramını ve detaylarını bulabilirsiniz. 🥳

Amazon Arbitraj Nedir?

Amazon arbitraj kavramını açıklamadan önce arbitrajın tanımını yaparak başlamakta fayda var. Arbitraj, en net tanımıyla farklı piyasalarda işlem gören paraların ya da menkul kıymetlerin eş zamanlı olarak düşük fiyata alınıp yüksek fiyatla satılması ve bunun sonucunda kâr elde edilmesidir.

Arbitraja konu olan ürünler, hisse senedi tarzında menkul kıymetler olabileceği gibi altın gibi değerli madenler de olabilir. Nesne fark etmeksizin buradaki amaç risksiz şekilde kâr sağlamaktır. 

Amazon arbitraj ise bu uygulamanın e- ticaret ortamında yapılmasıdır. Amazon e- ticaret sitesinde yapılan arbitraj iki farklı şekilde gerçekleştirilir. Online ve retail arbitraj olarak ikiye ayrılan bu uygulama sayesinde yüksek miktarda kazanç elde etmek mümkündür. Aynı şekilde Amazon platformunda yetkili bir satıcı olarak göründüğünüz için müşteri nezdinde güvenli bir profil çizebilirsiniz. 

Amazon Arbitraj Nedir?

Amazon Arbitraj Türleri Nelerdir?

Amazon arbitraj, genellikle belirli bir ürünün düşük fiyatla satın alınarak Amazon gibi büyük bir online platformda daha yüksek bir fiyata satılması anlamına gelir. Bu süreç, genellikle retail arbitraj ve online arbitraj olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilir.

Bu iki arbitraj türü de Amazon’da satış yapma ve gelir elde etme stratejileri olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Ancak düzgün bir şekilde uygulanmaları için doğru ürün seçimi ve fiyatlandırma stratejisi ile birleştirilmeleri gerekir.

Retail Arbitraj 

Retail arbitrajın bilinen bir diğer adı “perakende arbitraj” şeklindedir. Bu arbitraj türü, satıcıların ürünlerini herhangi bir perakende mağazasından ya da tedarikçiden alarak Amazon üzerinde satması anlamına gelir. Düşük fiyatlarla aldığınız ürünleri ister kendi deponuzda ister Amazon deposunda tutarak kolaylıkla satabilirsiniz. 

Amazon arbitraj uygulamasını denemek isteyen birçok satıcı, ilk aşamada retail arbitraj modelini benimsemeyi tercih eder. Ancak bu modeli kalıcı olarak kullananların sayısı azdır. Bunun nedeni retail arbitraj konusunda gereken bilginin edinilmemesi ve gereken alakanın gösterilmemesidir. Ayrıca bu iş modeli doğru kullanıldığında yüksek miktarda kâr elde etmek mümkündür. 

Retail arbitraj modeli, Amazon’da satılan ürünün reklamını yapmayı gerektirmez. Çünkü halihazırda satılan ürünün reklamının yapılıyor olmasıdır. Burada satıcıya kalan, ürünü düşük fiyattan almak ve kâr elde etmektir. Retail arbitraj iş modelinin bir diğer avantajı ise yüksek sermayelere ihtiyaç duyulmamasıdır. 

Online Arbitraj 

Online arbitraj, tedarikçi ya da perakende mağazalardan değil, e- ticaret sitelerinden tek veya toplu olacak şekilde ürün alınarak uygulanan bir iş modelidir. Diğer satış işlemleri ile kıyaslandığında daha sağlıklı olarak kabul edilen online arbitraj, kâr elde etmenin de kolay olduğu bir yöntemdir.

Online Amazon arbitraj yaptığınızda ürünü bir diğer e- ticaret sitesinden ucuza alıp Amazon üzerinden daha pahalı ücrete satabiliyorsunuz. Amazon.com üzerinden online arbitraj ve bir şirket kimliğiyle satış yapmak daha güvenilir gözükmenize yardımcı olur.

Şirketiniz olduğunda müşterilere daha fazla güven verirsiniz ve Amazon üzerinde yetkili satıcı olabilirsiniz. Bu durum, satış hacmini yükseltmeye de katkıda bulunur. 

5 Adımda Amazon’da Arbitraj Nasıl Yapılır?

5 Adımda Amazon’da Arbitraj Nasıl Yapılır?

Amazon’da arbitraj yapmanın beş adımını, yani ürün bulmayı, ürünün alınması ve fiyatlandırılmasını, Amazon’a ürünün listelenmesini, ürünün satışını ve kargolanmasını ve son olarak da müşteri hizmetlerini ele alacağız.

Her bir adımda hangi stratejilerin uygulanacağını, nasıl uygulamaların izlenmesi gerektiğini ve potansiyel zorlukların nasıl üstesinden gelineceğini paylaşacağız. Bu bilgiler, Amazon’da arbitraj sürecini daha kolay, etkili ve kârlı hale getirebilir. O halde Amazon’da arbitraj yapmanın her adımını detaylıca inceleyelim. 👇

1. Ürün Bulma: En İyi Arbitraj Ürünlerini Bulma Yolları

Amazon üzerinden satış yaparken kâr elde edebilmek için satın alması düşünülen ürünlerin satış fiyatları, rekabet düzeyleri ve satış geçmişleri hakkında materyal toplanması gerekir. Toplanan veriler ile daha alakalı ürün seçimi yapılabiliyorsunuz. Aynı zamanda daha kârlı bir arbitraj yapılmasını sağlayabiliyorsunuz. 

