Navlungo Lojistik Bülteni

24 Nisan 2023

Dünya Bankası, 2023 Lojistik Performans Endeksi Raporunu yayınladı

Dünya Bankası, ülkelerin malları sınırlar arasında hızlı ve güvenilir bir şekilde taşıma becerisini ölçen 2023 Lojistik Performans Endeksi raporunu yayınladı. Rapor, teslimat sürelerinin hızla arttığı COVID-19 salgını sırasında üç yıl boyunca benzeri görülmemiş tedarik zinciri kesintilerinin ardından geldi. 139 ülkeyi kapsayan LPI, güvenilir tedarik zinciri bağlantıları kurmanın kolaylığı ve bunu mümkün kılan lojistik hizmetlerin kalitesi, ticaret ve ulaşımla ilgili altyapı ve sınır kontrolleri gibi yapısal faktörleri ölçüyor.

Dünya Bankası Ticaret, Yatırım ve Rekabet Küresel Direktörü Mona Haddad, “Lojistik uluslararası ticaretin can damarıdır ve ticaret de ekonomik büyüme ve yoksulluğun azaltılması için güçlü bir güçtür. Lojistik Performans Endeksi, gelişmekte olan ülkelerin rekabet edebilirliği artırmak için nerelerde iyileştirmeler yapılabileceğini belirlemesine yardımcı oluyor.” dedi.

Hindistan, Dünya Bankası’nın Lojistik Performans Endeksi’nde 6 sıra atlayarak 38. sırada yer aldı.

Hindistan, Dünya Bankası’nın Lojistik Performans Endeksi’nde önemli bir sıçrama yaparak 2023 sıralamasında 139 ülke arasında altı sıra yükselerek 38. sıraya yükseldi.

Bakan Karaismailoğlu: Bütün ulaşım koridorları Türkiye’ye çıkıyor

thumbs b c 35e9e052ac51b298a81d6ddf67a9bd5f.jpg?upscale=true&width=1120&upscale=true&name=thumbs b c 35e9e052ac51b298a81d6ddf67a9bd5f

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bütün ulaşım koridorlarının Türkiye’ye çıktığını belirterek, “Özellikle Irak hükümetinin Kalkınma yolu dediği Basra körfezinden başlayıp bunun içerisinde Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’in de olduğu çok önemli Hint Okyanusu’ndan başlayıp Basra körfezini Türkiye üzerinden Kafkaslara Karadeniz’e Avrupa’ya ve Akdeniz’e bağlayacak çok önemli bir lojistik yeni İpek Yolu’nu oluşturacağız” dedi.

Yeni İpekyolları ürettiklerinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye anahtar bir ülke olacaktır. Bütün ulaşım koridorları Türkiye’ye çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

Lojistik devinin CEO'sundan Çin yorumu: ABD'li şirketler uzaklaşıyor

ABD ile Çin arasındaki siyasi gerilim konteyner sevkiyatlarının azalmasına yol açıyor. Japon konteyner ve denizyolu taşımacılığı şirketi Ocean Network Express’in CEO’su Jeremy Nixon, Capital Link Singapur Denizcilik Forumu’nda “ABD ve Çin arasındaki ticaretin kaldıracının azaldığını görüyoruz. ABD’deki birçok şirket, Çin’den yaptıkları ithalatın payını azaltmak istiyor” dedi.

İlk 10 konteyner şirketi arasında yer alan şirketin CEO’su olan Nixon, Çin’den ABD’ye gelen sevkiyatın payının geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 10 düştüğünü ifade etti. Nixon ABD’de başlayan, Avrupa’nın da arasında olduğu diğer ticaret ortaklarıyla daha güçlü bağlar kurma trendinin devam edeceğine işaret etti.

Sri Lanka ve Çin, Güney Asya Ticaret ve Lojistik Merkezi inşa etmek için anlaşma İmzaladı

sri lankanin colombo limanini cinli sirket insa edecek

Sri Lanka’nın başkentinde yer alan Kolombo Limanı’nda bir Güney Asya ticaret ve lojistik merkezi inşa etmek üzere Sri Lanka Limanlar İdaresi, yerel bir inşaat mühendisliği şirketi ve China Merchants Liman Holding arasında anlaşma imzalandı.

KOLOMBO, 22 Nisan (Xinhua) — Sri Lanka’nın başkentinde yer alan Kolombo Limanı’nda bir Güney Asya ticaret ve lojistik merkezi inşa etmek üzere Sri Lanka Limanlar İdaresi, yerel bir inşaat mühendisliği şirketi ve China Merchants Liman Holding arasında anlaşma imzalandı.

Cuma günü düzenlenen imza törenine katılan Sri Lanka Limanlar, Denizcilik ve Havacılık Bakanı Nimal Siripala de Silva, projeyle son teknoloji bir lojistik merkezi kurulacağını ve bunun Kolombo Limanı’nı bölgede daha prestijli ve rekabetçi bir liman olarak tanıtılmasına yardımcı olacağını söyledi.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08