Navlungo Lojistik Bülteni

23 Ocak 2023

Güney Carolina Limanları yıllık rekor kırdı!

Georgia ve Virginia limanlarının içinde bulunduğu Güney Carolina liman kompleksi 2022 yılında yaklaşık 2,8 milyon adet 20 ft birimlik konteyner elleçleyerek seneyi rekorla kapattı. Limanlarda bu sene içinde işlenen konteyner hacmi 2021 yılından yaklaşık %1,5 oranında fazla.

Güney Carolina Limanları Başkanı ve CEO’su Barbara Melvin Perşembe günü yaptığı açıklamada “Güney Carolina’nın kusursuz liman ekibi ve denizcilik topluluğu konteyner trafiğinin müşterilerimiz için devamlı akışta olmasını sağlayarak rekor kargo hacimlerini ve tedarik zinciri zorluklarını ustalıkla yönetti.” açıklamasında bulundu.

Petrol talebi bu sene rekor seviyeleri görebilir

im 705251.jpg?width=1120&upscale=true&name=im 705251

Paris merkezli Uluslararası Enerji Ajansı’nın yaptığı açıklamada, uzun süre devam eden Covid-19 karantinalarından sonra Çin’in ekonomisi açma kararı almasıyla bu sene petrol taleplerinde rekor artışlar yaşanabileceğini belirtti. Uluslararası Enerji Ajansı’nın tahminlerine göre bu yılın petrol ihtiyacı günde 101.7 varile ulaşarak Covid öncesi seviyesinin çok üzerine çıkacak.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

Küresel lojistikte 319,65 milyon dolar büyüme beklentisi

Technavio’ya göre, küresel lojistiğin pazar boyutunun 2022’den 2027’ye kadar 319,65 milyon dolar büyüyeceği tahmin ediliyor. Pazarın tahmin dönemi boyunca %5,74’lük bir YBBO ile büyüyeceği de tahminler arasında. Asya-Pasifik bölgesinin 2022’de küresel pazarın en büyük payına sahip olurken yine aynı dönemde %43’lük kademeli bir büyümeye tanık olacağı öngörülüyor. Technavio analizi ise aşağıdaki gibi segmente etmiştir:

  • – Karayolu, denizyolu, demiryolu ve hava
  • – İmalat, otomotiv, tüketim malları, yiyecek/içecek ve diğerleri
  • – Asya-Pasifik, Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika

Türk lojistik sektöründe dev iş birliği

handshake 3.jpg?width=1120&upscale=true&name=handshake 3

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

DTD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Güleç, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, TÜRKLİM Dernek Ofisi’nde bir araya geldi. Protokol kapsamında taşımacılık ve lojistik ile ilgili konular başta olmak üzere tarafların mutabakatı ile belirlenecek her türlü konuda ortak çalışma ve iş birliğinde bulunulması kararına varıldı.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08