Navlungo Lojistik Bülteni

30 Ocak 2023

Lojistik sektöründe ciro büyümesi yavaşladı

2022’nin Ekim ayında lojistik sektöründe tüm taşıma türlerinde ve depolamada ciro artışının hız kesmesi dikkat çekti. Öte yandan, kara ve hava yolu taşımacılığı %65’in üzerindeki reel ciro büyümeleri ile diğer taşıma türlerine göre olumlu ayrıştı. Kasım 2022’de Türkiye limanlarında elleçlenen yük miktarı yıllık %1,5 oranında azalırken, yıllık bazda %9,5 oranında gerileyen konteyner elleçlemeleri düşüşünü beşinci aya taşıdı. Baltık Kuru Yük Endeksi Aralık’ta da gerilemeye devam etti. Çin’in koronavirüs kaynaklı kısıtlamaları kaldırmasının küresel ekonomik aktivite üzerinde kısmen olumlu etkiler oluşturacağı beklentilerine karşılık, küresel ticaret hacmindeki daralma işaretleri navlun fiyatlarını aşağı yönlü etkilemeye devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı" genelgesi

thumbs b c 5c63aaf3b725945ffd204e3cec46bfdb.jpg?width=1120&upscale=true&name=thumbs b c 5c63aaf3b725945ffd204e3cec46bfdb

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulaşım ve haberleşme alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlar için rehber bir doküman olacak, “2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı”nın hazırlandığını duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımlanan 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesinde Erdoğan, ulaşım ve haberleşme alanlarında küresel ölçekte sunulan proje ve hizmetlerle geleceğin bugünden tasarlandığını belirtti.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

Katar lojistik pazarından, GCC bölgesinde hızlı büyüme beklentisi

Katar; depolama, ihracat ve lojistik pazarında yabancı yatırımcılar için kullanılmayan potansiyel ile daha fazla büyümeyi hedefliyor. Invest Qatar tarafından hazırlanan bir rapora göre, Katar’ın lojistik pazarının 2020 ile 2026 yılları arasında yüzde 6,2’lik YBBO ile Körfez Bölgesi’ndeki en yüksek oranda büyüyeceği tahmin ediliyor. Rapora göre, pazarlar arasında Suudi Arabistan Krallığı’nın yüzde 5,8, Kuveyt, Umman ve Bahrian’ın yüzde 4,5, BAE’nin ise yüzde 2,4 büyümesi bekleniyor. Pandeminin ortasında Katar lojistik ve depolama, 22.462 milyon dolarlık bir gelir kaydetti ve son beş yılda yüzde 7’lik bir büyüme kaydetti.

Hapag-Lloyd AG, JM Baxi Ports & Logistics'i satın alıyor

hapaglloyud.jpg?width=1120&upscale=true&name=hapaglloyud

Alman denizcilik devi Hapag-Lloyd AG, JM Baxi Ports & Logistics Limited’in (JMBPL) %35 hissesini satın aldı. Hapag-Lloyd AG, mevcut hissedar Bain Capital Private Equity’den hisse satın aldı.

Şirketten yapılan açıklamada ayrıca, Hapag-Lloyd AG’nin JMBPL ve destekçileri Kotak ailesi ile şirketin sermaye artırımına katılmak ve Hapag-Lloyd’un hissesini %40’a çıkarmak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladığı belirtildi. Şirketlerin arasındaki anlaşma gereği kapsamın miktarına ilişkin bir açıklamada bulunulmazken, tahminler 350-400 milyon civarında seyrediyor.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08