Amazon arbitraj için doğru ürünü bulmanın ilk adımı fikirdir. Ürün fikrini bulduktan sonra ürünün ne kadar kârlı olduğunu, kısıtlamalarını ve satış potansiyelini bulmakla devam edebilirsiniz. Adım adım Amazon arbitraj ürünü seçme aşamaları şu şekildedir:

  • Ürün fikri: Düşük fiyatlı ancak kâr getirisi yüksek olan ürünlerin bulunması.
  • Ürün araştırması: Satış potansiyeli yüksek olan ürünleri araştırırken bu ürünleri seçme noktasında ortaya çıkacak sorunların saptanması.
  • Ürün analizi: Seçilen ürünün Amazon üzerinde satıldığında kâr getireceğinden emin olunması. 

2. Ürünün Alınması ve Fiyatlandırılması: En Uygun Fiyatları Bulma ve Kâr Marjını Hesaplama

Ürünlere yatırım yapmadan önce daima bu ürünlerin kâr marjını hesaplamanız gerekir. Bunun için “Amazon Revenue Calculator (Amazon Gelir Hesaplayıcı)” aracını kullanabilirsiniz.

Bu araçta satmayı planladığınız ürünün satın alma fiyatını kontrol ederek Amazon ücretlerini değerlendirebilirsiniz. Böylece sonuçta elde edeceğiniz kârı görebilirsiniz. Satış fiyatlarını belirlerken ise rakip analizlerini baz alabilirsiniz. 

Ürünün Alınması ve Fiyatlandırılması: En Uygun Fiyatları Bulma ve Kâr Marjını Hesaplama

3. Amazon’a Ürünün Listelenmesi: Ürün Listeleme Adımları ve En İyi Uygulamalar

Amazon arbitraj uygulamasını yaparken ürün listeleme yapmak çok önemlidir. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. “Seller Central” hesabına girerek önünüze çıkan menüden “Envanter> Ürün Ekle” adımlarını sırasıyla takip etmelisiniz. Elektronik tablolarla sık çalışan biriyseniz ürünleri “Yükleme Yoluyla Ürün Ekleme” butonuyla eklemeyi tercih edebilirsiniz.
  2. “Ürünlerinizi Amazon Kataloğundan Bulun” kısmının altında yer alan arama çubuğunda ürünü kimlik ya da isme göre bulmalısınız. Ürünlerinizi toplu olarak eklemek istiyorsanız “Toplu yükleme” kısmını kullanmalısınız.
  3. Bu aşamada ürün durumunu seçin ve ardından “Bu ürünü sat” butonuna tıklamalısınız.
  4. Bu adımda teklif oluşturmanız gerekir. Satış fiyatını, ürün koşulunu ve gönderim kanalını belirledikten sonra kendi ürün tanımlayıcınızı eklemelisiniz.
     
  5. Son adımda önce “Kaydet” sonra “Bitir” butonlarına tıklamalısınız.

Amazon ürün listeleme sayfalarının optimizasyonunu sağlama noktasında başarısı kanıtlanmış en iyi uygulamalar aşağıda derlenmiştir:

  • Amazon’un belirlediği kurallara uymalısınız.
  • Ürün başlıklarına gereken özeni göstermelisiniz.
  • Madde işaretlerini ihmal etmemelisiniz.
  • Yüksek kaliteye sahip görseller kullanmalısınız.
  • Ürün yorumlarının önemini unutmamalısınız.
  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için profesyonel destek almalısınız.

4. Ürünün Satışı ve Kargolanması: En İyi Satış ve Kargo Yöntemleri

Belirlediğiniz ürünleri doğru bir şekilde listeleyerek Amazon’a girdikten sonra sipariş beklemeye başlayabilirsiniz. Sipariş geldiğinde ise bu ürünleri kargolama adımına geçebilirsiniz.

Siparişleri uygun fiyatlar ile kargolamak ise Amazon arbitraj için son derece önemli bir adımdır. Siparişlerinizi uygun fiyatlarla kargolayarak kargo aşamasındaki maliyetleri düşürmek için Navlungo ekibinden destek alabilirsiniz. 

5. Müşteri Hizmetleri: Müşteri Sorularını Yönetme ve Olumlu Yorumlar Kazanma

Amazon arbitraj iş modelinde satış yaparken kullanıcı deneyimini asla atlamamalısınız. Amazon üzerinden satış yapan her satıcı, rakiplerinden daha fazla yorum almak ve daha kaliteli bir satış sonrasına sahip olmak için çabalar.

Aslında Amazon içi müşteri ilişkileri ve destek hiç de zor değildir. Aşağıdaki tüyolar ile müşteri sorunlarını yönetebilirsiniz ve olumlu yorumlar kazanabilirsiniz:

  • Müşterilerin mesajlarını olabilecek en kısa sürede yanıtlayın.
  • Müşterileriniz var olan sorunlarını Amazon’a iletmeden çözmeye çalışın.
  • Satış sonrasında tüm müşterilerinize geri bildirim mesajı gönderin. Burada aldığınız negatif geri bildirimleri iyileştirmeye özen gösterin.

