Navlungo Lojistik Bülteni

2 Mayıs 2023

6.5 yılın en düşük seviyesi

ABD’de Lojistik Yöneticileri Endeksi (LMI), tüm zamanların en düşük seviyesine geldi. Arizona Eyalet Üniversitesi, Colorado Eyalet Üniversitesi, Rochester Teknoloji Enstitüsü, Rutgers Üniversitesi, Nevada Üniversitesi ve Araştırmacılar ve Tedarik Zinciri Yönetimi Uzmanları Konseyi (CSCMP) tarafından hesaplanan ABD’de Lojistik Yöneticileri Endeksi(LMI), nisan ayında 0,2 puan düşüşle 51,1 puandan 50,9 puana indi. 

Bu veri, endeksin hesaplanmaya başlandığı 6,5 yılın en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Endeks bu düşüşle birlikte hesaplanmaya başladığı tarihten bu yana ortalaması olan 65,3 seviyesinin altında kalmaya 10’uncu ayda da devam etti.

Konteynır taşımacılığı dip İşaretleri görüyor

VPL Konteyner Tasimaciligi.jpg?upscale=true&width=1120&upscale=true&name=VPL Konteyner Tasimaciligi

Konteyner taşımacılığı spot oranlarının yakından izlenen bir ölçüsü olan Şanghay Konteynerli Navlun Endeksi (SCFI), dokuz aylık sürekli düşüşlerin ardından üst üste üçüncü hafta yükseldi.

SCFI, Cuma günü haftalık yüzde 8 artışla (w/w) 1033,65 puanda geldi. Çin-ABD Endeks ağırlığının yüzde 20’sini oluşturan West Coast rotası, ağırlık/ağırlık olarak yüzde 29 artarak kırk fitlik eşdeğer birim başına 1.668 $’a yükseldi. Linerlytica Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Navlun oranları, esas olarak trans-Pasifik, Orta Doğu ve Latin Amerika rotalarındaki oran artışlarından dolayı Nisan ortasındaki GRI [genel oran artışı] sayesinde güçlü bir şekilde toparlandı” dedi.
Özel olarak Çin’den gelen kargo akışlarını ölçen SCFI, 10 Mart’ta sona eren haftada 906,55 puanlık döngü düşük seviyesinden şimdi yüzde 14 arttı. Endeks en büyük kayıplarını geçen Eylül’de yaşadı.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

İngiltere İstihbaratı, Rus lojistik sorunlarına İşaret ediyor

Rus siyasi liderliği savaş alanında başarı talep ederken, Rus lojistik uzmanları hedeflerine ulaşamıyor. Rus ordusuyla ilgili sosyal ağlar, 27 Nisan 2023’te Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Albay General Mikhail Mizintsev’in görevden alındığını bildirdi. 

UK Intelligence, Mizintsev’in askeri lojistikten sorumlu olduğunu ve yalnızca sekiz aydır görevde olduğunu kaydetti. Mizintsev’in serbest bırakıldığı hemen doğrulanmadı, ancak geleceği hakkındaki spekülasyonlar, lojistik konuların Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekâtının merkezinde olduğunun altını çiziyor.

Qube, Yeni Zelanda konteyner lojistik pazarına giriyor

1681146904785.jpeg?upscale=true&width=1120&upscale=true&name=1681146904785

Avustralya merkezli lojistik şirketi Qube Holdings, Yeni Zelanda’daki Pinnacle Corporation’ın yüzde 50 hissesini ve Kalari’nin yüzde 100 hissesini satın aldı.

Yeni Zelanda’nın sahip olduğu ve işlettiği bir şirketler grubu olan Pinnacle, tamamına sahip olduğu Specialized Group ve MetroBox markaları altında Yeni Zelanda’da dokuz lokasyonda hem liman bazlı hem de bağımsız tesisler işletiyor. Pinnacle, müşterilerine konteyner depolama ve elleçleme, soğutmalı konteyner bakım ve onarımı, konteyner taşımacılığı ve depolama dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunmaktadır.

Qube Genel Müdürü Paul Digney, işlemin Qube’ye Yeni Zelanda konteyner lojistiği pazarına ilk kez maruz kalma ve daha uzun vadeli önemli organik büyüme fırsatları elde etmek için benzersiz bir fırsat sağlayacağını söyledi.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08