Navlungo Lojistik Bülteni

15 Mayıs 2023

CMA CGM, dev lojistik şirketini 5.5 milyar dolara satın alıyor

CMA CGM; Bolloré Logistics’in lojistik operasyonlarını 5.5 milyar dolar karşılığında satın alırken şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; anlaşma için son prosedürlere geçildiği ifade edildi. CMA CGM’den yapılan açıklamada; anlaşma ile birlikte şirketin küresel lojistik alanında dünyanın ilk 5 oyuncusu arasında gireceği söylendi.

Bolloré Logistics, 80’den fazla ortak ve 360 ​​tesis dahil olmak üzere yaklaşık 150 ülkede faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 15.000 kişiye istihdam sağlayan Bolloré Logistics; küresel çaptan nakliye ve lojistik sektöründe ilk 10 firmadan biri olarak gösteriliyor. Bolloré, Afrika limanlarını ve lojistik işini geçen yıl CMA CGM’nin rakibi Mediterranean Shipping Co’ya (MSC) satmıştı.

Münih Lojistik Fuarı, "Türkiye Pavilyonu" İle kapılarını ziyaretçilere açtı

Fvxa mXgAUSzen.jpeg?upscale=true&width=1120&upscale=true&name=Fvxa mXgAUSzen

Almanya’nın Münih kentinde iki yılda bir düzenlenen lojistik, hareketlilik, bilgi teknolojileri ve tedarik zinciri yönetimi fuarı Transport Logistic Munich (Münih Lojistik Fuarı), “Türkiye Pavilyonu” ile kapılarını ziyaretçilere açtı.
Messe fuar alanında gerçekleştirilen ve “dünyanın en büyük lojistik fuarı” olarak nitelendirilen Münih Lojistik Fuarı’nın resmi açılışı, Almanya Ulaştırma Bakanı Volker Wissing tarafından gerçekleştirildi. Bu yıl “Bağlanabilirlik” temasına odaklanılan fuarda, dijitalleşme ve depo yönetim sistemleri katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Fuara Türkiye’den, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Lojistik İş Konseyi tarafından kurulan geniş “Türkiye Pavilyonu” ile katılım sağlandı. Türkiye’den milli katılım ile 20 şirket, “Türkiye Pavilyonu”nda yer aldı. Bu yıl toplam 64 Türk şirketi katıldığı fuarda; Arkas Lojistik, Evolog, Boltaş, Alişan lojistik, Turkish Cargo ve MNG Kargo gibi Türk şirketleri de fuarda yeni hizmet ve ürünlerini sergiledi.

Yeni Youtube Videomuzu İzlediniz mi?

Çin'in lojistik piyasası 7 yıldır dünya çapında zirvede

Çin’in lojistik piyasası, 2022 yılı itibarıyla art arda yedi senedir dünyada ilk sırada yer aldı.

Ülkedeki toplam sosyal lojistik piyasası geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 34 artarak 3476 trilyon yuana (yaklaşık 50 trilyon ABD doları) ulaştı. Verilere nazaran lojistik piyasasının 2022 yılındaki toplam geliri senelik bazda yüzde 47 artışla 127 trilyon yuana ulaştı.

Amazon, lojistik hızını artırmak için yapay zekaya odaklanıyor

amazon sparrow.png?upscale=true&width=1120&upscale=true&name=amazon sparrow

Amazon, ürün ve müşteri arasındaki mesafeyi en aza indirmek için yapay zeka (AI) teknolojisini kullandığını duyurdu. Amazon, ürün ve müşteri arasındaki mesafeyi en aza indirmek için yapay zeka (AI) teknolojisini kullandığını duyurdu. 

Amazon’un Kuzey Amerika ve Avrupa Operasyon Hizmetleri Başkan Yardımcısı Stefano Perego, CNBC’ye verdiği demeçte konu ile ilgili bilgiler verdi. Perego, yapay zekanın Amazon’un operasyonlarının çeşitli yönlerinde rol oynadığını söyledi. Perego, bu teknolojinin hava durumu gibi değişkenleri dikkate alarak rotaların haritalanması ve planlanması gibi konularda destek sağladığını belirtti.

Uluslararası Ticareti Özgürleştiriyoruz

Bugün Navlungo ile dünyanın her noktasına satış yapmaya başlayın. Uçtan uca lojistik platformumuz ile şimdi gönderim sağlayabilirsiniz.

image?url=https%3A%2F%2Fnavlungo prod strapi website images.s3.eu west 1.amazonaws.com%2FImage 3 173f71ac08