Amazon Arbitraj için Ürün Nasıl Bulunur?

Doğru ürünü bulduğunuzda satış hacmini ve kârı arttırırsınız. Dolayısıyla bu adımın iyi değerlendirmesi gerekir. Ancak Amazon arbitraj için doğru ürünü bulmak çoğu zaman karmaşık bir hal alabiliyor.

Bu noktada Navlungo’nun satıcılar için her hafta ücretsiz şekilde güncellediği ürün listesinden destek alabilirsiniz. Aşağıdaki formdan Navlungo ekibine ulaşabilir ve talebinize özel listeye erişebilirsiniz. Ancak ürünlerin Kanada ve ABD Amazon’u için geçerli olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Amazon Arbitraj İçin Ürün Nasıl Bulunur?

Başarıya Götürecek Arbitraj Stratejileri

Amazon’da arbitraj yapmak düşük fiyatla alınan ürünleri daha yüksek bir fiyatta satmayı içerir. Yani doğru stratejiyle oldukça kârlı olabilir. Ancak bu stratejilerin hangilerinin en etkili olduğunu belirlemek çoğu zaman karmaşık bir süreç olabilir.

Yazımızın bu kısmında başarılı bir Amazon arbitraj işlemine ulaşmanızı sağlayabilecek iki anahtar stratejiyi ele alacağız: Long Tail stratejisi ve Sezonsal arbitraj. 

Long Tail stratejisi, belirli bir niş veya özel bir kitleye yönelik ‘uzun kuyruklu’ ürünlerin bulunmasını ve satılmasını içerir. Diğer yandan, sezonsal arbitraj, mevsimsel talepleri ve trendleri belirleme ve bu bilgileri ürün seçiminde ve satış stratejilerinde kullanma sanatıdır.

Her iki strateji de Amazon arbitraj işlemlerinde başarıyı artırmanın potansiyelini taşır. Şimdi gelin, bu iki stratejiye daha yakından bakalım.⏬

1. Long tail stratejisi: Uzun kuyruklu ürünlerin bulunması ve satılması

Long Tail stratejisi, Amazon arbitraj modelini uygularken en fazla kâr getirecek yöntemlerden biridir. Bu kavram, daha az satılan ürünlerin daha fazla satılmasını ifade eder. Kullanım mantığı oldukça basit olan bu kavram, bazı noktalara dikkat edildiğinde birçok avantaj getirir.

Long Tail stratejisini anlayabilmek için şu örnekten yola çıkalım: Kullanıcılar bir cep telefonu almak istediğinde ilk yazacakları anahtar kelime yüksek oranda “cep telefonu” olur. Ancak “Android cep telefonu” ya da “kırmızı cep telefonu” daha spesifik bir arama sağlar.

Burada kullanılan daha spesifik arama terimleri Long Tail kategorisine girer. Bu kelimeleri satış sayfanızda kullandıysanız ve kullanıcılar bu anahtar kelimeleri arıyorsa iyi bir trafik elde edebilirsiniz. 

Long Tail stratejisinin dönüşüm oranını yükseltmek için aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz: 👇

  • Hedef kitleye ulaşım: Doğru kelimeleri seçmek için hedef kitlenizi iyi tanıyın.
  • Düşük rekabet: Yüksek hacimli anahtar kelimelerin rekabeti yüksekken daha düşük hacimli olan Long Tail anahtar kelimelerin rekabet oranı düşüktür. Bu da doğru anahtar kelime ile dönüşüm sağlama ihtimâlinizi artırır.
  • Düzenli aylık anahtar kelime araması: Google Ads Keyword Planner ya da diğer tool ’lar üzerinden anahtar kelime araştırması yaparak aylık güncellemeleri kontrol edin.

2. Sezonsal arbitraj: Mevsimsel ürünleri belirleme ve satış stratejileri

Amazon arbitraj yaparken de tıpkı diğer satış modellerinde olduğu gibi mevsimsel satış stratejilerine özen göstermeniz gerekir. Örneğin, yaz aylarının başlamasıyla beraber elektronik ticaret alanındaki hareketlenmeye uyum sağlamayan işletmelerin kötü bir dönem geçirmesi kaçınılmaz olur. Bu nedenle tüm sezonlarda stratejilerin yenilenmesi ve doğru yönetilmesi gerekir. 

Pazarlama planı mevsimsel olacak şekilde belirlenmelidir. Yine yaz mevsimi üzerinden ilerlersek bu dönemde ürün çeşitliliğinin yenilenmesi gerektiği aşikârdır. Bu aylarda; bikini, bavul, güneş kremi, mayo ve seyahat boy ürünlere olan talep artar.

