Navlungo Lojistik Bülteni

8 Mayıs 2023

Çin ticaretindeki düşüşün devam etmesiyle ekonomi bir 'navlun durgunluğu' İçinde

New York Limanı ve ülkenin doğu kıyısındaki en büyük konteyner limanı olan New Jersey’den gelen en son ticaret verileri, konteyner işlemede hafif bir artışa işaret ediyor, ancak gelecekteki deniz taşımacılığı siparişleri geri çekilmeye devam ediyor.

Mart ayında, New York Limanı ve New Jersey 574.452 TEU (20 fitlik eşdeğer birim) elleçleyerek ülkenin üçüncü en işlek limanı haline geldi. Ancak Mart ayında en çok konteyner işleyen Los Angeles Limanı ile New York/New Jersey Limanı arasındaki fark 48.781 TEU oldu.

2023’ün ilk üç ayında, New York Limanı ve New Jersey, 2019’un aynı döneminde taşınan miktara benzer şekilde yaklaşık 1,8 milyon TEU taşıyan ülkenin en yoğun ikinci limanı oldu.

Navlun oranları ve hacimlerindeki keskin düşüş, Maersk kazançlarını yavaşlattı

MOSCOW MAERSK (47945540782).jpg?upscale=true&width=1120&upscale=true&name=MOSCOW MAERSK (47945540782)

Perakendeciler şişirilmiş stokları azaltmaya çalışırken ünlü nakliye devinin karı yarıdan fazla düştü. Perşembe günü A.P. Moller-Maersk, Batı ekonomilerindeki envanter düzeltmelerinin nakliye talebini düşürmesi ve navlun oranlarını ve hacimlerini düşürmesi nedeniyle ilk çeyrek net karında keskin bir düşüş bildirdi.

Danimarkalı denizcilik devi, geçen yıl perakendecilerin mallarla dolup taşmasına neden olan muazzam bir stok birikiminin sonucu olan stok boşaltma çabalarının ikinci çeyreğin sonunda sona ermesini beklediğini, ancak ticaret hacimlerinin hala daralmakta olduğunu söyledi.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

Şanghay Konteynerli Navlun Endeksi (SCFI) negatife döndü

Şanghay Konteynerli Navlun Endeksi (SCFI), dört haftalık sabit veya yükselen oranların ardından negatife döndü. SCFI, dört haftalık artan veya sabit oranların ardından her hafta %3,6 düşerek, belirsiz talep durumundan kaynaklanan bir çıkıntıya işaret ediyor. SCFI şu anda, 2019 seviyesinin sadece %29 üzerinde.

Trans-Pasifik taşıyıcıları, 15 Mayıs 2023’te geçerli olmak üzere bir Genel Fiyat Artışı (GRI) duyurdu. Ancak yapılan açıklamaya göre; yılın ikinci yarısında olası bir yeniden stoklama liderliğindeki sıralı talep toparlanması beklentileri gerçekleşmeden önce navlun oranlarını sürdürmek için daha fazla kapasite disiplinine ihtiyaç duyulacağı düşünülüyor.

Çin'in karayolu lojistiği fiyat endeksi yıllık bazda %2,18 artarak Nisan'da 103,2 oldu

jll global china logistics market set for post covid19 boom social 1200x628.jpg?upscale=true&width=1120&upscale=true&name=jll global china logistics market set for post covid19 boom social

Çin’in karayolu lojistiği fiyat endeksi bu yılın Nisan ayında da artmaya devam etti. Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu ve Guangdong Lin’an Logistics Group tarafından ortaklaşa yürütülen bir ankete göre, yıllık %2,18 artışla 103,2 oldu.

Ankete göre, tüm araç türleri için alt endeksler 2022’nin aynı dönemine göre yükselirken, ağırlıklı olarak dökme emtia ve bölgesel taşımacılığı ölçen tam kamyon yükü lojistiği yıllık bazda yüzde 1,91 artarak 103,4’e yükseldi.

Devlet kontrolündeki bir medya kuruluşu tarafından hazırlanan bir rapora göre, endeksin hafif dalgalanmalarla birlikte istikrarlı olacağını tahmin ediliyor.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08