Aynı şekilde kış döneminde de mont, kaban, bere, atkı ve kayak malzemesi gibi ürünlere olan talep artar. Mevsime uygun ürünleri belirledikten sonra bunu doğru satış stratejileri ile sunmanız gerekir. Bu stratejiler aşağıdaki gibidir: 👇

  • Dijital pazarlama çalışmalarınızı güncelleyin: Amazon arbitraj yaparken kâr oranınızı artırmak için sosyal medya hesaplarınızda mevsime uygun güncellemeler yapabilirsiniz.
  • Teslimat sürenizi kısaltın: Yaz gelmeden daha düşük ücretlerle satın aldığınız ürünleri yaz geldiğinde satarak kâr elde edersiniz. Böylece kâr oranını ve satış hacminizi artırabiliyorsunuz.
  • Kampanya oluşturun: Dönemsel yaptığınız satışlarda kampanya yaratarak kitlenizin hacmini artırabilirsiniz. Böylece tüketiciler ile markanız arasında bağ kurabilir ve ileriye yönelik arbitraj uygulamalarınız için kâr sağlayabilirsiniz. 
Sezonsal Arbitraj: Mevsimsel Ürünleri Belirleme ve Satış Stratejileri

Amazon Arbitraj İşletmenizi Daha Kârlı Hale Getirecek 7 Önemli İpucu

Amazon arbitrajında başarı elde etmek için çaba harcamanız gerekir. Böylece işletmenizi kârlı hale getirebilirsiniz. O halde işletmenizi daha kârlı hale getirecek ipuçlarına yakından bakalım!

1. Daha iyi ürün seçimi için verilerden yararlanma

Amazon arbitrajındaki başarı, kârlı ürünleri seçme yeteneğinize bağlıdır. Pazar analizi, ürün araştırması ve trend belirleme için çeşitli araç ve platformlardan yararlanarak veriye dayalı karar vermenin gücünden yararlanın.

McKinsey tarafından yapılan bir araştırmaya göre, veri odaklı kuruluşların müşteri kazanma olasılığı 23 kat, onları elde tutma olasılığı ise altı kat daha fazladır.

Data mühendislerimizin her hafta Amazon satıcıları için hazırladıkları özel arbitraj listesine ücretsiz olarak erişmek için aşağıdaki formu doldurmayı unutmayın!

Araştırma araçları

  • Jungle Scout: Bu kapsamlı Amazon ürün araştırma aracı, karlı ürünleri keşfetmenize, rakipleri analizi ve satış hacmini tahmin etmenize yardımcı olur. Özellikleri arasında bir ürün veri tabanı, anahtar kelime araştırması ve tedarikçi veri tabanı bulunur.
  • Helium 10: Bu all-in-one platform, anahtar kelime araştırması, listeleme optimizasyonu, ürün takibi ve daha fazlası için bir dizi araç sunar.

    Black Box (ürün araştırması), Cerebro (anahtar kelime araştırması) ve Magnet (anahtar kelime oluşturucu) gibi özelliklerle, Amazon arbitraj işiniz için değerli bilgiler edineceksiniz.
  • Keepa: Bir Amazon fiyat takipçisi olarak Keepa, fiyat geçmişi ve satış sıralaması hakkında değerli veriler sağlayarak ürün performansını zaman içinde ölçmenize olanak tanır.
Amazon Arbitraj için verilerden yararlanma

Trendleri belirleme

E-ticaretin hızlı tempolu dünyasında eğrinin önünde kalmak çok önemlidir. Google Trends , TrendHunter ve sosyal medya platformları gibi kaynaklardan yararlanarak trendleri ve ortaya çıkan nişleri izleyin.

Popüler ve hızla yükselen ürünleri belirlemek için Amazon’un En Çok Satanlar ve Movers & Shakers sayfalarını takip edin.

Amazon’un eski Başkan Yardımcısı Eric Heller’in belirttiği gibi, “Amazon’daki en çok satanlar, yeni ürünler keşfetmeye, piyasaya sürmeye ve trendin önünde olmaya odaklanır.”

2. Kaynak bulma ve pazarlık sanatında ustalaşmak

Yüksek kaliteli ürünleri rekabetçi fiyatlarla tedarik etmek, kar marjlarını en üst düzeye çıkarmak için kritik öneme sahiptir. En iyi anlaşmaları sağlamak için çeşitli kaynak bulma yöntemlerini keşfedin ve etkili pazarlık tekniklerini kullanın.

Kaynak yöntemleri

  • Toptan satış: Ürünleri toptan ve indirimli fiyatlarla satın almak için toptancılar ve distribütörlerle ilişkiler kurun. Güvenilir tedarikçiler bulmak için Wholesale Central ve SaleHoo gibi dizinlerden yararlanın.
  • Tasfiye: Tasfiye şirketlerinden fazla stok, müşteri iadeleri veya durdurulan ürünleri perakende fiyatının bir kısmına satın alın.
  • Denizaşırı tedarikçiler: Maliyetlerinizi düşürmek için ürünleri doğrudan Çin gibi ülkelerdeki üreticilerden temin edin. Alibaba ve Global Sources gibi platformlar sizi uluslararası tedarikçilerle buluşturur.

Pazarlık Teknikleri

  • Araştırma ve hazırlık: Pazarlıkta size avantaj sağlamak için tedarikçi, fiyatları ve pazar hakkında bilgi toplayın.
  • Uyum kurun: Saygılı, profesyonel ve arkadaş canlısı davranarak tedarikçi ile olumlu bir ilişki kurun.
  • Kaldıraç hacmi: Daha büyük sipariş miktarları taahhüt ederek veya ürünleri paketleyerek daha iyi fiyatlar için pazarlık yapın.
  • Kazan-kazan çözümleri arayın: Her iki tarafı da memnun bırakan karşılıklı yarar sağlayan anlaşmaları hedefleyin.

Forbes’a göre anlaşmalarda kazan-kazan çözümleri aramak, daha iyi sonuçlara ve daha güçlü iş ilişkilerine yol açabilir.

african american worker communicating with her female colleague while preparing shipment industrial warehouse

3. Envanter yönetiminizi kolaylaştırın

Stok seviyelerini izlemek, satışları izlemek ve talebi tahmin etmek için envanter yönetimi yazılımını kullanın, maliyetleri azaltmak ve sipariş karşılamayı iyileştirmek için depolama ve nakliye süreçlerini optimize edin.

Deloitte tarafından yapılan bir araştırmada, optimize edilmiş envanter yönetim sistemlerine sahip şirketlerin satışlarda %10’a varan artış ve stok tutma maliyetlerinde %20’ye varan düşüş elde edebildiğini ortaya koydu.

Envanter yönetimi yazılımı

  • Fullstock By ParkPalet: Fullstcok By ParkPalet, tek bir panel üzerinden tüm envanterinizi yönetme, sipariş karşılama, etiketleme ve depolama gibi tüm süreçleri uçtan uca yönetebileceğiniz bir yönetim aracı sunar.
  • InventoryLab: Amazon satıcıları için bu popüler envanter yönetimi ve listeleme aracı, listeleme sürecini kolaylaştırır ve karlılık ve satışlar hakkında gerçek zamanlı veriler sağlar.
  • Extensive(Skubana): Bu çok kanallı envanter yönetimi ve sipariş gerçekleştirme platformu, Amazon ve diğer e-ticaret platformlarıyla entegre olarak birden çok kanalda envanter ve satışları yönetmenize yardımcı olur.
  • Amazon FBA Hesaplayıcı: Bu araç, Amazon Lojistik’i (FBA) kullanmak için maliyetleri ve kârları tahmin etmenize yardımcı olarak sipariş karşılama stratejiniz hakkında bilinçli kararlar vermenizi sağlar.
close up warehouse view

Depolama ve nakliye optimizasyonu

  • Depolama alanını ölçeklendirin: İşinizin boyutuna ve büyüme tahminlerinize göre uygun bir depolama çözümü seçin. Kişisel depolama birimleri, kiralık depolar veya üçüncü taraf lojistik sağlayıcılar (3PL’ler) gibi seçenekleri değerlendirin.
  • Envanter yönetim sistemini uygulayın: Envanterinizi verimli ve doğru bir şekilde izlemek için bir barkod tarayıcı ve etiketleme sistemi kullanın.
  • Gönderiyi optimize edin: En iyi fiyatları ve teslimat sürelerini bulmak için nakliye şirketlerini ve hizmetleri karşılaştırın. Nakliye işlemlerini kolaylaştırmak ve posta maliyetlerinden tasarruf etmek için Fullstock By ParkPalet hizmetlerini kullanın.

4. Müşteri hizmetlerinde mükemmelleşmek ve mükemmel bir itibar yaratmak

Üstün müşteri hizmetleri ve güçlü bir satıcı itibarı, satışları ve tekrarlanan işleri artırmak için çok önemlidir. Amazon’da müşteri sorgularını, iadeleri ve geri ödemeleri işlemek için en iyi uygulamaları uygulayın ve satıcı geri bildirimlerinizi ve puanlarınızı aktif olarak yönetin ve iyileştirin.

Deloitte’un bir raporuna göre, müşteri hizmetlerine öncelik veren şirketler rakiplerine göre %60 daha fazla kar elde ediyor.

Müşteri hizmetleri için en iyi uygulamalar

  • Hızlı ve profesyonel iletişim: Müşteri sorularına 24 saat içinde yanıt verin ve kibar, profesyonel bir tavır takın.
  • Net iade ve para iadesi politikaları: İade ve geri ödemeler için Amazon’un yönergelerine uygun şeffaf politikalar oluşturun.
  • Proaktif sorun çözme: Müşterilerle dostane çözümler arayarak sorunları ve olumsuz geri bildirimleri derhal ele alın.

İtibar yönetimi araçları

  • FeedBackFive: Bu araç, geri bildirim isteklerini otomatikleştirerek, incelemeleri izleyerek ve eyleme dönüştürülebilir içgörüler sağlayarak Amazon geri bildirimlerinizi ve puanlarınızı yönetmenize ve iyileştirmenize yardımcı olur.
  • eDesk: Bu yardım masası platformu, e-ticaret işletmeleri için özel olarak tasarlanmıştır ve birden fazla kanaldan müşteri etkileşimlerini tek bir yerden yönetmenizi sağlar.
online shopping paper cartons parcel with shopping cart logo credit card laptop keyboard shopping service online web offers home delivery

5. Gelişmiş pazarlama ve promosyon tekniklerini kullanmak

Etkili pazarlama ve tanıtım, görünürlüğü artırmanın ve satışları artırmanın anahtarıdır. Sponsorlu ürünler, Amazon PPC kampanyaları gibi gelişmiş pazarlama stratejilerini ve sosyal medya ve e-posta pazarlaması gibi harici pazarlama kanallarını kullanın.

Forrester Research’e göre sosyal medya pazarlaması, ürünlerinizi tanıtmak ve marka bilinirliği oluşturmak için onu hayati bir kanal haline getirerek e-posta pazarlamasından dört kat daha fazla gelir sağlıyor.

Amazon reklamcılığı

  • Sponsorlu ürünler: Alakalı anahtar kelimelere teklif vererek ürünlerinizi Amazon’da tanıtın. Ürünleriniz arama sonuçlarında ve ürün sayfalarında görünerek görünürlüğü artırır ve satışları artırır.
  • Sponsorlu markalar: Markanızı ve ürün portföyünüzü sergileyen, marka bilinirliği oluşturmanıza ve Amazon Mağazanıza veya ürün listelemelerinize trafik çekmenize yardımcı olan özel reklamlar oluşturun.
  • Amazon PPC kampanyaları: Belirli anahtar kelimeleri ve demografik bilgileri hedeflemek için tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığını kullanarak potansiyel müşterilere hassas bir şekilde ulaşmanızı ve reklam bütçenizi kontrol etmenizi sağlar.

Harici pazarlama kanalları

  • Sosyal medya: İlgi çekici içerik oluşturmak ve ürünlerinizi tanıtmak için Facebook, Instagram ve Pinterest gibi platformlardan yararlanın.
  • E-posta pazarlama: Bir e-posta listesi oluşturun ve abonelere özel fırsatlar, ürün güncellemeleri ve değerli içerikler sunan hedefli kampanyalar gönderin.
  • Etkileyen pazarlama: Ürünlerinizi hedef kitlelerine tanıtmak için nişinizdeki etkileyicilerle ortaklık kurun, onların güvenilirliğinden ve erişiminden yararlanın.

Bu gelişmiş ipuçlarını ve stratejileri uygulayarak kârınızı en üst düzeye çıkarabilir ve rekabette öne geçebilirsiniz. Ürün seçimi için veri odaklı araçlardan yararlanın, kaynak bulma ve müzakere sanatında ustalaşın, envanter yönetiminizi kolaylaştırın, müşteri hizmetlerinde mükemmel olun ve gelişmiş pazarlama tekniklerinden yararlanın. Doğru stratejiler ve kaynaklarla, Amazon arbitraj işiniz yeni başarı seviyelerine ulaşabilir.

online shopping ecommerce concept globe supermarket shopping cart with

6. Amazon arbitraj işinizi uluslararası ölçekte genişletmek

İşletmenizi uluslararası pazarlara genişletmek, yeni müşteri tabanlarına erişmenize ve satışları artırmanıza yardımcı olabilir. 2020’de, küresel e-ticaret satışlarının %50’den fazlası Amerika Birleşik Devletleri dışında gerçekleşti. Bu büyümeden yararlanmak için Amazon İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya ve diğerleri gibi Amazon’un uluslararası pazar yerlerinde satış yapmayı düşünün.

Uluslararası genişleme stratejileri

  • Pazar fırsatlarını araştırma: Ürünlerinize olan talebi belirlemek için hedef ülkedeki pazar eğilimlerini, tüketici davranışlarını ve rekabeti analiz edin.
  • Yerel düzenlemeleri anlayın: Uyumluluğu sağlamak için yerel yasalar, vergiler ve ithalat/ihracat düzenlemeleri hakkında bilgi edinin.
  • Listelemeleri yerel kitleler için optimize edin: Alakalı anahtar kelimeler ve kelime öbekleri kullanarak ürün listelemelerinizi yerel dil ve kültüre göre uyarlayın.
  • Amazon’un küresel satış programından yararlanın: Amazon’un küresel satış programı, sınır ötesi e-ticaret için kaynak ve destek sağlayarak uluslararası satış sürecini basitleştirir.

Döviz ve ödeme çözümleri

Uluslararası ödemelerde ve para birimi dönüştürmelerinde gezinmek zor olabilir. Küresel işlemleri kolaylaştırmak ve kur riskini yönetmek için Payoneer ve WorldFirst gibi hizmetlerden yararlanın.

Sevkiyat ve yerine getirme çözümleri

ABD’deki operasyonunuzu uçtan uca yönetmek için aşağıdaki formu doldurarak Fullstock By ParkPalet destek ekibi ile iletişime geçebilir ve tüm süreç hakkında görüşme sağlayabilirsin.

7. Sürekli öğrenmek ve stratejilerinizi uyarlamak

E-ticaret ortamı sürekli olarak gelişmektedir ve eğrinin bir adım önünde olmak uzun vadeli başarı için çok önemlidir. Amazon arbitraj alanındaki yeni trendler, araçlar ve en iyi uygulamaları öğrenmek için zaman ayırın.

Çevrimiçi kaynaklar ve topluluklar

En son sektör haberlerinden haberdar olmak ve diğer Amazon satıcılarıyla bağlantı kurmak için çevrimiçi forumlara, Facebook gruplarına katılın ve web seminerlerine veya konferanslara katılın. Bazı popüler kaynaklar şunları içerir:

  • Amazon Satıcı Merkezi Forumları
  • Amazon FBA Subreddit

Sürekli performans analizi ve optimizasyonu

İş performansınızı düzenli olarak gözden geçirin, temel performans göstergelerini (KPI’ler) takip edin ve iyileştirilecek alanları belirleyin. Amazon satışlarınızı, kârınızı ve reklam performansınızı izlemek için SellerApp gibi araçları kullanarak veriye dayalı kararlar almanızı ve stratejilerinizi optimize etmenizi sağlar.

Bu gelişmiş ipuçlarını Amazon arbitraj işinize dahil ederek kârınızı en üst düzeye çıkarabilir ve rekabette öne geçebilirsiniz. Ürün seçimi için veri odaklı araçlardan yararlanın, kaynak bulma ve müzakere sanatında ustalaşın, envanter yönetiminizi kolaylaştırın, müşteri hizmetlerinde mükemmel olun, gelişmiş pazarlama tekniklerinden yararlanın, uluslararası alanda genişleyin ve sürekli öğrenip uyum sağlayın. Doğru stratejiler ve kaynaklarla, Amazon arbitraj işiniz yeni başarı seviyelerine ulaşabilir.

business finance economy commerce investment

Amazon Arbitrajında Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

Amazon’da arbitraj, her ne kadar kârlı bir iş modeli olsa da bu süreçte karşılaşılan bazı yaygın sorunlar satıcıları zorlayabiliyor. Ürün bulma ve listeleme süreçlerinde yaşanan zorluklar, hedeflenen kâr marjlarını olumsuz etkileyebiliyor ve genel iş sürekliliğini aksatabiliyor. 

Yazımızın bu kısmında, Amazon arbitrajında en sık karşılaşılan iki sorunu ve bu sorunların nasıl üstesinden gelineceğini ele alacağız. 

Öncelikle potansiyel karlı ürünleri bulma konusunda yaşanan sorunlara ve bu sorunların çözüm yollarına değineceğiz. Daha sonra ürünlerin listelenmesi ve satışı sırasında ortaya çıkabilecek sorunları ve bu sorunları çözme yöntemlerini tartışacağız.

İster yeni başlayan bir satıcı olun ister deneyimli bir girişimci, bu içerik Amazon’da arbitraj yaparken karşılaşabileceğiniz sorunları aşmanıza yardımcı olabilir. 

Ürün bulma konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri

Amazon arbitraj modeli ile satış yaparken doğru ürünü bulmak çok önemlidir. Ürün bulunmadan satış yapılamaz ve doğru ürünü bulamayan satıcıların kâr oranı düşer.

Bu noktada ürün bulma adımında rakip analizinin önemine değinmekte yarar var. Ürün bulma aşamasını en kıymetli hâle getiren eylem rakip analizidir. Ardından aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

  • Satış yapacağınız sektörü iyice araştırın. Bilmediğiniz sektöre ait ürünler üzerinden arbitraj yapmak arzuladığınız kârı getirmeyebilir.
  • Ürünün gerçekten fayda sağlayacağından emin olun. Fayda sağlamayan ürünler müşteriler tarafından da değersiz görülür. 
  • Ürünün kâr oranını analiz edin. Bilhassa sektöre ilk kez giren e- ticaret satıcıları için kâr son derece önemli bir konudur. 
  • Kargo şartlarını göz önünde bulundurun. Kargo süreçlerinde başarısız olduğunuzda müşteriler nezdinde güvenilirliğiniz düşebilir. 

Ürün listeleme, satış sorunları ve çözümleri

E- ticarete yeni başlayanlar çoğunlukla ürünlerini Amazon’a nasıl ekleyeceklerini bilmez. Bunun için bir Amazon hesabı oluşturup Seller Central bölümüne gitmelisiniz. Ardından önünüze çıkan sekmeler karşısında karışıklık yaşayabilirsiniz.

Yani satacağınız ürünleri Amazon’da listelemeden önce ilgili platformun standartlarına uygun bazı hazırlıklar yapmanız gerekir. Bunlar:

  • UPC barkodları edinmek
  • Ürünün ağırlık ve boyutlarını belirlemek
  • Yüksek kaliteye sahip ürün görselleri eklemek
  • Alıcıların ürünleri daha kolay bulmasını sağlamak

Ürünleriniz halihazırda Amazon’da oluşturulmuş listelere eklenir. Online ve perakende arbitraj uygulaması fark etmeksizin çeşitli yöntemlerle satış yapıyorsanız yüksek olasılıkla Amazon üzerinde ürünleriniz sorunsuz bir şekilde listelenir.

Ancak Amazon kuralları çerçevesinde aynı ürün için tekrarlanmış listeler oluşturamazsınız. Teklifinizi, diğer satıcıların tekliflerinin yanına gelecek şekilde aynı listeye eklemelisiniz. 

Amazon’da mevcut olmayan yeni bir ürün satışını üstlenecekseniz de yeni bir listeye ihtiyacınız var demektir. Özel etikete sahip ürünlerin satışını yapmak için yeni bir listeye sahip olma koşulu vardır.

Bir diğer sorun ise ürün listelerinin beklenmedik bir anda satışının durdurulmasıdır. Amazon arbitraj noktasında her satıcı için aşılması zor bir engel olarak görülen bu sorun, çözülmediğinde kâr marjına ket vurabilir. Bilhassa satışa yeni başlayan kişilerin ürün listelerini tehlikeye atmamak için satıcı panelindeki ürün yönergelerini incelemeleri fayda sağlayabilir. Bu noktada:

  • Doğru kategori şablonu ile yükleme yapıldığından emin olmalısınız.
  • Satılması planlanan ürünlerin herhangi bir onaya ya da sertifikaya ihtiyacı olup olmadığı konusunda araştırma yapmalısınız.

Amazon Arbitraj İşine Başlamak için İhtiyacınız Olan Son Sözler

Günümüzün rekabetçi e-ticaret ortamında, Amazon arbitrajı önemli bir gelir getirici fırsat sunuyor. Ancak başarı, platformun temel bilgisinden daha fazlasını gerektirir. Bu kapsamlı kılavuzda, Amazon arbitraj işinizi yeni zirvelere taşımanıza yardımcı olacak gelişmiş stratejileri ele aldık. Ürün araştırma ve seçim sürecinizi kolaylaştırmak için özel, ücretsiz Arbitraj Ürün Listesi Formumuza erişmeyi unutmayın.

Özetlemek gerekirse, Amazon arbitraj kârınızı en üst düzeye çıkarmak için uygulamanız gereken temel stratejiler şunlardır:

  1. Daha iyi ürün seçimi için büyük veriden yararlanın: Pazar analizi, ürün araştırması ve trend belirleme için veri odaklı araçlar kullanın.
  2. Kaynak bulma ve pazarlık sanatında ustalaşın: Çeşitli kaynak bulma yöntemlerini keşfedin ve en iyi anlaşmaları elde etmek için etkili müzakere tekniklerini kullanın.
  3. Envanter yönetiminizi kolaylaştırın: Depolama ve nakliye süreçlerini optimize edin ve stok seviyelerini izlemek ve talebi tahmin etmek için envanter yönetimi yazılımını kullanın.
  4. Müşteri hizmetlerinde mükemmel bir itibar oluşturun: Müşteri sorgularını, iadeleri ve geri ödemeleri işlemek için en iyi uygulamaları uygulayın ve Amazon’daki satıcı geri bildirimlerinizi ve puanlarınızı aktif olarak yönetin ve iyileştirin.
  5. Gelişmiş pazarlama ve promosyon tekniklerinden yararlanın: Sponsorlu ürünleri, Amazon PPC kampanyalarını ve sosyal medya ve e-posta pazarlaması gibi harici pazarlama kanallarını kullanın.
  6. Amazon tahkim işinizi uluslararası boyutta genişletin: Pazar fırsatlarını araştırın, yerel düzenlemeleri anlayın, liste kayıtlarını yerel izleyiciler için optimize edin ve Amazon’un Küresel Satış Programından yararlanın.
  7. Stratejilerinizi sürekli öğrenin ve uyarlayın: Amazon arbitraj alanındaki yeni trendler, araçlar ve en iyi uygulamaları öğrenmek için zaman ayırın ve stratejilerinizi optimize etmek için iş performansınızı düzenli olarak gözden geçirin.

Bu gelişmiş stratejileri ve kaynakları birleştirerek, Amazon arbitraj işiniz yeni başarı seviyelerine ulaşabilir. Proaktif, uyarlanabilir ve öğrenmeye ve büyümeye kararlı kalın ve en iyi Amazon satıcısı olma yolunda ilerleyeceksiniz.

Amazon Arbitraj Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Amazon arbitraj hakkında sıkça sorulan soruları sizler için derledik.

Amazon arbitraj için ne kadar sermaye gerekli?

Amazon arbitraj için çok düşük miktarda sermaye gerekir. Gereken sermaye ürün çeşidine ve sektöre göre değişse de çok yüksek miktarda sermaye gerektirmediğini söylemek mümkündür.

Amazon üzerinden satışı yapılan ürünlerin satışı gerçekleştirilirken herhangi bir reklam giderine bütçe ayırmanız gerekmez. Çünkü satışı yapılan ürünlerin reklamı halihazırda yapılır. Bu da sermayenin düşük olmasına katkıda bulunan bir detaydır. 

Amazon arbitraj kârlı mı?

Amazon arbitraj son derece kârlı bir iş modelidir. Amazon üzerinden satış yapan kişilerin gün geçtikçe artması, birçok kişiyi arbitraj uygulamasına istekli hâle getirir. Az yatırımla ölçeklendirme ve giriş engellerinin düşük olması, Amazon üzerinden arbitraj yapmak isteyenlerin sayısını artırır. Günümüzde Amazon’da faaliyet gösteren satıcıların büyük bir çoğunluğu yüksek kâr marjları elde eder. 

Amazon arbitraj yapmak mantıklı mı?

Amazon arbitraj modeli, birçok satıcı için mantıklı bir eylemdir. Bu iş modelinin nihai hedefi, herhangi bir risk olmaksızın kâr sağlamaktır. Piyasadaki fiyat eşitsizliğinden yararlanarak ucuz bulunan ürünler daha pahalı fiyatlara satılır. Böylece piyasadaki dengesizlik avantaja çevrilir. Arbitraj uygulamasında yatırım oranına göre daha yüksek getiriler elde etmek mümkün olduğundan arbitrajın mantıklı bir eylem olduğunu söylemek mümkündür.

Yorum Yaz